2025-08-05 733 浏览
位於旺角創興廣場4樓的【鍋霸吃到飽台式養生火鍋】,是一間主打台式養生概念的火鍋放題店,提供超過60款配料、20款湯底選擇,絕對是火鍋控的天堂😋🍲 湯底選擇非常豐富,養生又惹味😍我哋今次揀咗養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋🐔清甜滋潤,雞肉嫩滑,仲有叫咗麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋🍅蕃茄味濃郁,酸甜開胃。我哋今次叫美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐🥳美國Prime Grade極上牛頸脊肉質柔嫩,牛味香濃,西班牙伊比利亞黑毛豬🐷油脂分佈均勻,口感細膩。海蝦🦐脆骨腩等海鮮全部都新鮮彈牙,花膠任食更是高CP值之選👍🏻火鍋配料選擇非常之多😍仲有手工丸和手工水餃🥟手工丸有墨魚丸🦑潮汕豬肉丸🐷牛丸等,我最鍾意係手工黑松露墨魚滑,口感彈牙、味道濃郁。其他配料仲鮮腐竹、豆卜、台灣鴨血、蟹棒等,非常多元化。飲品都有好多選擇🥤有自家製冷泡茶🍵例如有桂花烏龍茶、烏梅山楂茶、黑糖冬瓜檸檬茶等,仲有各式各樣嘅汽水和熱飲專櫃👍🏻每位客人可選一款高級雪糕🍨例如有Haagen-Dazs、Dreyer’s 或 Movenpick雪糕🍦為今餐畫上完美句號🥰餐廳空間寬敞,卡位舒適,私隱度高,裝潢走台式復古風,還利用QR

餐廳空間寬敞,卡位舒適,私隱度高,裝潢走台式復古風,還利用QR Code 點餐,出餐快,又冇漏單,服務員態度親切有禮,食材新鮮,湯底多樣化,非常推介大家嚟打邊爐😋

2025-08-04
  • 手工黑松露墨魚滑
午市4.5小時火鍋放題,還有20款湯底選擇,太誇張了吧?但真的有這間餐廳!位於旺角創興廣場,台灣養生火鍋餐廳,是我很喜歡的其中一間火鍋餐廳,除了4.5小時火鍋放題吸引我之外,還有20款湯底選擇,飲品和食物超過30款,太誇張了吧?真的是一次超值的享受!4.5小時我進餐可以不用太趕,座位寬闊坐得舒服,食得舒服又開心超多款飲品選擇,還有自家製台灣黑糖冬瓜檸檬,冷泡桂花烏龍茶等等火鍋醬料很多選擇由中午12:00pm至4:30pm , 4.5小時無限任飲任食放題,有5款級別選擇,我揀選了Lv2,美國prime Grade 牛肩胛肉,再加$40升級海鮮配料湯底揀選了藥膳養生花膠雞湯底鮮美,花膠的份量也相當可觀,對女士們來說,滋陰養顏的效果更是吸引。很受所有女士歡迎美國prime Grade 牛肩胛肉 / 西班牙無激素豬肉片新鮮海鮮沙白,鱔片,脆骨腩每人可以選擇一款甜品。有Movenpick Häagen-Dazs還有其他選擇,我毫不猶豫地選擇了我最愛的Movenpick朱古力雪糕,滑順的口感讓人非常滿足。總括來說,這間台灣養生火鍋餐廳的4.5小時午市火鍋放題絕對值得一試!無論是湯底的選擇、食材的新

