2021-07-29
本身都對旺角嘅日本餐廳無太大信心,但見網上好多人嘅食評都唔差,所以我地就試下啦。入到餐廳我地都好有驚喜,因為都好有格調,簡直就好似去左日本咁樣。我地坐係吧檯,見到前面好多新鮮嘅食材,好吸引呀!門口擺放左好多生蠔,師傅即場開,所以我地都叫左選生蠔6隻配指定白酒一杯$168。今次時令嘅生蠔係宮城大島生蠔。餐牌選擇好多,小食,串燒,壽司應有盡有。花多眼亂,我地今次選擇左岩鹽燒安格斯肉眼扒$128,日本原條槍烏賊 $128,幾款串燒,同幾件壽司。個人認為壽司係有小小貴,但味道以價錢黎講又唔算好出色,入口無腥味,唔會好冰,但同連鎖日本壽司店差唔多。相比之下,串燒同熱葷就比較出色。最後我地都有叫甜品——菠蘿雪芭 $58。因為佢個樣比較特別,所以我地嗌左試試。佢真係原個菠蘿咁出,打卡真係一流。後尾發現午市壽司半價,有機會下次lunchtime再trytry。