2022-12-22 69 浏览
前幾日天氣非常嚴寒,所以成個星期都最岩食一啲熱辣辣嘅湯麵暖返個胃🍜🌖A4和牛龍蝦湯沾麵 $138湯底蝦味好出同濃,有少少偏鹹,而和牛就呈粉紅色,肉質好嫩滑,不過得兩塊略嫌唔夠喉,而麵質屬彈牙偏硬,食落都幾掛湯🌝慢煮蕯摩雞白湯拉麵 $92湯底揀咗濃厚雞白湯,飲落好鮮甜又唔肥膩,幾出色!而慢煮日本雞胸真係一啲都唔鞋口,唔錯🌝沖繩苦瓜餃子 $48雖然麻麻地苦瓜,但呢個苦瓜餃子令人有驚喜!外皮煎得香脆,而入面甘甘甜甜都幾特別

前幾日天氣非常嚴寒,
所以成個星期都最岩食一啲熱辣辣嘅湯麵暖返個胃🍜

🌖A4和牛龍蝦湯沾麵 $138
湯底蝦味好出同濃,有少少偏鹹,
而和牛就呈粉紅色,肉質好嫩滑,
不過得兩塊略嫌唔夠喉,
而麵質屬彈牙偏硬,
食落都幾掛湯

🌝慢煮蕯摩雞白湯拉麵 $92
湯底揀咗濃厚雞白湯,
飲落好鮮甜又唔肥膩,幾出色!
而慢煮日本雞胸真係一啲都唔鞋口,唔錯

🌝沖繩苦瓜餃子 $48
雖然麻麻地苦瓜,
但呢個苦瓜餃子令人有驚喜!
外皮煎得香脆,而入面甘甘甜甜都幾特別

2022-12-21 72 浏览
上個月去日本都冇乜點食過拉麵🙈天氣凍就會想食熱辣辣嘅嘢,拉麵都係一個唔錯嘅選擇🤭❤️ 香煎虎蝦濃蝦湯拉麵湯底超濃郁超鮮味😍虎蝦勁大隻👍 肉質爽口~❤️慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵我同男朋友都對蝦湯情有獨鍾🫢個湯係用鍋嚟上,出晒煙,保溫一流💯麵質偏粗身口感彈牙👍牛仲係呈現粉嫩色,勁吸引😍 食落口感好滑好有牛味🤤❤️沖繩青芥末餃子見到呢個小食覺得好特別😵男朋友又鍾意Wasabi一於試吓😛餃子好香脆,芥末味突出,出色👍👍#旺角美食 #油麻地美食 #拉麵推介 #和牛拉麵 #阿久根和牛拉麵屋#日本拉麵 #ramen #hkfoodblog #A4beef #japanesebeef
上個月去日本都冇乜點食過拉麵🙈
天氣凍就會想食熱辣辣嘅嘢,拉麵都係一個唔錯嘅選擇🤭

❤️ 香煎虎蝦濃蝦湯拉麵

湯底超濃郁超鮮味😍

虎蝦勁大隻👍 肉質爽口~

❤️慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵

我同男朋友都對蝦湯情有獨鍾🫢
個湯係用鍋嚟上,出晒煙,保溫一流💯
麵質偏粗身口感彈牙👍

牛仲係呈現粉嫩色,勁吸引😍
食落口感好滑好有牛味🤤

❤️沖繩青芥末餃子

見到呢個小食覺得好特別😵
男朋友又鍾意Wasabi一於試吓😛
餃子好香脆,芥末味突出,出色👍👍

2022-12-21
  • 香煎虎蝦濃蝦湯拉麵
  • 慢煮A4和牛叉燒沾麵
2022-12-18 60 浏览
主な製品は和牛、焼き豚、濃厚なエビのスープで、市場の近くにある控えめな店で、鼎業の若者、李永浩が経営しています.通常、列に並ぶ人はほとんどいません.個人的に共有する〜、和牛の色がとても柔らかく、和牛ラーメン店も良いので、私はLiに惹かれますレア。じっくり煮込んだアンガスビーフのショートリブ 厚切り海老養殖つけ麺 $138麺は比較的太めで油っぽいパスタのようですが、コシはありますが少しコシがあり、麺をつるつるにしています。石鍋で出される熱々のスープは海老の旨味はなく、豚骨の旨味もあり、重厚感のあるスープです。 スープは、エビの殻をふんだんに使って煮込んだ自家製えび油を使用しているそうです。 牛カルビの脂肪分布は⑨均等でも色はピンク色。 熱々のスープに浸すことで、サッと炊き上がります。
レア。

