2013-03-29 585 浏览
有日因為要係銅鑼灣附近出沒,又想食咖哩,於是早一日上定網搵定第二日食晏既地點。經過一輪篩選之後,就決定左呢間阿拉丁咖哩屋。(因為上網見到佢食評好似都OK,而且有LUNCH SET,係銅鑼灣地區黎講又唔算話好貴)當日搞掂晒D野之後就係好肚餓既情況下直接衝上二樓。或者係樓上鋪既關係,當日LUNCH時間都唔算好多人,不過D位就有少少迫。一坐低就叫左個咖哩蔬菜配薄餅,加杯跟餐既熱檸水,就乖乖咁坐定定等食。個薄餅可能係即叫即整既關係,因為都等左一段時間D野食先上枱。食印度薄餅梗係要用手一塊一塊咁撕黎食先過癮!(我話既)先試下唔沾咖哩汁,原味既薄餅先。一放入口係熱既,而麵粉味都幾突出,加上麵包煙煙韌韌既口感,我覺得呢個薄餅係OK既。(我對包類食品冇咩抗體,如果就咁食塊薄餅,唔沾咖哩,我諗對我黎講應該都唔難)當然,薄餅同咖哩係一個好好既配搭,薄餅沾上咖哩後又唔同講法。佢呢到既咖哩唔算稀,都可以輕易掛係塊薄餅上面。對我黎講佢既辣度唔算強,反而係好重既香料味道。(其實我想佢可以再辣D,因為我偏好辣既咖哩)D咖哩加埋落塊薄餅到更易令人食唔停口,佢既香料味係慢慢咁滲出黎,食食下會發覺三塊薄餅都唔係幾夠食。雖

食印度薄餅梗係要用手一塊一塊咁撕黎食先過癮!(我話既

先試下唔沾咖哩汁,原味既薄餅先。
,如果就咁食塊薄餅,唔沾咖哩,我諗對我黎講應該都唔難

佢呢到既咖哩唔算稀,都可以輕易掛係塊薄餅上面。
雖然話可以就咁用咖哩汁黎送薄餅,但係都唔代表個咖哩餡一D都唔緊要!
係呢兜咖哩入面,我搵到最多既就係豆同埋豆,仲有菇同埋菇,外加西蘭花一小一小棵,真係食左都唔覺

既然叫得蔬菜,我期望既唔係淨係得豆同埋菇囉
我諗加多少少其他款既蔬菜都OK掛...?(定係又係我期望過高
?)
同埋佢呢兜咖哩既餡其實得好少,我食完成個餐都依然覺得好肚餓

雖然午市冇加一,但係我諗我都唔會再黎啦,因為佢都唔算得上叫抵食,而且一個SET LUNCH都食唔飽人既
2013-03-16 452 浏览
約了一段時間没見的朋友,明明咳到快要掛的她還是人很好的陪我來吃咖喱不知道怎麼回事,但最近的確很想吃印度菜,看到這裡評價不俗就來試試。地點極為方便,就在時代斜對面,如果你看到「突破出版社」就找對了! 進去餐廳,有點陰暗的感覺,不算十分乾淨但可以接受。坐下研究餐牌,發覺選擇好像不少。做法雖然來來去去都是咖喱和烤,肉類已經有豬牛羊雞魚海鮮可選,咖喱做法更有椰汁,乳酪,傳統秘制,乾汁…………但老實説我這種外行人未必可以分得太清楚,所以最後我們叫店員直接介紹好了朋友咳得厲害,店員就介紹了没有很辣的乳酪濃汁咖喱羊,椰汁咖喱雞和去骨燒烤魚。另外叫了蒜蓉烤餅和芝士烤餅來點咖喱。乳酪濃汁咖喱羊 $64 (7.5/10)很惹味的咖喱,亦有頗濃的奶香,可能是乳酪,味道偏甜,辣味不太重,不錯。羊肉有點騷,但甜甜的咖喱蓋過了大部份,不怕騷的應該没有問题。羊肉弄得非常腍,輕輕用湯匙一撥肉就分開了。雖然價錢不高,但分量也不多就是了。椰汁咖喱雞 $52 (7/10)比起乳酪羊,椰汁雞就明顯普通多了。雞也是十個腍,的確不是很辣,但椰汁味欠奉,連椰香也没有踪影,對我來説只是一道普通的咖喱雞。分量比乳酪羊還少。去骨燒烤魚

