2021-05-13 2194 浏览
那晚尋找晚餐處時發現專門製作手工拌麵的餐廳,自家製麵條需時需技巧,現時已少之有少,遇到應該要支持一番,毫不猶豫便與男朋友進內品嚐。漆黑的街道上那光亮的招牌確實耀目,內裡主要以淺木色為主,裝橫簡單簡約,感覺隨意舒適。餐廳自家製麵款有四款包括蛋麵、Biang Biang 麵、擔擔麵及菠菜寬麵,可選擇湯麵或撈麵烹調方法,除麵食外還提供小食及雲吞,喜歡撈麵的我決定主攻撈麵,加小食作點綴。點選了餐廳的招牌撈麵試試,食法也相當獨特。白雪雪麵條幼細軟腍,附上一湯碗呈蟹膏橙色的蟹湯及淅江醋小碟。將所有湯汁倒進麵碗,沉澱在蟹湯底的蟹肉絲剛好從碗底倒至麵上,撈勻後整體有如麵糊,醬汁以雞湯作基礎,帶有蟹膏味與蟹汁精華香,每嗒可嚐到蟹肉絲增加口感,蟹味更濃郁!添加少許醋後那酸甜味中和了雞湯味,味道更融和。粉麵呈扁狀而幼細,加上軟腍的質感容易吸收湯汁,麵粉味絕不會蓋過醬汁同時更特出蟹鮮味。四大片牛展厚切放於麵上,經醃製後,滷汁完全融入於牛展中,相當入味!還有一層薄薄的滷汁獻包裹著牛展,醬汁豐富口感濕潤。Biang  Biang麵寬而厚,口感十足有嚼勁。辣油撈勻整碗麵,麻而不辣,麻辣麻痹感停留於口腔,並在口喉已止

鎮店蟹皇撈麵

四大片牛展厚切放於麵上,經醃製後,滷汁完全融入於牛展中,相當入味!還有一層薄薄的滷汁獻包裹著牛展,醬汁豐富口感濕潤。Biang  Biang麵寬而厚,口感十足有嚼勁。辣油撈勻整碗麵,麻而不辣,麻辣麻痹感停留於口腔,並在口喉已止步,更有愈食愈辣的趨勢,寬厚的麵條加重麵粉味,加上麻辣止於表面,令麵條、麻辣油及牛展味道未能融為一體,三者味道非常獨立。

麻麻辣辣牛展Biang  Biang  麵

大約為四分一隻白切雞,溫度屬涼快雞肉以不冰實,肉質尚算嫩滑,脂肪比例較少,花雕酒味能浸透於每件雞件中,醃製入味十足,但略嫌花雕酒汁偏甜,覆蓋了花雕酒的酒香。
秘製香槽醉雞

此「輕量級」魯肉飯比我倆想像中份量為多,是男士也會食飽的份量,五花肉較一般魯肉飯之肉丁大粒,可看到脂肪與瘦肉層次分明,較杰身的魯汁有香濃醬油及花椒八角味,唯獨肉汁味不甚突出,惹味感減少。無想到「輕量」魯肉飯是如此重量級,由其各人肚子內已有一碗拌麵打底,最後大家也捧著肚子離開。
輕量魯肉飯

