2008-03-16 10 浏览
今日去銅鑼灣行街,見好耐冇食印度咖哩,所以嚟喱度食。今次係我哋第二次嚟食,感覺依舊唔錯,價錢中肯,食物又好味,值得推介! 二人套餐($148) 1) 胡椒薄脆夠脆!好香胡椒,少少辣,唔錯!2) 印度菜角一客4件,皮脆,裏面係薯蓉,我好鍾意食薯仔,正!3) 去骨燒烤雞雞肉唔會乾,裏面好多肉汁,我喺好多間印度餐廳食都係燒到乾晒,冇晒肉汁,喱間食兩次都係咁正!4) 乳酪濃汁蝦喱個汁甜甜哋,都o.k.,但始終都係咖哩好味啲。啲蝦都好爽口,但冇咩蝦味。啲汁用嚟点烤餅都好正!5) 烤餅熱辣辣,唔錯!6) 白飯(可以揀印度香飯)之前食過印度香飯,太硬,唔係太接受,所以今次揀番白飯。7) 餐飲兩杯(茶/ 咖啡)+ $ 3 可轉飲汽水、青檸梳打+ $ 5 可轉飲芒果乳酸、瑪沙拉奶茶、忌廉溝鮮奶喱間餐廳啲侍應服務都唔錯,但喱度地方細,大約可容納20人左右,但座位尚算舒適。全日免收加一服務費

二人套餐($148)

1) 胡椒薄脆

夠脆!好香胡椒,少少辣,唔錯!

2) 印度菜角

一客4件,皮脆,裏面係薯蓉,我好鍾意食薯仔,正!

3) 去骨燒烤雞

4) 乳酪濃汁蝦

5) 烤餅

熱辣辣,唔錯!

6) 白飯(可以揀印度香飯)

之前食過印度香飯,太硬,唔係太接受,所以今次揀番白飯。

7) 餐飲兩杯(茶/ 咖啡)

+ $ 3 可轉飲汽水、青檸梳打

+ $ 5 可轉飲芒果乳酸、瑪沙拉奶茶、忌廉溝鮮奶

全日免收加一服務費

2008-03-01 10 浏览
同陳小姐半年無見~~佢提議去食咖喱,都好喎!!仍然係銅鑼灣,哈哈...咁就不如去哩間聞名已久的阿拉丁咖喱屋啦。查實我食滯左好多日,驚食得好少野,不過最後都叫左個二人套餐,哈。套餐有:1.薯角--成個咖喱角咁,裡面全是薯仔,炸得好脆但又唔油,再點一些綠色的醬汁...好味。2.鐵板燒雞--用鐵板上,吱吱聲...好好味!3.咖喱魚--咖喱唔辣,岩晒我哩個唔食得辣o既人!咖喱幾好味,很合我的口味。4.烤餅--加錢轉了做蒜香烤餅,可能我地攤左一陣先食,所以凍左,麻麻地,比預中無咁好吃。5.印度香飯/白飯--我地揀左香飯,都無咩特別。6.飲料--我地都加錢轉飲料,陳小姐飲忌廉溝鮮奶,我就飲傳說中的芒果酸乳酪,果然係好飲呀下~~唔會稀了了,又唔會過甜,goods!!食物份量ok,由於是日食滯,所以都夠飽,不過唔知食量正常返之後夠唔夠喇....hee...服務幾好~d阿姐幾有禮貌,會主動幫我地拎走d吉碟~~總共都係$150~~夜晚食個套餐黎講我覺得算係咁啦!!推介各位去試下~~
同陳小姐半年無見~~佢提議去食咖喱,都好喎!!

套餐有:
2.鐵板燒雞--用鐵板上,吱吱聲...好好味!
5.印度香飯/白飯--我地揀左香飯,都無咩特別。

服務幾好~d阿姐幾有禮貌,會主動幫我地拎走d吉碟~~

總共都係$150~~夜晚食個套餐黎講我覺得算係咁啦!!

