3K
2023-03-24 51 浏览
世貿中心改裝之後,變得高級咗,啲餐廳面向海景,非常吸引。今日剛好到銅鑼灣搵食,跟同事決定來試吓呢間泰式餐廳。內裡裝潢設計明亮,綠色為主,有田園風格,到處有小白兔公仔踪影,可打卡。煎海蝦芒果牛油果有機藜麥沙律健康又有營養,芒果醬係清新配搭。泰式醉貓豚肉炒卷粉惹味嘅一道炒粉。調味恰到好處,惹味十足。建議配菜多少少色系會更完美。午市套餐包飲品,沙律或蒜蓉包。即磨咖啡有質素,味道濃厚。楊枝甘露沙沙超好味!甜度適中,有粒粒爆炸珠勁正。
世貿中心改裝之後,變得高級咗,啲餐廳面向海景,非常吸引。
今日剛好到銅鑼灣搵食,跟同事決定來試吓呢間泰式餐廳。

煎海蝦芒果牛油果有機藜麥沙律
健康又有營養,芒果醬係清新配搭。

泰式醉貓豚肉炒卷粉
惹味嘅一道炒粉。調味恰到好處,惹味十足。
建議配菜多少少色系會更完美。

午市套餐包飲品,沙律或蒜蓉包。

即磨咖啡有質素,味道濃厚。

楊枝甘露沙沙
超好味!甜度適中,有粒粒爆炸珠勁正。

2023-03-24
2023-03-20 60 浏览
朋友說銅鑼灣新開了一間不錯的泰國餐廳,坐得舒服寬敞又美味芒紅菜頭米紙卷做前菜,好食又健康,上枱時已經有驚喜,顏色鮮艷,識落清清地配以少少芒果茸做汁,甚為開胃幸運炭烤拼盤非常大份,有SHIU牛肉、雞串、大蝦、魷魚、蘑菇和菠蘿,可以多人一齊分享脆脆煎蠔餅炸得十分香脆,熱辣辣,蠔肉新鮮大大粒,估不到泰國餐廳整蠔餅也有一手👍🏻👍🏻最特別的是蠔餅上加了沙律菜,原來將沙律菜夾着蠔餅食是非常美味的,又可減去油膩。特別配製的醬汁也不錯,少少辣酸酸地,與蠔餅的味道十分相配🥰檸檬冰涼特飲顏色翠綠,選用青檸夠特別,少少酸配泰國菜實在不錯
朋友說銅鑼灣新開了一間不錯的泰國餐廳,坐得舒服寬敞又美味

2023-03-20 49 浏览
呢日閏蜜生日揀咗呢間食新派泰菜嘅餐廳同佢撐枱腳餐廳位於銅鑼灣世貿中心四樓,裝修清幽雅致,以綠色及淺木色系為主,給人有種恬靜悠閒的感覺餐廳於門口、座位旁及懸空擺放多隻兔仔擺設又有手繪壁畫,非常可愛,適合打卡留念店內坐位闊落,空間寬敞,而且設有落地大玻璃可以眺望維港景色自家手打脆炸蝦棒(4件)蝦棒炸得香脆鬆化,口感扎實彈牙,蝦肉爽口鮮味,配搭泰式辣醬,非常惹味泰式醉貓炒新鮮手造卷粉卷粉是泰國新鮮直送,用泰式河粉卷成,口感煙韌有彈性,配搭泰式香菜、豆角粒及肉碎加上濃香的醬油炒成,非常夠鑊氣阿閒泰秘製滷豬手豬手已經去骨切件滷得非常入味,肉質鬆化富膠質,加上流心嘅滷蛋配搭酸菜同食唔覺膩脆皮豬頸肉伴自家製醬汁豬頸肉表面煎得非常香脆,肉質爽口,蘸點自家製的醬汁非常惹味椰汁芒果黑糯米飯餐廳選用黑糯米與傳統的糯米口感截然不同,黑糯米比較香及有𡁻口,芒果又夠香甜,加上椰肉脆片及拉花糖片賣相精緻,食時將伴碟的椰醬淋上面增添風味
呢日閏蜜生日揀咗呢間食新派泰菜嘅餐廳同佢撐枱腳

