K11味道一般嘅泰國菜🥲-👀沒有立場資訊-🥘泰式紅咖喱虎蝦卜卜蜆意大利麵 ($148)呢個係小編個人覺得最好食嘅一碟,香茅同咖哩味都足夠,虎蝦都有入味同夠大隻,但唔夠爽口彈牙,同埋份量唔多,不過調味微辣,味道ok香🤔-🍗泰式鹹蛋黃金單骨雞翼 ($88)唔太夠味,同埋可以再脆啲,份量係ok但鹹蛋味都冇乜😢-🔥阿閒泰幸運炭燒拼盤 ($268)呢個真心最伏…成碟嘢冇咩味,望落好吸引但食落真心唔得,感覺好似水煮完先放上爐燒仲要冇醃咁🙏🏼仲要個汁都係冇乜味😂小編真心失望咗,因為賣相唔錯,但食落真係唔知食緊乜,同埋份量唔大,唯一ok係個蕃茄幾有炭燒味,牛肉好淡,魷魚直情冇味..-🐔泰式棕櫚糖炭燒雞 ($178)餐牌上面話要等20-30分鐘,我地以為係即叫即做,但我地食晒成餐飯都未上..仲要上到嚟係唔熱嘅😓講返碟雞,有炭香味,味道都唔算太淡,但真係幾嚡,肉質唔夠嫩滑多汁,伴碟嘅菜都冇乜味🥲真心麻麻…-小編同朋友嗰日超級肚餓,本身見呢間裝修幾靚仲要等位,都幾期待,點知入到去…同埋服務都好一般,啲staff叫好多次都唔應,仲要本身有蛋糕諗住俾驚喜俾朋友,點知staff一嘢行埋嚟揭穿咗個驚喜……去過好多其
K11味道一般嘅泰國菜🥲
👀沒有立場資訊
🥘泰式紅咖喱虎蝦卜卜蜆意大利麵 ($148)
🍗泰式鹹蛋黃金單骨雞翼 ($88)
唔太夠味,同埋可以再脆啲,份量係ok但鹹蛋味都冇乜😢
🔥阿閒泰幸運炭燒拼盤 ($268)
🐔泰式棕櫚糖炭燒雞 ($178)
小編同朋友嗰日超級肚餓,本身見呢間裝修幾靚仲要等位,都幾期待,點知入到去…同埋服務都好一般,啲staff叫好多次都唔應,仲要本身有蛋糕諗住俾驚喜俾朋友,點知staff一嘢行埋嚟揭穿咗個驚喜……去過好多其他餐廳都會好有心咁配合搞surprise,呢間真心都幾失望,唔明點解咁多好評😞
味道 5/10
環境 6/10
服務 4/10
回頭率 0/10
總評 4/10😢
人均消費 $227💰
📍阿閒泰
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓219號舖

#米食尖沙咀 #米食泰國菜#hkfood #hkfoodie #hkig #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats
2022-05-28 61 浏览
這天與聞蜜在K11購物,選擇了位於2樓的泰國菜作為我們的晚餐。餐廳裝修以小清新風格,感覺舒服1. 蝦餅蝦餅以條狀,呈金黃色,方便咬口,上碟光澤誘人,溫度良好但蝦餅肉未夠彈牙及爽脆蝦餅肉較為乾身,紥實配合醬汁良好享飪方式為炸,油的份量不太多2. 三式串燒有雞、豬、牛肉 各款有兩串味道良好,肉質緩緩流出雞好滑及爽脆,調味好入味,雞肉富有水份而牛的口感也不硬,口感良好3. 軟殼蟹咖喱汁咖喱汁濃郁好好味,而肉類份糧也足夠口感黏口,咖喱汁呈糊狀,上碟時咖喱汁味道湧出,撲鼻,調味得宜令人一試難忘另外,配合蒜蓉包及薄餅,蒜蓉包及薄餅以煎炸方式享飪,十分香口及焦香的味道但係薄餅只有一塊,CP值一般,大胃皇要留意份量
餐廳裝修以小清新風格,感覺舒服
1. 蝦餅
蝦餅以條狀,呈金黃色,方便咬口,上碟光澤誘人,溫度良好
但蝦餅肉未夠彈牙及爽脆
蝦餅肉較為乾身,紥實
配合醬汁良好
享飪方式為炸,油的份量不太多
2. 三式串燒
有雞、豬、牛肉 各款有兩串
味道良好,肉質緩緩流出
雞好滑及爽脆,調味好入味,雞肉富有水份
而牛的口感也不硬,口感良好
3. 軟殼蟹咖喱汁
咖喱汁濃郁好好味,而肉類份糧也足夠
口感黏口,咖喱汁呈糊狀,
上碟時咖喱汁味道湧出,撲鼻,調味得宜
令人一試難忘

