2019-04-03 48 浏览
Happy Friday的收工時間由office 行去地鐵站那邊較新開的商場閒逛,呢度有間專賣雞翼的小店,鍾意食雞翼的我當然要買d返屋企食啦!見到$128有16件雞翼仲有熱飲,計落跟去譚仔的土匪雞翼價錢差不多,而且呢度款式好多,所以我就決定點4款不同的雞翼,堂食幾隻,淨返的打包返屋企當早餐食😝😝原來雞翼係即叫即整,我等咗十幾分鐘先至齊曬四款雞翼,我邊食邊等~~~在等待的時間見到整盤的蛋黃,d原材料幾靚,相信製作出來的雞翼應該幾好食鼠尾草咸蛋黃哥,食落蛋黃味幾足而且仲好有汁感,可以醮來食~~~黑松露蒜香武士,呢個食落不錯,味道唔重~~~港呢D友情萬歲檸茶,呢個雞翼真係好入味,檸檬味夠曬濃,食落感覺最吸引係佢濃味三重芝士流,呢個倒不錯,芝士倒不少~~~金銀花蜜糖特飲,感覺甜甜地夠曬潤喉~~~最後因為食唔曬,問咗店員拎個大紙盒打包返去屋企慢慢食~~~

黑松露蒜香武士,呢個食落不錯,味道唔重~~~
濃味三重芝士流,呢個倒不錯,芝士倒不少~~~
金銀花蜜糖特飲,感覺甜甜地夠曬潤喉~~~
最後因為食唔曬,問咗店員拎個大紙盒打包返去屋企慢慢食~~~
2019-03-22
下午茶
  • 港呢D友情萬歲檸茶
2019-04-03 64 浏览
同fd行旺中同TOP後,在TOP外看見人龍,睇睇有乜特別,原來排緊嚟間雞翼/手羽專門店-雞翼山,好奇心驅使下走去試試佢哋Total有九種味,一般以四隻為一set,我地剛好四個人,於是一人揀一款,每人可各試一隻,而我又想試下佢個飲品,於是叫左個$118餐加$38,好精明店內以粉紅色和玫瑰金作主題,少女味很重,吸引到不少女性客人我哋揀左文青風玫瑰,鼠尾草鹹蛋黃哥,黑松露蒜香武士,濃味三重芝士流!除檸檬茶口味,其實八種也可選中翼或雞槌,但我哋全要中翼文青風玫瑰-這款是店長推介,應該係signature口味,佢用的玫瑰也是帶點淺紅/粉紅色,同成間店嘅風格同主題好match玫瑰糖漿不會太甜,清甜令雞翼的鮮味更出,而且每啖都吃到玫瑰花香鼠尾草鹹蛋黃哥-濃味之選,有很濃的蛋黃味,但又不會太膩,咸咸香香,喜歡蛋黃薯片的朋友一定愛不釋手黑松露蒜香武士-必食之選,初時看見實物以為是海苔/紫菜味,我哋無叫但原來無俾錯我哋,食落先知有濃濃的蒜香,夾雜了一些松露的味,這款表面比較其他乾身,但內裡仍juicy濃味三重芝士流- 芝士汁極濃極香,配合原味雞翼,完全配合,令原味雞翼變得唔單調唔乾身Signature d