整體評語:
味道-四款餸菜與醬汁味道均算香濃,當中蟹皇撈麵中的蟹皇汁與醋的配搭令味道更完滿
服務-店員好客親切,不時溫馨提示趁熱進食,還根據食物待涼與味道濃淡程度建議進食的先後次序,希望我倆能品嚐到每樣食物的最佳狀態
衛生-所有碗碟也乾淨整潔,沒有黏感也沒有留下食物殘渣
環境-枱與枱之間尚算寬敞,環境寧靜舒服
抵食-食材與用料並不吝嗇,由其蟹皇撈麵中的蟹肉更可稱為豐富,飯麵類份量亦比想像中多,收費亦只是正常餐廳一碗麵的價錢,所以抵食指數甚高
2021-04-29
輕量魯肉飯
2021-05-11 84 浏览
下班去找朋友,想試試這家蟹黃拌面,結果上來的時候我整個人都傻眼了,那個湯不管是顏色,質感還是味道都和我想像中的差的太多,面更是黏在了一起!滷肉biangbiang面也只是正常水準,那個陳皮飲料,更是一言難盡!大雲吞也好普通!
2021-05-11 40 浏览
位於灣仔嘅露面堅持每日新鮮製作用手工麵,拒絕任何化學添加物~絕對係誠意之作❤️⁣⁣⁣⁣鎮店蟹皇拌麵 ($98) ⁣⁣一碟伴麵配上一碗蟹皇湯上菜,蟹皇湯中有絲絲蟹肉同埋融化咗嘅蟹膏?冇想像咁濃郁,反而帶點鮮味清口,沒有很膩嘅感覺,很喜歡💕 難怪係鎮店菜式✨⁣⁣⁣⁣黑松露雜菌忌廉菠菜寬麵 ($66) ⁣⁣上菜時其實忌廉多到鋪滿整個麵,充滿着黑松露味👍🏻 就好似食緊意大利麵一樣,好好味,但食到最後有點膩~ 畢竟有很多忌廉呢~⁣⁣⁣⁣野生松茸鮮雞湯 ($38) ⁣⁣味道清甜,還帶點菇香。雖然係雞湯但一點也不油膩😋 唯一美中不足嘅係只係得一件雞,同張相好大出入😅 不過$38有啖雞湯飲已經很好呢~👍🏻⁣⁣⁣⁣溫馨提示:上菜嘅時候唔好嚇親,因為啲野食(唔止係雞湯)同菜單上嘅相好大出入🤣 不過野食係好味嘅!👍🏻 性價比高,推薦大家嚟食喔~😆⁣⁣⁣⁣📍露面手工拌麵料理 ⁣⁣灣仔莊士敦道55號地下A號舖⁣⁣
鎮店蟹皇拌麵 ($98) ⁣⁣

黑松露雜菌忌廉菠菜寬麵 ($66) ⁣⁣

野生松茸鮮雞湯 ($38) ⁣⁣

📍露面手工拌麵料理 ⁣⁣
灣仔莊士敦道55號地下A號舖⁣⁣
2021-05-11 54 浏览
📍 【露面手工拌麵料理】巴蜀口水雞🐥 💰$58口水雞好嫩滑,唔會太韌或者太榎🤩口感超正! 個味好啱鍾意食辣嘅人,濃得黎又唔會太咸🌶芥香麻醬雞絲粉皮💰$42無論去到邊我都會想試嗰到既雞絲粉皮😂 我真係勁鍾意食呢款小食 可惜覺得呢度嘅醬唔夠多 唔夠撈勻晒啲粉皮 冇咁有滿足感🥲老壇酸菜湯小雲吞 💰$42個人覺得個湯幾好飲 雲吞都幾大粒 多餡🥟 餃子控可嗌👻油潑辣子魯肉麵 💰$55麵質軟硬適中,油潑辣子層次豐富,鹹香味足夠,又唔會太辣,但有少少略嫌太油☠️香芋鮮奶 💰$28幾香芋頭味而且唔甜,但如果食正餐配佢會略嫌太飽😳價錢黎講算中等,整體水準不過不失。如果口痕想食下辣野,口水雞係個唔錯既選擇😼
📍 【露面手工拌麵料理】