但係薄餅只有一塊,CP值一般,大胃皇要留意份量
2022-05-27 54 浏览
每次經過都坐滿哂人,今晚終於可以試吓🥰餐廳裝潢好靚,周圍都係綠色🍀,加上泰國擺設,好似去左泰國🇹🇭阿閒泰秘製三式串燒 $148泰國嘢就唔少得串燒,有整三款肉,香噴噴啖啖肉,尤其喜歡用香茅串住嘅雞肉串,食落多層清新及甜味泰國醉貓炒新鮮手造卷粉 $128泰國手造卷粉第一次就愛上💕,佢吸收肉碎同配料嘅香,入口Q彈好有口感酸甜香芒魷魚沙律 $78夏天食好啱❣️香芒🥭切成絲,清新爽甜,魷魚🦑軟腍鮮味,醬汁酸甜帶點辣,好惹味阿閒泰迷你甜盤 $128呢度嘅甜品都好吸引,揀唔到就來個拼盤😂有楊枝甘露沙冰,上面仲有迷你芒果🥭雪條及爆珠;香甜嘅斑蘭奶凍;色彩繽紛嘅馬卡龍,及香滑濃郁嘅芝士蛋糕🍰

每次經過都坐滿哂人,今晚終於可以試吓🥰

阿閒泰秘製三式串燒 $148

泰國醉貓炒新鮮手造卷粉 $128

酸甜香芒魷魚沙律 $78

阿閒泰迷你甜盤 $128
呢度嘅甜品都好吸引,揀唔到就來個拼盤😂

• 泰式醉貓炒新鮮手造卷粉
  • 阿閒泰迷你甜盤
  • 酸甜香芒魷魚沙律
  • 阿閒泰秘製三式串燒
2022-05-27 45 浏览
Happy Friday !食餐好西減下壓先~先前經過呢度 睇過個Menu價錢唔貴而且見地方ok 又試吓~地方光猛 氛圍唔錯有D小清新感覺~D野樣樣都吸引但2個人邊食得咁多~選擇困難Start~阿閒泰秘制鹵豬手$98豬手好夠林 好在D肉唔難 而且好入味D皮又林又滑嘟嘟 好正 膠原滿滿酸菜有住重要嘅角色 開胃又解膩~夾埋D豬手一齊食 幾好味濃汁咖喱軟殻蟹$198D汁香濃唔辣 蟹嘅份量唔少配薄餅或白飯 可以食好多泰式香葉肉碎配炸米餅$98肉碎飯就食得多 配米餅就第一次雖然呢個都好好食 而且$98都幾抵食~但我個人就鍾意配飯多D芒果椰汁糯米希臘乳酪$78呢配搭都幾新鮮 個底D糯米係暖架所以個乳酪要快手啲食 如果唔係會溶架乳酪配芒果椰汁糯米 口感幾特別糯米暖 乳酪凍 有冰火交溶嘅感覺吖其實仲有個炒粉好想試 但叫埋真係會太多喇下次啦!下次再食!聽日Off! Happy!
Happy Friday !
食餐好西減下壓先~

先前經過呢度 睇過個Menu價錢唔貴
而且見地方ok 又試吓~

地方光猛 氛圍唔錯
有D小清新感覺~

D野樣樣都吸引
但2個人邊食得咁多~
選擇困難Start~

阿閒泰秘制鹵豬手$98
豬手好夠林 好在D肉唔難 而且好入味
D皮又林又滑嘟嘟 好正 膠原滿滿
酸菜有住重要嘅角色 開胃又解膩~
夾埋D豬手一齊食 幾好味

濃汁咖喱軟殻蟹$198
D汁香濃唔辣 蟹嘅份量唔少
配薄餅或白飯 可以食好多

泰式香葉肉碎配炸米餅$98
肉碎飯就食得多 配米餅就第一次
雖然呢個都好好食 而且$98都幾抵食~
但我個人就鍾意配飯多D

芒果椰汁糯米希臘乳酪$78
呢配搭都幾新鮮 個底D糯米係暖架
所以個乳酪要快手啲食 如果唔係會溶架
乳酪配芒果椰汁糯米 口感幾特別
糯米暖 乳酪凍 有冰火交溶嘅感覺吖

其實仲有個炒粉好想試 但叫埋真係會太多喇
下次啦!下次再食!
聽日Off! Happy!