店內以粉紅色和玫瑰金作主題,少女味很重,吸引到不少女性客人

除檸檬茶口味,其實八種也可選中翼或雞槌
,但我哋全要中翼

文青風玫瑰

Signature drink-水蜜桃粒粒甜果茶:果味濃,果肉頗多,果肉很淋,感覺似果蓉,好易吞,好好味

四種味都好食,下次搵機會試埋其他
  • 黑松露蒜香武士
  • 濃味三重芝士流
2019-04-01 106 浏览
是日同朋友食完個light dinner. 行左陣街口痕想搵D野食下當宵夜XD經過呢間店, 俾個colour tone吸引左,而雞翼控朋友一睇個店名就已經話要食喇! Let's Try!有好幾款唔同口味既雞翼可以揀, 全部都好吸引!!落完order後就O係bar枱位等喇~由於係現製, 所以都要等一陣.不過O係店入面聞到D香味, 真係令人期待!文青風玫瑰menu寫住店長推介, 梗係要試下!食落唔會太甜, 仲帶有D玫瑰花既香味, 好特別!D糖漿做到拔絲既效果, 仲帶點脆口! 正~我係咸檸七另一必食之選! 酸酸甜甜好醒胃!有D咸檸中和, 食落一D都唔會油膩~鼠尾草鹹蛋黃哥呢款真係令人又愛又恨呀! 好邪惡, 但又好好食!!拎上手就聞到陣陣既咸香味, 十分香口~ Close-up一下, 真係佈滿左咸蛋黃漿呀...黑松露蒜香武士好和風既配搭. 黑松露同蒜香既味都好平衡~而且仲有D紫菜O係面頭, nice! Peach Tea仲叫左杯凍飲, O係呢個咁靚既打卡位影返張靚相先~Overall, 好驚喜既宵夜! 雞翼既口味好新穎同特別!~而且整得非常好食, 十分juicy!由於係即叫即整, 雞翼既肉唔會
經過呢間店, 俾個colour tone吸引左,

有好幾款唔同口味既雞翼可以揀, 全部都好吸引!!

落完order後就O係bar枱位等喇~
由於係現製, 所以都要等一陣.
不過O係店入面聞到D香味, 真係令人期待!

文青風玫瑰
menu寫住店長推介, 梗係要試下!
食落唔會太甜, 仲帶有D玫瑰花既香味, 好特別!
文青風玫瑰

D糖漿做到拔絲既效果, 仲帶點脆口! 正~

我係咸檸七
另一必食之選! 酸酸甜甜好醒胃!
有D咸檸中和, 食落一D都唔會油膩~
我係咸檸七

鼠尾草鹹蛋黃哥
呢款真係令人又愛又恨呀! 好邪惡, 但又好好食!!
拎上手就聞到陣陣既咸香味, 十分香口~
鼠尾草鹹蛋黃哥

Close-up一下, 真係佈滿左咸蛋黃漿呀...

黑松露蒜香武士
好和風既配搭. 黑松露同蒜香既味都好平衡~
而且仲有D紫菜O係面頭, nice!

Peach Tea
仲叫左杯凍飲, O係呢個咁靚既打卡位影返張靚相先~

而且整得非常好食, 十分juicy!
由於係即叫即整, 雞翼既肉唔會好鞋, 外脆內軟, 令人食唔停口呀!!
  • 黑松露蒜香武士
  • 我係咸檸七
2019-04-01 21 浏览
身為雞翼控 對於任何方式烹調雞翼都感興趣之前去過紅磡雞翼專門店 見到佢地旺角開分店 仲多咗唔少新口味 今晚就雞翼當正餐 我地揀咗四款味道 每款有四隻雞翼都有插住「不要儀態...只想吃雞翼」旗仔第一款係文青風玫瑰 見到有真玫瑰花瓣 雞皮輕輕煎香過 玫瑰糖醬沾滿每隻雞翼甜而不膩 唔會覺得好滯 應該係女仔都會鍾意第二款係我係咸檸七 飲就飲得多 入饌就第一次酸酸甜甜好開胃 雞翼上仲見到青檸皮 足料 加上我係咸檸七狂迷 呢款我比滿分 第三款係黑松露蒜香武士 相對前兩款更為濃味外皮脆身夾雜黑松露香 連埋海苔食更有口感第四款係濃味三重芝士流 芝士溶化於雞翼之上 聞到陣陣芝士香 入口會食到兩層口感嫩滑雞肉加上芝士獨有嘅自帶鹹味 好惹味 再飲埋佢地杯無酒精招牌Mojito薄荷清涼之餘仲好解渴 食多多雞翼都唔怕熱氣可惜今日咸蛋黃哥已經賣晒 唯有下次再試
身為雞翼控 對於任何方式烹調雞翼都感興趣
薄荷清涼之餘仲好解渴 食多多雞翼都唔怕熱氣
可惜今日咸蛋黃哥已經賣晒 唯有下次再試
2019-03-29
2019-03-31 28 浏览
熱烈相信雞翼既口味足以給困難症的你自選配搭也不麻煩雞翼山速食既文化係最緊要自在吃和效率快獨門煮法自家創作風味 x 元素非常新穎吸納顧客單憑賣相撲鼻來迎合響噹噹招牌雞翼山的炸物滿滿罪惡感隨即引爆意想不到喜出望外單單只是雞翼已有數十款給予選擇尤其係店家推薦嘅(人氣之選)是零食也好或是一隻連一隻拌勻作飯膳餸菜佳可完全冇難度!大份又平價美食我選擇咗甜/鹹/幾種滋味混於一身惹味酥香令雞肉入味升華香口一點也不膩而且有優惠套餐組合可同至愛mix & match正啖啖醬香脆味從size..味道..外皮..肉質全攻陷( 避風上塘雞翼 )( 鹹檸七雞翼 )( 黑松露雞翼 )( 水蜜桃茶 )
熱烈相信雞翼既口味足以給困難症的你