推介各位去試下~~
鐵板燒雞~~薯角
咖喱魚和蒜香烤餅
芒果酸乳酪
2008-02-18 24 浏览
情人節上左黎食~~因為我地一路行一路食的關係...諗住坐底食少少就返屋企~諗唔到今日係唔可以散叫的~一定要叫情人節套餐~~(突然係咁諗如果單數人盲中中上黎食咪....好瘀lor)不過我地都好瘀...唉~anyway,行左咁耐樓梯無理由唔食ge~不過我地都驚食唔晒~~最重要我地2個銀包都唔係好多錢~但見到佢收卡的標誌我地就當堂舒一口氣...薯角~~好味喎~~加上green 色的汁~~真係ok喎(係city super,我係唔係咁鐘意點呢隻d 汁~)跟住有烤雞羊,嗯~我覺得雞好好味~~haha~我想食多幾舊~不過羊~~我就唔係幾受到呢隻味~~迫人幫我清左佢~之後上埋個乾咖哩牛腩~好味ar!!!!又入味又淋!!!!我初初以為乾係指無汁~但都有汁架喎~~haha~~個vegetable 本來想叫波菜...但無晒~最後我地試左個手指菜....原來係d 豆黎ge~~呢個又幾ok~~不過我唔係好食得spicy~又飽飽地~so 無食晒^^;烤餅好好食~haha~搞到我迫人幫我食埋個飯~~自己好奸咁食多d 烤餅~飲品叫左忌廉鮮奶~and 0樂~ar 姐不斷為我地加水~最後印度人老細仲送左金莎比客人食~我
情人節上左黎食~~

因為我地一路行一路食的關係...諗住坐底食少少就返屋企~

不過我地都好瘀...唉~

但見到佢收卡的標誌我地就當堂舒一口氣...

不過羊~~我就唔係幾受到呢隻味~~迫人幫我清左佢~

之後上埋個乾咖哩牛腩~好味ar!!!!又入味又淋!!!!
我初初以為乾係指無汁~但都有汁架喎~~haha~~

烤餅好好食~

飲品叫左忌廉鮮奶~and 0樂~
ar 姐不斷為我地加水~
最後印度人老細仲送左金莎比客人食~

我覺得情人節黎講~呢餐真係幾唔錯~
因為通常節日餐真係勁掠水同埋多數難食~
呢度幾好食又唔貴~
老細的坦白待客又唔會令客人覺得難堪...

有機會我會再黎食ge~: p
2008-01-25 13 浏览
i ordered set lunch with chicken curry,quite delicious,wih gravy really tasty,and its enough for a man's apetite,the roasted chicken(chicken tik?) togather wih the set realy delicious.service quite good,theres chinese waiter--thus its more convenince to order food,a bit young but quite polite.recommended
recommended
2007-11-27 19 浏览
與同事到阿拉丁吃飯!其咖哩飯的咖哩不太辣,o岩哂食唔到太辣的我!咖哩濃香而不辛辣,挺好! 我一向對羊肉都麻麻地,但係今次淺嚐~又唔羶唔騷,幾好食喎! 去骨燒烤雞係唔可以唔點o家!!!好味!最值得一提的是芒果酸乳酪~唔太甜又好香滑,好酸胃(不過好肥!)
2007-11-10 19 浏览
went to have lunch with long time not seen friend yesterdayour orderne set lunch brisket curry with rice $32with mango lasi +$9crab masala $138garlic nan $12coke $10first time have beef in indian restaurant was very nice, the crab full of meat at very resonable price,the garlic nan fresh garlic with parsly on it but a bit oily and the mango lassi taste really good.the bill was $201 with no service chargehighly recomemded

our order:
one set lunch brisket curry with rice $32
with mango lasi +$9
crab masala $138
garlic nan $12
coke $10

highly recomemded

2007-11-09 12 浏览
今天臨時被人叫出外吃午飯,便選了吃咖哩,因之前吃過不錯,亦不太貴.午餐\多是那幾款,沒甚麼大變,那麼今次選了濃乳酪滑羊肉及咖哩魚(忘了名字),再加了兩件燒烤雞.但來了羊及魚,真的少得很,只得兩三塊魚和肉,賣相奇差,而且又少,咖哩汁又稀,與以往的差很多,燒烤雞又沒有味,真的很失望,午飯雖不是貴價,但也可做好點嘛!吃完仍有點餓.埋單都要$74還是重慶那兒好味多.