火鍋醬料很多選擇

湯底揀選了藥膳養生花膠雞

新鮮海鮮沙白,鱔片,脆骨腩

總括來說,這間台灣養生火鍋餐廳的4.5小時午市火鍋放題絕對值得一試!無論是湯底的選擇、食材的新鮮度,還是舒適的用餐環境,都讓我感受到極大的滿足。下次再來的時候,我一定還會選擇這裡!
2025-07-12
  • 藥膳養生花膠雞涮涮鍋
  • 雪糕
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
餐廳超大,座位全部都系梳化卡位勁闊落舒服,環境整潔乾淨20款湯底選擇,加咗$48轉鴛鴦鍋,揀咗藥膳椰子雞涮涮鍋同田園蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋;椰子雞湯底比較清甜,湯底啲雞夠嫩夠滑;蕃茄湯底勁濃蕃茄味第一次嚟所以揀咗中間Level L3 $218,主打Prime Grade美國安格斯牛肩胛肉,西班牙伊比利亞黑毛豬,西班牙無激素豬肉片,另再+$40追加海鮮推薦:伊比利亞黑毛豬同美國牛肩胛肉肉質嫩滑沙茶牛肉勁滑好正,沙茶勁入味😋游水海蝦新鮮彈牙仲有花膠任食,超贊手打丸,試咗墨魚丸、潮汕豬肉丸、牛丸,必食💯鮮腐竹、豆卜好味,其他菜類洗得夠乾淨又新鮮任飲嘅選擇勁多,有自家制冷泡茶、有自家制台灣地道風味嘅飲品、汽水等等,仲有熱嘅飲品;推薦台灣黑糖冬瓜檸檬茶同小仙草爽,打邊爐飲好正雪糕雖然唔系任食,但每人可以揀一款Dreyer‘s、Haagen-Dazs或者Movenpick ,超級滿足👍🏻總結火鍋配料選擇多,食材新鮮,性價比超高💯星期一至五 HKD$218(原來兩點後入座88折,雖然今次就受惠唔到😅,不過都好抵食👍🏻)
餐廳超大,座位全部都系梳化卡位勁闊落舒服,環境整潔乾淨

推薦:
伊比利亞黑毛豬同美國牛肩胛肉
肉質嫩滑

沙茶牛肉勁滑好正,沙茶勁入味😋

游水海蝦新鮮彈牙

仲有花膠任食,超贊

手打丸,試咗墨魚丸、潮汕豬肉丸、牛丸,必食💯

鮮腐竹、豆卜好味,其他菜類洗得夠乾淨又新鮮

或者Movenpick ,超級滿足👍🏻

總結火鍋配料選擇多,食材新鮮,性價比超高💯

今次試咗佢哋嘅 Lv.2套餐,主打美國 Prime Grade 牛肩胛肉,再配合養生藥膳花膠雞湯底,感覺相當滋補。湯底藥膳花膠雞涮涮鍋入口清甜,藥材味唔會太濃,反而帶出雞肉鮮香,加埋花膠,湯頭更顯得厚實養生,飲落好舒服。肉類•Prime Grade 美國安格斯牛肩胛肉:油花分佈均勻,入口軟腍又帶牛味,稍涮幾秒就已經非常嫩滑。•西班牙無激素豬肉片:肉質乾淨爽口,冇腥味,食落清甜,對比牛肉係另一種層次嘅口感。配料•手工三寶丸:彈牙有咬口,每款丸子都有自己獨特味道,唔係一般速凍貨色。•濃芝豆腐燒:芝士香味突出,配火鍋食好惹味。•台灣腸:口感爽脆,帶少少鹹香味,幾特別嘅配搭。仲有好多樣食物任食架!真係寫都寫唔曬。整體嚟講,呢間餐廳食材質素唔錯,湯底健康養生,肉類新鮮,配料有特色,啱晒鍾意台式火鍋又想食得滋補嘅人。

湯底

肉類

配料

•濃芝豆腐燒:芝士香味突出,配火鍋食好惹味。
•台灣腸:口感爽脆,帶少少鹹香味,幾特別嘅配搭。

仲有好多樣食物任食架!真係寫都寫唔曬。

最近同朋友去旺角閒逛完,肚餓就諗住搵間正嘢打邊爐~今次就揀咗創興廣場4樓「鍋霸」食台式火鍋放題!其實平時都幾多選擇,不過見到呢間啲肉質同配料好似幾有誠意,就諗住試下。我哋今次揀咗120分鐘Prime Grade牛肩胛+西班牙無激素豬肉套餐($273/位),要係可以加$40轉做無限時,真係好適合我哋一班朋友慢慢傾計慢慢食~雖然係最平個set,但啲牛肉出奇地高質,完全唔輸俾出面啲貴價放題!Prime安格斯牛肩胛肉雪花紋超靚,淥十秒就啱啱好,肉味超香超嫩滑,真心推介肉控一定要試!西班牙無激素豬肉片都好掂,薄切唔油膩,食落好juicy。湯底我哋揀咗田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋,湯底超足料,仲有牛肋骨條,飲落好香好暖胃,打邊爐一流!海鮮方面都好有驚喜,鯇魚片同白鱔片超爽脆鮮甜,海蝦仲係游水上枱,生猛到不得了,啲蝦彈牙到好誇張!蔬菜都唔馬虎,有平時少見嘅鮮淮山同羽衣甘藍,吸晒湯底精華,食落好爽口又健康。仲有自家製台灣手工拉麵、王子麵,麵控都滿足到!飲品櫃有齊台式奶茶、汽水,甜品仲有Movenpick同Dreyer’s雪糕,仲有Häagen-Dazs,打邊爐完再食杯雪糕,完美ending!整體嚟講,「鍋霸