店內坐位闊落,空間寬敞,而且設有落地大玻璃可以眺望維港景色

自家手打脆炸蝦棒(4件)

泰式醉貓炒新鮮手造卷粉

阿閒泰秘製滷豬手

脆皮豬頸肉伴自家製醬汁

豬頸肉表面煎得非常香脆,肉質爽口,蘸點自家製的醬汁非常惹味

2023-03-15
  • 阿閒泰秘製滷豬手
  • 泰式醉貓炒新鮮手造卷粉
位於銅鑼灣世貿中心嘅阿閒泰,環境真係冇得彈餐廳各處都有好可愛嘅白色陶瓷兔仔出沒,門口有,枱隔離有,連天花板都有,成間餐廳都好有渡假風如果坐窗口位仲有海景睇呢度嘅甜品同飲品好有心思,好啱打卡椰汁芒果黑糯米飯 $68經典嘅泰式甜品,不過呢度用嘅係黑糯米,甜度冇咁高,啱啱好,個擺盤嘅糖漿片極為精緻阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍 $68茶同奶分開上,茶同奶嘅比例由自己決定,甜甜嘅雪條慢慢溶就為奶茶增添甜度椰青滑冰 $68大大個椰青冰,飲落去似三色冰嘅味,刮啲椰子肉落去,飲落去有果肉,再加埋啲綿細冰塊,口感極佳南部蟹肉白咖喱伴米線 $168呢度主打嘅都係新派嘅泰國菜,呢個白咖喱好香辣,食得出好香嘅椰奶同奶油味,仲有好多蟹肉米線係涼嘅,白咖喱係熱嘅,將米線沾落白咖喱度食呢個食法都幾新鮮炭燒牛肉配青芒果沙律 $118牛肉肉質係有咬口個種,牛味濃郁帶炭香。青芒果口感好爽脆,味道偏酸,好清新,食完辣辣嘅白咖喱再食呢個好解渴
位於銅鑼灣世貿中心嘅阿閒泰,環境真係冇得彈
如果坐窗口位仲有海景睇
呢度嘅甜品同飲品好有心思,好啱打卡

椰汁芒果黑糯米飯 $68

• 椰汁芒果黑糯米飯
  • 南部蟹肉白咖喱伴米線
  • 阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍
2023-03-17 271 浏览
行完山落番銅鑼灣區,想揾間心儀餐館祭五臟廟,順便讓疲憊不堪雙脚休息一下,經過世貿中心,原來已經裝修妥當,便入去逛逛和覓食,來到四樓看到「阿閒泰」開了分店,於是就一嘗泰式料理,因為剛剛過了下午茶時間,也不介意早點兒用晚餐。餐廳以白色為主色調,甫入大堂首先經過酒吧,酒吧裝璜與吧枱以咖啡色配橄欖綠色椅子,視覺柔和;侍應帶領我們安座後,發覺樓底甚高,有很好的空間感,光亮柔和的燈飾,頓時令我疲憊身軀得到放鬆,舒適地享受新派泰菜!飲品~我的阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬茶,泡沫幼細,味道清新配泰菜的確一流!家人的凍柚悠~蜂蜜柚子、薄荷葉和檸檬。小食~鹹蛋黃金薯條~炸得金黃香脆的薯條沒有油膩感,鹹蛋黃醬甘香可口,很棒呵!主菜:阿閒泰幸運炭燒拼盤。炭燒牛肉~炭烤香氣融入鮮牛肉片,每一口盡是精華所在。炭燒香茅雞柳~將雞柳肉穿上香茅,經過炭烤,肉嫩味美,回味無窮。炭燒大蝦~入口細嚼已經知道是鮮蝦了!炭燒鮮魷魚鬚~鮮嫩可口,味道美極。配菜的炭燒大蕃茄、香菇和新鮮菠蘿,我們都感到非常滿意!跟炭燒拼盤的自家醬汁有微辣,味道清新,很不錯的!無骨海南雞~肉質嫩滑、味鮮的半隻海南雞份量也真不少,我們可以大快朶頤了!白飯、印