巴蜀口水雞🐥 💰$58

芥香麻醬雞絲粉皮💰$42

無論去到邊我都會想試嗰到既雞絲粉皮😂

老壇酸菜湯小雲吞 💰$42

個人覺得個湯幾好飲 雲吞都幾大粒 多餡🥟 餃子控可嗌👻

油潑辣子魯肉麵 💰$55

香芋鮮奶 💰$28
幾香芋頭味而且唔甜,但如果食正餐配佢會略嫌太飽😳

大家去灣仔莊士敦道時通常去某著名嘅大街?或者去個間開咗好耐嘅酒吧?🍎發現一間外表不顯眼嘅餐廳,靜靜林位係一個角落手工拌麵料理?蝦米東東個肚有位就試試😋·一入門口就見到有顯眼嘅牆壁燈飾,寫著:做人呢?最緊要係開心😆你餓不餓呀我煮碗麵俾你食啊即刻腦海中浮現一個事業有成嘅人回家得到家人煮一碗暖暖嘅麵慰籍百般情緒,湧上心頭·2個人啱食完野,點少少野食算啦😆油潑辣子魯肉𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 麵 $55芥香麻醬雞絲粉皮 $42滑溜溜香芋鮮奶 $28·🍜 油潑辣子魯肉𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 麵我地就點咗小辣,真心唔算太辣味道非常香口。Biang Biang 麵來自陝西,一種改良版嘅麵,不同於傳統厚實嘅口感~biang biang麵更為薄身,相對都更為有嚼勁。雖然相機食先📸咗好一段時間,麵都變得較為杰身,但拌隨著魯肉和些許醬汁,漸漸慢慢溶化。魯肉肥瘦均勻,肥肉唔係油到溜油個隻,連唔太鍾意食魯肉嘅我都接受到❣️🐥 芥香麻醬雞絲粉皮雞絲處理得非要幼細,一啲都榎口,配埋香濃嘅麻醬同青瓜絲,再撈埋粉皮一齊食,涼涼地又爽口,有麻醬嘅原因又唔會口寡寡⋯店家列依道菜為低卡首選,只有298 𝕜𝕔𝕒𝕝!最後嘅滑溜溜香芋

大家去灣仔莊士敦道時
通常去某著名嘅大街?
或者去個間開咗好耐嘅酒吧?
🍎發現一間外表不顯眼嘅餐廳,靜靜林位係一個角落
手工拌麵料理?蝦米東東
個肚有位就試試😋

一入門口就見到有顯眼嘅牆壁燈飾,寫著:
做人呢?

芥香麻醬雞絲粉皮 $42
滑溜溜香芋鮮奶 $28
油潑辣子魯肉𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 麵

🍜 油潑辣子魯肉𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 𝔹𝕚𝕒𝕟𝕘 麵
我地就點咗小辣,真心唔算太辣
味道非常香口。
芥香麻醬雞絲粉皮

🐥 芥香麻醬雞絲粉皮
店家列依道菜為低卡首選,只有298 𝕜𝕔𝕒𝕝!
最後嘅滑溜溜香芋鮮奶🥛 就奶味較為突出🙈
🍴📸 4/16/2021
🏠 露面手工拌麵料理 (灣仔)
📍 灣仔莊士敦道55號地下A號舖
2021-04-16
2021-05-05 82 浏览
晏晝1:00已經full曬,等位等左15分鐘左右。佢嘅午市套餐包一個小食,一碟拌面/滷肉飯,一杯野飲,82蚊。我地嗌左兩個套餐,唔算太平,但都在灣仔區算中等價位。滷肉飯既鹵料幾香但係鹹左d,拌面味道唔錯,涼拌雲耳d鹽多得濟,醉雞麻麻,酒味唔夠濃。兩杯野飲都好淡,芋頭奶感覺無芋頭既😂
晏晝1:00已經full曬,等位等左15分鐘左右。

我地嗌左兩個套餐,唔算太平,但都在灣仔區算中等價位。

滷肉飯

兩杯野飲都好淡,芋頭奶感覺無芋頭既😂
滷肉飯
2021-04-26 351 浏览
今日約咗朋友喺灣仔食lunch,揀咗呢間食手工拌麵既餐廳試吓,好似好多人都話唔錯🧞‍♂️一入到去就見到牆上既燈光打卡牆,即刻笑咗一笑🧚 未食碗麵都已經開心我哋叫咗個一人拌麵套餐$82 ,已經包咗一碗拌麵、小食同飲品🧞‍♂️油潑辣子魯肉Biang Biang麵上枱無想像中咁辣,拌均後都幾香。辣嘅魯肉真係第一次食,幾特別。不過以拌麵來說,如果可以乾身少少會更好🧛‍♂️小食就要咗個麻辣雲耳,酸酸辣辣好正🧞‍♂️我哋仲加咗個秘製香槽醉雞,除咗食到淡淡嘅花雕酒香,仲有香槽既甜味。我就叫左一碗嫩雞白布湯闊麵,面底有啲似最近好Hit嘅白布湯烏冬🧚‍♂️融入咗上海傳統嫩雞煨麵既煮法,更加吸湯。湯底有好濃郁嘅菜味同鮮嫩雞湯,我起碼飲咗一半啊,超正朋友見我個雞湯咁正,佢就加$18轉飲野生松茸鮮雞湯,補一補又養生。雞湯好清爽,松茸都唔少。我杯香芋鮮奶都唔錯,係略嫌芋頭唔夠多,唔夠喉,但奶味超濃🧞‍♂️