2022-05-25 43 浏览
今日晚餐去左K11食泰國菜,阿閒泰。好滿場,無訂位,不過好彩早去,安排到坐bar table. 下次要去記得訂位安心啲。••••••••••••••••••••••••••••••鴨肉生菜包好食既,係有少少辣,我自己食唔到太辣。泰式醉貓手造卷粉,呢個真係好好食!香口夠鑊氣,下次要再叫!豬頸肉,合格普普通通。咖哩椰菜花,椰菜花有少少苦,可以唔叫。••••••••••••••••••••••••••••••
2022-05-25 45 浏览
最近知道原來係K11消費可以儲K dollar當錢用知慳識儉嘅我當然要享用呢個優惠喇!係餐廳消費都可以儲的呢間泰國餐廳經常大排長龍,而且環境摩登舒適~~主打泰西fusion菜,擺盤好精緻脆炸軟殼蟹米紙卷透薄嘅米紙包住大大件嘅軟殼蟹,好有睇頭用左好豐富嘅牛油果茸鋪底,不過好似加左南薑,所以味道無咁單調,可惜我對南薑味道麻麻地慢煮鴨胸配椰香紅咖喱咖喱汁好多,用嚟配飯一流❗️鴨胸肉質比較厚實,唔容易咬開……泰式醉貓炒新鮮手造卷粉卷粉係泰國直送的,真係非食不可卷粉厚薄岩岩好,食落好有彈性有啲似炒腸粉,但呢個薄身啲,同埋有啲煙韌口感越食越好味‼️辣飛天通菜泰式泡沫奶茶頂層嘅奶好綿滑味道帶有清香嘅茶味,唔會太濃,可以中和濃味嘅泰國菜
最近知道原來係K11消費可以儲K dollar當錢用

知慳識儉嘅我當然要享用呢個優惠喇!
係餐廳消費都可以儲的

呢間泰國餐廳經常大排長龍,而且環境摩登舒適~~

主打泰西fusion菜,擺盤好精緻

脆炸軟殼蟹米紙卷
透薄嘅米紙包住大大件嘅軟殼蟹,好有睇頭

用左好豐富嘅牛油果茸鋪底,不過好似加左南薑,
所以味道無咁單調,可惜我對南薑味道麻麻地

慢煮鴨胸配椰香紅咖喱
咖喱汁好多,用嚟配飯一流❗️

鴨胸肉質比較厚實,唔容易咬開……

泰式醉貓炒新鮮手造卷粉
卷粉係泰國直送的,真係非食不可

卷粉厚薄岩岩好,食落好有彈性

有啲似炒腸粉,但呢個薄身啲,同埋有啲煙韌口感

越食越好味‼️

辣飛天通菜

泰式泡沫奶茶
頂層嘅奶好綿滑

味道帶有清香嘅茶味,唔會太濃,
可以中和濃味嘅泰國菜
2022-05-24
  • 泰式醉貓炒新鮮手造卷粉
2022-05-24 48 浏览
今個星期放大假,朋友同我去左一間我想試好耐嘅泰國餐廳阿閒泰。我地叫左….阿閒泰秘製滷豬手:份量超多,豬手好入味而且好淋,但又唔會一夾就爛,豬皮好淋好有骨膠原咁🤤溏心蛋滷得入味香草蒜蓉焗麵包:好香蒜蓉味,麵包焗得好脆,可惜冇叫咖喱泰式海蝦卜卜蜆炒金邊粉:份量多,甜甜酸酸好開胃,金邊粉好煙韌,而且炒得好乾身唔會話好油;海蝦好大隻,而且新鮮又彈牙阿閒泰秘製三式串燒:羊肉唔會話好羶;香茅穿住雞肉嚟燒,好香,雞肉鮮嫩;豬肉燒得好香香辣炒通菜:好惹味,通菜唔會話炒到好老芒果冰涼特飲(含酒精): 芒果汁加上薄荷葉感覺清新,再加咗啲酒,成件事好有情調泰式泡沫奶茶:朋友話好好飲,所以encore

