2019-02-01 17 浏览
This shop has always been on my list, however since it’s too far...I never got the chance to try their main shop. Luckily they opened a second shop at Mong Kong, which is a perfect location as once I exit the MTR, it is just right next to the station. The decoration within the shop is super girly and eye-catching. We already saw a queue lining up for their wings, as they make it instantly after order has been placed. Hence, the wait is longer. ”all I want is wings” my personal favorite is their
”all I want is wings”
my personal favorite is their honey 🍯 rose wings in which the skin was crispy and the portion was enough for me.
our second favorite is their spicy wings in crumbs. They named it as the salt and pepper wings, which filled with ingredients that will surprise you.
our 3rd favorite was their lemon tea 🍵 it was something different that one will not usually have it.
last but not least is their cheesy wings in which the cheese was creamy and rich, definitely a pick for cheese lovers.
we also ordered a passion fruit drink to balance out the different flavors that we’ve had. A perfect ending for this quick snack shop.
2019-01-31 20 浏览
上網睇到旺角新開左雞翼山放左工就去一試究竟見佢有好多隻味好似好正試左芝士 避風塘炒蟹味同埋咸蛋黃味雖然要等十分鐘不過見佢係新鮮出爐 等下都得既到出爐 會俾你揀要用手套食定用叉食既然佢話得不要儀態 我就揀用手套不過小心 真係新鮮出爐熱到傻 最好都係兩樣都用 先試芝士味可惜佢既芝士味唔夠香 唔夠濃有失三重芝士既名再試避風塘 好辣!如果係食開小辣 都可能唔好睇小佢因為我朋友食開辣都覺得辣得濟最後咸蛋黃味估佢唔到 又香又好食!十分滿意!可以一試再試!不過店內較細 唔帶走食就要企係到食而且成地都係雞翼碎同廁紙衛生就真係麻麻地啦如果唔介意都可以係店內一試!
上網睇到旺角新開左雞翼山

熱到傻 最好都係兩樣都用

先試芝士味
可惜佢既芝士味唔夠香 唔夠濃
有失三重芝士既名

再試避風塘 好辣!
如果係食開小辣 都可能唔好睇小佢
因為我朋友食開辣都覺得辣得濟

最後咸蛋黃味
估佢唔到 又香又好食!
十分滿意!
可以一試再試!

不過店內較細 唔帶走食就要企係到食
而且成地都係雞翼碎同廁紙
衛生就真係麻麻地啦

如果唔介意都可以係店內一試!
2019-01-28 36 浏览
雞翼山係黃埔好出名!不過太遠所以一直都無去食過。而家知道旺角都開左新店我地進過就順便去朝聖一下。去到的時候已經有條小人龍排緊隊。這裏的雞翼都是即叫即做的,所以全部都熱辣辣!雞翼山買的雞翼有好多款,例如:玫瑰,芝士,鹹蛋味道等等,口味眾多!而且大部分是創新的口味。而我就叫了4款雞翼分別是文青風玫瑰,鼠味草鹹蛋黃哥,火辣泰仔冬陰以及濃味三重芝士流。我個人最喜歡就是文青風玫瑰和火辣泰仔冬陰。原本會以爲文青風玫瑰的味道會好奇怪,因爲我從來沒有食過玫瑰味的雞翼。雞翼外有一層微脆的焦糖帶有淡淡的玫瑰香,而且不會很甜!玫瑰跟雞翼沒有奇怪的味道,反而很Match感覺很特別,怪不得是餐廳招牌。火辣泰仔冬陰: 這個口味的雞翼很惹味,酸酸辣辣的開胃之餘又辣辣地食到停唔到口。雞翼嫩滑多汁如果平時喜歡再重口味的人我就推介鼠味草鹹蛋黃哥和三重芝士流味道的雞翼,因爲這兩種口味的雞翼醬汁十分濃郁,基本上每一口都能食到濃濃的流心芝士味道和金沙鹹蛋黃。餐廳有堂食及外賣!堂食是立食沒有坐位的,餐廳有提供手套和叉方便客人食雞翼,而慢慢地我地由叉轉用手套食!!果然係不要儀態,只想食雞翼!