2022-12-16 41 浏览
每次經過旺角呢間拉麵店,總是坐滿食客,趁今日時間尚早唔洗等位一於試下和牛配拉麵係咩一回事✨招牌三色拉麵一碗高質嘅拉麵,取決於麵質同湯底,呢碗龍蝦湯底,濃郁得嚟唔會好油膩,麵質爽彈,慢慢食浸耐咗都無淋哂。麵嘅份量相當充足,有齊雞肉.豚肉.A4和牛雞肉超軟滑,仲帶有黑椒香味✨慢煮A4和牛叉燒沾麵沾麵配上熱辣辣 滾住嘅龍蝦湯底5成熟嘅A4和牛相當嫩腍加上流心嘅溫泉蛋呢款麵質較粗身,煙煙靭靭,口感豐富✨日式餃子即叫即煎好香口,咬開裡面隻隻都餡料飽滿✨100%提子果汁日本製嘅提子汁,味道唔會太甜,比起汽水更健康

一於試下和牛配拉麵係咩一回事

✨招牌三色拉麵

一碗高質嘅拉麵,
麵嘅份量相當充足,有齊雞肉.豚肉.A4和牛
雞肉超軟滑,仲帶有黑椒香味

✨慢煮A4和牛叉燒沾麵

沾麵配上熱辣辣 滾住嘅龍蝦湯底

5成熟嘅A4和牛相當嫩腍

加上流心嘅溫泉蛋
呢款麵質較粗身,煙煙靭靭,口感豐富

✨日式餃子

即叫即煎好香口,咬開裡面隻隻都餡料飽滿

✨100%提子果汁

日本製嘅提子汁,味道唔會太甜,比起汽水更健康

2022-12-16
午餐
  • 慢煮A4和牛叉燒拉麵
2022-12-15 36 浏览
和牛代替叉燒嘅拉麵,你食過未?超級招積,見到依間舖頭用和牛加龍蝦湯底,聽到牌面已經好想試第一時間叫招牌菜A4和牛龍蝦湯拉麵,聞到隔籬勁香,改咗叫沾麵。和牛超嫩口,配埋龍蝦湯,帶出陣陣鮮味。龍蝦湯用石鍋成災,食完成餐,龍蝦湯仲暖暖的。面身比較煙靭和粗身,可以牢牢地掛汁。牛肩胛肉白雞湯拉麵另外一碗就試吓第二款牛,牛肩胛比較有咬口。陪仔又新的拉麵,比較輕盈。試吓小食,叫了苦瓜和芥末餃子。芥末餃子很濃烈,追求刺激的呢就適合不過。苦瓜餃子的苦瓜味不強,餘韻帶點微甘。

牛肩胛肉白雞湯拉麵

2022-12-13 24 浏览
🐈✨✨✨✨✨✨✨🍽️ 阿久根和牛拉麵屋 📍 旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖 #旺角eatmeow好 #九龍eatmeow好 廣華街附近都好多嘢睇好多wargame用品睇,之前都有嚟過睇槍😛 咁岩嗰日去睇boardgame ,經常見到呢間門口好日式裝修風格嘅拉麵店,仲sell 和牛😳🍜 睇過價錢覺得幾合理,我作為拉麵控又想去試下,好彩6點幾入去,到7點就岩岩full full地~ 👨🏻‍🍳🤳🏻沖繩苦瓜餃子好特別而且好食!! 真係唔係你想像中咁苦,佢係咬開慢慢會有啲甘甜味,唔油又有瓜嘅脆口感✨可以一試😍👨🏻‍🍳🤳🏻 慢煮A4和牛叉燒雞白湯沾麵雞白湯沾麵上枱嘅時候真係超級滾熱辣,有股醇香,口感都細滑,麵質同樣偏粗身爽口掛到湯( ´▽`)個慢煮A4和牛肉質非常柔滑🥹,又有啲細緻嘅油脂感,口感一流🥹✨👨🏻‍🍳🤳🏻 慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵我鍾意佢個濃蝦湯底✨味道濃郁同時唔會死咸,喚醒咗我嘅味蕾咁🤤個牛小排嫩滑得嚟仲佈滿油脂花紋,食落有慢慢化開嘅口感~麵質可以掛到湯,偏粗身爽口😆綜合兩碗麵,推介大家一定要試A4和牛濃蝦湯沾麵/拉麵 !! ✨另外就係見佢地有 @x1493spice 純天然辣粉,
🐈✨✨✨✨✨✨✨
🍽️ 阿久根和牛拉麵屋