自家製氮氣冷泡檸檬茶

凍柚悠&自家製氮氣冷泡檸檬茶

家人的凍柚悠~蜂蜜柚子、薄荷葉和檸檬。

小食~

鹹蛋黃金薯條

主菜:阿閒泰幸運炭燒拼盤。
阿閒泰幸運炭燒拼盤

炭燒牛肉~炭烤香氣融入鮮牛肉片,每一口盡是精華所在。

阿閒泰幸運炭燒拼盤

炭燒大蝦~入口細嚼已經知道是鮮蝦了!
阿閒泰幸運炭燒拼盤

炭燒鮮魷魚鬚~鮮嫩可口,味道美極。
阿閒泰幸運炭燒拼盤

配菜的炭燒大蕃茄、香菇和新鮮菠蘿,我們都感到非常滿意!

阿閒泰幸運炭燒拼盤

跟炭燒拼盤的自家醬汁有微辣,味道清新,很不錯的!

無骨海南雞

白飯、印度薄餅是跟海南雞喔!
2023-03-17
自家製氮氣冷泡檸檬茶
凍柚悠&自家製氮氣冷泡檸檬茶
2023-03-15 118 浏览
✨ 黃咖喱軟殼蟹($168)新產品,Menu上仲未有(係職員介紹)😆,軟殼蟹炸得酥脆,份量大,咖哩仲混合咗唔少蟹肉,食落非常飽滿 😙。✨ 印度薄餅($28)叫咗嚟配咖喱一齊食,完整一塊上。✨ 阿閒泰街頭大蝦炒金邊粉($128)有加辣份口味上辣味比較明顯,加埋醬汁甜甜酸酸幾惹味 😙,炒底都唔會太油,唔錯 😝。✨ 泰式蘋果金寶脆脆($68)向來都比較鍾意食Apple Crumble,比較少見會融入泰式風味,於是就叫嚟試吓 😙。底部整成脆脆,比較偏厚身嘅脆餅,中層係淋身嘅蛋糕,由蘋果肉組成,而面層仲鋪咗少少切片嘅青蘋果同埋有一球雲呢拿雪糕。整體嚟講口感十足,好味 😝。✨ 手作花香斑蘭蝶豆花茶($52)好重花味,口味上偏酸,視覺上都幾適合打卡 😂。✨ 椰青滑冰($68)好大一份 🤣,冰嘅部份椰汁都幾濃。·原本係K11嘅阿閒泰最近係銅鑼灣開咗新分店 😙,一去到就見到接近Full House(相冇人因為我哋坐到接近關門時份)。因為世貿中心窗邊對住街景感覺上都幾開揚,店內擺放咗唔少招牌兔兔十分精緻。整體嚟講出品唔錯,亦都幾欣賞餐廳係傳統泰菜中加入新派元素。·🧾 需加一服務費💰 $563❤️ Follo
✨ 黃咖喱軟殼蟹($168)
黃咖喱軟殼蟹