單單只是雞翼已有數十款給予選擇

大份又平價美食我選擇咗甜/鹹/
幾種滋味混於一身惹味酥香令雞肉入味升華
啖啖醬香脆味從size..味道..外皮..肉質全攻陷

( 避風上塘雞翼 )

( 鹹檸七雞翼 )
( 黑松露雞翼 )
( 水蜜桃茶 )
2019-03-25
  • 黑松露雞翼
  • 避風上塘雞翼
  • 水蜜桃茶
2019-03-30 22 浏览
小編係一個雞翼控😋真係好鐘意好鐘意食雞翼~雞翼總共有9款口味 今次試左<我係咸檸七>落左單之後要等10分鐘左右 因為係即叫即炸🔥呢度仲提供埋手套俾客人 真係可以不顧儀態咁食😝雞翼新鮮熱辣辣 好香口 又吾會炸到乾晒咸檸七醬好特別 酸甜開胃👍🏻👍🏻
小編係一個雞翼控😋真係好鐘意好鐘意食雞翼~
雞翼總共有9款口味 今次試左<我係咸檸七>
落左單之後要等10分鐘左右 因為係即叫即炸🔥
呢度仲提供埋手套俾客人 真係可以不顧儀態咁食😝
雞翼新鮮熱辣辣 好香口 又吾會炸到乾晒
咸檸七醬好特別 酸甜開胃👍🏻👍🏻
2019-03-30 25 浏览
身為名副其實的雞翼控,一早就久仰雞翼山大名,但是紅磡地點實在不方便,所以遲遲沒有試吃。今天在TOP閒逛,就必定要試試這間店了。看了OpenRice的地址,一直以為在商場內,找了一圈也學找不到,原來是在商場外面呢!我們二人選擇了$118/12件雞翼加一杯飲品。選擇了三款雞翼,分別是鹹蛋黃、三重芝士、和港式避風塘蒜香。身為鹹蛋黃的粉絲,炸魚皮、薯片類都通通試過了,所以對於這款雞翼是熱切期待的。幸好也不負我所望,雞翼熱騰騰的,上面鋪滿了鹹蛋黃,一口咬開的時候,肉汁四濺,非常好味!另外港式避風塘味道也不錯,雞翼比較乾身,避風塘惹味。三重芝士也是我很期待的,但是芝士很漏,吃了一半也感到很飽了,下次會選擇另外的味道。飲品選擇了Mojito,但是略嫌有點小杯,因為雞翼的味道濃郁,令人越吃越口渴,飲品的份量實在太少不足夠。值得一提的是,店員的服務態度很好,而且笑容親切,落力向客人推介食物。