2007-11-07 9 浏览
上個月看完openrice想去這間試食但找不到, 結果上星期逛街時無意間看見這間餐廳單張今日忽然想吃咖哩, 便走去食了不枉我走了20分鐘的路去食我叫了一個濃乳酪滑羊肉, 烤餅, 芒果酸乳果然沒有令我失望
上個月看完openrice想去這間試食
但找不到, 結果上星期逛街時無意間看見這間餐廳單張

今日忽然想吃咖哩, 便走去食了
不枉我走了20分鐘的路去食
我叫了一個濃乳酪滑羊肉, 烤餅, 芒果酸乳
果然沒有令我失望
2007-10-18 15 浏览
上過去幾次都好多人下,而家仲有蟹食添....不過好幾次都買哂,因為每日來貨唔多喎,要保新鮮...但好彩仲有炒蜆食,d蜆好大隻又唔係平時食果d豉椒炒蜆,梗係咖喱炒啦﹗好好食又無沙喎~我呢次訂先食到炒蟹~~價錢都算平,又大大隻咁,我食左成個鐘淨係隻蟹....精華就係咖喱嘞~因為d羔都同咖喱溶為一埋,配返餅食...正囉﹗﹗
我呢次訂先食到炒蟹~~
價錢都算平,又大大隻咁,我食左成個鐘淨係隻蟹....
2007-06-15 25 浏览
見不著神燈,卻嗅到每鼻子「地道」spicy味道。同事強烈「建議」下來試試,拿起套餐餐牌,也不知從何看起,「傳統秘製羊肉」、「去骨燒烤雞」...啥咪?突然覺得洋文的A la carte餐牌蠻親切說。同事二話不說點了二人餐(烤餅、去骨燒烤雞、印度炒飯、乳酪濃汁蝦、薄餅),偶另點「傳統秘製羊肉」。問同事為啥點套餐?散叫不是更易點菜嗎?道:「方便」...頭上突然多了數只烏鴉...前菜先來了samosa,即炸薯角,脆皮包著薯仔蓉,澎湃的霉腍澱粉質,吃不慣說,同事倒是吃得滋味,又說要加點mint sauce酸辛的配搭,感覺更好。懶理之,試試「傳統秘製羊肉」,其實是RoganJoash,稀溜溜的汁膽,加上幾條黃黃的薑絲,額冒冷汗,不辣不辣,怎麼吃也不辣的,只有番茄味加微量的香料味,羊肉與汁膽分開煮,是以肉有肉味(肉味盅然)、汁有汁味,久浸後再嚐,汁膽化作濃郁的羊肉汁,認真特別...乳酪濃汁蝦,學名Prawn Korma,較RoganJoash來得杰身(?),帶海鮮味(蝦)的椰奶咖喱,也是首次吃到,味道輕盈平易近人是它的優點,吃後不留半分香料lasting又是它的特色,只歎物離鄉怪。又試試同事強烈推介

見不著神燈,卻嗅到每鼻子「地道」spicy味道。

又試試同事強烈推介的去骨燒烤雞,學名是chicken tikka,色澤鮮艷得有點嚇人,肉嫩卻吃不出乳酪質感,再加上翻來翻去也看不見「針孔」,如霧般莫名其妙地吃過。

吃到尾,結論是港式風味,同事倒是沒所謂,還堅持這裡質素不錯,然後又大口大口將檯中物清理掉,欣賞他喜歡食物的態度,只是同人唔同命,吃了少許告飽,偶天生是沒這福份享受說。

