2012-04-30 8 浏览
銅鑼灣都無咩地方可以食到正宗既印度咖哩早上訂定位,放晏一入去就有枱Lunch set 全部都係$30-50叫左雜菜咖哩,以為會有薯仔點知係好多蘿蔔、筍同四季豆配一片三角形既熱熱薄餅幾鬆軟,愈食都有小小辣哈
銅鑼灣都無咩地方可以食到正宗既印度咖哩
早上訂定位,放晏一入去就有枱
Lunch set 全部都係$30-50
叫左雜菜咖哩,以為會有薯仔
點知係好多蘿蔔、筍同四季豆
配一片三角形既熱熱薄餅
幾鬆軟,愈食都有小小辣哈
2012-04-29 18 浏览
話說落左堂就同朋友P, 朋友S, 同咁岩可以食到飯好耐冇見既朋友K食飯一去到食咩, 朋友S話Openrice到呢間阿拉丁, 又近我地, 於是就一行四人上黎啦一去到下面先發覺原來成日見到呢間餐廳 (因為係時代廣場斜對面既唐樓)行左三層樓梯就黎到啦舖面比想像中細, 但都算乾淨, 而且因為我地幾早黎所以冇咩人 (過左12點半就好多人)侍應哥哥比左餐牌, 發現, 都幾平喎午餐選擇唔多 (因為Mass Production既關係?) 所以就叫左其中兩個 (K同S食同一樣)身為羊狂既我又叫左羊肉, 但今次既汁係乳酪汁, 食落, 幾特別喎一D都唔辣 (雖然我都食得幾辣), 而且羊肉選得Ok, 只係唔夠嫩同埋煮得老左小小 咖哩雞相比之下辣d (其實都係唔辣)味道好濃, 愈食愈開胃薯仔都煮到入曬味, 非常之好食再加十蚊叫左呢個燒雞非常之好味, 香料味非常之夠而且好入味! 十個讚!

行左三層樓梯就黎到啦
舖面算幾細, 但幾企理

侍應哥哥比左餐牌, 發現, 都幾平喎
午餐餐牌
乳酪羊肉飯

咖哩雞
咖哩雞相比之下辣d (其實都係唔辣)

味道好濃, 愈食愈開胃

薯仔都煮到入曬味, 非常之好食
加十蚊既燒雞
再加十蚊叫左呢個燒雞

非常之好味, 香料味非常之夠而且好入味! 十個讚!
2012-04-16
午餐餐牌
舖面算幾細, 但幾企理
乳酪羊肉飯
加十蚊既燒雞
2012-04-03 176 浏览
平日甚少吃印度菜,原因是我不受得辣,免得一邊吃飯一邊拭汗,弄到狼狽不堪。但總有些時候心癢癢想吃咖喱當作換一換口味,最常去的便是位於時代廣場附近的阿拉丁咖喱屋。從一個不甚起眼的入口步上大廈二樓,在門口稍等一會後,便被安排入座。看看餐牌,除了散叫之外,還設有一些收費百多元的二人套餐,在銅鑼灣來說實屬非常實惠。印式菜角即點即炸,上桌時熱辣辣,輕輕一咬,外皮炸得非常香脆,裡頭包裹的主要是咖喱薯蓉,再蘸少許薄荷醬同吃,是一道既香口又好吃的小食。串燒免治羊肉卷放在燒紅的鐵板上奉客,上桌時發出醬汁在鐵板上蒸發的滋滋聲響,眼前彌漫着一片蒸氣,實在吸引。免治羊肉吃起來很鬆化,不過羶味頗為濃烈,可以擠少許檸檬汁去減輕羶味。另外,墊在底下的洋蔥吸收了肉香及醬汁的味道,當然也不能錯過。數年間已吃過店家不少咖喱款式如乾汁咖喱牛腩及咖喱魚等,而當中重覆翻點來吃的就只有蕃茄牛油咖喱雞。以匙羹一舀,咖喱質感濃稠,入口既香濃惹味,而且帶有蕃茄的酸甜味道,這份酸甜正好中和了咖喱的辣味,跟我一樣不嗜辣者大可揀選這個香而不辣的選擇。雞件雖然是雪藏貨色,但肉質仍見軟腍,跟香濃的咖喱一起燘煮過,味道不錯。套餐可選印度香飯或白飯,
印式菜角
串燒免治羊肉卷
蕃茄牛油咖喱雞
烤餅
套餐可選印度香飯或白飯,既然來到印度餐館,首選當然是印度香飯。印度米的米身修長,口感較為硬實及乾身,拌些咖喱汁同吃味道更為討好。另外,套餐還包括烤餅,外層烤至帶點焦脆,裡頭煙韌,徒手把烤餅撕成小塊,再沾少許咖喱汁,吃起來更有風味。