✨ 印度薄餅($28)
叫咗嚟配咖喱一齊食,完整一塊上。
印度薄餅

✨ 阿閒泰街頭大蝦炒金邊粉($128)
阿閒泰街頭大蝦炒金邊粉

✨ 泰式蘋果金寶脆脆($68)
泰式蘋果金寶脆脆

✨ 手作花香斑蘭蝶豆花茶($52)
好重花味,口味上偏酸,視覺上都幾適合打卡 😂。
手作花香斑蘭蝶豆花茶

✨ 椰青滑冰($68)
好大一份 🤣,冰嘅部份椰汁都幾濃。
椰青滑冰

🧾 需加一服務費
💰 $563
❤️ Follow @852foodietraveller ✨
黃咖喱軟殼蟹
印度薄餅
阿閒泰街頭大蝦炒金邊粉
泰式蘋果金寶脆脆
椰青滑冰
2023-03-14 731 浏览
好耐無食泰國菜見到銅鑼灣店新裝修重開就去咗試下試吓新分店嘅裝修十分有格調近窗位置仲有海景睇架🔸泰式棕櫚糖炭燒雞 $178呢道燒雞係餐廳嘅招牌菜,份量有半隻,兩個人嚟講份量啱啱好。佢哋嘅燒雞🐤果然好出色,雞皮燒得好香脆好薄身,雞肉就保持到好嫩滑,食落相當juicy,配埋腰果同埋燒菠蘿🍍等等嘅配菜一齊食就更正🔸泰式醉貓炒新鮮手造卷粉 $128手造卷粉我都係第一次見,估唔到又幾好味。佢嘅質感好似腸粉,師傅加咗羅勒、香蔥、香蒜等等嘅香料,再混埋豬肉碎一齊炒,極具泰式風味,味道咸咸哋相當惹味😋🔸椰汁芒果黑糯米飯 $68來泰國餐廳又點可以唔食🥥椰汁芒果糯米飯,有別於其他餐廳,阿閒泰係用咗黑糯米飯,成道菜嘅賣相相當精緻,飯面仲放咗用糖漿造成嘅雕花😍芒果非常鮮甜,同椰汁糯米飯簡直係絕配🤣🔸阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍 $68呢款飲品好特別,會以一樽紅茶、一杯熱奶及雪條分開上檯。可以自己調較出多奶或多茶嘅奶茶,仲有甜品雪條食,好抵🤣🔸芒果冰涼特飲 $58混合左青檸、芒果🥭、梳打水,好清新嘅味道,青檸味都幾重但又無搶去芒果嘅香甜。
好耐無食泰國菜

🔸阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍 $68

🔸芒果冰涼特飲 $58

2023-03-13
2023-03-14 46 浏览
之前正係食過尖沙咀阿閒泰,原來而家銅鑼灣世貿開左間分間,仲有好靚既海景view😍餐廳主打泰西fusion菜,有d菜式都幾新穎,唔係成日係餐廳見到。整體食物質素相當不俗,而且價錢適中,性價比算係幾高🤔💫蟹肉白咖喱伴米葉一開始以為個白咖哩無配主食,我地仲特登叫左個印度薄餅黎送咖哩,點知上菜果陣先知原來個米葉上面有米線,可以點咖哩黎食,好彩米線份量唔係好多,口感滑溜,最後都食得哂。💫菠蘿雞肉炒糙米牛肉串燒好少食菠蘿炒飯係用糙米炒,食落同普通炒白飯無咩分別,炒飯炒得都非常惹味,而且糙米感覺上好似健康d。💫泰式鹹蛋黃單骨雞翼雞翼炸得香脆可口,鹹蛋黃味十分之濃郁,不過食多幾舊會覺得有d漏。

