好後悔冇黎睇上一個post 原來之前已經有人中過伏附圖先唔好講咁多一黎到 呆左泰式肉碎?係邊度同我食開好唔同真係芙蓉蛋黎喎幾粒肉碎夾係入面就算講真衰過我出去食個兩餸飯囉問侍應 佢話係咁架依個飯下?係咁?同張圖完全唔同喎圖還圖 實物係完全不符佢都話圖只係參考真係明哂姐係叫我硬食 dry到呢 我以為自己食齋投訴完都當冇件事既我知係芙蓉蛋 你覺得我仲會叫黎食都成50幾60蚊 我真係食兩餸飯都仲開心Ok囉 冇下次真係!建議唔需要試 其他圖都唔知係咪同實物一樣
好後悔冇黎睇上一個post

投訴完都當冇件事既

我知係芙蓉蛋 你覺得我仲會叫黎食
都成50幾60蚊
我真係食兩餸飯都仲開心
Ok囉 冇下次真係!
建議唔需要試 其他圖都唔知係咪同實物一樣
2021-12-12 376 浏览
成碟芙蓉蛋飯咁,問侍應,佢話係咁喎. 蛋只係一塊咁,根本入面無包任何肉碎! 食完隻蛋,隻碟上面一粒肉碎都無剩... 啲肉碎多到呢... 同餐牌張相分別實在太夲太太太大!
2021-11-10 378 浏览
晚市豬頸肉撈檬 $60 + 10% 服務費 = $66原本心諗正常食得落口就好,唔期望正宗……但見到油到飛起既豬頸肉。。。仲有一堆亂既料,真係火都黎埋,簡直離晒大譜,以後唔會幫襯。
晚市豬頸肉撈檬 $60 + 10% 服務費 = $66
仲有一堆亂既料,真係火都黎埋,簡直離晒大譜,以後唔會幫襯。
豬頸肉撈檬
2021-11-10
2021-11-01 224 浏览
𝔽𝕠𝕠𝕕𝕚𝕖 窮食香港🍔🍕🍣🍰🍹長期糧尾都可以有啖好食食得落肚嘅卡路里必須好味‼📍青越將軍澳坑口常寧路2號TKO Gateway西翼1樓W114號舖柴灣吉勝街2號華欣樓地下1號舖呢間坑口越南菜價錢合理 (下午茶時段更抵食!另外疫情期間仲有優惠價$25外賣飯盒) 麵包盅同各款鍋物味道唔錯 奶蓋同沙冰等特飲都幾出色 有機會再分享~~味道 🍽🍽🍽價錢 💵💵💵💵賣相 👀👀👀環境 💒💒💒💒服務 🛎🛎🛎