油潑辣子魯肉Biang Biang麵
油潑辣子魯肉Biang Biang麵

嫩雞白布湯闊麵

2021-04-18
嫩雞白布湯闊麵
  • 滑溜溜香芋鮮奶
2021-04-24 97 浏览
約咗朋友仔weekend去灣仔飲咖啡做文青,飲咖啡之前都要食飽個肚先,我哋就入咗去修頓附近嘅呢間台式餐廳食嘢。入嚟食因為睇佢menu俾佢個蟹皇手工拌麵 ($98)吸引咗,我都即刻叫咗嚟食。佢分開咗個蟹湯同麵上,蟹湯非常之多,撈晒落去簡直變咗湯麵,好正朋友就叫咗個七彩雞絲拌冷麵 ($55),真係嚟到有唔同顏色嘅配料,亦都好大碗好抵食,朋友直頭食唔晒,餐廳仲會俾埋個胡麻醬,令到個味唔會咁單調。另外都叫咗啲小食,首先就醉雞($58)。個酒味勁濃勁香,俾嘅部位主要都係雞脾,所以好多肉,好正好好食。最後就叫咗個白菜豬肉水餃($30),本身係朋友話想要,嚟到試咗小小又真係好足料,好好味。

2021-04-22 77 浏览
雖然有午時套餐提供,但係因為唔鍾意食午市套餐指定嘅小食,所以通常都會散叫!叫咗個台灣滷肉拌麵,滷肉一啲都唔慳,鋪滿成個麵,啱晒啲鍾意食多餸嘅人!拌麵嘅質地都幾有口感,軟硬適中,而且麵質唔算太乾,唔會乾到黐埋一舊撈唔到!拌麵每一淡都索晒啲汁,啲冬菇都好香呀朋友叫咗個感覺上比較健康嘅麻醬雞絲冷麵,雞絲嘅份量唔算好多,反而黃瓜青瓜同埋木耳嘅份量就好多,碗麵好巨型,最後都食唔晒😂💕💕呢間餐廳簡直係鍾意食麵嘅人嘅福音!

💕💕呢間餐廳簡直係鍾意食麵嘅人嘅福音!
2021-04-22 2100 浏览
我相信餐廳老闆係周星馳粉絲,因為牆上寫上大內密探零零發既對白:你肚唔肚餓啊,我煮碗麵俾你食🤣不過亦都反映香港人食粉麵嘅習慣,因為一般粉麵價錢唔貴又飽肚,而露面更有一份新鮮感,餐廳全採用手工麵,種類包括擔擔麵、蛋麵、biang biang麵、菠菜麵及白布湯闊麵,值得一試。- 油撥辣子魯肉Biang Biang麵Biang biang麵源自陝西,麵條如紙般咁薄但同時如刀削麵咁闊身,口感順滑而且幾掛汁。同時魯肉份量幾多,加上指天椒碎一齊炒,辣勁十足,特別惹味。- 高湯餃子蛋麵餃子可選白菜餃或韭菜餃,皮薄餡多,味道鮮甜,證明白菜好新鮮🤣蛋麵用雞蛋同鴨蛋製成,蛋香特別香濃。另外湯底非常清甜,絕對係健康之選。- 秘製香槽醉雞醉雞非常入味,肉質幾嫩。香槽汁加入話梅、加上紅棗作點綴,令雞件帶點神秘嘅甜味。- 上湯松茸娃娃菜娃娃菜份量好多,不過上菜既時候已經涼左,松茸得幾粒感覺可有可無🤔- 極品陳年龍鳳檸蜜呢排有幾聲嗽,所以叫左呢杯陳年龍鳳檸蜜,職員話用左8-16年嘅柑桔蜜,味道帶溫和既回甘,飲落特別滋潤。- 巨蜂茉莉寒天茶味道唔會太甜,寒天令口感豐富。今餐之後我已經被biang biang麵「俘虜」,

