2022-05-22
講起咁多年嘅打工生涯,#小秘書 都算係幾好彩,係唯一對上一個 #腦細 唔多啱channel,其他嘅上司都算對我唔錯✌🏻 咁當然喺職場上亦都搵到唔少好朋友啦,呢晚我就同一位感情好好嘅舊同事聚會,當然要搵啲好嘢食嚟襯托啦🫶🏻因為呢排天氣都唔多穩定,所以最後我哋揀咗 K11 Art Mall 裡面嘅 AHAN THAI 阿閒泰食飯,貪佢座位開放式嘅建計,又有我自己最喜歡嘅 #泰式 fusion菜 做主食🤤 服務員安排我哋坐喺梳化位置,餐廳整體嘅裝飾都幾別緻😉 我哋坐低嘅時間尚早,大家都未肚餓,咁就不如叫杯嘢飲傾吓偈先啦!我見menu上嘅 #泰式鴛鴦 都幾吸睛👀 喜歡 #相機食先 嘅我,又點會唔試吓吖🤤 而睛友仔就簡單啲,叫咗杯 #鳳梨清新特調,佢話見到杯入面塊 #菠蘿🍍就開心喎🤭 快樂不知時日過,傾吓傾吓又去到晚飯時間🤔我哋揀咗個 #濃汁咖喱軟殼蟹、#自家手打脆炸蝦餅,再配個 #白飯 同 #印度薄餅 做晚餐🤤 估唔到師傅煮 #軟殼蟹 都有一手,雖然三份一嘅蟹身已經浸咗喺 #咖喱汁 裡面,但係口感依然係幾鬆脆嘅,個咖喱汁對
我哋揀咗個 #濃汁咖喱軟殼蟹、#自家手打脆炸蝦餅,再配個 #白飯 同 #印度薄餅 做晚餐🤤 估唔到師傅煮 #軟殼蟹 都有一手,雖然三份一嘅蟹身已經浸咗喺 #咖喱汁 裡面,但係口感依然係幾鬆脆嘅,個咖喱汁對我嚟講雖然係辣啲,不過真係好惹味喎🤤 而本來menu上嘅 #炸蝦餅 變咗 #炸蝦條,當然有啲失望,不過食落又好香口喎🤤 最後用白飯同薄餅撈埋啲咖喱汁一齊食,的確係一個完美嘅組合呀🤤