📌 韓宮 - 紅磡民兆街16號地舖🗓(4/9) 星期一 ⏰ 晚上7點左右 💈特式:民泰街呢間韓宮係黃埔區都已經開左好耐歷史,我搬嚟附近住時佢已經係度,最近餐廳重新裝修,而且更新左menu,見咁啱經過就再次去幫襯下。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:佢地餐廳最推薦係韓式燒肉/炸雞/醬油蟹,尤其是醬油蟹,不過今日無貨,所以唯有食住炸雞同其他韓食先,而家等我同大家講下🇰🇷味道先。🧀🫔芝士紫菜蛋卷 $1️⃣3️⃣8️⃣ - 呢個係朋友想叫,我本身就唔太喜好蛋卷,不過呢個就做得都算唔錯,雖然芝士味就欠奉,但蛋味都幾香濃,口感亦相當軟滑,入面除左紫菜,仲有紅蘿蔔同青椒粒,沾埋茄汁食會更夾。🇰🇷🐮🦴韓式牛肋骨 $2️⃣3️⃣8️⃣ - 呢個牛肋骨價錢就唔平,但份量就好多,有差唔多10舊好厚身嘅牛肋骨,肉質好淋滑,但筋膜位又有點爽口,個湯底仲非常香濃惹味,我食過眾多牛肋骨湯嚟講,呢個算好高質素。🍯🧈🍗蜜糖牛油炸雞 $1️⃣4️⃣8️⃣ - 炸雞可以揀有骨或無骨,價錢都係一樣,我就揀左無骨,炸得好香口,又唔會好油膩,最值得欣賞係佢地個蜜糖牛油醬,有d似蜜糖芥末嘅味道,係餐廳自家製,出面食唔到。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 :
📌 韓宮 - 紅磡民兆街16號地舖
🗓(4/9) 星期一 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
前菜

芝士紫菜蛋卷
芝士紫菜蛋卷

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 餐廳有出售罐裝汽水,仲有幾款韓式飲品同雞尾酒。除此之外,韓國啤酒/燒油/米酒就一定唔少得啦,款式同種類都唔少,不過今次朋友話唔飲酒,所以就無試到,期待下次可以每樣都試下。

🍽環境:餐廳新裝修,好乾淨企理,風格以平實簡樸為主,坐位闊落,坐得都幾舒適,地方亦衛生整齊。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:餐廳老闆真係正宗韓國人,樓面個叔叔服務態度非常好,極之親切有禮貌,介紹菜式同講解特色菜都好詳情清晰。

💰💸價錢:叫左以上3樣野,埋單就$6️⃣2️⃣7️⃣,價錢就唔算平,不過係黃埔區,食物質素又有返咁上下,都合格啦。

🐲💬總結:其實我今日本身係想試佢地個醬油蟹,不過佢咁啱又未有,唯有下次先再試啦。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2023-09-04
2023-08-30 112 浏览
見話新張有優惠,今日同同事去試吓食lunch, 點知?!十級失望😮‍💨 韓宮之前嘢食嘅質素都唔錯,今日直頭離晒譜!🤬🤬🤬🤬Q R code 落咗單,全間餐廳只有一枱人有嘢食,人人在呆等,我同事嘅超級市場質素炸雞便檔先上,都食咗一半,職員先發現落單有問題😵‍💫之後問我地落咗啲咩?ok, 講完又等咗一大輪,之後有幾枱嘅客人係之後嚟但有得食先, ok, 我等,等到天荒地老,我嘅純豆腐湯終於上場! 可能我唔識嘢啦!佢真係-個幾乎純粹只有豆腐嘅湯,只有一粒,無錯只係一粒蜆同一隻蝦!味道……. 幾乎沒有味道!!!WT…..F, 收我$89蚊食啲咁嘅嘢?老實講,預到唔好食嘅餐廳經常有,但咁嘅體驗,連未試過食評嘅我都要出動寫返篇,去唔去?大家自行決定!😑Bye! 後會無期!💀機會只得一次👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