在我而言,店家做的咖喱辣度剛好,但對嗜辣的女友來說,卻嫌辣味太薄弱。這夜我倆點的是$158的二人套餐,還包括兩杯餐飲,而且不設加一,絕對是既有質素又抵吃的印度菜選擇。
2012-03-16
印式菜角
串燒免治羊肉卷
蕃茄牛油咖喱雞
2012-03-18 26 浏览
地址:銅鑼灣羅素街富興大廈2樓 店小間,七時許上到已座位不多可以打電話book 位叫了一個二人套餐 頭盤小食炸蔬菜,吃出應是薯仔那乳酪沾醬食不慣改沾咖哩汁會更好味 套餐連的原味拋餅大愛!!咖哩蔬菜由青豆薯仔煮成紅色咖哩,汁就非常可口配抛餅同食,perfect 咖哩雞辣度很低,但夠香料應是為迎合港人口味因相比在重慶勁辣勁多香料食進肚中會感覺到發熱相信是把味道辣味調節了包了一個印度香草飯但上木台時冷了...也吃不出香草味=__=迫朋友仔幹掉 再令加一個酥餅因即叫即做新鮮熱辣,good~~比較油,用手撕來吃但我偏愛拋餅因像麵粉,而且鬆軟點 另加錢轉了特飲杯芒果乳酪擁有超濃芒果味香甜解咖哩味喝不出乳酪味而奶茶加了香草有人說不好喝因不像港式有香草味不是人人接受到吃了$150左右(是二人價錢呀!!)
地址:銅鑼灣羅素街富興大廈2樓
店小間,七時許上到已座位不多
可以打電話book 位

叫了一個二人套餐
頭盤小食
炸蔬菜,吃出應是薯仔
那乳酪沾醬食不慣
改沾咖哩汁會更好味
套餐連的原味拋餅
大愛!!
咖哩蔬菜
由青豆薯仔煮成
紅色咖哩,汁就非常可口
配抛餅同食,perfect

辣度很低,但夠香料
應是為迎合港人口味
因相比在重慶
勁辣勁多香料
食進肚中會感覺到發熱
相信是把味道辣味調節了
包了一個印度香草飯
但上木台時冷了...
也吃不出香草味=__=
迫朋友仔幹掉
再令加一個酥餅
因即叫即做
新鮮熱辣,good~~
比較油,用手撕來吃
但我偏愛拋餅
因像麵粉,而且鬆軟點

另加錢轉了特飲
杯芒果乳酪擁有超濃芒果味
香甜解咖哩味
喝不出乳酪味

而奶茶加了香草
有人說不好喝
因不像港式有
香草味不是人人接受到
吃了$150左右(是二人價錢呀!!)
2012-02-27
2012-01-29 37 浏览
先要講講...其實0係幾年前已經會去阿拉丁食咖哩~ 覺得好味又唔貴~之後最後一兩年都會去, 但好明顯野食水準下降, 人流反而多左~ 可能係openrice效應~都唔緊要~~ 我覺得搵到0岩口味0既咖哩都唔係咁容易~ 所以會照去食~話說沉晚同男朋友去開銅鑼灣~ 所以再去~七點幾接近八點0既時間~ 預左會多人~一上到去已經見到人龍(門外大概有七八個人)咁唯有入去睇下係派飛定點啦~點知無人理我喎~~行緊時其實不斷見到老細同埋D侍應行尼行去, 但都唔會理我~咁我就傻瓜咁行返去出同男朋友講話:"可能係排隊啦"跟住換左男朋友入去睇下~ 點知佢一肚氣出返尼~ 同我講話唔食~ 乜野事? 以下係男朋友B同鋪入人物0既對話:B行到入去cashier位置, 原來有個阿姐0係個位度背住佢抹緊叉,B:" 唔該兩位呀"阿姐無理...照背住佢B再講:"唔該兩位呀"跟住阿姐先擰返個頭問幾位, 點稱呼~ 跟住寫低~ 就無理~呢個時候, 有另外一個侍應同呢個阿姐講:" 喂...你睇下俾D兩位0既入去先啦, 出面好多兩位呀"點知個阿姐話:" 你問你老細啦...你知佢唔鍾意招呼兩位架啦"B 即刻啞晒走返出尼...我覺得食物水