𝔽𝕠𝕠𝕕𝕚𝕖 窮食香港🍔🍕🍣🍰🍹

賣相 👀👀👀
環境 💒💒💒💒
服務 🛎🛎🛎
2021-09-07 302 浏览
之前食過都覺得都ok,所以今次再嚟食,因為朝早十一點幾嘅關係,諗住先問清楚職員有冇越南嘢食先穩陣d!今次我想點個火車頭河粉,侍應話未有牛肉返到,ok啦…咁早都知預咗一定會小梗d嘢!是但…點知碗嘢一到!我以為佢入錯單,喂…車仔麵嚟㗎喎!頂…我數一數俾大家知有d咩!扎肉、雞絲、豬肉丸、魚旦同橡膠咁un 嘅牛𦟌!原有嘅牛柏葉、牛丸、牛腩同牛筋全部唔知去嗱晒邊?你冇唔緊要!你出句聲呀!成碗嘢不知所謂,根本唔係果樣嘢!冇以後😠😡🤬
2021-09-07
2021-07-11 357 浏览
去買下午茶,攞嘅時候發現奶茶顏色勁深似檸檬茶,怕包錯所以問下侍應,侍應攞去問水吧肯定係奶茶,返到去一飲得茶底味一都無奶味,而炸雞髀乾到柴,呢間真係無下次👎🏻
去買下午茶,
攞嘅時候發現奶茶顏色勁深似檸檬茶,
怕包錯所以問下侍應
侍應攞去問水吧肯定係奶茶,
返到去一飲得茶底味一都無奶味,
炸雞髀乾到柴,
呢間真係無下次👎🏻
外卖自取
2021-07-04 270 浏览
赤柱出來,肚餓,搵嘢食。見到越南嘢,幾吸引,有人排下隊又唔係太多人,試下。拿,服務就唔洗講架喇,正常茶餐廳囉。食撈檬,食物質素又幾好,有啲水準。飲品OK啦,好過好多茶餐廳。
2021-07-03 289 浏览
📍#青越亭🇭🇰香港柴灣吉勝街2號華欣樓地下1號舖#MFJ柴灣 #MFJ越南菜人均消費: HKD57味道: 👅賣相: 👀👀👀價格: 💰💰💰性價比: ⭐️⭐️回頭率: 🔆去年都有去堂食,質素沒有初開業時那麼好,但不過不失!事隔一年再外賣,真心質素大不如前!伏已中!🆗越式生熟牛肉湯河🍜$58生熟牛肉變了全熟全牛肉,其實外賣都預咗😂牛肉味好濃,有點像安格斯,但過熟有點韌,不過牛肉份量好多!湯底絕對是敗北!淡而無味,味精湯都無咁嬲😅👎🏻安南雞絲扎肉湯河🍜$52雞絲無味無口感,扎肉亦不香同樣敗放湯底,河粉散到不得了夾不起👎🏻貴妃雞飯🐔$61雞完全無味,肉粗糙到不得了,食完口鞋脷鞋!😓 飯亦完全無味…理解外賣令依物質素下降是必然,但未免太失水準了吧😥 暫時標記為:外賣選不得之系列 #noodles #pho #beef #AnNamChicken #chicken #VietnameseSausage #mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #

📍#青越亭

價格: 💰💰💰
性價比: ⭐️⭐️
回頭率: 🔆

🆗越式生熟牛肉湯河🍜$58
生熟牛肉變了全熟全牛肉,其實外賣都預咗😂
牛肉味好濃,有點像安格斯,但過熟有點韌,不過牛肉份量好多!
湯底絕對是敗北!淡而無味,味精湯都無咁嬲😅
越式生熟牛肉湯河

👎🏻安南雞絲扎肉湯河🍜$52
雞絲無味無口感,扎肉亦不香
同樣敗放湯底,河粉散到不得了夾不起
安南雞絲扎肉湯河

👎🏻貴妃雞飯🐔$61
貴妃雞飯

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食 #柴灣美食
2021-06-03
30 分钟 (外卖送餐)
2021-05-18 253 浏览
將問題簡單複雜化,買個兩餸飯咁簡單嘅生意,要求飯用另外一個飯盒裝住唔想餸汁同餸撈混,你收錢又好唔收錢又好,都係好簡單嘅要求,咁都要拒絕真係吹脹,我話當買多盒飯走餸剩飯只係為多一個盒都唔得,係咪唔識轉彎呀個頭腦,一味話老細話老細話!
外卖自取
2021-05-10 930 浏览
以下早餐全部包飲品,最正係咖啡☕️係即磨咖啡,而且質素好得,不用另外加錢,推介💖👍.🎈餐牌.早餐有好多頁,有港式、越式,有飯、有粉麵、有意粉、有三文治、有奄列等。.🎈食物概覽評分.煙三文魚炒蛋配茄汁豆及牛角酥 $58⭐️⭐️⭐️⭐️早餐沙茶牛肉湯公仔麵配香滑炒蛋、蒜蓉牛油多士$38⭐️⭐️⭐️⭐️香茅豬扒煎蛋湯公仔麵 $38⭐️⭐️⭐️⭐️香煎雞扒、香滑炒蛋、蒜蓉牛油多士 $38⭐️⭐️⭐️⭐️💫蕃茄牛尾濃湯通粉、蒜蓉牛油多士 $38⭐️⭐️⭐️⭐️煎蛋 +$5柱候牛腩飯 $36⭐️⭐️⭐️⭐️鮮蝦豬肉包$45⭐️⭐️⭐️⭐️ (忘記影相)三文魚沙律法式花樣多士 $67⭐️⭐️⭐️⭐️ (忘記影相).
🎈餐牌

