2005-05-23
20050518 8pm去接大熊放工兼食晚飯,抬頭望見阿拉丁咖喱屋.記得呢度食評唔錯,就走上去試試.地方細細,但冇壓迫感.搵個窗口位坐底再慢慢研究菜單.兩個人叫了$138套餐:﹙1﹚印度菜角一碟四隻,三角外型十足咖哩角.食落唔係咖哩餡係菜絲薯仔餡,外脆內軟.附送的青BB醬汁味道小小酸小小辣,點埋一齊十分好食.﹙2﹚鐵板羊肉卷一板四條,顏色鮮豔.食一條已經好夠,再食就覺得好漏.﹙3﹚蕃茄牛油咖喱雞咖喱顏色都係鮮豔.唔辣,好滑好Creamy.﹙4﹚印度香飯+ 薄餅香飯係長身,顏色由白+紅+黃色組成.睇落幾得意,但撈飯食落就冇乜特別.薄餅好大塊,用來點咖喱食好正.相比之下香飯非常失色.﹙5﹚芒果乳酸﹙+$9﹚梳打﹙+$5﹚唔知點解杯乳酸唔凍.就等於食杯唔凍的乳酪一樣,飲落感覺幾怪.我相信如果凍就一定好好飲.埋單$152總括食物味道係好食,價錢又夠平.不過印度菜食完就冇中國菜個種飽肚感,胃口大D 的話好快又會肚餓.服務Nice,不過侍應講說話好細聲,被過大的電視聲音蓋過,令點菜情況有些雞同鴨講.同埋見到食客走時都唔講聲Bye.呢度要扣分.
﹙1﹚印度菜角
﹙2﹚鐵板羊肉卷
一板四條,顏色鮮豔.食一條已經好夠,再食就覺得好漏.
﹙3﹚蕃茄牛油咖喱雞
咖喱顏色都係鮮豔.唔辣,好滑好Creamy.
﹙4﹚印度香飯+ 薄餅
薄餅好大塊,用來點咖喱食好正.相比之下香飯非常失色.
﹙5﹚芒果乳酸﹙+$9﹚梳打﹙+$5﹚
埋單$152