- 油撥辣子魯肉Biang Biang麵

上湯松茸娃娃菜

- 極品陳年龍鳳檸蜜
極品陳年龍鳳檸蜜

- 巨蜂茉莉寒天茶
味道唔會太甜,寒天令口感豐富。
巨蜂茉莉寒天茶

今餐之後我已經被biang biang麵「俘虜」,麵條嘅口感非常特別,粗中帶薄,另外秘製香槽醉雞亦出色。
2021-04-10
油撥辣子魯肉Biang Biang麵
高湯餃子蛋麵
極品陳年龍鳳檸蜜
巨蜂茉莉寒天茶
2021-04-20 69 浏览
.Lunchtime 成日見有人排隊食,今晚要OT,就同事黎食個晚飯。.見到餐廳推介鎮店蟹皇拌麵$98,一定要試下.一大碗蟹皇湯加埋手工幼麵,深黃色既蟹皇湯有蟹膏蟹肉絲好鮮味好香,拌以幼麵食好正。.秘製香糟醉雞$58醉雞既酒味唔算濃烈,雞肉仍嫩滑,不錯既前菜小食.啖啖魚肉酸菜魚+BiangBiang麵+龍眼冬瓜茶$68我同事叫左呢個酸菜魚餐,酸菜魚既味道酸辣適中,魚肉係鯇魚片,進食時小心碎骨;BiangBiang麵係指手工寬麵,麵質煙韌好有咬口。.滑溜溜香芋鮮奶$28呢杯野飲好出色,芋泥滑而香,加埋鮮奶,唔太甜,岩我。

見到餐廳推介鎮店蟹皇拌麵$98,一定要試下

秘製香糟醉雞$58

醉雞既酒味唔算濃烈,雞肉仍嫩滑,不錯既前菜小食
啖啖魚肉酸菜魚+BiangBiang麵+龍眼冬瓜茶$68
BiangBiang麵係指手工寬麵,麵質煙韌好有咬口。

滑溜溜香芋鮮奶$28

呢杯野飲好出色,芋泥滑而香,加埋鮮奶,唔太甜,岩我。
2021-04-16
2021-04-16 73 浏览
呢日放工同朋友嚟到灣仔,係利東街近球場嘅入口對面見到呢間露面手工拌麵。朋友好鍾意食麵,所以就決定入去試吓。一打開餐牌就介紹咗佢嘅四大手工麵,每款都各有特色,可以跟自己喜好揀想食嘅麵。我哋兩個人嗌咗兩碗麵、一款小食同嘢飲,非常飽肚,差啲食唔晒。鎮店蟹黃拌麵蛋麵同埋蟹黃係分開上嘅,兩樣嘅份量都好多。一開始就咁試咗一啖蟹黃,味道好濃郁,有少少咸。又就咁試咗啲蛋麵,真係有蛋香味,同埋好彈牙。蟹黃同蛋麵撈埋一齊之後,味道真係好夾,好香蟹黃同蛋味,又唔會太咸,重點係入面有好多蟹肉同蟹膏,食到停唔到口。高湯小雲吞Biang Biang麵因為蟹黃拌麵已經係蛋麵,所以呢個麵就轉左做Biang Biang麵。Biang Biang麵係闊身啲嘅麵,唔會太厚,食落好有咬口。雲吞一共有六粒,咸度適中,入面有黑木耳,口感幾豐富。秘製香糟醉雞醉雞係小食,但係估唔到佢嘅份量都幾多。一拎上嚟就聞到好香嘅酒味,啲雞肉好滑,底下仲有兩隻雞翼尖,好好味。滑溜溜香芋鮮奶香芋鮮奶好特別,本身以為會好似普通連鎖店咁,有一兩粒芋頭係入面,點知原來佢成個底都係芋泥。我哋嗌咗熱嘅,所以可以撈勻啲芋泥入去鮮奶入面,飲落好滑,好香芋頭味。個

鎮店蟹黃拌麵

高湯小雲吞Biang Biang麵

秘製香糟醉雞

滑溜溜香芋鮮奶

個人真係好鍾意佢嘅蟹黃拌麵同埋香芋鮮奶,下次會試吓其他麵類同小菜。
難得有個空閒既星期三🤪黎灣仔行陣街同個朋友仔食下特色川香大餐啦🤤鎮店蟹皇拌麵啖啖帶出濃厚蟹皇香既蟹皇醬汁🤩🤩😋🦀幼麵拌食更是啖啖風味🤩🤩🍜🦀🦀啖啖魚肉酸菜魚期間限定既酸菜魚菜式🤩🤩🌶🐟薄切既鯇魚片鮮嫩中不失川辣香🤩😋🌶辣中帶麻麻中帶酸擁有多重味覺😋🤩🌶秘製香糟醉雞秘製既切雞肉香滑嫩😋😋🐔一啲都唔鞋之餘🤤😆🐔以醉雞方式醃製啖啖酒香甚有風味😋😋😋😋
難得有個空閒既星期三🤪