👨🏻‍🍳🤳🏻沖繩苦瓜餃子

👨🏻‍🍳🤳🏻 慢煮A4和牛叉燒雞白湯沾麵

👨🏻‍🍳🤳🏻 慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵

另外就係見佢地有 @x1493spice 純天然辣粉,made in HK,食落係好香嘅辣,我幾鍾意蒜香辣味🤤 不妨試下🥰🥰 呢到枱面有好多唔同嘅調味料俾你用,又可以自己fill水,上餐速度算好快,整體而言幾唔錯🥰
  • 沖繩苦瓜餃子
  • 慢煮A4和牛叉燒沾麵
  • 慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵
2022-12-08 51 浏览
阿久根和牛拉麵屋 (旺角)旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖好耐冇食過拉麵😍😍佢去旺角見到呢間拉麵店評分都唔錯就你試下一入到嚟舖頭裝修非常日式😍😍仲有冰水同埋大量醬料調味料任君選擇😋但係呢間真係好受歡迎😵我等左25分鐘,走嘅時候見到出面排咗好長一條隊😱😱建議大家想食嘅話早少少黎食🤣1.香煎虎蝦龍蝦湯拉麵🍜加面 ($120)本身我想嘅係食既係另一個招牌A4和牛叉燒拉麵🥹🥹不過可惜賣晒!希望下次有機會試到~好彩呢個處蝦拉麵都唔錯🥰龍蝦湯底好特別😍唔似平時叫開嘅豬骨、麻油嗰啲 比較有特色,叫左替玉真係多到食唔曬😂💥評分:7.5/102.牛小排龍蝦湯沾麵 ($138)呢個沾面嘅龍蝦汁真係超級濃😍😍點少少已經有好濃嘅龍蝦味🦞 另外啲牛好靚同埋一開頭仔少少生嘅 所以食落好嫩滑🤤🤤不過味道少少偏鹹💥評分:7.5/103.日式餃子 ($48)每次食拉麵都一定會叫餃子🥰🥰今次叫左最classic嘅豬肉🥟外皮煎得脆脆地幾好食🤤鍾意食苦瓜嘅人記得食呢度特色嘅苦瓜餃子💥評分:8/10💥總性價比:7.5/10👍🏻希望下次可以試到A4和牛叉燒拉麵🤤🤤想回憶下喺日本食拉麵嘅心情記得要黎試下啦👍🏻
阿久根和牛拉麵屋 (旺角)
旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖

1.香煎虎蝦龍蝦湯拉麵🍜加面 ($120)

💥評分:7.5/10

2.牛小排龍蝦湯沾麵 ($138)

💥評分:7.5/10

3.日式餃子 ($48)

💥評分:8/10

💥總性價比:7.5/10

2022-12-07 47 浏览
近排見到個個都去日本食拉麵我仲未有得飛住就喺香港搵間拉麵店過吓癮先有次喺附近staycation 去咗嚐糖食甜品然後發現隔離有一間好特別嘅日本拉麵店鋪面今次決定過嚟一試😋😋舖頭店面好特別門口隔離有一個許願板掛住一個個好似日本神社咁樣嘅木牌一個唔留神,你可能會錯過咗呢間舖頭但當你留意到,佢又會覺得佢裝修有一種喺日本小巷食拉麵嘅感覺😍講咗咁耐呢間舖頭就係喺油麻地嘅阿久根和牛拉麵屋 =====================好老實位置,其實唔算好難搵但係如果你跟住Google Map可能會行錯如果識路的話,油麻地A二出口一出行3-5分鐘已經會到如果唔識的話,分分鐘搵三四個字都去唔到🤣其實佢係喺煙廠街嘅尾段大家可以參考一下食物種類😍一行二人叫咗一碗沾面同一碗拉麵沾面嘅麵身比較粗食落去個感覺好實在而且質地有咬口我哋揀咗嘅係1️⃣香煎虎蝦配濃蝦湯沾麵$128沾麵汁好濃郁,食落去有種真材實料嘅感覺,而且香煎虎蝦既size手掌咁大,有誠意😋😋另外,我哋叫咗一碗2️⃣濃蝦湯三色拉麵$128呢碗拉麵嘅三色,一次過可以滿足你三個願望,有和牛,豚肉同雞,三種既肉質都好嫩滑,有種入口即溶嘅口感,呢個湯拉麵嘅湯底當然冇咁
近排見到個個都去日本食拉麵
今次決定過嚟一試😋😋