朋友咳得厲害,店員就介紹了没有很辣的乳酪濃汁咖喱羊,椰汁咖喱雞去骨燒烤魚。另外叫了蒜蓉烤餅芝士烤餅來點咖喱。

乳酪濃汁咖喱羊 $64 (7.5/10)

椰汁咖喱雞 $52 (7/10)

去骨燒烤魚 $68 (6.5/10)
看照片不錯,也想吃魚,點了這個烤魚來試試,結果强差人意。肉也是一貫的腍,但近乎豆腐的口感有點怪。魚表面吃得出有咖喱粉,但味道没有去到魚肉裡面。而且因為是乾的,只能就這樣吃,味道有點單調。

蒜蓉烤餅 $13 (8/10)
推介此烤餅!蒜蓉味很豐,也許因為我們叫了羊,蒜蓉香跟羊騷意外地相襯
。烤餅是我吃過那麼多家裡面最軟熟的,以湯匙代刀,輕輕一鋸就輕易分離,沾上大量咖喱汁分外惹味,但就這樣吃也可以,而且意外地不俗。

芝士烤餅 $18 (7.5/10)
比起蒜蓉烤餅就輸了那麼一點點。有看到芝士但不太能吃出它的鹹香。烤餅本身質素棒,所以還算是「吃得過」的一道。

芒果乳酸 $2x (7/10)
芒果味偏重,有乳酪味但不算太强,吃咖喱又怕辣的朋友應該很適合,冰冰甜甜的可以解辣嘛~

鹹檸七 $1x (7/10)
没啥特别的跳過了
阿拉丁無疑是頗地道的印度菜,但吃完下來,我記得的只有一個「腍」字。有些推介,但整體印象不深。雖未到開飯之選,但想念印度菜的時候應該會再來 。
  • 蒜蓉烤餅
  • 乳酪咖喱
2013-02-28 273 浏览
放工後剛巧要到銅鑼灣取物男友不知道是口癢還是心癢提議不如來這裡吃個咖哩我也不掃他的興 爽快應約來到的時侯大約七點還是慣常的不用等位因為已知道這裡有什麼好東西吃這次我們不點套餐 一於自己發板兩人就點了一客咖哩羊 一客印式烤雞沙律 和兩客Nan Bread沙律先到 份量適中印式沙律外表橙橙紅紅 再嚐一口 惹味非常 帶有辣勁又不會太難入口除了椰茶絲外 還有一些榛子粒 增加口感雖然榛子粒是淋身的 但都讓人有種新鮮感還有烤雞 不算太大粒但雞肉很嫩 不鞋口 沒讓人失望然後點的咖哩羊和Nan Bread也緊接來到咖啡色澤對板印度人弄咖哩 大概沒什麼出錯的可能味道氛芳濃郁 還依舊有我最喜歡 用來點晴的薑絲羊肉大概有五至六件 大大塊 沒有骨的位置 啖啖都是肉呢而且羊件不會太肥 也不會煮得過實一咬就能咬開了 非常好吃當然 我們心中的主角還是Nan Bread和咖哩啦!一客Nan Bread有三大塊 烤得熱騰騰軟綿綿就這樣吃就能吃到麵粉香沾咖哩吃的話 軟腍的麵包吸盡咖哩汁又別有一番風味這麼正宗好吃的印度咖哩難怪男友會主動要求來吃啊
放工後剛巧要到銅鑼灣取物

味道氛芳濃郁 還依舊有我最喜歡 用來點晴的薑絲
羊肉大概有五至六件 大大塊 沒有骨的位置 啖啖都是肉呢
而且羊件不會太肥 也不會煮得過實
一咬就能咬開了 非常好吃

當然 我們心中的主角還是Nan Bread和咖哩啦!
一客Nan Bread有三大塊 烤得熱騰騰軟綿綿
就這樣吃就能吃到麵粉香
沾咖哩吃的話 軟腍的麵包吸盡咖哩汁