香草蒜蓉焗麵包:好香蒜蓉味,麵包焗得好脆,可惜冇叫咖喱

阿閒泰秘製三式串燒:羊肉唔會話好羶;
香茅穿住雞肉嚟燒,好香,雞肉鮮嫩;豬肉燒得好香

香辣炒通菜:好惹味,通菜唔會話炒到好老

泰式泡沫奶茶:朋友話好好飲,所以encore

2022-05-12
  • 阿閒泰秘製滷豬手
  • 泰式海蝦卜卜蜆炒金邊粉
  • 泰式奶茶
2022-05-23 51 浏览
放工跟老公去k11行街行到甘上下見有間泰式餐廳就去食阿閒泰秘製滷豬手豬手肉質軟稔,滷水汁很香濃,唔係單純中式的味道,加入不少泰式香料,提升滷汁香味。配以溏心蛋,酸菜,食起上黎很有口感。阿閒泰自家手打脆炸鮮蝦餅蝦餅很紮實,自家手打係唔同D,炸至金黃色,炸粉唔算好厚,很脆口惹味,蝦膠很鮮味。烤原個椰菜花配青咖哩醬椰菜花一整個好震撼,本身一刀切好有開彩的儀式感。味道清甜,配以辣味的青咖哩醬,很正泰式醉貓炒新鮮手造卷粉第一次食卷粉,口感很煙韌,加上粒粒豚肉碎,拌以醉貓醬一齊炒,鑊氣十足。原來卷粉由泰國直送,好新鮮。士多啤梨希臘式乳酪軟雪糕芭菲非常igable的甜品,兩個人share 食,好sweet。士多啤梨清香甜蜜,希臘式乳酪很高質,幼滑重奶香,酸味突出,忍唔住一口接一口,勁香囉!!!!每層有果醬,粟米片等配料增加口感。
放工跟老公去k11行街

烤原個椰菜花配青咖哩醬

泰式醉貓炒新鮮手造卷粉

士多啤梨希臘式乳酪軟雪糕芭菲

2022-05-23 83 浏览
泰式午市套餐幾抵食,我哋叫咗主食加小食及飲品。▶️安格斯牛肉手作牛丸濃湯船河$98呢個湯底好香濃,甜甜地。牛肉夠多,牛丸仲好多汁。手卷粉幾特別,卷起有口感。跟餐加咗小食、泰式生蝦刺身(2隻)$35,生蝦刺身新鮮又大隻,有蒜片。醬汁酸酸辣辣。飲品揀咗阿閒泰荔枝檸檬茶$25,荔枝檸檬味都好夾!▶️香煎帶子冬蔭功湯粉麵$108有3粒帶子、2隻青口大量蘑菇等。金邊粉幼身幾掛湯,冬蔭功酸辣好正! 跟餐加咗香茅豬肉米紙卷(1條)$28,漲卜卜好多料! 咬開好多豬肉碎。飲品揀咗泰式泡沫奶茶$18,有泡沫唔會太甜。

泰式午市套餐幾抵食,我哋叫咗主食加小食及飲品。

▶️安格斯牛肉手作牛丸濃湯船河$98

▶️香煎帶子冬蔭功湯粉麵$108

飲品揀咗泰式泡沫奶茶$18,有泡沫唔會太甜。

2022-05-23 59 浏览
星期五放假,約咗朋友食飯,就返佢返工附近,就揀咗k11呢間泰國嘢,有lunch set提供仲可以追加小食,都唔錯😋香煎帶子冬蔭功湯粉麵 $108我哋揀咗卷粉,未食過,口感幾得意。冬蔭功湯好味,椰漿仲會分開上,客人可以按自己口味加入👍🏻帶子煎得香😍,入面軟滑,唔會過熟。仲要有3大粒,青口都有兩大隻,配埋芽菜仔、一啲菇類,豐富。阿閒泰虎蝦炒金邊粉 $108虎蝦有兩隻,已經剝咗殼😍,煎得香。金邊粉味道都好,加入花生碎,蝦皮、蛋花、芽菜仔,幾惹味😋炒金邊粉好似係我泰國嘢必食之選🙈泰式生蝦刺身 $35呢個係跟餐追加小食,有兩隻。蝦大隻厚肉,配上生蒜片同埋惹味微辣醬汁,正👍🏻泰式咖喱配薄餅 $25食泰國嘢點少得咖喱,呢個追加小食可以滿足我小小慾望🙈,薄餅配埋泰式紅咖喱汁,冇得輸。重點係薄餅酥脆又香,唔油😋今餐仲有咖啡或者茶。其中一杯我哋加$38升級左做阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍,打卡一流,味道都ok好飲😋