我個人最喜歡就是文青風玫瑰和火辣泰仔冬陰。

2019-01-25
  • 火辣泰仔冬陰,
  • 文青風玫瑰
2019-01-27 74 浏览
身為雞翼控既我,其實仲未去佢紅磡既總店試過(有D吊腳…) ,終於,佢黎左旺角開分店喇!方便咁多就梗係第一時間衛去食啦!間鋪唔算好大,嗰幾個比人坐既area其實好細…再睇睇餐牌,佢有九款味,甜酸辣都有,$38/4件,可揀雞翼或雞鎚最後我同朋友揀左: 文青玫瑰味 / 濃味三重芝士流 / 港式避風塘蒜香/黑松露蒜香武士文青玫瑰我最愛!!!! 因為我覺得雞翼都係同甜味最夾! 甜甜地再有少少玫瑰香味~~ 濃味三重芝士流 (左2 ) 煮到溶化芝士熱辣辣淋上雞翼度,超香! 大家要趁熱食!! 港式避風塘蒜香 (右 2 ) 呢個係無得輸既味,蒜香超惹味,好香口! 黑松露蒜香武士 (左1 ) 未咬落去就已聞到黑松露味,但食落又唔算好濃味,蒜香始終都濃D~好爽︴鐘意食雞翼既點都要黎一黎試啦~~

間鋪唔算好大,嗰幾個比人坐既area其實好細…

文青玫瑰
文青玫瑰味

濃味三重芝士流 (左2 )
煮到溶化芝士熱辣辣淋上雞翼度,超香! 大家要趁熱食!!

港式避風塘蒜香 (右 2 )
呢個係無得輸既味,蒜香超惹味,好香口!

黑松露蒜香武士 (左1 )

好爽︴鐘意食雞翼既點都要黎一黎試啦~~
文青玫瑰味
  • 文青玫瑰
2019-01-27 113 浏览
歌仔都有得你唱,燒雞翼我鍾意食~~證明雞翼真係有好多捧場客,今日行經旺角見到間新開嘅食店叫〈雞翼山〉人山人海,〈為食小肥兔〉當然不甘後人要試一試啦!!店鋪位置軟細,只設有立食區域,但依然十分多捧場客。〈不要儀態。。。只想吃雞翼〉相信最能道出食客們的心聲。其實裝修都幾靚,雲石加上粉紅色少女風格,可惜一直都人山人海影唔清楚。到我哋食到最後,接近收舖時段先可以勉強影到一張環境嘅相。😅😅😅口味方面有九種味道可以選擇,另外亦可配埋嘢飲。如果一大班人仲可以瘋狂的叫50隻甚至乎更多的雞翼。🤪🤪🤪餐廳仲提供埋獨立包裝的手套比大家方便食雞翼,好貼心。兩位女生,隻隻口味都叫就肯定食唔曬,唯有忍痛揀最想食的四款吧!!〈港式避風塘蒜香〉超惹味之選,辣辣地加埋避風塘口味的金莎蒜粒,超香口~~〈黑松露蒜香武士〉特別之處除了有濃郁嘅黑松露香味外還加了脆脆紫菜,口感層次更加豐富。〈檸香山葵蟹籽〉香濃嘅蛋黃醬再經檸香和山葵等秘製調味後另有一番風味,還加上大量脆卜卜蟹籽,好吃好吃。〈濃味三重芝士流〉煎得香脆的雞翼上淋上濃郁滋味的三重芝士醬,無限芝味一級棒。另外還想吃〈鼠尾草鹹蛋黃哥〉口味,可惜已經售罄了,唯有下次早些再來
歌仔都有得你唱,燒雞翼我鍾意食~~

