2022-04-24 80 浏览
今日來尖沙咀K11 食泰菜,呢間餐廳裝修好清新,中間係吧枱,半開放式設計再加上綠葉裝飾🌿令環境好舒服,座位寬敞,感覺乾淨衛生。🥭香芒紅菜頭米紙卷米紙卷包住芒果,紅菜頭,青瓜絲🥒,紅蘿蔔絲🥕等菠菜,再配上芒果粒粒醬汁,味道清新,酸甜開胃,不過擺碟可以稍為改善,用咁大隻碟裝應該要喺空白位置放啲伴碟或者裝飾。脆炸豆腐配泰式魚露豆腐外皮炸得香脆可口,配上酸酸辣辣嘅泰式魚露好惹味,不過豆腐質感屬於硬滷豆腐,如果可以用煎炸用的滑豆腐去煮,豆味會更香濃,質感會更幼滑。🐷脆皮豬頸肉伴自家製檸檬蕃茄醬🍋🍅豬頸肉肥瘦適中,外皮燒得好香脆,加上紫洋蔥,黑椒,花生碎令口感更惹味,配以自家製檸檬蕃茄醬,酸酸甜甜,既清新開胃,又可以平衡肉嘅油膩感,推薦👍🏻🦐泰式紅咖喱虎蝦卜卜蜆意大利麵🍝呢種泰式醬汁Crossover西式意粉嘅做法我都幾鍾意,意粉煮得有啲淋,醬汁幾惹味,不過食落唔似紅咖喱味,似係冬陰功味,而且卜卜蜆換咗做青口,而且配料比較少,得兩隻蝦一隻青口同埋少量菇,性價比較低。亞閒泰奶茶配自家製奶茶雪糕凍🧊呢款飲品打卡影相的確十分合適,奶和茶混合嘅時候有漸層效果,不過奶茶比較淡味,店員話等雪糕溶到一半先食係最

🦐泰式紅咖喱虎蝦卜卜蜆意大利麵🍝
🦐泰式紅咖喱虎蝦卜卜蜆意大利麵🍝

亞閒泰奶茶配自家製奶茶雪糕凍🧊
呢款飲品打卡影相的確十分合適,奶和茶混合嘅時候有漸層效果,不過奶茶比較淡味,店員話等雪糕溶到一半先食係最好,不過由於係凍飲雪糕都幾難溶,加上溶解嘅時候會變成粒粒,奶茶味亦唔突出。
亞閒泰奶茶配自家製奶茶雪糕凍

總括嚟講,環境舒適,乾淨衛生;食物質素都不錯,不過以呢個價錢來講性價比唔高;店員服務態度有禮,但繁忙時間只得兩個樓面,經常出現冇人理嘅情況。
  • 脆皮豬頸肉伴自家製檸檬蕃茄醬
2022-04-24 1268 浏览
恢復晚市堂食,市面氣氛有返啲生氣~🍴終於唔使一邊行街一邊睇住時間趕食”睌飯”😮‍💨今天下午到K11找到[阿閒泰],打算悠閒地食一餐西式泰菜。這裏環境好有度假feel,座位寬闊,最啱同朋友傾偈聚會😋下午茶選擇不少,主打新派fusion泰菜,傳統泰菜也有泰北、泰南😃咖喱之分👍🏻泰北咖喱雞手作麵$68比較香辛嘅口味,辣度可以接受,醬汁也富有椰香。很喜歡這種手作麵,口感煙韌有點硬度,撈勻香濃醬汁是非常惹味。榨上鮮青檸汁味道更添清爽!泰南紅咖喱肉醬法包條 🥖🥖$48法包外皮焗得超香脆,一定要趁熱食,朋友讚不絕口!放上泰南紅咖喱,芝士和肉醬,味道豐富亦帶點微辣,風味十足!下午茶絕不能缺少的一杯泰式奶茶☕️阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍[跟餐+$38]非常有特色而家充滿儀式感!奶和茶都可以自行調配,甜度則來自奶茶雪條。奶茶雪條似雪糕,富有濃郁嘅泰式奶茶味又滑又香!杯底還有奶茶凍,唔會太甜,口感豐富,直頭可以當飯後甜品~🧁🍧😋氮氣荔枝🍋檸檬茶[跟餐+$25]以Cold brew 製法,令平平無奇嘅荔枝檸檬茶注滿生命,最面層是綿密的汽泡,入口順滑细緻,令茶味一啲都唔澀,更能突顯檸檬、荔枝嘅味道,非常推介!煎海