🎈食物概覽評分

煙三文魚炒蛋配茄汁豆及牛角酥 $58⭐️⭐️⭐️⭐️
香茅豬扒煎蛋湯公仔麵 $38⭐️⭐️⭐️⭐️
香煎雞扒、香滑炒蛋、蒜蓉牛油多士 $38⭐️⭐️⭐️⭐️💫
柱候牛腩飯 $36⭐️⭐️⭐️⭐️
鮮蝦豬肉包$45⭐️⭐️⭐️⭐️ (忘記影相)

香煎雞扒  (4.5分)
蕃茄牛尾濃湯通粉
早餐沙茶牛肉湯公仔麵配香滑炒蛋、蒜蓉牛油多士
煙三文魚炒蛋配茄汁豆及牛角酥
香茅豬扒煎蛋湯公仔麵
柱侯牛腩飯
👍免費好飲跟餐即磨咖啡☕️
2021-04-04
$50 (早餐)
香煎雞扒  (4.5分)
蕃茄牛尾濃湯通粉
早餐沙茶牛肉湯公仔麵配香滑炒蛋、蒜蓉牛油多士
煙三文魚炒蛋配茄汁豆及牛角酥
香茅豬扒煎蛋湯公仔麵
柱侯牛腩飯
👍免費好飲跟餐即磨咖啡☕️
  • 香煎雞扒、香華炒蛋、蒜蓉牛油多士   (4.5分)
今日做個孝順女,陪吖媽去睇醫生。同吖媽撐枱腳😎遲到,要吖媽等我添😜,佢揀左間越南餐廳座住等。越南早餐係咁樣?定係越南港式早餐?餐牌都好多選擇!中西越式樣樣有!媽咪揀左個皮蛋瘦肉粥,我黎到佢已經食晒,影唔到相。媽咪話一般,係白粥加啲餸上去甘。我揀左個H餐。香茅豬扒炒滑蛋走黑椒汁配蒜蓉多士。蒜蓉多士好脆,滑蛋OK。豬扒好食,好淋,有香茅味,炸到脆邊架!😋仲有個越式沙律🥗做side dish! 蘿蔔青瓜絲。酸酸甜甜特別醒胃!成份好吸👀希望媽咪新一年,身體要健健康康。大家新年快樂!事事順利!🐮📿,🦇⭐️🍰🍌,📦🐟🎡🔄
今日做個孝順女,陪吖媽去睇醫生。同吖媽撐枱腳😎
我揀左個H餐。香茅豬扒炒滑蛋走黑椒汁配蒜蓉多士。
H餐

希望媽咪新一年,身體要健健康康。大家新年快樂!事事順利!
🐮📿,🦇⭐️🍰🍌,📦🐟🎡🔄
2021-02-05
$30 (早餐)
H餐
2021-01-27 406 浏览
早咗出柴灣,有排先夠鐘,又有d肚餓,就行下周圍有咩食。見到呢間嘢幾多位坐得舒服就入去啦。攞左menu 見到d茶餐幾多款式幾平,連豬仔骨都有得食。另外有甜品menu有d鬆餅雪糕之類既野食。我叫左個香茅炸髀+熱朱古力,加埋一都係$35, 平過我屋企鰂魚涌周圍d茶餐廳。叫左無耐就送左杯熱朱古力黎,未落糖已經好甜,應該有落奶,飲落okay。再等咗一段時間之後個炸髀同薯條就一齊到。新鮮炸起熱辣辣,d薯條係中等粗既薯條,食落小小脆,夠挺身唔會腍。 炸髀切開有肉汁,幾重香茅味。食完好飽,有機會經過會再試下其他野。d侍應阿姐好忙,不過都有交必應,係有時要等等佢做完野先,服務我覺得還可以。