又別有一番風味

這麼正宗好吃的印度咖哩
難怪男友會主動要求來吃啊
2013-02-27
2013-02-25 200 浏览
今天難得我姐約我吃晚飯,還很沒所謂地給我選想吃的東西,想了一下就來回味這間好了環境地點前次食評已經大概寫過,但這次我先上樓,教我姐由CWB F出口過來,她竟然感到很難找,其實就在往時代廣場的方向前行,在前米蘭站的對面就是大廈的入口了,樓梯上兩層即到,入口的指示也很清晰食物品評這次本來不想吃太飽,只簡單的每人選了一款主食再加一客小吃,結果還是飽到撐肚子…Mango Lassi($22)這店的Mango Lassi,乳酪味欠奉,與其說是酸乳,更像是芒果雪葩!但酸酸甜甜的,還是不錯喝!份量是中size味道: 7/10份量: 7/10印度菜角($24)新鮮炸起的,熱辣香脆!稍嫌油膩內餡軟腍,應該是薯仔跟雜豆蓉,有一點點咖哩味,但味道不算濃郁味道: 7/10份量: 7/10乾汁咖哩羊肉($58)上桌時香味四溢!吃起來時充滿各種辛香料味道,味道豐富濃郁!口味很重、非常惹味!雖說是乾汁咖哩,但其實不是真的乾的,也是可以蘸餅吃的,只是相比其他流質的咖哩更為"杰身",所以口味亦更濃郁!羊肉煮得很軟,一點也不會韌;有羊味但不會羶,味道不錯!味道: 8/10份量: 8/10乳酪濃汁牛腩($58)讓侍應介紹的

環境地點

食物品評

Mango Lassi($22)
味道: 7/10
份量: 7/10

印度菜角($24)
新鮮炸起的,熱辣香脆!稍嫌油膩
味道: 7/10
份量: 7/10

乾汁咖哩羊肉($58)
份量: 8/10

乳酪濃汁牛腩($58)
侍應介紹的咖哩,兩款咖哩一同上桌的;在吃過前一款後,再吃這款,起初感覺有點失色,跟前一款的惹味度和濃郁度都有差距…但後來卻發現這個味道更耐吃!跟naan餅也更相配!這款咖哩口味比較溫和,但也很香很濃郁!點naan餅吃時,更容易讓naan餅吸收咖哩汁,也更對味!令兩者互相加分!牛腩相當柔軟,本身肉味已經很好,還炆了很久令咖哩很入味,很好吃!
份量: 8/10

蒜蓉烤餅 及 芝士烤餅($13 及 $18)
超超超超軟熟的烤餅~~~~~兩款都是新鮮烤好的,上桌是熟辣燙手不在話下,吃起來還超級軟熟有彈性!烤餅充滿麵粉香味!膨鬆得相當好,索汁能力相當強!兩款口味各有千秋,蒜蓉款的很香,但比較適合單吃,蘸上咖哩後會直接把蒜味蓋掉;芝士的則口感更佳,烤餅內裡的芝士令烤餅更加煙韌彈牙,芝士的咸香在配咖哩時也令味道更加豐富!
份量: 9/10

總括來說,又一是次滿心滿意的經歷,我和我姐兩人吃得肚子超撐每人才花不到一百元,就是分到座位有點不好,明明還有空桌,店員卻預先把座位留起來,讓我們跟另外兩位客人拼桌;吃到一半我還要離座讓路給人進出座位,很影響用餐氣氛!
2013-02-20
  • 咖哩
  • 烤餅
I've been craving Indian Food for a long time...so I did some research on Open Rice and came across this restaurant. It got so many good reviews so I decided to bring my friend there last night and give it a try.We picked the $158 set meal for 2 people. There was no service charge..so it's $79/person. Drinks: I ordered the mango yogurt drink..the mango flavor was very heavy ..couldn't really taste the yogurt. oh well. it helps to get rid of the spiciness of the food. The drink was $10 (not inclu

Drinks: I ordered the mango yogurt drink..the mango flavor was very heavy ..couldn't really taste the yogurt. oh well. it helps to get rid of the spiciness of the food. The drink was $10 (not included in the set meal)

The set meal includes
- 4 samosa with a really tasty green sauce
- rice
- Tandoori (chicken) - It was my first time having it. Thumbs up.
- Coconut curry fish? (椰汁咖喱魚) - We thought it'd be super spicy..i got scared LOL but it turned out to be sweet
It was damn tasty!

- naan: very good. goes very well with the curry.