泰北咖喱雞手作麵  Tea  Set

泰北咖喱雞手作麵$68

泰南紅咖喱肉醬法包條 Tea Set🥖🥖

泰南紅咖喱肉醬法包條 🥖🥖$48

阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍

下午茶絕不能缺少的一杯泰式奶茶☕️
阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍[跟餐+$38]
非常有特色而家充滿儀式感!
奶和茶都可以自行調配,甜度則來自奶茶雪條。
氮氣荔枝🍋檸檬茶

氮氣荔枝🍋檸檬茶[跟餐+$25]
煎海蝦芒果牛油果🥑🍤🍤有機藜麥沙律配泰式芒果醬  Tea  Set

煎海蝦芒果牛油果🥑🍤🍤有機藜麥沙律配泰式芒果醬$72
絕對係健康之選👍🏻~平時食藜麥總係好乾好粗鞋,今日這份有機藜麥較為軟熟,入口一啲都唔乾。配合泰式芒果醬汁酸酸地非常醒胃!
沙律配料的煎海蝦也不是普通白烚,有炭燒香味㗎!

跟餐附送嘅香🍑桃花茶也絕不hea 👍🏻😋!桃味茶香兼備!

手機下單,甜度、多冰少冰也可以自行選擇👍🏻👍🏻
泰北咖喱雞手作麵  Tea  Set
泰南紅咖喱肉醬法包條 Tea Set🥖🥖
阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍
氮氣荔枝🍋檸檬茶
2022-04-23 45 浏览
這天與閨蜜在K11購物,選擇了位於2樓的阿閒泰午餐。非常有禮的服務員引領我們入座,這裡環境舒適,光線充足,食物製作也有心思。香茅烤雞肉凱撒沙律$88羅馬生菜很新鮮,烤香的鷄肉以香茅串著,肉質有彈性。鹵豬手香飯配糖心蛋 $92豬手很軟嫩,份量十足。糖心蛋的蛋黃很香滑,米飯粒粒分明,加上豬手汁,不其然地吃多了幾口。虎蝦金邊粉 $108虎蝦肉質爽彈,蝦味濃郁,金邊粉沒有酸味,不油不膩,火喉十足,香味撲鼻。香茅豬肉米紙卷 $28米紙很薄滑,豬肉新鮮,清新美味。泰式季節茶 青檸冰涼特飲 +38
這天與閨蜜在K11購物,選擇了位於2樓的阿閒泰午餐。

香茅烤雞肉凱撒沙律$88

羅馬生菜很新鮮,烤香的鷄肉以香茅串著,肉質有彈性。

鹵豬手香飯配糖心蛋 $92

虎蝦金邊粉 $108

香茅豬肉米紙卷 $28

米紙很薄滑,豬肉新鮮,清新美味。

泰式季節茶

青檸冰涼特飲 +38
  • 虎蝦金邊粉
  • 香茅豬肉米紙卷
2022-04-20 275 浏览
今午🚶🏼‍♂️🚶🏼‍♀️尖沙咀海濱長廊後,嚟到K11購物藝術館覓食,👀呢間「Ahan Thai」感覺乾淨舒服,於是入內醫下個肚仔!😘午市套餐款式非常多、有十幾款,兼且又有優惠價配搭小食、特飲及甜品添!😄【是日餐湯配香草蒜茸法包條】$25 ~ 濃郁蕃茄配粒粒紅蘿蔔,酸酸甜甜好醒胃,加埋蒜香牛油法包 【香茅豬肉米紙卷】$28 ~ 頗重香茅香味,如果多啲啲豬肉餡料仲更加【冬蔭功海鮮焗茉莉香飯】$98 ~ 蝦肉彈牙、青口鮮甜,配合魷魚圈+青檸汁,味道豐富,若冬蔭功茉莉調味濃啲啲會令飯更香!【香煎帶子•青咖哩醬•新鮮蔬菜濶條麵】$128 ~ 賣相吸引,青咖哩味道頗特別,第一啖食濶條麵時覺得甜甜哋,但跟住又覺得辣辣哋,仲越食越辣好刺激,配合香煎帶子一齊食,好和味超【提拉米蘇杯】$35 ~ 呢款甜品係我至愛不能少,食完好有滿足感!【凍季節茶】 ~ 清甜茘枝香味,飲落好舒服!☺️