話說沉晚同男朋友去開銅鑼灣~ 所以再去~

七點幾接近八點0既時間~ 預左會多人~

一上到去已經見到人龍(門外大概有七八個人)

咁唯有入去睇下係派飛定點啦~

咁我就傻瓜咁行返去出同男朋友講話:"可能係排隊啦"

B:" 唔該兩位呀"

阿姐無理...照背住佢

B再講:"唔該兩位呀"

跟住阿姐先擰返個頭問幾位, 點稱呼~ 跟住寫低~ 就無理~

B 即刻啞晒走返出尼...

我覺得食物水準下降...再加上咁樣0既待客態度~ 我搵唔到乜野原因我會再去阿拉丁喇~ Bye Bye~
2012-01-28
2012-01-25 108 浏览
在香港食印度野,想起的都係重慶大廈那堆,如果係銅鑼灣,要食印度野,這裡是我的選擇。有一段時間無黎過,而家有唔同既套餐,D餐都幾豐富,今次就要了二人餐。頭盤係咖哩角,炸得香脆,餡料係一堆濃郁香料味既野菜。主菜係燒雞同咖哩魚。燒雞掩得很不錯,小小辣,唔會太強香料味,蓋過本身肉味,雞肉都煮得剛好,唔會老哂,係幾唔錯的。咖哩魚柳,魚柳就好普通,咖哩就好唔錯,用黎配薄餅真係無得頂。薄餅可以加錢轉味轉左蒜味同牛油,薄餅軟身帶有薄薄既蒜味,係做得唔錯的,唯一就係好快凍哂,影響本身味道。個餐其實仲有個飯,炒得乾身,正正常常。餐飲要芒果滑冰,唔係芒果水,係真滑冰。這裡的食物依然做得唔錯,希望仲做得住,唔會俾人迫遷就好了。

咖哩角
燒雞
咖哩魚
炒飯
芒果滑冰
這裡的食物依然做得唔錯,希望仲做得住,唔會俾人迫遷就好了。
2012-01-18 18 浏览
忽然好想食辣,看到阿拉丁的評價不錯,又近屋企,之前路過無數次,今日終於得以一試。7點到,還有空位,不用等,十多分鐘后就坐滿了,7點半之後就要等位了;可以事先訂臺,看到有留座。芝士烤餅($18)都算有芝士味,雖然不是特別濃。烤餅剛剛出爐,好鬆軟,厚度也剛剛好,口感很好,如果芝士味再多濃郁點就更好了。另外,size比較細,女生okay,男生應該唔飽。椰汁咖喱雞($48),都算好味,但好似沒什麼椰香,只看到有少少椰絲。雞肉完全無骨,夠嫩夠滑,吃起來很方便。咖喱汁很香,很濃稠,好食!凍奶茶比較差($14),差過一般茶餐廳,不過這裡確實不是飲奶茶的地方,完全可以省這14蚊。因為沒有一個人的set (set for two倒是有很多選擇),一餐80蚊好似貴咗少少,不過考慮到地處銅鑼灣,又是晚餐,都算合理。另外,不設加一在實屬少見,不過地方比較小,多數吃完就走,不適合聊天。

