2021-06-28 86 浏览
好掛住韓國🇰🇷好掛住韓國🇰🇷好掛住韓國呢個話題基本上每個月 甚至每個星期 都會同同事朋友無限loop🥺講吓講吓 又會想食韓國野 我諗好多人同我一樣啩😆尖沙咀韓國街 即係金巴利道 大量韓國食肆 韓屋就係夜晚keep住排隊 人氣旺盛嘅其中一間💯我諗大家都同我一樣 鐘意佢與別不同 以韓式湯品🥣同餃子為主🥟◾牛排骨湯韓屋嘅湯標榜無味精 夠晒健康❤️落足料去煲架 入面有牛骨/牛肉/大蔥/洋蔥/粉絲 味道濃郁得嚟帶啲清甜 一啲都唔油膩 另外可以追加紅米飯/蕎麥麵 不過呢晚我哋要仲要其他野 所以就無加到😚平時喺韓國我一定要配碗飯啊◽醬炒牛肉石鍋芝士拌飯無追加紅米飯嘅原因就係 我要食呢個飯🤣韓式拌飯向來係我至愛 用石鍋送上可以保持温度 食得慢都唔怕變凍 紫菜/荳芽/翠玉瓜/蘿蔔絲…大量配菜加埋牛肉同芝士 倒入韓式辣醬 真係無得輸呢😍芝士仲有拉絲tim啊◾煎醬牛小排餃子呢度餃子有分蒸同煎 為免又食到過飽 今次只容許自己二選一😢好彩無揀錯 我哋都覺得呢個煎醬牛小排餃子好好味啊🐂牛肉饀嘅餃子比較少有 份量唔少 夠飽滿 表面脆脆地🥢難怪咁受歡迎啦
好掛住韓國🇰🇷好掛住韓國🇰🇷好掛住韓國

◾牛排骨湯