2022-06-26
二訪呢間泰國餐廳~第一個印象一定舒服乾淨,約返幾位朋友食飯吹水都係好選擇,仲要冇好嘈嘅音樂🤩👍比讚藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯~啲飯係藍色😮重點係菠蘿,燒過嘅菠蘿好新鮮好香甜中帶酸,將碟炒飯完全升級左。唔好忽略咗肉鬆同腰果呢啲配料😋我覺得都係主角之一,加埋提子乾,成碟飯酸酸甜甜又開胃,又有唔同嘅口感惹味拼盤~雞皮卷同酸腸都係第一次食,真係有一大塊雞皮包住肉料😍好滿足,入面好似係腸,會唔會係雞皮包住酸腸呢。有一粒好似棗類嘅嘢,估計應該係雞棗,好特別,表面咬開有食棗既口感炭燒豬頸肉~豬頸肉燒到惹味焦香,點埋酸辣青醬真係冇得頂,酸辣嘅味道充滿住成個味覺,超級香口甜品係香蕉煎餅~面頭唧滿煉奶加朱古力醬,餅皮包住香蕉蓉,呢個配搭點會唔好食呢😆因為好甜,三個人分享就差唔多