【凍季節茶】 ~ 清甜茘枝香味,飲落好舒服!☺️

2022-04-20
午餐
2022-04-20 27 浏览
今日走到K11裏面想找一些好味又可以坐得舒服的餐廳。 最後終於在最頂的一層找到了它! 它的獨特裝修已經十分吸引又給人舒服的感已覺。 在門口時已經有親切的笑容。餐廳內坐有幾檯客人, 但由於疫情關係想安排一個比較偏遠嘅位置。接待員會盡量滿足客人的需要。我們大約到達嘅時候是12:00, 所以有午市時間有午餐的不同選擇。我們兩人選了這些食物:安格斯牛肉手作牛丸濃湯船粉麵,可選擇普通粉或卷粉, 本人喜歡食卷粉。首先要先讚它這碗安格拉牛肉粉面, 這個卷粉很滑溜食落唔覺得只有粉味。而那個牛非常濃郁的牛味, 裏面也有牛丸豬紅有不同嘅配料整個配搭。 另外真的不可不提的, 就是它的豬皮簡直整碗湯粉的精髓,不但脆口, 味道十分之易入口。十分地道!,連湯都飲埋。 如果掛住想食泰式牛丸一定要來懷念一下老家的味道。是日餐湯是蕃茄雜菜湯。 雖然這個有少少跟泰式不是太夾, 但味道仍然很濃味。 配香草蒜苴法包朋友另外叫的飲品是青檸冰涼特飲(不含酒精)而我就比較喜歡食辣的東西,所以叫了冬陰功湯底的香煎帶子冬蔭功湯粉麵卷粉。 千祈不好以為只有煎帶子在這碗麵裏面, 還有其他海鮮例如青口。 季節沙律配香草蒜茸法包季節沙律意思就

我們兩人選了這些食物:

安格斯牛肉手作牛丸濃湯船粉麵,
可選擇普通粉或卷粉, 本人喜歡食卷粉。

配香草蒜苴法包
朋友另外叫的飲品是青檸冰涼
特飲(不含酒精)

季節沙律配香草蒜茸法包
季節沙律意思就是時令的菜蔬所以食起上嚟比較新鮮,不會有青味。

斑斕花椰香咖啡鲜奶
這杯斑斕咖啡凍飲簡直增添了全個午餐的精華, 因為這杯飲品是很高質帶有花香味的咖啡加上斑斕味道。這兩種配搭十分配合。一些都唔甜!!

食物種類繁多,今日都只是$300多元。 就可以食到不同美食!

2022-04-19 24 浏览
環境/設施- 餐廳走田園風,門口有一大個兔兔招牌打卡位,裝修柔和,有好多綠色植物裝飾,坐位寛敞多卡位特色-主打泰西式fusion 菜。 即係泰國材料,西式煮法。 今次食咗👇阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍:我最鐘意呢個, 因為有得玩有得食, 又可以自調奶茶濃度。 我嘅食法係先將熱牛奶倒落枝雪條到,等佢融融地再食一半,再加茶變成奶茶一齊飲。 杯奶茶盡吸雪糕精華,好濃味好飲香煎帶子青咖喱醬蔬菜闊條麵:呢個都幾辣,愛辣人士食呢個最啱。 帶子大粒煎得香口,青咖喱醬惹味獨具泰式風情,醬料盡吸係闊條麵之中,每條都掛汁juicy巴東蟹肉炒飯配炭烤豬肉串:呢個係朋友食,佢嘅評價係炒飯乾爽,飯粒分明,而且份量好多🤣差啲食唔晒

香煎帶子青咖喱醬蔬菜闊條麵:

巴東蟹肉炒飯配炭烤豬肉串:
係Tst K11 地鐵站出口一出左轉搭lift上到去2樓出lift口就見到 完全唔洗揾 門外已經有幾個打卡靚位置 入到去環境恍如置身泰國一樣睇menu選擇有好多Lunch time 有Lunch set 可以order ♥︎L4 香煎帶子冬陰功湯 泰國新鮮幼粉 $108 有帶子4粒好多 2隻青口 仲有唔同嘅配菜有大量嘅新鮮香草 包括 檸檬葉 香茅 九層塔就咁睇已經非常豐富同埋吸引 食落去真係好美味 冬陰公湯滋味無窮最鍾意呢隻粉 連埋湯一齊食 軟綿綿有彈力 超級好食 店員仲好細心咁樣叫你試吓個湯如果太辣嘅話可以加椰漿 可以中和個辣度跟餐可以加combo ♥︎Daily soup + 香草蒜蓉法包條 +$25係香濃蘑菇湯 蒜蓉包超香好食 ♥︎French fires +$20 脆卜卜嘅薯條 小朋友必點 有泰式辣醬同埋茄汁 nice one 餐飲 free ♥︎Thai sesonal tea ☕️ 甜甜地好好飲 另外仲叫咗♥︎椰青滑冰 young coconut smoothies $68
係Tst K11 地鐵站出口一出

餐飲 free
♥︎Thai sesonal tea ☕️ 甜甜地好好飲

另外仲叫咗

2022-04-14 54 浏览
尖沙咀K11 5樓阿閒泰把握住特別暑假嘅尾巴,多啲出去食好嘢,屯馬綫就梗係去尖沙咀最開心啦。K11係最便捷嘅行街地點。好掛住泰國,泰菜要食完再食呀‼️阿閒泰自家手打脆炸鮮蝦餅 $78非常好食,外面炸得好脆,長條型嘅炸蝦餅有別於一般嘅橢圓形,入口係特別彈牙,甜酸醬味道開胃。香煎帶子青咖喱醬新鮮蔬菜闊條麵 $128椰香味濃,青咖喱辣道屬於中辣,過口之後喉嚨都會辣,惹味醒胃。帶子香滑,菇類新鮮,食材清淡都係好事,配上青咖喱嘅辣味道又提升左一個格調。阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍 加$38雪條凍係拖肥味,非常香滑。奶茶有泰國特有嘅香味,最鍾意有玩味嘅事,去食飯自己都可以調杯奶茶☕️甜味主要來自雪條凍,外型得意又好玩,加上要比時間雪條去溶,新鮮得意嘅用餐感受,突顯心思。Tiramisu 加$35奶泡香味濃,有5層嘅口感,甜得剛剛好,造型精美,食得賞心悅目❤️❤️❤️

尖沙咀K11 5樓

Tiramisu 加$35
2022-04-14
  • 自家手打脆炸蝦餅
2022-04-13 44 浏览
尖沙咀抵食泰國菜set lunch 由$80至$100鬆啲就已經有main course再加一杯飲品 可以加錢叫唔同嘅小食同埋特色嘢飲都唔錯㗎😍今次叫咗個咖喱雞拉麵 好有驚喜 成個拉麵拉麵非常彈牙 雞肉嘅肉質好嫩滑 咖喱味好香濃 再加埋少少湯底濕濕地幾開胃👍🏻另外個金邊粉都唔錯 首先個金邊粉好煙韌 而且俾咗足足兩隻大蝦我哋好慷慨 超滿足😋 鍾意嘅都可以加少少青檸汁上去特別清新☺️我哋都叫咗個蘑菇湯加蒜蓉包 個包考得好脆香口 蒜蓉味都好惹味 而且我哋仲叫咗兩杯特色飲品添!

2022-04-07 53 浏览
實在太掛住泰國🇹🇭忍唔住又要食泰國嘢係K11入咗嚟呢度叫咗個椰子冰沙絕對透心涼好好味😋再嚟一個生蝦如果泰國係10分,呢度有8分最後就叫咗豬手飯黎食好嫩滑!不得了
實在太掛住泰國🇹🇭

最後就叫咗豬手飯黎食
好嫩滑!不得了

2022-04-06
2022-03-07 64 浏览
最近香港疫情惡化到一個點,相信大家也對堂食的興趣並不大了,因此外賣才是王道,能夠享受美味的美食,也能夠安安全全在家中享受,就是香港人最新面對疫情的方法了.外賣包裝十分之漂亮,令人感受到信心.這個串燒拼盤廚師火候控制得宜加上美味的醬汁是最美好的配搭.這個米卷皮薄,加上米味十足,配上自家製的醬汁十分之開胃.木瓜十分之爽口,加上蔬菜裏十分之新鮮,配上美味的牛扒也是健康之選了.希望香港人努力,終有一天能夠暢快地享受美味的美食.