椰汁咖喱雞

2012-01-18
椰汁咖喱雞
2011-11-13 179 浏览
There are over half a dozen sets to choose from which means you're bound to find something to suit your taste, and of course it comes in at a much lower price than ordering a la carte. For ours we had the usual starters of poppadoms, samosa (the pastry is much thinner and resembles more the ones used for chinese spring rolls), chicken tikka (famed dish from this restaurant, excellent chicken pieces that were tender, juicy and beautifully charred perfectly in a fiery red colour), rogan josh (tasty and rich), eggplant (mild but great with naan and rice), and a bit plate of rice and naan. Christmas lights, TV showing local programmes, a mix of Chinese and Indian staff, and clients from various nationalities, this is truly a cosmopolitan fare.
Samosas
Naan, Chicken tikka
eggplant and biryani rice
Samosas
2011-09-23 23 浏览
記得去讀書前成日同ex o係o到食飯.幾年後呢到都食到以前o既風味.d咖哩好香好hot,羊肉又唔so,最出色係個烤餅,可惜係d飯唔夠熱,但好有口感.o係hk好少見到咁正宗的印度菜.
記得去讀書前成日同ex o係o到食飯.
o係hk好少見到咁正宗的印度菜.
2011-09-14 40 浏览
大隻又多肉呢隻椰汁咖喱炒蟹之前唔見有人介紹, 所以特登推介一行10人, 朋友介紹, 我就第一次去, book咗枱, 所以唔駛等, 但見7:00已經full哂. 好在咖喱有辣有唔辣, 因為有小朋友, 啱哂.咖喱角(薯仔) x 4 必定配埋阿拉丁秘製既香草醬燒烤雞 x 4 個個都食, 要番叫咖喱蜆 x 4 一人一隻唔夠喉, 都係要再叫椰汁咖喱炒蟹 x 1 唔辣, d汁好香好好味乾汁咖喱炒蟹 x 1 呢個都好味, 但本人覺得椰汁香d乳酸咖喱魚 x 1 呢個係老細介紹, 啱哂小朋友, 用黎配烤餅good烤餅 x 6羊架 x 4件炒西蘭花 x 1咖喱什菜 x 1仲有朋友推介既芒果乳酪飲品, 好香, 好味, 不過食到咁上下, 都係要叫杯凍檸七.服務方面, 雖然人多, 但效率都好快, 算ok la.
乾汁咖喱炒蟹
大隻又多肉
椰汁咖喱炒蟹
呢隻椰汁咖喱炒蟹之前唔見有人介紹, 所以特登推介
d汁太好味 唔好嘥
好在咖喱有辣有唔辣, 因為有小朋友, 啱哂.

咖喱角(薯仔) x 4
必定配埋阿拉丁秘製既香草醬
燒烤雞 x 4
個個都食, 要番叫
咖喱蜆 x 4
一人一隻唔夠喉, 都係要再叫
椰汁咖喱炒蟹 x 1
唔辣, d汁好香好好味
乾汁咖喱炒蟹 x 1
呢個都好味, 但本人覺得椰汁香d
乳酸咖喱魚 x 1
呢個係老細介紹, 啱哂小朋友, 用黎配烤餅good
烤餅 x 6
羊架 x 4件
炒西蘭花 x 1
咖喱什菜 x 1
服務方面, 雖然人多, 但效率都好快, 算ok la.

2011-09-10
  • 炒蟹
  • 咖喱角
  • 乳酸咖喱魚
2011-08-08 28 浏览
每次在times square走過, 都會經過大大’阿拉丁’路牌.但從未有機會一嚐.終於, 機會到了.5點多才book阿拉丁, 幸好, 還有檯給我們.阿拉丁, 位置的確方便在鬧市中,只是走上2層樓梯更加不像尖沙咀某’咖喱大廈’龍蛇混雜.餐牌選擇很多.亦有多款套餐給顧客選擇.***小提示:若選擇價格最高的套餐, 是可以改動套餐內的食物的, 其他價格套餐, 不准作任何改動.***我們選了咖哩菜角(雜菜)可能是我們早吃晚飯的關係,咖哩菜角很熱, 很脆口. (不像其他食客說的腍了, 凍了.)啖啖薯仔…咖哩菜角小辣, 很香, 配上香草醬. (讚!)香草醬簡直愛上了. 之後所有菜都愛沾了這個醬.去骨燒烤雞這個是每檯必吃的.用鐵板上菜的.(是為了保存溫度)有4塊, 雞肉很入味很腍, 不鞋口的.是微辣. ((是晚最出色菜式))乾汁咖哩羊看到名稱都覺得奇怪.乾又怎能有汁呢.?!事實就是香料比較多的咖哩咖哩比較杰身羊肉沒有氈味, 都被咖哩蓋過了.還有咖哩雜菜有很多豆, 薯仔.比起乾汁咖哩羊, 這個比較辣.Naan很鬆化, 不太油.配咖哩一流(不愛弄髒手的女生, 可選擇黃飯.)印度黃飯跟我們平時吃的泰國米不
但從未有機會一嚐.
終於, 機會到了.
5點多才book阿拉丁, 幸好, 還有檯給我們.

阿拉丁, 位置的確方便
在鬧市中,只是走上2層樓梯
更加不像尖沙咀某’咖喱大廈’龍蛇混雜.

餐牌選擇很多.
亦有多款套餐給顧客選擇.
可能是我們早吃晚飯的關係,
啖啖薯仔…咖哩菜角小辣, 很香, 配上香草醬. (讚!)
香草醬簡直愛上了.
之後所有菜都愛沾了這個醬.