💫蟹肉白咖喱伴米葉

💫菠蘿雞肉炒糙米牛肉串燒

💫泰式鹹蛋黃單骨雞翼
2023-03-13 110 浏览
銅鑼灣世貿中心樓上原來新開了間食泰國菜的餐廳。見它裝修優雅又趣緻,而坐位寬敞;自然被吸引入內幫襯。青蘋果茄子沙律   $68茄子做凉伴我都是第一次食,做法簡單但非常健康毫不油膩。加埋青蘋果感覺清新開胃,做前菜適合之選。南部蟹肉白咖哩伴米葉  $168拆蟹肉的確是很花時間和心機去處理,否則食時若被蟹殼刺傷就大殺風景。廚師以白咖哩來烹調嘅不會搶走蟹肉之鮮味,同時亦預先齊備一口口份量的米線用萬金葉盛著;食時渾合白咖哩蟹肉更能令味道提升不少。烤原個椰菜花配青咖哩   $98椰菜花整個煲淋後加入青咖哩汁來烤焗,令清甜的椰菜花完全吸收青咖喱味;做法嘅健康又創新。椰汁芒果黑糯米飯   $68頂層係一片懷舊蕉糖脆片,晶瑩的琥珀色彩;造型有時代感,賣相非常漂亮👍。香甜的芒果肉配上黑糯米飯口感軟糯;淋上微熱香濃椰汁吃時椰子氣味四溢,味令整個甜點增加亮點。山薑木橘果茶   $42
青蘋果茄子沙律   $68
南部蟹肉白咖哩伴米葉
南部蟹肉白咖哩伴米葉
2023-03-06
2023-03-12 79 浏览
晚上到銅鑼灣世貿廣場的阿閒泰晚饍。每當我想食泰菜,都會到這裏,裝修簡約,座位寬敞!令人感到非常舒服,二人點了四個菜。青萍果茄子沙律,茄子非常軟滑加上青萍果的爽脆,令人食慾大增。蟹肉白㗎哩伴米葉,豐富的蟹肉及濃濃的白㗎哩,用盅頭奉上,㗎哩香氣撲鼻,米線則用萬金葉盛載,待應說米線可連葉食!烤原個椰菜花配青㗎哩,由於愛吃㗎哩嘅關係,所以食完白又食青。所謂烤是將整個椰菜花焗熟;再將椰菜花外層輕輕燒焦,以帶出香氣。一絕!最後食得泰菜,當然要食芒果糯米飯做甜品啦。雖然食無特別,但賣相精美。總括而言,在這裏晚饍,令人舒服!
烤原個椰菜花配青㗎哩
蟹肉白㗎哩伴米葉
青萍果茄子沙律
2023-03-06
銅鑼灣世貿中心大裝修後,除了部份原有的餐廳外,還加入了不少新餐廳,覓食集中地又有新去處了!這間泰國Fusion菜不但環境舒適,氣氛悠閑,而且食物選擇多又高質,靠窗座位還可以遠望避風塘海景,好寫意。阿閒泰幸運炭烤拼盤 Lucky Chargrilled Platter $248喜歡多款量少當然受不了大大份Platter的誘惑,一次過吃勻7款小食,燒牛肉、魷魚鬚、虎蝦、香茅雞肉串燒、什菌、爆汁蕃茄、超甜菠蘿,從肉類、海鮮、蔬菜、水果都應有盡有,種類豐富之餘,炭烤的味道也不馬虎,特別喜歡燒牛肉和魷魚鬚,配上泰式酸辣青醬,微辣清新滋味提升味覺層次,高質!泰式鹹蛋黄金單骨雞翼 Single-bone Chicken Wings in Salted Egg Sauce $78邪惡小食當之無愧!雞翼本身外脆內Juicy,厚身、濃郁惹味的鹹蛋黄醬完美包裹整支單骨雞翼,讓人一口接一口,熱食完美,冷卻後也不覺太油膩。脆皮豬頸肉伴自家製檸檬蕃茄醬 Deep-Fried Pork Neck with Lime Leaf Tomato Jam $78吃泰國菜最常Order的小食,這個厚身條狀的切法更能帶出豬頸肉

脆皮豬頸肉伴自家製檸檬蕃茄醬

吃泰國菜最常Order的小食,這個厚身條狀的切法更能帶出豬頸肉爽脆的口感,本身豬頸肉的油份足夠,油香和豬肉香已讓人無法抗拒,配上自家製檸檬蕃茄醬可輕輕減少油膩感,還有鬆脆蝦片,豐富又滿足。