店鋪位置軟細,只設有立食區域,但依然十分多捧場客。

〈不要儀態。。。只想吃雞翼〉相信最能道出食客們的心聲。

餐廳仲提供埋獨立包裝的手套比大家方便食雞翼,好貼心。

港式避風塘蒜香

〈港式避風塘蒜香〉
超惹味之選,辣辣地加埋避風塘口味的金莎蒜粒,超香口~~

〈黑松露蒜香武士〉

〈檸香山葵蟹籽〉

〈濃味三重芝士流〉
煎得香脆的雞翼上淋上濃郁滋味的三重芝士醬,無限芝味一級棒。

另外還想吃〈鼠尾草鹹蛋黃哥〉口味,可惜已經售罄了,唯有下次早些再來。
2019-01-21
港式避風塘蒜香
2019-01-27 29 浏览
今日同朋友去開旺角行街,經過雞翼山,呢間係食雞翼嘅專門店,鍾意食雞翼嘅我哋當然要入去食下啦!一經過門口已經見到有好多人排隊佢有幾款唔同嘅味道,原來雞翼都可以有好多種唔同配搭嘅食法。我哋叫咗文青風玫瑰、黑松露蒜香、濃味三重芝士同埋鹹蛋黃味雞翼,每一份有四隻,我同個朋友share夠晒飽!另外我哋仲叫多咗一杯mojito~等咗大概10分鐘就有得食喇!首先我最鍾意嘅係文青風玫瑰,有好多蜜糖喺面,再加上少少玫瑰味,係我最鍾意嘅蜜糖雞翼🥰雞翼肉夠嫩,加上即叫即整熱辣辣,好味道!到鹹蛋黃味雞翼,鹹蛋黃碎好惹味,食到鹹蛋黃”起沙”!黑松露蒜香雞翼,係四款雞翼裏面最外脆內嫩的!蒜香味兩地黑松露味重,以佢嘅調味鹹度都啱啱好!濃味三重芝士,有好大pat芝士醬喺面!佢用嘅唔係拉絲嘅芝士,但係都好重好濃芝士味,再加上上面嘅芝士粉,芝士愛好者一定好鍾意!食完晒啲雞翼,再飲番杯mojito就正好解渴!而佢每隻雞翼到幾大隻架,份量足夠!

一經過門口已經見到有好多人排隊

到鹹蛋黃味雞翼,鹹蛋黃碎好惹味,食到鹹蛋黃”起沙”!

2019-01-24
潮流興食雞翼,而我細細個就鍾意食雞翼,聽聞旺角新開左有唔同款既雞翼店,仲唔拿拿臨黎朝聖一下咩!🤩🤩今次我就叫左$128/有12件雞翼同杯飲料,可選擇雞中翼或雞槌,但個人我比較喜歡食雞中翼,所以就叫晒雞中翼!店員都話即點即整,熱辣辣好新鮮!😋😋今次點左:1.文青風玫瑰🌹(舖滿蜜糖+玫瑰花瓣係面,肉質鮮嫩多汁,又唔會太甜!)2.黑松露蒜香武士(灑左紫菜條係面,及好香濃既黑松露蒜香味道!)3.檸香山葵蟹籽(大大隻雞翼上面有wasabi 醬加超多既蟹籽,食落口脆卜卜!)4.鼠尾草鹹蛋黃哥(這款味道相對較濃,鹹蛋香味醬都好濃郁,真係好似食緊蛋黃一樣!)最後飲埋杯水蜜桃🍑粒粒甜果茶作ending, 不會太甜及很多桃肉係杯底!😋 今次真係不要儀態,只想吃雞翼!😌😌

🐭尾草鹹蛋黃哥

水蜜桃🍑粒粒甜果茶
2019-01-25
🐭尾草鹹蛋黃哥
水蜜桃🍑粒粒甜果茶
2019-01-24 184 浏览
旺角又開左新食店,仲係好多人既至愛,食店專賣「雞翼」,連店名都叫「雞翼山」就知有多款口味的雞翼,而且味道幾創新又好味。有九款口味,有文青影相一流的玫瑰味、又有辣味蒜香的避風塘味、濃味之選都有兩款,真係款款吸引,要食多幾款先得。單點雞翼 $38/4隻,可揀雞翼或雞鎚,亦可以要套餐有埋飲品,有4-7 款飲品選擇。可以即場立食,提供膠叉或手套,都好方便。也可外賣帶走,返去慢慢嘆,我地緊係即刻食啦,好野等唔切就食。濃味三重芝士流,煮到溶化帶芝士香的醬汁倒在即炸雞翼上,十分誘人,仲好香噴噴。用了三款芝士,味道層次豐富,食到有藍芝士的獨有味道同濃郁芝味,亦好夾雞翼,炸皮吸哂芝士醬,每啖都好濃郁,雖然味道濃,但就不太咸。檸香山葵蟹籽,好特別也好有新意,顏色鮮豔奪目,已經贏哂。味道帶點和風,有山葵微微刺激配沙律醬,咬落脆卜卜蟹籽,增加口感之餘,仲有咸鮮味。雞翼炸到熱辣辣好香脆,肉嫩多汁。鼠尾草鹹蛋黃哥,好名已經覺得好味,話哂用大熱鹹蛋黃增加味道,呢款口味亦很受歡迎。香草味唔太明顯,但鹹蛋味好突出,咸香惹味,剛好完全沾滿雞翼,做得好好,也是不太咸的,所以食完都唔會好膩,也不會好口乾。雞鎚的肉同雞翼瑋樣j