去骨燒烤雞
這個是每檯必吃的.
用鐵板上菜的.(是為了保存溫度)
有4塊, 雞肉很入味很腍, 不鞋口的.
是微辣.
((是晚最出色菜式))
乾汁咖哩羊
看到名稱都覺得奇怪.
乾又怎能有汁呢.?!
事實就是香料比較多的咖哩
咖哩比較杰身
羊肉沒有氈味, 都被咖哩蓋過了.
還有咖哩雜菜
有很多豆, 薯仔.
比起乾汁咖哩羊,
這個比較辣.
Naan
很鬆化, 不太油.
配咖哩一流
(不愛弄髒手的女生, 可選擇黃飯.)
印度黃飯
跟我們平時吃的泰國米不同, 很乾身. 一粒粒的印度米.
我覺得咖哩配飯較合適.
而且女生都不愛弄髒手嘛.
芒果乳酸
像smoothie一樣, 很好.
可以中和一下整晚的’辣’
瑪沙拉奶茶
茶味很淡, 有濃濃的香料味.
整體來說, 3.5/5
在銅鑼灣找到平靚正餐廳, 實屬難得.

優點: 不收加一服務費, 而且位置方便, 食物質素也可以
缺點: 每款菜都是咖哩什麼咖哩什麼, 不懂分辨的, 就只會覺得辣辣辣啊!

建議大家要book位, 我們走的時候, (大概7點半), 已經有很多人排隊了.

2011-07-12
2011-08-03 11 浏览
晚上成差唔多2200先去到,但依然多人~仲有人等位,證明呢間野真係有d名氣,但住左港島區咁耐都係第一次去jar~等左10分鐘倒有位~環境就一般la~幾細下,兩個人order左個牛油烤餅,去骨雞,咖哩牛腩同咖哩魚仲+左杯忌廉溝鮮奶~d野上得都幾快~但味道全都係一般般la~烤餅唔夠熱唔覺有牛油香味,對佢充滿期望既去骨雞太鹹,咖哩魚不予置評因為我唔食得腥但咖哩味幾香,杯忌廉溝鮮奶兩溝份量錯左剩得牛奶味~係咖哩牛腩ok正常d~但食左咁多都係200鬆d都ok gei~今次去就一般d la~可能係接近收工時間希望下次會好d la~
2011-07-09
2011-07-23 139 浏览
今次來試這間人氣咖哩屋,六時二十幾分去到,店內已坐滿一半了拿了位子,坐下後愈來愈多人了。慢一步已經要等位了呢。。。點了一個二人套餐,套餐中最貴的。這餐有六種食物,包兩杯飲品。印度菜角:這個最後才來的,剛炸起很脆的。但有一點點油膩,內餐很多薯仔不太喜歡。去骨燒烤雞:這個沒有這麼快凍的菜式,紅紅的雞肉,很入味,肉質不鞋,好吃~傳統秘制羊肉:這個忘了拍照。個人覺得和咖哩沒什麼分別,而羊肉不像羊肉,沒有羶味。羊不羶不好吃呢!這個菜不辣。香料茄子蓉:又覺得像咖哩呢,很香不辣。用來配飯真的一流呀!印度香飯:米尖長型,比較硬身和鬆散。烤餅:不脆,很軟因吃時已凍了,覺得不太好吃。餐飲要了一杯瑪沙拉奶茶,沒什麼特別多了一種香料味。瑪沙拉奶茶要加七元,覺得不太抵呢。最有趣的是,全部菜式很快地一次過上桌了。這一點要扣分,因店內冷氣也算大,令全部食物很快放涼了,好味程度大減。
今次來試這間人氣咖哩屋,

六時二十幾分去到,店內已坐滿一半了

拿了位子,坐下後愈來愈多人了。

慢一步已經要等位了呢。。。

點了一個二人套餐,套餐中最貴的。

這餐有六種食物,包兩杯飲品。
印度菜角,綠色醬汁不錯
印度菜角:這個最後才來的,剛炸起很脆的。
但有一點點油膩,內餐很多薯仔不太喜歡。
去骨燒烤雞
去骨燒烤雞:這個沒有這麼快凍的菜式,
紅紅的雞肉,很入味,肉質不鞋,好吃~