炭燒牛肉濃汁牛丸船河

炭燒牛肉‧濃汁牛丸船河

炭燒牛肉‧濃汁牛丸船河 Ahan Thai Ribeye Steak Boat Noodles $98
一上桌看到大大的湯碗,就知道這「船」應該是航空母艦(笑)!深褐色的湯底以為是重口味的代表,實際上也是濃郁但又帶點清甜味,大愛!軟嫩的炭燒牛肉和濃汁牛丸都很入味,與湯底完美融合,吸盡精華。河粉可選幼粉或卷粉,最後選擇了貌似金邊粉、較油溜的幼粉,份量超級多,像是大男人的份量!
脆皮豬頸肉伴自家製檸檬蕃茄醬
炭燒牛肉濃汁牛丸船河
2023-03-10 41 浏览
世貿裝修完去咗呢度4樓嘅亞閒泰餐廳,餐廳嘅裝修都幾優雅,好多花花草草植物,淡黃色文青系嘅裝修,非常舒服!最緊要對住個海景,吃泰菜都可以輕鬆一下。香茅豬肉米紙卷,有塊紫蘇葉包住豬肉食,仲有啲菠蘿,味道幾清新,口感爽脆。炭燒牛肉配青芒果沙律,燒牛肉有濃郁嘅牛味,青芒果夠爽脆配埋泰式沙律汁,非常開胃,最緊要唔會太辣。泰式豬手,賣相夠正宗,不會有芡汁,有一隻滷水蛋同埋最重要嘅酸菜,$98嚟講份量幾大,豬手煮得夠淋,外皮依然有口感,最緊要旁邊有個泰式醬汁,鹹鮮非常特出。泰式棕櫚糖炭燒雞,上枱好大碟,新鮮嘅燒雞旁邊有啲腰果合桃,仲有啲棕櫚糖,糖味帶點焦香,同埋一片燒過嘅菠蘿,各種食物混合食,甜甜酸酸加上果香,十分特別,另外個泰式醬汁都好出色,好惹味!楊枝甘露沙冰配自家雪條,旁邊一條芒果味嘅雪條,楊枝甘露嘅沙冰個面有啲柚子味嘅珠珠,入口係熟悉嘅味道,但視覺及感官上又非常新奇。

2023-03-10 85 浏览
世貿中心翻新後第一次過嚟,朋友訂咗新開嘅泰國餐廳,話之前試過喺尖沙咀K11嘅分店都幾唔錯。餐廳裝修簡約舒適,好好彩book到窗口位,仲有遊艇海景㖭😉「煎海蝦芒果牛油果有機藜麥沙律,泰式芒果醬 Prawn•Mango•Avocado•Organic Quinoa Salad with Thai Mango Sauce」$88,好清新好開胃,蝦同蔬菜都好新鮮,芒果好甜,仲有成半個牛油果,藜麥夠健康,配搭埋芒果醬超好味😋😋「泰館無骨海南雞配雞油飯 Boneless Thai Hainanese Chicken with Oil Rice」$92,雞都幾嫰,個油飯好有雞油味但又唔油膩👍👍👍「阿閒泰虎蝦炒金邊粉 Pad Thai Noodles with Prawn」$108,有2隻大大隻虎蝦,仲有青口,味道好正宗,同喺泰國食一樣咁好食💯,唯一係如果芽菜係生嘅就更perfect😉跟餐仲有香草蒜蓉焗包條同餐飲,有即磨咖啡或泰式季節茶可以揀。我哋仲加咗$30點咗個Thai Affogato,即係椰子雪糕加冰咖啡,濃濃咖啡夾椰子雪糕好好味😋😋性價比超高嘅一餐💯

