2023-11-20
朋友係要見系列好友知我得閒專登約我食飯,都唔知佢係咪feel 到我好多野想傾,怕我口乾就提議搵個座得舒服又有任飲的餐廳食, 我諗左一會旺角的鍋霸任飲任食無限時啱哂我地。來到鍋霸地方寬敞冷氣充足,沙化好舒服張枱又夠大,放打邊爐叫到一枱都係都唔怕冇位放, 我地今日係食假日lunch $308餐,先點選鴛鴦湯底,麻辣番茄牛肉+藥膳椰子雞 ,前者用了牛助條入味鮮嫩番茄酸中帶辣, 後者雞肉係無骨滑雞湯底好滋潤。我用Qr code 一次過點選好幾款海鮮,肉類,丸類, 當然唔會錯過必食的長長蟹棒,係麻辣湯到滾熟好索湯超刺激, Prime Grade 美國安格斯肥牛和西班牙無激素豬肉片都有質素。野飲又有幾款茶飲幫手解辣解油膩, 烏梅山楂茶最有驚喜,酸中帶微甜好開胃,搞到我都食左多🤣🤣我地食到最後叫菜食, 皇帝菜和羽衣甘藍好新鮮又洗得好乾淨我好欣賞。最後緊係要食返杯靚雪糕做結尾啦!
最後緊係要食返杯靚雪糕做結尾啦!