Overall 9/10 - one point taken off for the smell of our clothes after dining there. I smell of coconut curry.
2013-01-04
  • 椰汁咖喱魚
2012-12-22 71 浏览
古語有云 冬至大過年除了跟家人慶祝外 也不忘要跟男友做節呢工作關係 選了在銅鑼灣找間餐廳從地鐵站一出 輕易就看到了阿拉丁的搶眼招牌以前都經過好多次 但總有某些藉口令我們擦身而過看來今天我們跟阿拉丁的緣份終於來了在樓下看過餐牌 有很多不同款式的套餐呢所以也沒有考慮太多 雙腳就自動走上樓了(雖然要走兩層樓梯 但梯間非常乾淨和光猛而且有充足的指示牌 即使一個人去都不會擔心)6點多的時侯 餐廳已經半滿了一進去就聞到香噴噴的咖哩和香料味讓人食指大動啊甫坐下不久我們就點餐了第一次來這裡 就點套餐來把不同的菜式都試試啦由於我們都不太能吃辣所以就棄了$128的套餐而選了$138的那款(因為店員告知$128套餐的火辣羊肉真的超級辣)最先來的是前菜 香炸雜菜這個前菜有點像日式的野菜天婦羅但是 沒有我最怕的油膩感 外層也比天婦羅的脆很多沾上綠色的沙律汁 讓人很開胃如果沙律汁可以再酸一點就更好了然後就是咖喱雞配白飯白飯是泰國米 不會煲得太爛伴咖喱汁一流咖喱很香 充滿著不同印式香料的味道最欣賞就是那一絲絲的薑讓咖哩除了辣之外 還有不同層次的香 超讚相對之下 雞件頓時變了大配角不過雞肉都算多肉 不會煲到鞋口 分開
古語有云 冬至大過年

甫坐下不久我們就點餐了
第一次來這裡 就點套餐來把不同的菜式都試試啦

由於我們都不太能吃辣
所以就棄了$128的套餐而選了$138的那款
(因為店員告知$128套餐的火辣羊肉真的超級辣)
餐飲是普通貨色

至於汁料方面 沒咖哩般辣
所以比我更不能吃辣的男友就較喜歡這道菜
單吃會比較好
由於我們吃完後還餘下了很多咖喱和醬料
而我們又不想浪費 (而且還想再過過口癮)