我們二人選擇了$118/12件雞翼加一杯飲品。

選擇了三款雞翼,分別是鹹蛋黃、三重芝士、和港式避風塘蒜香。

另外港式避風塘味道也不錯,雞翼比較乾身,避風塘惹味。

2019-03-29 20 浏览
一開始都以為其實都會整好曬先俾點知去到真係見佢即刻煎我地總共叫左3份 每份6隻 48@6隻因為得一個人整所以都比較耐如果再多客應該就會等好耐我地見到menu簡單係有選擇困難!不過經過一番掙扎之後第一個叫既係文青風玫瑰!如果你鐘意蜜糖 同花香呢個就一定唔可以錯過啦!有淡淡花加埋甜甜地唔會搶左兩者既味又令你覺得好香好正!繼續order第二個係我係鹹檸七呢個其實岩曬鐘意酸酸甜甜既味既人真係好開胃!第三個係黑松露!下面送上靚靚圖~~
一開始都以為其實都會整好曬先俾
點知去到真係見佢即刻煎
我地總共叫左3份 每份6隻 48@6隻
因為得一個人整所以都比較耐
如果再多客應該就會等好耐

我地見到menu簡單係有選擇困難!
不過經過一番掙扎之後

第一個叫既係文青風玫瑰!

如果你鐘意蜜糖 同花香
呢個就一定唔可以錯過啦!
有淡淡花加埋甜甜地
唔會搶左兩者既味又令你覺得好香好正!

繼續order
第二個係我係鹹檸七

呢個其實岩曬鐘意酸酸甜甜既味既人
真係好開胃!

第三個係黑松露!

下面送上靚靚圖~~
2019-03-28 108 浏览
雞翼山終於開到黎旺角喇😍超中意食雞翼嘅我當然唔會放過任何一個食雞翼嘅機會 仲叫左三款口味添$128 就有16件 仲有2杯野飲添 正啊😍我自己最推薦嘅一款係 鼠尾草鹹蛋黃哥真係炸得好香脆 咸香味好濃整隻雞翼 惹味得黎好可口而另外一款係文青風玫瑰雞翼好重嘅玫瑰同蜜糖味 岩哂中意食甜甜地口味嘅你仲有濃味三重芝士流 呢款雞翼好入味一啲都唔鹹 好易入口 芝味都幾香👍🏻最後黑松露蒜香武士 不妨一試最最後當然要試試我最愛嘅Mint清新嘅招牌莫希托式薄荷特飲果然無令我失望🤤_________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
雞翼山終於開到黎旺角喇😍
_________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
濃味三重芝士流
濃味三重芝士流
2019-03-27 20 浏览
在香港,只賣單一食物的店舖不多,「雞翼山」只賣雞翼和飲品,而人流卻絡繹不絕,當然是有其獨特之處。今天和朋友經過旺角彌敦道的「雞翼山」,見雞翼的 款式挺特別,共九款,便湊一湊熱鬧,試了兩款雞翼。店長推介的「文青風玫瑰雞翼」一向喜歡吃蜜糖雞翼,這款正合我心意,甜甜的蜜糖味加淡淡的玫瑰花香,雞皮脆而肉質嫩滑雞肉還有肉汁。好吃!朋友選了「黑松露蒜香武士雞翼」可能蒜香的味太強烈,蓋住了黑松露的味道,雞翼上面灑了些紫菜條,更加惹味。這兩款雞翼都很不錯,下次一定要再試其他味道。

店長推介的「文青風玫瑰雞翼」

朋友選了「黑松露蒜香武士雞翼」

這兩款雞翼都很不錯,下次一定要再試其他味道。
2019-03-26
2019-03-25 29 浏览
身為雞翼控既我,知道旺角有間專吃雞翼既店,特登出黎試試..店舖位於新商場地下..幸好唔算好多人排隊👏🏻各款口味都好吸引,不過價錢有點貴,$38@4隻,今次就㨂左避風塘蒜香..由於店舖唔算太大,加上已經有一班人吃緊,咁我唯有外賣啦!買完就入左商場兜個轉,出到黎啱啱好可以拎!估唔到咁細心,有個好靚既盒仔裝住❤️避風塘蒜香雞翼好香,又脆卜卜,吃完一隻好想再吃一隻..食雞翼果然要不顧儀態,只想吃雞翼😋
身為雞翼控既我,知道旺角有間專吃雞翼既店,
特登出黎試試..店舖位於新商場地下..
幸好唔算好多人排隊👏🏻

各款口味都好吸引,不過價錢有點貴,
$38@4隻,今次就㨂左避風塘蒜香..
由於店舖唔算太大,加上已經有一班人吃緊,
咁我唯有外賣啦!