外賣包裝十分之漂亮,令人感受到信心.

這個串燒拼盤廚師火候控制得宜加上美味的醬汁是最美好的配搭.

這個米卷皮薄,加上米味十足,配上自家製的醬汁十分之開胃.

希望香港人努力,終有一天能夠暢快地享受美味的美食.
2022-03-02 56 浏览
疫情嚴重,而家都少咗好多出街,今日返工去開K11,就食吓好難係屋企自己煮嘅泰國菜。由於大部份人在家工作的關係,當天即使是大約12:30入座的午市繁忙時段,仍然沒有多少的客人,可能因此服務員服務態度相當殷切,做事相當主動,入座至離場的體驗亦很好。我點了一份巴東蟹肉炒飯配串燒,需時大約十多分鐘,炒飯相當有鑊氣,最緊要的材料亦毫不吝嗇,蛋的份量很多,而且滑口,亦有香濃的蛋味,至於雞肉串燒,醃製相當入味,並且咬落肉汁香口,配上甜甜辣辣的醬汁,相當開胃。至於加點的小食泰式薄餅配咖喱,咖喱汁有別於坊間,這邊是較為食偏向液體的形態,泰式薄餅有香香的麵粉味,再煎香,配上辣口咖喱汁,更上一層樓。

2022-03-01 224 浏览
位於尖沙咀k11的阿閒泰,主打泰西fusion菜,有多款泰式食物選擇。雖然用上泰式食材,但揉合了西式煮法,所以外貌味道都與傳統泰菜不一樣🔆阿閒泰冬蔭公湯$𝟠𝟠 雖然標明一人份量,但兩個人share都可以每人一碗🖖🏼按喜好自行加入椰漿及青檸汁🍋湯本身辣度幾高,無乜酸味,而且好嗆喉嚨🥵我地都忍唔住要多左杯椰漿😣湯品幾足料,有兩隻蝦、青口同埋唔少菇菇🍄🔆泰式生蝦刺身$𝟡𝟠 用杯裝起的生蝦夠精緻✨每隻蝦都有跟粒辣椒同蒜片,同樣佢嘅辣椒後勁好強🔥食第2隻我已經果斷放棄左連埋辣椒食🤦🏼‍♀️整體調味係唔錯☺️但啲蝦略嫌唔夠大隻🙈🔆煎肉眼扒木瓜沙律$𝟙𝟙𝟠 佢成為左我嘅解辣救星🤣木瓜沙律清新怡人,可惜肉眼扒熟度太高,幾韌而且也很乾🔆脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬$𝟙𝟙𝟠 米紙卷外皮有一定厚度,咬落煙韌😬包住的軟殼蟹份量足而脆口🦀內層竟包有一片酸薑😳加埋牛油果醬味道已經好豐富😝所以無再沾蛋黃醬🔆Pina Colada with pineapple popsicle$𝟠𝟠用rum, colada同菠蘿汁調配,飲落有椰香帶有微微酒味🍹杯上還有一枝菠蘿冰棒🍍同爆汁珠珠🐰唔知係米食唔慣呢種fusion,個湯真係覺得幾
阿閒泰冬蔭公湯