餐廳裝修簡約舒適,好好彩book到窗口位,仲有遊艇海景㖭😉

泰館無骨海南雞配雞油飯

阿閒泰虎蝦炒金邊粉

泰式阿芙佳朵

性價比超高嘅一餐💯
泰館無骨海南雞配雞油飯
阿閒泰虎蝦炒金邊粉
泰式阿芙佳朵
Fusion 泰菜 @ahan.thai  已經進駐銅鑼灣區,即約朋友去試菜 Gogogo 裝修以奶油白色拼金色,以綠色植物襯托出田園感。樓底高,感覺非常寬躺單邊窗望出去正是維港景色 Chill Time前菜以 fusion 形式打開味蕾泰式三文魚牛油果他他$98加上食用花令顏色變得更高,調味方面好簡單,只係加咗檸檬汁同埋橄欖油,味道清新、開胃,營養價值也非常不錯。阿閒泰虎蝦冬陰公湯$78 食材和湯的比例差不多是1:1 味道超濃郁,我喜歡那又辣又酸的味,令味蕾很大衝擊。飲完湯再食埋隻爽口虎蝦,感覺太爽了。泰紅咖喱慢煮牛肋條$178 印度薄餅 $28一般嘅泰國菜好少食到牛肋條,所以點咗一份試吓。慢煮牛肋條有適當嘅油脂令口感更柔軟,完全冇渣和紅咖喱味道也很夾,咖喱辣度適中,略嫌偏咸;印度薄餅較為單薄,不夠酥香。
Fusion 泰菜 @ahan.thai

已經進駐銅鑼灣區,即約朋友去試菜 Gogogo
裝修以奶油白色拼金色,以綠色植物襯托
出田園感。
樓底高,感覺非常寬躺
單邊窗望出去正是維港景色
Chill Time

前菜以 fusion 形式打開味蕾
泰式三文魚牛油果他他$98

阿閒泰虎蝦冬陰公湯$78
食材和湯的比例差不多是1:1
味道超濃郁,我喜歡那又辣又酸的味,令味蕾很大衝擊。
飲完湯再食埋隻爽口虎蝦,感覺太爽了。

泰紅咖喱慢煮牛肋條$178
印度薄餅 $28
一般嘅泰國菜好少食到牛肋條,所以點咗一份試吓。
2023-03-01
2023-03-05 159 浏览
呢間阿閒泰喺尖沙咀成日都見到佢, 好多朋友都話佢好高質,所以今次喺佢黎到港島後,我就終於去咗會一會佢試下佢個lunch la~~~ 佢地lunch set選擇多而且價錢親民最平 $82就有交易,仲會送前菜包埋嘢飲 📍蒜蓉包條/青芒果沙律蒜蓉包好香脆/沙律份量好足而且好新鮮📍烤牛肉船河配新鮮泰國幼粉 $92佢啲料好足!牛肉係有四大塊,而且佢炭烤過,所以肉味超香超惹味;牛丸有三大粒好彈牙juicy! 至於個幼粉口感煙韌配埋個帶甜既藥材湯,好啱我口味~ 📍泰式無骨海南雞飯 $92雞份量好多而且雞肉嫩滑配埋油飯味道一流~📍單骨雞翼 $68朋友話突然之間好想食雞翼,所以我哋就單點咗個單骨雞翼,雞翼外面炸過外皮超脆但雞肉依然好滑!📍飲品升級我哋仲揀咗升級飲品,阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍(+$35)/ 斑斕花椰香鮮奶 ( +$15)📍阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍呢個飲品打卡一流,我地先將奶倒入奶茶條,之後再將樽裝茶倒入條奶茶條 咁就成為杯泰奶喇~📍班蘭椰香鮮奶鍾意斑蘭味既朋友一定唔可以錯失呢個呀!

📍蒜蓉包條/青芒果沙律
蒜蓉包好香脆/沙律份量好足而且好新鮮

📍烤牛肉船河配新鮮泰國幼粉 $92

📍泰式無骨海南雞飯 $92
雞份量好多而且雞肉嫩滑配埋油飯味道一流~

📍單骨雞翼 $68

📍飲品升級

📍阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍

📍班蘭椰香鮮奶
鍾意斑蘭味既朋友一定唔可以錯失呢個呀!