2007-05-20 21 浏览
第一次黎兩個人食左咖哩角, 燒烤雞, 胡椒薄脆, 薄餅, 香蔥薄餅, 咖喱牛腩同芒果乳酪. 幾欣賞個咖哩角, 燒烤雞同芒果乳酪. 其他既都okay. 係d咖喱比較淡. 如果要同重慶大厦既咖哩王比話, 我覺得咖哩王好食d同個老細好服務d. 但個環境依度就好好多, 起碼入黎唔會擔心安全問題, 地方較寬敞同乾淨. 加上價錢差唔多我會揀依度. 今次總共食左$153蚊.
2006-11-07 12 浏览
同朋友黎食左個兩人套餐,環境唔差、有電視睇、服務唔錯成日添水...有咖喱角、燒雞、咖喱牛腩、茄子蓉、兩份烤餅加錢轉牛油烤餅、仲有兩杯飲品都加錢轉左mango 乳酪....$200有找﹗我同朋友都覺得好好食喎~又唔洗去重慶咁驚咁喎﹗好啱我地女仔呀﹗又抵食...食飽再shopping~
2006-10-30 15 浏览
今次可算係慕名而來,話哂係呢度都係頭五名之內例牌都係叫一雞一牛加烤餅,仲有飯同重慶果d唔同,薄脆同白飯都要另外加錢,不過都無乜所謂反正唔貴叫個Masala雞,同乜乜濃汁牛,d牛ok,夠腍,d雞就相當細粒,兩碟都有d淡同稀,口感無乜,香味都係一般(not 齒夾留香果隻),差少少,但我諗比較香港人口味,因為無咖哩王果隻咁漏個餅真係不得不提,我叫係芝士烤餅,食落口我以為佢比錯普通果隻我,睇下塊餅裡面發現只有零星的芝士碎係度,結果變得可有可無,但價錢就貴一大截。結論係『一般』,可能我鍾意口感重d咖哩掛,我覺得佢呢度都係淡少少。順帶一提,果度係可以食煙,加上地方小d煙唔散,唔受得煙味要留意PS: 當我飲好幾杯水臨走前先記起樓下果位話唔好飲d水,不過...都太遲了
今次可算係慕名而來,話哂係呢度都係頭五名之內

例牌都係叫一雞一牛加烤餅,仲有飯

2006-09-07 25 浏览
今日同家姐去左銅鑼灣,又想食印度野WO,所以去左呢度食啦!不過行左好多級樓梯先到!!兩個人叫左一個餐,秘制咖喱雞,要左烤餅,加十蚊有2件烤雞同埋加九蚊轉左個MANGO LASS,個MANGO LASS係蘋果芒所以有D失望,個秘制咖喱雞汁就稀左D,可能因為係LUNCH既LAST ORDER唔夠貨,不過都可以接受,烤餅都唔錯,最最最好味都係個烤雞,一D都唔乾,肉質幾好但係就會令棚牙變色,可能太多染料啦!!順帶一題,家姐話D印度人好CHEAP,千萬不要飲佢地D水呀,因為佢地只會比D水喉水你,唔怕菌既都可以飲既!各位離開時請認清方向,因為佢地個廚房門同正門顏色係一樣既,為免好似我家姐咁傻更更行左入去廚房偷師,搞到個印度佬好緊張咁叫住佢,睇黎都有一排唔好意思再去囉!!(火農)爆!!!!!!!!!!!!!!!!!
(火農)爆!!!!!!!!!!!!!!!!!
2006-09-05 11 浏览
因為而家唔响cwb返工,好耐無上去食野啦﹗今日行開時代廣場呢頭,發覺sunday電話都搬埋,仲以為佢成座大廈要拆呀,驚無得食添喔﹗好彩...佢地都仲有做生意,但係真係少左好多人﹗老闆都話靜左好多...生意少左﹗因為好多客都以為無開or裝修咁囉﹗無法啦大廈維修到十一月度喎....講返食物嘞~~我都係鍾意食烤雞,味道啱啱好又唔會太辣、唔會好乾咁﹗至於咖喱就至愛牛肉波菜,波菜蓉加上牛肉,賣相雖然唔好但味道一流﹗加埋蒜蓉烤包、必飲既mango lessi~~正呀!!!
因為而家唔响cwb返工,好耐無上去食野啦﹗