🔆阿閒泰冬蔭公湯$𝟠𝟠
泰式生蝦刺身

🔆泰式生蝦刺身$𝟡𝟠
煎肉眼扒木瓜沙律

🔆煎肉眼扒木瓜沙律$𝟙𝟙𝟠
脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬

🔆脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬$𝟙𝟙𝟠

🐰唔知係米食唔慣呢種fusion,個湯真係覺得幾奇怪,其他食物都仲有進步空間💪🏼值得欣賞係環境座位都幾舒適
午餐
泰式生蝦刺身
脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬
終於等到Happy Friday, 下午有得work from home, 收工買LUNCH返去同屋企人食, 屋企人想食泰國菜, 係Open Rice search到附近河內道K11有間好多好評的泰國餐廳 – 阿閒泰, 餐廳好易搵, 光猛清潔, 裝修好有泰國情懷。去到餐廳時仲有LUNCH SET 仲有飲品送~除左LUNCH SET 都仲有其他食物揀 :我叫左2個lunch set再加一個餸 :1)     阿閒泰滷豬手香飯及溏心蛋 (飲品: 熱季節茶 – 果茶) $922)     阿閒泰虎蝦炒金邊粉 (飲品: 加$18 轉斑蘭花椰香鮮奶咖啡) $1083)     加配磨菇雞湯及香草蒜茸法包 $254)     泰式燒脆鱔 $108等緊期間, 職員都好好同我講定泰式燒脆鱔要D時間準備, 等我有預算。而且有口罩紙袋提供比食客, 十分細心。食物齊晒後, 佢地提供的外賣袋好靚, 而且好實硬, 我返到去都無甩漏。兩杯熱飲細心位加2片膠紙。返到屋企, 消毒下自已即刻開餐。磨菇雞湯及香草蒜茸法包雞湯入面材料多, 味道易入口唔會太鹹。蒜茸法包焗得香脆, 真係想食多件。阿閒泰滷豬手香飯及溏心蛋滷豬手
阿閒泰
除左LUNCH SET 都仲有其他食物揀 :
我叫左2個lunch set再加一個餸 :

3)     加配磨菇雞湯及香草蒜茸法包 $25
4)     泰式燒脆鱔 $108

返到屋企, 消毒下自已即刻開餐。

磨菇雞湯及香草蒜茸法包

磨菇雞湯
香草蒜茸法包
阿閒泰滷豬手香飯及溏心蛋

滷豬手份量好多, 肉質夠嫩。滷水汁好香, 而且豬手好入味, 好快食晒一盒
阿閒泰滷豬手香飯
阿閒泰虎蝦炒金邊粉

金邊粉附近有D辣粉, 唔食得辣可以唔要。虎蝦煎得好香, 好惹味。金邊粉炒得好滋味, 屋企人大讚 !
泰式燒脆鱔

屋企人中意食鱔, 對呢個餸好有期望。果然拎到返屋企仲係好香脆, 啖啖肉。燒得好好味 ! 唔沾汁都好正
熱季節茶

今日係果茶, 味香而且濃, 所以不停加熱水都夠飲
果茶
斑蘭花椰香鮮奶咖啡

呢杯咖啡真係一飲再飲, 仲要係好香好滑, 好飲到忘記影相, 加$18一杯都係好值得
斑蘭花椰香鮮奶咖啡
疫情下, 食肆生意真係好難做, 同時, 食物質素可以保持一貫水準, 真心希望可以疫情快D過, 經濟可以再起勁。
外卖自取
磨菇雞湯
香草蒜茸法包
阿閒泰滷豬手香飯
果茶
2022-02-25 44 浏览
疫情時期都唔敢亂去,雖然午餐可以堂食,但我同朋友都決定外賣。尖沙咀呢間K11嘅餐廳,食新派泰國菜。我哋點左兩個lunch set,分別係安格斯牛肉牛丸濃湯船麵,同埋虎蝦金邊粉。先講個牛肉牛丸濃湯船麵,用料豐富,個濃湯係精華所在,充滿泰式風味。牛丸爽口彈牙,比較出色。至於金邊粉,配埋虎蝦大大隻。金邊粉賣相唔錯,同出邊嘅金邊粉比,呢個比較乾身。另外有啲辣粉,但係唔想太辣,我哋都冇將辣粉拌勻。金邊粉係我最愛,食親泰國嘢都幾乎會點。隨餐加咗小食,係紙米卷,一件$28 ,配埋個汁唔錯,個皮唔算太厚。另外叫咗個沙律配香草蒜蓉法包。沙律幾新鮮,正餐前食一流。蒜蓉包啲蒜蓉鋪喺面幾正。單邊雞翼比較方便易食。雞翼外皮香口,下次有機會都想試吓個蛋黃雞翼。配埋兩杯嘢飲,同朋友分別點左一凍一熱嘅茶,整體都頗為滿足。

配埋兩杯嘢飲,同朋友分別點左一凍一熱嘅茶,整體都頗為滿足。