舖頭店面好特別
門口隔離有一個許願板
掛住一個個好似日本神社咁樣嘅木牌
一個唔留神,你可能會錯過咗呢間舖頭
但當你留意到,佢又會覺得佢裝修

有一種喺日本小巷食拉麵嘅感覺😍

講咗咁耐
呢間舖頭就係喺油麻地嘅
阿久根和牛拉麵屋
=====================
好老實位置,其實唔算好難搵
但係如果你跟住Google Map可能會行錯
如果識路的話,油麻地A二出口一出行3-5分鐘已經會到
如果唔識的話,分分鐘搵三四個字都去唔到🤣
其實佢係喺煙廠街嘅尾段

我哋揀咗嘅係
1️⃣香煎虎蝦配濃蝦湯沾麵$128
另外,我哋叫咗一碗
2️⃣濃蝦湯三色拉麵$128
呢碗拉麵嘅三色,一次過可以滿足你三個願望,有和牛,豚肉同雞,三種既肉質都好嫩滑,有種入口即溶嘅口感,呢個湯拉麵嘅湯底當然冇咁杰身,但亦濃郁,我哋額外仲加咗一份筍,建議如果食得辣,可以試吓佢特辣嘅辣粉,又係另一種風味😝😝😝

佢呢度仲有我冇見過嘅
3️⃣苦瓜餃子$48
入口無苦味,但有種蔬菜嘅清新味,亦做到外脆內軟多汁,好味🥳

留意番座位係高櫈😉
有機會一定會過嚟試埋其他湯底😝

2022-12-07 36 浏览
同家姐係旺角行街 佢同我講附近有間拉麵店幾好食 咁我就跟佢去左試呢間啦~😆叉燒,鷄肉.和牛(三色)濃蝦湯(拉麵〉走蔥糖心蛋 $143我叫左呢配拉麵 因為見佢有好多唔同既肉 可以比我一次試曬😍 岩曬想試曬唔同野既我😌 三種肉既份量都ok 不過每樣都係一塊🥲 叉燒算係厚肉 咬落有火炙既味道🤓 雞肉係慢煮方式去煮 所以食落一啲都唔韌 和牛偏肥🤔拉麵係幼麵 吸曬湯既精華!A4 和牛 • 雞白湯沾麵 $148呢個和牛好食過我個個 同埋有熱湯可以煮熟啲先食 沾麵個湯底幾好 幾濃雞湯味 同埋一上枱個時個湯仲滾緊 所以食個時要小心啲🤣🤣 整體我比較鍾意呢個多啲😛 拉麵係粗麵 非常有咬口👍🏻沖繩苦瓜餃子 (4件)$48家姐話試下呢間 見網上啲人都推介 所以我地就叫左一碟 食落都幾驚喜 一啲都唔伏反而覺得都幾夾🙈提子汁 $18日本直送 飲落提子味好真 好似無乜加糖既感覺 不過比想象中細支🤔

叉燒,鷄肉.和牛(三色)濃蝦湯(拉麵〉走蔥糖心蛋 $143

A4 和牛 • 雞白湯沾麵 $148

沖繩苦瓜餃子 (4件)$48

提子汁 $18

2022-12-07 118 浏览
上網看見有阿久根和牛拉麵屋都很多好評,所以我們今天來試食一下首先,入到餐廳環境感覺十分好和有Feel的,他們的畫十分美麗,高質都幾有心機我們試了這款不同的拉麵和餃子小食$148 慢煮A4 和牛叉燒拉麵 (濃蝦湯系列)我第一口先喝一下他們主打濃蝦湯,不知道是否今日失準還是其他原因,濃蝦湯湯底好鹹,真係鹹味多過蝦味。然後,又唔足料,只得兩細塊和牛,我心想,不是嗎,$148蚊碗,都沒有3-4塊給我們吃麵底又少,份量不行只有賣相可以$128 招牌三色拉麵,一樣又是鹹龍蝦湯,便宜20元還多料過$148和牛麵,我覺得湯底很重要,拉麵店湯底不好就不來了。$48 沖繩青芥末餃子,可以