檸香山葵蟹籽

檸香山葵蟹籽,好特別也好有新意,顏色鮮豔奪目,已經贏哂。

雞翼炸到熱辣辣好香脆,肉嫩多汁。

鼠尾草鹹蛋黃哥

雞鎚的肉同雞翼瑋樣juicy爆,唔會好油膩,雞鎚仲好酥肉,食落啖啖肉的滿足感。

總括,口味多又創新,味道好服務用心。
水蜜桃粒粒甜果茶

水蜜桃粒粒甜果茶,都幾多水蜜桃粒粒,可揀少冰,微甜有果香,茶味較輕,食完雞翼,果茶的清爽好岩沖洗一下味蕾,再食另一個口味的雞翼。
2019-01-22
鼠尾草鹹蛋黃哥
水蜜桃粒粒甜果茶
2019-01-24 66 浏览
之前食過黃埔第一間店,覺得好好味❤️但黃埔對我黎講實在太唔方便,依家竟然係旺角開分店😍今次同朋友黎,當晚餐食,都好夠飽😛係超級方便!仲要係正地鐵站隔離🚦-🔹16件餐($128)👉🏻有16件雞翼(4款口味) + 2杯飲品我地揀左玫瑰、鹹蛋、芝士、檸檬茶🍋我地一致認為▫️玫瑰係最好食,不愧係主打👍🏻食落表面層糖係啲脆脆地,有啲似蜜糖雞翼,玫瑰味都好香好出!真心正😋▫️另外鹹蛋味都好正!鹹蛋沾滿全隻雞翼,佢啲醬做得好稠身,可以痴住哂每個角落😋仲要起哂沙,勁香❤️❤️▫️芝士就聞落好香芝士味🧀食落就唔算好濃,不過好就好在放耐左都唔知凝固成一舊舊,而且唔會好漏👍🏻-🔺飲品我地都揀桃茶,解渴🍹-
係超級方便!仲要係正地鐵站隔離🚦
🔹16件餐($128)
👉🏻有16件雞翼(4款口味) + 2杯飲品
我地揀左玫瑰、鹹蛋、芝士、檸檬茶🍋我地一致認為
🔺飲品我地都揀桃茶,解渴🍹
2019-01-24 36 浏览
今日行開旺角見到👉🏻雞翼山👈🏻 好多人去買嚟食,當然又去試下喇🙆🏻‍♀️.叫左$128/16隻雞翼 + 2杯飲品,全部都係即叫即整架😍 .而味道分別有”文青風玫瑰味” 🌹食落有陣陣既玫瑰花香,好好食呀‼️.另一個係 ”鼠尾草鹹蛋黃哥” 見到鹹蛋黃醬鋪面,多到每咬一啖好似食緊鹹蛋黃咁,正👏🏻👏🏻👏🏻.