買完就入左商場兜個轉,
出到黎啱啱好可以拎!估唔到咁細心,
有個好靚既盒仔裝住❤️

避風塘蒜香雞翼好香,又脆卜卜,
吃完一隻好想再吃一隻..
食雞翼果然要不顧儀態,只想吃雞翼😋

外卖自取
2019-03-25 18 浏览
上次行過紅磡間雞翼山,原來在旺角都有,今日下午茶食得好full,晚上唔想食正餐,就去食下。店都幾大,用白色為主,配玫瑰金色和粉紅色,走現代文青路線。有一張吧枱可以立食,另一邊可以坐,也有不少人外賣。Menu選擇相當有特色,很多都有創意,也有些充滿香港風味,有9款咁多,味道有鹹、甜、辣,緊有一款啱你,有時出seasonal款,tailor made俾不同店。價格跟件數計,$38有4件,可以揀雞中翼或雞槌,可加飲品做combo$56。即叫即炸,製作需時,要稍等一下。可以揀用膠手套或叉食,如需即食,建議用叉,因為真係好熱!Mojito 凍飲很清涼,青檸味又清新,一邊食雞翼,一邊喝這個真爽!店長推介- 文青風玫瑰,雞翼大大隻,香味十足,外脆內軟,仲好juicy,配玫瑰花的香甜味,女生一定喜歡。!鼠尾草鹹蛋黃哥真材實料,賣相吸引,鹹蛋黃質地夠稠,鹹香味出色,配雞翼食好有新鮮感,非常滿足!夾着鼠尾草香氣,令到味道很獨特。創意之選- 港呢D友情萬歲檸茶,香港地味道,醬汁是煮出黎的,不是on top加的,所以檸茶味道十分濃郁,正!火辣泰仔仔冬陰,雞翼醃得入味,肉質嫩滑,真冬陰味,真辣,真惹味!

• 港呢D友情萬歲檸茶
  • 火辣泰仔仔冬陰
2019-03-24 15 浏览
黃埔分店唔算太就腳 一直未試到 終於等到開分店 仲要係旺角 勁方便 一去到已經好多人等梗 店舖有少量座位同企位裝修岩哂打卡 有啲花花佈置 第一次去試左玫瑰雞翼同避風塘雞翼 加一杯薄荷特飲等左10分鐘左右就有嚕 即叫即整 熱辣辣家 貼心嘅位係有手套或者叉揀 岩哂唔同type嘅客仲做到皮脆肉嫩 咬開有煙噴出嚟玫瑰蜜糖甜甜地 好惹味 避風塘味就岩哂重口味人士 啲辣愈食愈過癮食完雞翼飲翻杯野就岩哂 好清新解渴第二次再幫襯就試左芥末蟹籽 芥末味唔算重 唔會攻鼻 已經好想再食第三次 下次試咸蛋味先
黃埔分店唔算太就腳 一直未試到