一啲都唔鞋之餘🤤😆🐔
以醉雞方式醃製啖啖酒香甚有風味😋😋😋😋
2021-04-14
2021-04-12 75 浏览
平時都好鍾意食麵,「露面手工拌麵料理」嘅麵都有頗多選擇🤗.麻辣雲耳🖤雲耳酸辣爽口😆.西芹拌素雞🥬素雞係一種豆製品,有少少似硬豆腐😲仲有西芹同紅蘿蔔🥕相對清淡.野生松茸鮮雞湯🥣松茸味道香濃🍄雞味重且鮮甜,雞肉嫩滑🐓滋潤養生🥰.油潑辣子魯肉Biang Biang麵🍜魯肉味道偏甜🐖魯肉同冬菇都好大粒🤪Biang Biang麵麵質煙韌掛汁😋唔會好辣.傳統開陽蔥油拌麵🥢蔥香味濃帶鹹香,感覺幾特別🤤.巴蜀粒粒大雲吞(5粒)🌶豬肉加上黑木耳,口感豐富😉.韮菜豬肉水餃(5粒)🥟水餃皮薄,餡料飽滿多汁👍🏻.滑溜溜香芋鮮奶🥛粒粒芋頭蓉,味道天然💜唔太甜.蜂蜜茉莉綠茶🍵蜂蜜令茉莉綠茶茶味更出🍯好match
平時都好鍾意食麵,「露面手工拌麵料理」嘅麵都有頗多選擇🤗
麻辣雲耳🖤雲耳酸辣爽口😆
傳統開陽蔥油拌麵🥢蔥香味濃帶鹹香,感覺幾特別🤤
巴蜀粒粒大雲吞(5粒)🌶豬肉加上黑木耳,口感豐富😉
韮菜豬肉水餃(5粒)🥟水餃皮薄,餡料飽滿多汁👍🏻
滑溜溜香芋鮮奶🥛粒粒芋頭蓉,味道天然💜唔太甜
蜂蜜茉莉綠茶🍵蜂蜜令茉莉綠茶茶味更出🍯好match
  • 滑溜溜香芋鮮奶
  • 野生松茸鮮雞湯
  • 巴蜀粒粒大雲吞
2021-04-11 71 浏览
落左落就同左同事過黎食晏~中午時份有拌面同魯肉拌飯既套餐可以選擇;)我地從拌麵餐與魯肉飯餐中各選其一,兩款套餐均為82元,不用加一 :)另點了一份酸菜魚(68元)共同分享~我的拌麵餐中有四款選擇,我所選的是油潑辣子魯肉biang biang 麵配麻辣雲耳:)biangbiang跟平日所吃到的麵條較闊身偏薄,吃下時帶有嚼勁,拌上魯肉跟辣油後,麻香惹味!!麻辣雲耳辣度十足,看似是一小份,卻足以拌下整份麵條xppp同事所點的魯肉飯也挺吸引,所選的小食為酒糟醉香豬手~同事讚這豬手能做到皮爽,酒香亦濃!其後的酸菜魚份量亦不錯除了魚肉外,更有大量的豆芽、酸菜及酸蘿蔔等,十分豐富!!!加上酸辣味道令人胃口大開: )而冰涼飲料可甚為解辣喔~~~
落左落就同左同事過黎食晏~

中午時份有拌面同魯肉拌飯既套餐可以選擇;)

另點了一份酸菜魚(68元)共同分享~

麻辣雲耳辣度十足,看似是一小份,卻足以拌下整份麵條xppp

同事所點的魯肉飯也挺吸引,所選的小食為酒糟醉香豬手~

同事讚這豬手能做到皮爽,酒香亦濃!

其後的酸菜魚份量亦不錯

除了魚肉外,更有大量的豆芽、酸菜及酸蘿蔔等,十分豐富!!!

加上酸辣味道令人胃口大開: )

而冰涼飲料可甚為解辣喔~~~