於是便後加了一客蒜蓉烤餅
蒜蓉的比原味的更香脆
不過就較多油 也沒有原味的鬆軟
如果想配咖哩或其他醬料 還是原味的比較配
至於蒜蓉味呢 我建議就這樣單吃已經夠好

吃完這頓晚餐後
咀唇都在微微發燙 是冬天暖身的又一選擇啊

题外话/补充资料: 基本上除了$188的套餐外 其他套餐內的配搭都是不能轉換的 只需選白飯/油飯 以及飲品
2012-12-21
薑絲很有點晴作用
簡直是皇牌
單吃會比較好
2012-12-17 100 浏览
周六晚上選了這間來吃晚餐,實在是很想吃NAAN+咖哩!這裡是我第二次來,前一次已是兩三年的事,印象中只記得餐廳環境還算可以一開始本來是看它提供的二人晚餐,提供的種類很多,而且也不貴!不過後來我們還是選擇單點菜式,因為可以隨意選擇自己想試的東西。串燒免治羊肉卷($68): 看menu是寫kabab,還以為是卡巴卷,上來時卻是鐵板燒,有點期望落空的失望;羊肉用了很多香料去燒,充滿孜然香味。可能因為羊肉是免治的,所以羊肉味很弱,沒有香脆口感與羊羶味,味道方面只算還好…反而是伴碟的洋蔥很甜很好吃乾汁咖喱牛腩($58): 叫侍應推介的款色,咖哩味道初吃時感覺不夠味,但用來點naan吃時,配上麵包甜味就登時變得十分美味!牛腩則煮得相當軟腍入味!蒜蓉烤餅($13): 烤餅熱辣燙手,蒜蓉味非常香濃,蘸咖哩吃時為咖哩添上蒜蓉香味,很好吃!芝士烤餅($18): 比起蒜蓉烤餅,這款芝士烤餅因為包了軟芝士,所以更加熟軟彈牙,還帶有一點點甜味,也是蘸咖哩非好吃!芒果乳酸($22): mango lassi酸酸甜甜,恰到好處,很大杯很好喝!所有菜式都是現點現作,端到桌上時都是熱到冒煙!尤其是烤餅,熱呼呼的吃滋味可
周六晚上選了這間來吃晚餐,實在是很想吃NAAN+咖哩!
餐廳地點便利,只是要上二樓
餐廳環境還算可以
二人晚餐種類很多
牛類咖哩menu
烤餅款式也很多
串燒免治羊肉卷,香料味濃但肉味不足
乾汁咖喱牛腩,配naan吃一流
蒜蓉(左)跟芝士(右)烤餅,非常好吃!
芒果乳酸
所有菜式都是現點現作,端到桌上時都是熱到冒煙!尤其是烤餅,熱呼呼的吃滋味可是有差很遠,這一點真的很讚!雖然等餐時間有點久,但值得!
位於二樓的餐廳,窗戶可以望到time square,像是鬧市中的一個綠洲
2012-12-15
烤餅款式也很多
乾汁咖喱牛腩,配naan吃一流
蒜蓉(左)跟芝士(右)烤餅,非常好吃!
芒果乳酸
  • 咖哩
2012-12-06 38 浏览
我地一行五個人, 夜晚係銅鑼灣行完街,唔知有咩好食,之後有個FD帶左我地上去食哩間. 我第一次食, 本來到冇咩EXPECTATRION架啦, 但係點知啲嘢真係好好味, 同埋個價錢都好平添. 我地有四大男人同我一個女人仔. 我諗住我都唔會食好多嘢, 所以就叫左個四人餐, 其實唔係好夠, 但係之後加多個飯同烤餅就好夠啦.最推介係個道啲烤雞. 記住親熱食, 佢雖實係雞胸 但係一啲到唔”鞋”.同佢地啲咖哩羊到好好味, 一啲都唔so. 飲嘢我就叫左杯奶茶,都OK. 但係我試我啲FD嘅乳酸奶都好好飲. 但係唔好叫咖哩菜, 個個就真係麻麻地, 因為佢煮到好似胡仔咁. 最後我地五個地食地飽飽(我係囉, 唔知啲男人點),都係70蚊個人.

2012-12-21
2012-09-27 131 浏览
朋友推薦, 入到去環境唔錯 舒服企理餐牌有好多菜色 睇到我同朋友頭暈暈杯野飲落有d奇怪, 感覺無乜芒果味 從來無飲過咁既野飲不過都唔係難飲 仲好解辣! 可以一試第一樣泥既野食,就係菜角出面脆入面熱辣辣好香咖喱味 作為前菜十分合適炒飯 不過不失呢個黑椒脆餅有d過喊 唔建議叫燒烤雞 好香仲好辣! 我同朋友都唔係好食得辣,食到係咁飲水! 不過都推介芝士脆餅 我地2個人食無叫多樣咖哩汁送, 驚食唔哂就咁食都幾香芝士味! 推介途中我唔小心倒瀉左杯野飲 d店員都即刻衝過泥幫手態度十分之好! 價錢亦都好抵, 會再食!
朋友推薦, 入到去環境唔錯 舒服企理
餐牌有好多菜色 睇到我同朋友頭暈暈
芒果酸乳
杯野飲落有d奇怪, 感覺無乜芒果味 從來無飲過咁既野飲
不過都唔係難飲 仲好解辣! 可以一試
印式菜角
第一樣泥既野食,就係菜角
出面脆入面熱辣辣好香咖喱味 作為前菜十分合適
芝士脆餅 我地2個人食無叫多樣咖哩汁送, 驚食唔哂
就咁食都幾香芝士味! 推介

途中我唔小心倒瀉左杯野飲 d店員都即刻衝過泥幫手
態度十分之好!
價錢亦都好抵, 會再食!
2012-08-31
印式菜角
咖喱雞肉炒飯
黑椒脆餅
去骨燒烤雞
芝士脆餅
2012-09-23 392 浏览
The naans are good. Tried both garlic naan and butter naan and they are both very nice.The taste of the curries or daal is not very authentic.Also the curries use too much artificial coloring that stains your fingers for the next 2 days.Service is acceptable, Price is reasonable.But since the taste is not that good, the experience was overall unsatisfactory.