都幾有心機

我們試了這款不同的拉麵和餃子小食

$148 慢煮A4 和牛叉燒拉麵 (濃蝦湯系列)
麵底又少,份量不行
只有賣相可以

$48 沖繩青芥末餃子,可以
2022-12-06
2022-12-06 46 浏览
入到嚟話冇晒沾麵本身都係衝住個牛小排沾麵黎跟住嗌咗個148仲貴過牛小扒嘅拉麵但係得兩塊牛?見到呢度嘅食評 全部都有幾塊架喎⋯⋯問可唔可以轉牛小排但係要拉麵又話唔可以性價比超低
入到嚟話冇晒沾麵
本身都係衝住個牛小排沾麵黎
跟住嗌咗個148仲貴過牛小扒嘅拉麵
但係得兩塊牛?
見到呢度嘅食評 全部都有幾塊架喎
⋯⋯
問可唔可以轉牛小排但係要拉麵又話唔可以
性價比超低
2022-11-29同朋友約咗係旺角食拉麵🍜去咗阿久根和牛拉麵屋🥳阿久根原來係呀鼎爺個仔開🧒🏻主打食慢煮和牛同沾麵😍裝修都好有日式風格🇯🇵加埋蝦公仔嘅特色牆好吸睛🦐平日晚市時段,都幾多客人😍店員安排我哋坐吧枱位💺枱上面放三樽不同辣度調味粉🌶我哋點了,燒牛肩胛拉麵(濃蝦湯),98蚊碗,另加炙燒豚肉,38蚊3枚,揀了蝦湯底,飲咗啖超濃嘅蝦味,帶有大量嘅鮮甜味,麵質彈牙,溏心蛋完全做到流心嘅效果,牛肩胛肉食到軟嫩口感,炙燒豚肉,表面有微微火炙豚肉更加香口,喜歡濃味朋友一定要試🍜😍慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵,138蚊碗,另加慢煮蕯摩雞,38蚊3枚,牛小排份量都好多,有五大片,濃湯蝦味比起拉麵湯底,更加濃郁,粗麵條有韌性,溏心蛋都係做得非常好,牛小排半生熟,有細緻軟嫩的口感,蕯摩雞口感就比較結實,相當有驚喜嘅沾麵😍🥳整體環境坐得幾舒服,有齊調味料,紙巾等用品好貼心😍服務態度都非常有禮😊食物份量足料,湯底又夠濃,價錢合理,會再幫襯@ akune wagyu_ramen 下次試吓佢哋嘅和牛拉麵😍🍜🥳#阿久根和牛拉麵屋#燒牛肩胛拉麵#慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵
2022-11-29

同朋友約咗係旺角食拉麵🍜
去咗阿久根和牛拉麵屋🥳
阿久根原來係呀鼎爺個仔開🧒🏻
主打食慢煮和牛同沾麵😍
裝修都好有日式風格🇯🇵
加埋蝦公仔嘅特色牆好吸睛🦐
平日晚市時段,都幾多客人😍
店員安排我哋坐吧枱位💺
枱上面放三樽不同辣度調味粉🌶

整體環境坐得幾舒服,有齊調味料,紙巾等用品好貼心😍
服務態度都非常有禮😊

#阿久根和牛拉麵屋
#燒牛肩胛拉麵
#慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵
第一次去阿久根和牛拉麵屋, 位置的確唔係咁易搵, 雖然已經開左google map, 最後都係要問街坊先搵到😅😆拉麵屋細細間, 坐位不多, 從外觀的佈置到裡面的裝飾都反映出店主的用心和誠意, 置身其中真係有少少日本feel, 可能真係太耐無去旅行了!🤪我叫左燒牛肩胛拉麵($98), 有3種湯底選擇: 雞白, 香蔥醬油同埋濃蝦湯, 我揀左濃蝦湯. 湯底夠濃有蝦味, 牛肩胛燒得好香, 無燶, 肉質結實, 肥瘦適中, 另外麵質夠韌, 口感正宗, 配料有蔥絲、木耳絲、筍、紫菜, 再加半隻溏心蛋😋😋好友叫左慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵($138), 石鍋上枱,存熱極好,上枱時湯汁仍然滾動發出吱吱聲,先聲奪人🤩。湯底濃郁美味, 睇得出以足料熬製, 蝦味突出, 沾麵麵條較粗身, 彈牙煙韌極富口感, 不過好友唔食慣, 覺得麵條偏硬. 牛小排好嫩滑juicy美味, 配料十足, 溏心蛋流心之餘,還有點漿口,正!👍🏻👍🏻小食加左個沖繩苦瓜餃子($48), 肉汁好夠, 無苦味, 好夾好食, 下次有機會試埋另一款沖繩青芥末餃子先🤗