2019-01-20
下午茶
原來旺角都開左雞翼山呀!雞翼愛好者嘅我表示十分興奮!今日我地一行四人特意來這裡潮聖下,開放式店面感覺清新,仲有多盆蘭花點綴下環境,不錯啊有9款不同口味,好多款都想試啊!我地叫左四款口味share食有一張企位長枱可以堂食呢!一於趁熱堂食吧先選擇囗味,我地揀左文青風玫瑰,黑松露蒜香武士,鼠尾草咸蛋黃哥同港呢D友情萬歲檸茶,名稱改得好特別呢即叫即整,新鮮熱辣,大家要靜心等待啊仲有個打卡影相位for影靚靚相文青風玫瑰,賣相吸引,有玫塊花點綴好靚,口味甜甜的,我最喜歡💕尼款每隻雞翼都大大隻,皮脆肉嫩黑松露蒜香武士,黑松露味好香濃,尼款比較惹味,適合喜歡咸味嘅你港尼D友情萬歲檸茶,尼款比較清新,酸酸地幾開胃,適合淡口味人士同樣大大隻,非常香脆最後一款係鼠尾草咸蛋黃哥,沾滿金黃色嘅咸蛋黃,睇見都流口水咸咸香香,非常惹味我地四個都食得非常滿足,約定下次黎試埋其他囗味,建議雞翼迷一定要來試試啊
原來旺角都開左雞翼山呀!雞翼愛好者嘅我表示十分興奮!

有一張企位長枱可以堂食呢!一於趁熱堂食吧

即叫即整,新鮮熱辣,大家要靜心等待啊

仲有個打卡影相位for影靚靚相

每隻雞翼都大大隻,皮脆肉嫩

港尼d友情萬歲檸茶

同樣大大隻,非常香脆

鼠尾草咸蛋黃哥

最後一款係鼠尾草咸蛋黃哥,沾滿金黃色嘅咸蛋黃,睇見都流口水

咸咸香香,非常惹味

下午茶
港尼d友情萬歲檸茶
鼠尾草咸蛋黃哥
2019-01-21 147 浏览
知道雞翼山係旺角開左分店,今日係旺角睇完戲順便可以去買泥試試!店舖位於top商場外面,靠向彌敦道那邊。味道選擇亦多,一共有9款,好多都想try下,我同男朋友就心思思揀左2款外賣拎返屋企試。鼠毛草鹹蛋黃哥➕港式避風塘蒜香鹹蛋黃味好驚喜!外表金黃,蛋黃粉下得非常慷慨,真係超重鹹蛋黃味,起沙甘金!避風塘味都一樣出色,蒜酥有一點點辣,辣度大概是譚仔的3小辣,香口惹味,雞翼juicy肉滑!4隻雞翼以$38來講唔算平,但整體對得起呢個價錢,下次try下其他口味再報告啦。
!店舖位於top商場外面,靠向彌敦道那邊。

鼠毛草鹹蛋黃哥➕港式避風塘蒜香
鹹蛋黃味好驚喜!
外表金黃,蛋黃粉下得非常慷慨,真係超重鹹蛋黃味,起沙甘金
,下次try下其他口味再報告啦

鼠尾草鹹蛋黃哥、港式避風塘蒜香

2019-01-19
10 分钟 (外卖自取)
鼠尾草鹹蛋黃哥、港式避風塘蒜香
2019-01-20 146 浏览
之前黃埔店都食過雞翼山嫁啦今次喺旺角開左,要encore呀!😁店內裝修好適合打卡影相雞翼即叫即炸 雖然要等10分鐘左右但食起來新鮮熱辣,肉質又嫩滑你食完一次會覺得值呢!!❤️下面係我既推薦👅👇🏻 跟喜好次序😍我大愛佢地個 1️⃣ #文青風玫瑰雞翼 🌹沾滿玫瑰花塘漿🥺賣相極靚!玫瑰花瓣同香草令味道更突出!味道香甜好吃😋而且雞翼夠大隻啖啖肉😍2️⃣火辣泰仔仔冬蔭公雞翼🔥呢款不得了!🥰 大大力推薦!不過要食得辣先至好叫😂用泰國既正宗冬蔭公醬,仲見到有香茅😋真係勁惹味!勁入味!👅3️⃣檸香山葵蟹籽雞翼🍋用上檸檬配山葵打成的醬汁非常非常好味!加上滿滿既蟹籽沾滿左雞翼!救命我食到停唔到呀!😍4️⃣我係鹹檸七雞翼🥰鹹檸七配雞翼幾有創意😋食落先食到淡淡地既七喜味,之後就有鹹檸檬香味慢慢滲出黎,同雞翼其實幾match👍🏻不過呢款相對地就比起其他味道較淡如果唔想太重口味既朋友可以選這款😁食雞翼緊係要配返杯冰凍特飲!可選:1️⃣招牌莫希托式薄荷特飲🍹2️⃣水蜜桃粒粒甜果茶🍑3️⃣金銀花蜜糖特飲🍯4️⃣養生桑葚杞子茶☕️至於雞翼價錢係:$38/4件 $48/6件$118/12件 (連一杯飲品) $128/16件 (連兩杯飲品)非常貼心,有提供手
之前黃埔店都食過雞翼山嫁啦
今次喺旺角開左,要encore呀!😁
店內裝修好適合打卡影相