2021-01-17 487 浏览
我第一次開openrice就係為左俾人知嚟間餐廳有幾差真係入到有成7個staff 個個都係度傾計完全講唔停 我地想落單 叫極都無人認仲學人收10%服務費落單就慢慢 收就快手食到一半未食完就想過嚟收左啲碗明明都未食完仲要我地一度食個度一度好大聲講野 勁嘈入到去個個都講鄉下話仲如為翻左大陸湯底係香 但食落就無咩特別野食就普普通通 大大碗 但河粉勁淋 入口已經爛哂可以一提塊肉好食嘅 但一定唔會再食我朋友就食到膠 加上豬扒就好大塊肥膏食完仲好口渴 諗翻嚟200蚊真係好唔值得試 絕對無下次
我第一次開openrice就係為左俾人
食完仲好口渴
諗翻嚟200蚊真係好唔值得試 絕對無下次

2021-01-16
2021-01-05 501 浏览
難得去到柴灣,出名工業區嘅地方竟然有嘢食,咁就行咗去試吓。當然因為疫情原因,買咗外賣食。我揀咗個最普遍越南餐廳都有嘅,生牛肉湯河同泰妃雞飯😮😮生牛肉選了安格斯牛肉,肉質鬆嫩,比較龍嘅牛肉味。再加上湯入邊嘅蘿蔔,吸收左湯同牛肉嘅味道,令到每一啖都充滿住安格斯牛味道🤤 不過個湯略為少左啲,所以食到最尾,河粉吸收左大部份嘅湯,變咗唔係好夠水。下次多少少湯就OK了👍🏼👍🏼泰妃雞雞皮薄,脂肪唔算多,適合現代人食得健康嘅目標😍 再配上黃姜飯,混上雞嘅肉汁同醬汁,令到整個飯都得以提升😮

我揀咗個最普遍越南餐廳都有嘅,生牛肉湯河同泰妃雞飯😮😮
越式安格斯生牛肉湯河粉

青越泰妃雞飯
越式安格斯生牛肉湯河粉
青越泰妃雞飯
2020-12-09 341 浏览
柴灣區早餐選擇不多:茶記、早茶、連鎖快餐店。在地鐵站附近的青越亭有別與一般茶記,他的早餐menu選擇夠多,並非只有早餐abcd 及常餐。他除了早餐abcdefghij之外,還有all day breakfast 及越法式早餐行過見到咁多選擇就入去坐低慢慢揀!最後叫左早餐I , 加配薯餅同丹麥酥。蕃茄雞絲餐肉通粉。 6.5/10分量夠大好飽肚,雞絲同餐肉粒意外地夾野菜薯餅。 7/10薯餅內有少量雜菜,混合薯蓉一齊炸,薯蓉好滑丹麥酥配果醬。 6/10合格,丹麥酥夠熱夠鬆軟👍🏻
柴灣區早餐選擇不多:茶記、早茶、連鎖快餐店。
蕃茄雞絲餐肉通粉。 6.5/10
分量夠大好飽肚,雞絲同餐肉粒意外地夾

野菜薯餅。 7/10
薯餅內有少量雜菜,混合薯蓉一齊炸,薯蓉好滑

丹麥酥配果醬。 6/10
合格,丹麥酥夠熱夠鬆軟👍🏻
蕃茄湯雞絲餐肉通粉
果醬丹麥酥