日式小店裝修 裝潢仿照日本屋台設計加上特色巨型卡通塗鴉牆 別有一番玩味上網搵到呢間拉麵店 見到湯底有少見嘅濃蝦湯就拿拿臨即刻過黎試下🤤🍜用Openrice現金卷仲有8折優惠‼️.🐈.𝙎𝙪𝙢𝙢𝙖𝙧𝙮和牛拉麵為賣點 性價比不俗💰環境不算寬敞 食物相當有質素 有機會會再訪👍🏻.🐈.🌟慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵🦐 - $138濃蝦湯用石鍋裝住 端上黎嘅時候仲係滾下滾下 賣相非常吸引🥘湯底蝦味濃郁 唔會太咸麵條偏粗 緊實彈牙 掛汁一流 牛小排肉質鮮美滑嫩 油脂分布均勻 入口即化整體味道口感豐富 值得一試😋💯.🌟招牌三色拉麵 濃蝦湯🍜 - $128(滿煮A4和牛1片 日本薩摩雞肉2片 炙燒豚肉2片)一次過試均店招牌嘅豬牛雞 食肉獸似我會非常滿足🤣和牛和豚肉都幾好食 不過珍貴嘅和牛只得1片炙燒豚肉口感軟腍 淡淡油香但不會油膩🤩雞肉比較失色 小小“鞋”.相較牛小排沾麵 麵條較幼身 湯底冇濃蝦湯沾麵濃郁 蝦味亦冇咁重.下次再黎嘅話 我會淨叫炙燒豚肉拉麵 豚肉味道出色 有驚喜‼️💗
用Openrice現金卷仲有8折優惠‼️
麵條偏粗 緊實彈牙 掛汁一流
牛小排肉質鮮美滑嫩 油脂分布均勻 入口即化
整體味道口感豐富 值得一試😋💯
🌟招牌三色拉麵 濃蝦湯🍜 - $128
(滿煮A4和牛1片 日本薩摩雞肉2片 炙燒豚肉2片)
一次過試均店招牌嘅豬牛雞 食肉獸似我會非常滿足🤣
和牛和豚肉都幾好食 不過珍貴嘅和牛只得1片
炙燒豚肉口感軟腍 淡淡油香但不會油膩🤩
雞肉比較失色 小小“鞋”
相較牛小排沾麵 麵條較幼身
湯底冇濃蝦湯沾麵濃郁 蝦味亦冇咁重
下次再黎嘅話 我會淨叫炙燒豚肉拉麵
豚肉味道出色 有驚喜‼️💗

招牌三色拉麵

2022-11-18
2022-11-19 852 浏览
趁未到繁忙時間,同朋友一齊去咗公司附近食拉麵🤩過咗半個鐘就已經坐滿晒!慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵佔咗一半面積的牛小排,切得厚度均勻,海老湯蝦味喺石鍋裏面越燒越濃郁,牛小排可以喺入面淥,想要咩生熟度都得。粗麵條有韌性,食落飽肚,配溏心蛋、木耳絲、荀、鮮切洋蔥絲和紫菜是拉麵,保持水準,食到最尾最正嘅係免費加用雞骨熬製的清湯,一定要留返少少濃縮湯,好暖胃~三色濃蝦湯拉麵三色唔係指麵,係指3大塊唔同種類的肉,滿足晒肉食朋友嘅3個願望😚有叉燒+雞肉+豚肉,叉燒最出色,令我聯想起果醋豬軟骨嗰種入味程度,雞肉同豚肉口感一樣嫩。拉麵幼身少少,韌度同沾麵不相伯仲,鹼水味較重,可按個人喜好加入醋汁,味道立即提升!100%提子汁 $18𣎴會死甜的日本產罐裝果汁,清新好飲!#沖繩苦瓜餃子 十分推薦的一道小食,煎得香脆,枱上放有幾種調味料,撒適量的白芝麻、淋上日本醬油和醋,咬一啖咀嚼幾番,等苦瓜發揮作用,這種苦跟生活比甚是甘甜,大人細路都食得落!Other good points·服務態度佳·免加一·免費加清湯·自助斟水·上麵快·提供紙巾

100%提子汁 $18
𣎴會死甜的日本產罐裝果汁,清新好飲!
#

Other good points