2012-09-22
2012-09-06 66 浏览
题外话/补充资料: 個人特別鐘意Non-Chinese Waiter, 佢地特別Nice!! 閒日去晚上不多人!! 不用等位, 有兩個單位, 一個單位招呼客人, 另一個應該係招呼拉丁朋友!! 方便佢地交流!! 廁所我覺得好乾淨!! 十分難得!!! 所有鐵板上的食品都應該快快食晒去, 一定要襯熱食先正!!! 涼左味道就會大變!!!
2012-09-06
印式菜角~ 個人特別歡喜呢個!
芒果酸乳
蕃茄牛油咖喱雞, 味道不錯, 不過雞就小左D
酥油烤餅
  • 印式菜角
  • 咖喱
2012-09-03 25 浏览
果晚去銅鑼灣睇完牙醫, 當然去誠品行先下啦...行完想去食扒或咖哩的選擇下, 揀咗咖哩...(因以前經過想試,不過相公唔太食辣,所以都無試過)今次一個人, 就去食食啦...上到去, 差唔多檯檯都已坐人, 仲有人等...咁, 問佢有無一個位, 就俾咗一張2人檯我坐...坐低當然就叫嘢食啦...1) 好似叫乳酪咖哩羊 : 唔羶啊, 好味...2) nan 烤餅 : 上菜好熱, 可能剛做好, 正3) 杯嘢飲, 唔記得咩名 : 酸酸哋, 好鍾意, 又正...4) 炸菜 : 好乾, 唔啱我口味...整體唔錯, 不過, 就坐得有d逼...可以一試...
果晚去銅鑼灣睇完牙醫, 當然去誠品行先下啦...

行完想去食扒或咖哩的選擇下, 揀咗咖哩...
(因以前經過想試,不過相公唔太食辣,所以都無試過)

今次一個人, 就去食食啦...

上到去, 差唔多檯檯都已坐人, 仲有人等...
咁, 問佢有無一個位, 就俾咗一張2人檯我坐...
坐低當然就叫嘢食啦...

1) 好似叫乳酪咖哩羊 : 唔羶啊, 好味...

2) nan 烤餅 : 上菜好熱, 可能剛做好, 正

4) 炸菜 : 好乾, 唔啱我口味...

整體唔錯, 不過, 就坐得有d逼...
可以一試...
乳酪咖哩羊
炸菜
唔記得咩名
2012-08-30
乳酪咖哩羊
唔記得咩名
2012-08-03 49 浏览
當天去完大球場欣賞KEECHI VS ARSENAL, 帶著興奮而又疲累的身驅,與老公行去銅鑼灣,腦海中閃過這間印度餐廳,二話不說就衝上去了。幸好時間尚早(19:00),不用等待就有位。不久之後就開始要排隊等位了。我們上一次上來,已經是2年前的了,看看餐牌的價格沒大幅度變動,銅鑼灣食肆來說,他們的價格相比下實在抵!抵!抵!有幾款2人餐可選擇,我們選了$158的2人餐:- 菜角 - 咖哩魚塊- 薄餅 - 去骨燒烤雞- 香飯 /白飯- 2杯餐飲 (上次叫過印度咖啡,不喜歡那香料味道,所以今次還是叫普通咖啡好了)
當天去完大球場欣賞KEECHI VS ARSENAL

有幾款2人餐可選擇,我們選了$158的2人餐:

- 菜角
- 咖哩魚塊
- 薄餅
- 去骨燒烤雞
- 香飯 /白飯
菜角 (很好美! 香脆炸啖啖薯蓉+辣辣的綠色醬汁)
咖哩魚塊 (魚塊香滑)
- 去骨燒烤雞 (醬汁香口微辣,好味!)
後話:窗口位置可以看到TIME SQUARE,也是一個好風景吧~
2012-07-29
菜角 (很好美! 香脆炸啖啖薯蓉+辣辣的綠色醬汁)
咖哩魚塊 (魚塊香滑)
- 去骨燒烤雞 (醬汁香口微辣,好味!)
  • 菜角
2012-08-02 52 浏览
今日同友人黎呢度dinner,四個人只叫了個二人餐同一個炒飯便好飽,因為太多野食了,而且價錢都幾抵麻加$10有的芒果乳酸,都幾好飲,因為呢餐都幾辣,所以我覺得佢係好解辣的野飲,因為甜前菜有呢個脆餅,睇反個餐牌價錢原來只係$5,覺得有d似薯片,冇咩特別印度菜角,D人推介,但我覺得冇咩特別,甚至唔中意,因為入面有我超級憎的芫荽,想嘔印度香飯見好多人都推介,但點解我又係覺得麻麻地?我覺得個味道有d奇怪,唔知點講,不過佢粒粒乾身都算ok既咖哩忌廉蝦,聽個名都覺得奇怪,但原來都真係幾奇怪,入面蝦少得可憐,覺得只不過係一兩粒,主要係個醬汁架姐,個汁朋友話ok,我又唔中意,點解又係加入芫荽?烤餅本身冇味,用頭先蝦個醬汁去點我覺得都可以接受去骨燒烤雞我覺得係今餐最好食的,不過我想講都真係幾辣,燒得好香,又冇骨,不錯!最後的一個印度雞肉炒飯,我覺得冇咩特別,個飯味道同頭先個香飯係一樣,所以我覺得唔好味,不過我加左d醬汁去左個怪味都ok,不過可惜個醬汁又有我最討厭的芫荽係入面!p.s.我覺得今餐個感想係得個辣字,食樣樣野都覺得好辣,而且好多樣野都有加入我最討厭的芫荽係入面,所以我對今餐完全冇好感!

烤餅本身冇味,用頭先蝦個醬汁去點我覺得都可以接受

$60.5 (晚餐)
有外國朋友第二次來HK, 但預計要9點先O係CWB完成工作,就諗住同佢食D佢未食GE野而價錢又不太貴大半年前食過阿拉丁, 食物可算是ok, d咖哩可辣可唔辣, 唔食辣都可以去, 但記憶中服務係完全欠缺的, 不過諗住老外應該不太介意, 所以諗住同朋友去呢間今日打去BOOKING的對話, 我"唔該, 呢到可唔可以BOOKING GA?"男人"幾時. (完全冇尾音)"我"呢個星期5的9點3, 三位仲有冇呀?"男人"你要到齊人WOR"我"OK, 我想問係咪O係TIMESQUARE附近?"男人"SASA斜對面"我"哦, SASA附近."男人"SASA斜對面, 明唔明呀!"我".........(已經忍住唔好動氣)"佢仲要好冇禮貌咁喂左聲我真係忍佢唔到LA! 我"點解你可以咁冇禮貌GE?"男人"我有其他野做GA!"我"咁你就可以咁冇禮貌咁對客人GA LA?"男人扮聽唔到喂左兩聲我"我要Complain你"男人"隨便呀, 我係老闆來ga"我"好, 咁我以後都唔會幫襯你"睇返之前人地d食評, 原來有不少人經歷過佢地ge bad service個老闆咁樣serve d客, 真係唔怪得佢d staff都係
就諗住同佢食D佢未食GE野而價錢又不太貴

今日打去BOOKING的對話,

我"唔該, 呢到可唔可以BOOKING GA?"
男人"幾時. (完全冇尾音)"

我"呢個星期5的9點3, 三位仲有冇呀?"
男人"你要到齊人WOR"
我"OK, 我想問係咪O係TIMESQUARE附近?"
男人"SASA斜對面"
我"哦, SASA附近."
男人"SASA斜對面, 明唔明呀!"

我".........(已經忍住唔好動氣)"
佢仲要好冇禮貌咁喂左聲
我真係忍佢唔到LA!

我"點解你可以咁冇禮貌GE?"
男人"我有其他野做GA!"
我"咁你就可以咁冇禮貌咁對客人GA LA?"
男人扮聽唔到喂左兩聲
我"我要Complain你"
男人"隨便呀, 我係老闆來ga"

我"好, 咁我以後都唔會幫襯你"

個老闆咁樣serve d客, 真係唔怪得佢d staff都係咁差睇下
每人至少都百幾二百
而家呢個價錢食餐普通DINNER可以有更好的CHOICE

题外话/补充资料: 好彩打一打個電話, 如果唔係我帶左d朋友去呢間野, [b]真係比佢影衰香港[/b] 我同其他食客一樣, 會永遠bad list 你