香煎帶子冬蔭功湯粉麵 $108

阿閒泰虎蝦炒金邊粉 $108

泰式生蝦刺身 $35

泰式咖喱配薄餅 $25

2022-05-23 56 浏览
下午茶時間出動去左尖沙咀K11 Art Mall商場見到呢間泰式菜館 決定一試餐廳裝修有小清新感覺仲帶有熱帶風情風格 環境舒適闊落香茅豬肉米紙卷每件均扎上一片紫蘇葉 而且不太厚粉 健康選擇豬肉肉丸濃湯船河配泰國新鮮幼粉湯底濃郁 ! 灰燒肉眼牛丸船麵船麵好有咬口 麵質值得一讚阿閒泰炭烤串燒肉質非常鮮嫩
下午茶時間出動

2022-05-19
下午茶
  • 阿閒泰手切豬腩肉豬肉丸船粉
2022-05-22 55 浏览
今晚放工輕鬆下,晚上相約了朋友在尖沙咀晚餐,今晚吃的這間,我同朋友一直都想去吃,到達門口,裝修好有特色,坐下環境好舒適,我們看餐牌,叫了炒通菜通菜切得幼細,炒得好香口同爽脆,好有鮮菜味泰式海蝦卜卜蜆炒金邊粉特別濃泰國香料味,炒得好乾身又不失嫩滑,蝦同蜆大隻,好有海鮮味同脆口阿閒泰秘製滷豬手特別有香濃泰式滷香味,豬手都大隻,肉味好看,嫩滑同霖士多啤梨希臘式乳酪軟飲品好有色彩,士多啤梨味香同甜椰青滑冰有特色椰冰舖在上面,慢慢滑入椰青入面,好鮮甜椰香同椰肉
炒通菜

通菜切得幼細,炒得好香口同爽脆,好有鮮菜味
泰式海蝦卜卜蜆炒金邊粉
阿閒泰秘製滷豬手

特別有香濃泰式滷香味,豬手都大隻,肉味好看,嫩滑同霖
士多啤梨希臘式乳酪軟
飲品好有色彩,士多啤梨味香同甜
椰青滑冰

有特色椰冰舖在上面,慢慢滑入椰青入面,好鮮甜椰香同椰肉
2022-05-20
$247.5 (晚餐)
  • 椰青滑冰
  • 阿閒泰秘製滷豬手
  • 泰式海蝦卜卜蜆炒金邊粉
2022-05-22 38 浏览
講起咁多年嘅打工生涯,#小秘書 都算係幾好彩,係唯一對上一個 #腦細 唔多啱channel,其他嘅上司都算對我唔錯✌🏻 咁當然喺職場上亦都搵到唔少好朋友啦,呢晚我就同一位感情好好嘅舊同事聚會,當然要搵啲好嘢食嚟襯托啦🫶🏻因為呢排天氣都唔多穩定,所以最後我哋揀咗 K11 Art Mall 裡面嘅 AHAN THAI 阿閒泰食飯,貪佢座位開放式嘅建計,又有我自己最喜歡嘅 #泰式 fusion菜 做主食🤤 服務員安排我哋坐喺梳化位置,餐廳整體嘅裝飾都幾別緻😉 我哋坐低嘅時間尚早,大家都未肚餓,咁就不如叫杯嘢飲傾吓偈先啦!我見menu上嘅 #泰式鴛鴦 都幾吸睛👀 喜歡 #相機食先 嘅我,又點會唔試吓吖🤤 而睛友仔就簡單啲,叫咗杯 #鳳梨清新特調,佢話見到杯入面塊 #菠蘿🍍就開心喎🤭 快樂不知時日過,傾吓傾吓又去到晚飯時間🤔我哋揀咗個 #濃汁咖喱軟殼蟹、#自家手打脆炸蝦餅,再配個 #白飯 同 #印度薄餅 做晚餐🤤 估唔到師傅煮 #軟殼蟹 都有一手,雖然三份一嘅蟹身已經浸咗喺 #咖喱汁 裡面,但係口感依然係幾鬆脆嘅,個咖喱汁對