雞翼即叫即炸 雖然要等10分鐘左右
但食起來新鮮熱辣,肉質又嫩滑

你食完一次會覺得值呢!!❤️
下面係我既推薦👅👇🏻 跟喜好次序😍

我大愛佢地個 1️⃣ #文青風玫瑰雞翼 🌹
沾滿玫瑰花塘漿🥺賣相極靚!
玫瑰花瓣同香草令味道更突出!
味道香甜好吃😋
而且雞翼夠大隻啖啖肉😍

2️⃣火辣泰仔仔冬蔭公雞翼🔥
呢款不得了!🥰 大大力推薦!
不過要食得辣先至好叫😂
用泰國既正宗冬蔭公醬,仲見到有香茅😋
真係勁惹味!勁入味!👅

3️⃣檸香山葵蟹籽雞翼🍋
用上檸檬配山葵打成的醬汁非常非常好味!
加上滿滿既蟹籽沾滿左雞翼!
救命我食到停唔到呀!😍

3️⃣金銀花蜜糖特飲🍯
4️⃣養生桑葚杞子茶☕️

至於雞翼價錢係:
$38/4件 $48/6件

非常貼心,有提供手套
2019-01-20 198 浏览
最近轉左係旺角番工發現左而間係top新間既舖頭~chicken wings mountain 🏔 而間野細細間但係知名度極高!同事個個都好想試~就派左我去買啦 hahaha 港呢d友情萬歲檸茶🐣 而個係舖頭創意之做 檸茶味酸酸甜甜加埋有幾塊檸檬係上面! 食多幾舊都食到啦港式避風塘蒜香🐣而個十分野味但係對於唔食得辣既我黎講真係唔多掂辣到我傻傻地 哈哈~不過朋友仔食得辣佢話好好味wooo 文青風玫瑰🐣而個係我最最最愛既 佢好似蜜糖雞翼咁甜甜地之餘仲有少少玫瑰既香味~~ 超級棒喔鼠尾草鹹蛋黃哥🐣 濃味之選喔最近鹹蛋既野食超級受歡迎👏🏻我又跟下風試下~而個鹹蛋黃包住左d雞翼咬落去淡淡鹹蛋黃沙估唔到又幾好味架!
最近轉左係旺角番工

佢好似蜜糖雞翼咁
甜甜地之餘仲有少少玫瑰既香味~~ 超級棒喔

鼠尾草鹹蛋黃哥🐣 濃味之選喔
咬落去淡淡鹹蛋黃沙
估唔到又幾好味架!

1K
2019-01-20 87 浏览
燒雞翼我鍾意食,仲要係黃埔手羽專門店係旺角T.O.P商場開分店,我呢位fans一定要支持一下。今次同好友來一個瘋狂食雞翼的一個星期日下午,我哋叫了店長推介必食之選「文青風玫瑰」,呢個味係我嘅最愛,有甜甜的蜜蜂味,加芳香清幽的玫瑰香,沾滿整隻雞翼,真係好美味可口。黑松露都係我同好友喜歡的味道,所以叫了「黑松露蒜香武士」,第一口咬落雞翼上就衝出強烈的黑松露味,之後再食到香濃的蒜香,算是重口味之款式。最新創意之選「港呢D友情萬歲檸茶」,果然沒錯,有很濃厚的檸檬茶味, 有一種似雀巢檸檬茶的味道,又幾得意喎。另外,我去附近探望朋友就打包了一份濃味之選「 鼠尾草鹹蛋黃哥」,每隻雞蛋都包圍著滿滿的鹹蛋黃醬,好惹味呀! 而且外賣包裝盒好有少女味,粉紅色背景印上玫瑰花,好靚呀。

• 講呢D友情萬歲檸茶
  • 文青風玫瑰