第二次再幫襯就試左芥末蟹籽
芥末味唔算重 唔會攻鼻

已經好想再食第三次 下次試咸蛋味先
2019-03-24 19 浏览
對雞翼的狂熱,同對珍珠奶茶一樣,每次去餐廳食飯,見到有雞翼總會忍不住想點。雞翼山從還是只有紅墈店的時候我就已經收藏了,但因為少去紅墈又或是每次去紅墈都時間不足,一直沒辦法嘗到別人力讚的文青風玫瑰味雞翼。然後,有次找旺角餐廳時發現原來雞翼山已經在旺角開了分店,終於可以一嘗了。因為我們一行三人,所以我們點了$128的那一款,有16隻雞翼可以選兩款味道和有兩杯飲品。我們選了文青風玫瑰和我是咸檸七這兩款味,飲品選了水蜜桃粒粒甜果茶。當日已經是晚上八點多,人還是有點多,但等了一會就到我們了。我們是堂食,有手套提供,取餐處亦有叉子提供。首先嘗試玫瑰味,雞翼表層有少許脆脆的,淡淡的玫瑰味加上蜜糖的甜味,這款真的很好吃,不會有膩的感覺😍吃雞翼我其實很怕內裡會有血不是很熟,但吃了好幾隻也完全沒有這個問題。跟著吃咸檸七味,這款我反而不太喜歡,是有種酸酸甜甜的感覺,但總覺得跟雞翼不太配合。當日見到還有咸蛋黃口味和檸檬茶口味,下次一定要嘗嘗。

當日已經是晚上八點多,人還是有點多,但等了一會就到我們了。
我們是堂食,有手套提供,取餐處亦有叉子提供。

當日見到還有咸蛋黃口味和檸檬茶口味,下次一定要嘗嘗。
2019-03-23 75 浏览
男朋友係一個超鍾意食雞翼嘅人,平時諗唔到食咩嘅時候就會提議kfc,但成日食佢唔厭我都厭啦,今次帶佢試一間專食雞翼嘅舖頭surprise下佢😛呢到好近旺角地鐵站,B出口一出就係啦。餐廳無櫈椅,靜係有個俾人企係到食嘅位,同埋櫥窗個木框都可以坐下總共有九隻味,咁我地諗住當正餐咁食,所以都諗住叫成十幾隻,又順便試下唔同味文青風玫瑰本來無諗住叫呢款嘅,感覺雞翼係應該配番啲濃味惹味嘅醬汁,文青同玫瑰呢兩樣聽落去好似好淡味咁,但店員話呢款係推介所以就叫咗最後變咗我心目中嘅top 1🤩 成個面都舖滿蜜糖同玫瑰乾花瓣,個醬汁唔會靜係得蜜糖甜味,而係真係有玫瑰花香味,超正! 女仔必食!港式避風塘蒜香呢款做咗我男朋友嘅top 1,喜愛程度直情變咗佢食三隻我食一隻!佢特別鍾意啲蒜粒,食落超惹味少少辣辣地,食完外面層雞皮仲可以用雞肉點下盤上面嘅蒜粒,務求啖啖都充滿避風塘風味火辣泰仔仔冬蔭呢款都係男朋友想試嘅,我自己本身都鍾意冬蔭公湯,但對於放落雞翼到超級質疑,點知都係好正🤩 真係exactly冬蔭公嘅味道,又辣又酸,個味仲要係濃烈個種,重口味朋友必試檸香山葵蟹籽佢比起上面個三隻,個味道無咁出,但都有佢優勝之處!

港式避風塘蒜香

港式避風塘蒜香

火辣泰仔仔冬蔭

火辣泰仔仔冬蔭

檸香山葵蟹籽

檸香山葵蟹籽
佢比起上面個三隻,個味道無咁出,但都有佢優勝之處!山葵醬唔會好辣,痴哂啲蟹籽係個雞翼上面,食落口感好豐富,一路食雞翼,又一路feel到個口入面好爽脆咬到好多蟹籽。上面三款咁濃味,呢款好啱啲鍾意啱啱好嘅

除咗啲味道咁正咁中哂我口味之外,個雞翼都好好食。首先個雞皮一定係脆嘅,然後最吸引嘅地方係佢入面嘅雞肉係嫩滑得嚟唔乾身,仲好熱同鎖咗汁係肉入面,呢個真係大加分

水蜜桃粒粒甜果茶
食完啲濃味嘅雞翼,飲呢杯茶真係幾fit,飲落唔會好甜,仲有啲生果粒係入面可以食,可以中和番啲雞翼嘅辣味

最後食完可以將盤入面嘅放落垃圾桶,然後個盤可以循環再用👍🏿

見佢有埋開party訂雞翼服務,真心記住佢,遲啲一定會再叫!🤪🤩
2019-03-18
  • 港式避風塘蒜香