我哋揀咗個 #濃汁咖喱軟殼蟹、#自家手打脆炸蝦餅,再配個 #白飯 同 #印度薄餅 做晚餐🤤 估唔到師傅煮 #軟殼蟹 都有一手,雖然三份一嘅蟹身已經浸咗喺 #咖喱汁 裡面,但係口感依然係幾鬆脆嘅,個咖喱汁對我嚟講雖然係辣啲,不過真係好惹味喎🤤 而本來menu上嘅 #炸蝦餅 變咗 #炸蝦條,當然有啲失望,不過食落又好香口喎🤤 最後用白飯同薄餅撈埋啲咖喱汁一齊食,的確係一個完美嘅組合呀🤤
2022-05-19
$238.7 (晚餐)
2022-05-20 53 浏览
泰式醉貓新鮮手造卷粉手造卷粉好似卷埋左嘅河粉咁,炒河相信大家都成日食,但係炒卷粉就比起炒河食起黎更加有層次更加煙韌,掛汁一流。加埋餐廳的秘製醬汁,極之惹味,比起一般港式茶餐廳食到嘅炒牛河更上一層樓!.泰式咸蛋黃金薯條每條薯條食落口都充滿鹹蛋香味,蛋黃唔會炸完之後甩咗出嚟,惹味脆口,食唔停口!.棕櫚糖脆燒雞食泰國菜比較會少食烤雞,但係呢間餐廳的烤雞又幾有驚喜。燒雞肉厚油香,特別之處係用上棕櫚糖,多左一份泰式的淡淡香甜,沒有死甜的感覺,配埋泰式香料去燒,味道多層豐富。.脆皮豬頸肉伴自家製檸檬蕃茄醬薄切豬頸肉燒完之後外層十分香脆,內裡肉質軟滑爽彈,再配上自家製泰式蘸汁,咸香惹味,風味絕佳。

泰式醉貓新鮮手造卷粉

泰式咸蛋黃金薯條

棕櫚糖脆燒雞

脆皮豬頸肉伴自家製檸檬蕃茄醬

2022-05-19 56 浏览
「香港篇 - 尖沙咀」“阿閒泰 🇹🇭” 🌟🌟🌟🌟/5裝修好靚✨野食又好味🥰星期六都有brunch set 好抵食🤑我地分別叫左B,C set 包前菜+主食+飲品+甜品🔻安格斯牛肉·手作牛丸濃湯船河 🍜湯底好濃🤤安格斯牛肉好嫩滑🥰牛丸好彈牙有牙筋係入面😋配埋豬紅、蘿白、炸豬皮同通茶配料豐富又高質 算係幾唔錯既船河💯🔻阿閒泰虎蝦炒金邊粉 🦐酸酸甜甜幾開胃😍唔油膩🥰不過虎蝦得2隻就有少少失望🥲相比之下 好似船河出色d🧐🔻泰式咖喱配薄餅 🫓有大大塊Roti🤩食完前菜飽左一半🤰🏻咖喱幾有椰香🧉但就偏稀左d🙈🔻阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍🧋 (+$38)好得意😛要分別倒入紅茶、花奶落奶茶凍😛要先靠奶熱力溶化奶茶凍 再落紅茶心急既我未等到奶茶凍溶哂 就倒入茶😅結果杯野好淡 冇咩奶茶味🥹🔻伯爵茶鮮奶🥛幾順口🥰伯爵茶都出😍🔻提拉米蘇杯 🍨幾失望..🥲蛋糕好乾 冇咩咖啡味🥺結果放棄左 冇食哂🥲💁🏻‍♀️份量多到食到反艇😅
「香港篇 - 尖沙咀」
“阿閒泰 🇹🇭” 🌟🌟🌟🌟/5
裝修好靚✨野食又好味🥰
星期六都有brunch set 好抵食🤑
我地分別叫左B,C set 包前菜+主食+飲品+甜品
🔻安格斯牛肉·手作牛丸濃湯船河 🍜
湯底好濃🤤安格斯牛肉好嫩滑🥰
牛丸好彈牙有牙筋係入面😋
配埋豬紅、蘿白、炸豬皮同通茶
配料豐富又高質 算係幾唔錯既船河💯
🔻阿閒泰虎蝦炒金邊粉 🦐
酸酸甜甜幾開胃😍唔油膩🥰
不過虎蝦得2隻就有少少失望🥲
相比之下 好似船河出色d🧐
🔻泰式咖喱配薄餅 🫓
有大大塊Roti🤩食完前菜飽左一半🤰🏻
咖喱幾有椰香🧉但就偏稀左d🙈
🔻阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍🧋 (+$38)
好得意😛要分別倒入紅茶、花奶落奶茶凍😛
要先靠奶熱力溶化奶茶凍 再落紅茶
心急既我未等到奶茶凍溶哂 就倒入茶😅