傳統秘制羊肉:這個忘了拍照。個人覺得和咖哩沒什麼分別,
而羊肉不像羊肉,沒有羶味。羊不羶不好吃呢!這個菜不辣。
香料茄子蓉
香料茄子蓉:又覺得像咖哩呢,很香不辣。
用來配飯真的一流呀!
印度香飯
印度香飯:米尖長型,比較硬身和鬆散。
烤餅
烤餅:不脆,很軟因吃時已凍了,覺得不太好吃。

餐飲要了一杯瑪沙拉奶茶,沒什麼特別多了一種香料味。

瑪沙拉奶茶要加七元,覺得不太抵呢。

最有趣的是,全部菜式很快地一次過上桌了。

這一點要扣分,因店內冷氣也算大,

令全部食物很快放涼了,好味程度大減。
2011-07-16
香料茄子蓉
2011-05-25 12 浏览
第一次是與大學同學吃的~~~~吃完覺得實在美味過了不到兩星期又與中學同學來吃了~~~~~~~~第一次是吃套餐~~第二次是散叫~~~~~~~~~~~~~~~每次來都必吃雜菜角和~~~~~~~雜菜角外脆內軟~很香薯味~~~~~~~~~~~正~~~~~~~~~去骨燒烤雞鐵板上的~~~~一點都不乾~!!!!!!!!!!!!!!!!!香、軟、滑+ juicy~~~~~~!!!!!!!咖哩羊亦是水準之作~~~~那個印尼(?)香米幼幼長長的也很好吃~~~~~garlic naan 必點用來配咖哩~!!!!!!!!!!!!試過炒蜆~~那個蜆真的是king size~!!!!!!!!!!!!!!!7大隻~~~~可惜不太入味~~~飲品方面試過忌廉溝鮮奶.........小數不喜歡的飲品...............可怕的味道.....忌廉汽水內有奶味.......奶味和忌廉仿佛混合了又仿佛能分別開來.....=_="anyway~~~it is really tasty~~~價錢又ok~一定會再來的~~
第一次是與大學同學吃的~~~~吃完覺得實在美味
過了不到兩星期又與中學同學來吃了~~~~~~~~

每次來都必吃雜菜角和~~~~~~~
咖哩羊亦是水準之作~~~~
那個印尼(?)香米幼幼長長的也很好吃~~~~~
試過炒蜆~~
可惜不太入味~~~

飲品方面試過忌廉溝鮮奶.........
=_="

2011-05-24
2011-05-18 33 浏览
上星期五同老婆仔同未來外母行銅鑼灣, 老婆仔因之前食過一次重慶咖哩話好食, 想再試下喎之前成日行過見到有間阿拉丁咖喱屋, 價錢又唔貴, 咁就3個人去試下喇~0~我本來想去拎位先, 因呢間野好似都好多人食, 上到見到仲有位, 不過要齊人先比入, 當老婆仔接埋未來外母上到來, 終於都可以入坐叫野食了佢係樓上鋪, 有2個鋪位, 不過都幾多人食, 夜少少來就要等位了我地叫左蒜蓉薄餅3份, 咖哩菜角, 乾汁咖哩牛腩, 椰汁香料咖哩羊, 香料波菜雞蒜蓉薄餅 - 不夠蒜蓉香, 不過都熱辣辣, 可以接受咖哩菜角 - 睇落去似的小食店的咖哩角, 油左一的, 入面只符薯蓉, 食唔到雜菜乾汁咖哩牛腩 - 呢個就唔錯, 的汁夠香夠濃, 如果的牛腩切細舊的會好點椰汁香料咖哩羊 - 味道都好, 不過未至於話好正香料波菜雞 - 都好食, 不過上次重慶大廈食果間好食的最後的汁有多, 我加多一份薄餅食埋就走了總括來講佢的咖哩都可以, 不過比起重慶大廈華X士沒咁正佢叫中規中舉, 如果係香港區唔想過海都可以去食

當老婆仔接埋未來外母上到來, 終於都可以入坐叫野食了

蒜蓉薄餅 - 不夠蒜蓉香, 不過都熱辣辣, 可以接受

椰汁香料咖哩羊 - 味道都好, 不過未至於話好正

香料波菜雞 - 都好食, 不過上次重慶大廈食果間好食的

最後的汁有多, 我加多一份薄餅食埋就走了

總括來講佢的咖哩都可以, 不過比起重慶大廈華X士沒咁正

佢叫中規中舉, 如果係香港區唔想過海都可以去食
呢度有3份嫁!!
都夠香味
沒想像中好