西班牙無激素豬肉片都好掂,薄切唔油膩,食落好juicy。

整體嚟講,「鍋霸」真心高CP,食材新鮮夠多選擇,份量又足,旺角搵食真係多咗個好選擇,之後一定會再encore!

#旺角打邊爐 #打卡火鍋 #鍋霸 #台式火鍋放題 #安格斯牛 #平靚正 #吃貨推介 #旺角美食 #香港放題
旺角台式養生火鍋 🍲.ᐟ‪‪.ᐟ午市竟然有4.5小時任食🤍獨家Shake Shake小食 有鹽酥雞 / 炸花枝丸~仲可以Shake粉!有梅子、芝士、紫菜、香辣味~私心推梅子味🤍酸酸甜甜好開胃!今次揀咗$273晚市120分鐘套餐 ★ Prime Grade安格斯牛肩胛肉 + 西班牙無激素豬肉片 牛肩胛肉油花,叫左幾轉都好靚,涮幾秒食好嫩,有牛香一啲都吾柴;豬肉片薄切,冇腥味,食落幾清爽!₊⁺꒰ঌ🍥特別推介配料🍥໒꒱⁺₊★ 爆醬濃芝牛丸芝士控必試!一咬爆漿~芝味濃郁,牛丸彈牙唔膩!★ 手工黑松露墨魚滑墨魚滑超彈牙,加埋黑松露香氣,入面仲食到真墨魚肉!★ 香菇雞軟骨餃自家製餃子,皮煙韌,餡料好香菇菌味~雞肉+軟骨咬落有驚喜!★ 白鱔片新鮮滑溜,涮完唔腥,好嫩滑嘅口感!★ 台灣手工拉麵手工制煙韌彈牙,吸晒湯底精華~食完超滿足!₊⁺꒰ঌ🧋飲品🧋໒꒱⁺₊有多款自家冷泡茶,仲有熱飲櫃~貼心位加分!₊⁺꒰ঌ🍨 甜品🍨໒꒱⁺₊美中不足係甜品選擇太少TT每人只可揀一款貴牌雪糕~有Häagen-Dazs / MovenPick / Dreyer's!📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (旺角)旺角彌敦道601號創興
旺角台式養生火鍋 🍲.ᐟ‪‪.ᐟ

午市竟然有4.5小時任食🤍

獨家Shake Shake小食
有鹽酥雞 / 炸花枝丸~仲可以Shake粉!
有梅子、芝士、紫菜、香辣味~
私心推梅子味🤍酸酸甜甜好開胃!
Prime  Grade  安格斯牛肩胛肉

今次揀咗$273晚市120分鐘套餐

₊⁺꒰ঌ🍥特別推介配料🍥໒꒱⁺₊

★ 爆醬濃芝牛丸
芝士控必試!一咬爆漿~芝味濃郁,牛丸彈牙唔膩!

★ 手工黑松露墨魚滑
墨魚滑超彈牙,加埋黑松露香氣,入面仲食到真墨魚肉!

★ 香菇雞軟骨餃
自家製餃子,皮煙韌,餡料好香菇菌味~雞肉+軟骨咬落有驚喜!

★ 白鱔片
新鮮滑溜,涮完唔腥,好嫩滑嘅口感!

★ 台灣手工拉麵
手工制煙韌彈牙,吸晒湯底精華~食完超滿足!

₊⁺꒰ঌ🧋飲品🧋໒꒱⁺₊
有多款自家冷泡茶,仲有熱飲櫃~貼心位加分!

₊⁺꒰ঌ🍨 甜品🍨໒꒱⁺₊

📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場4樓

Follow @foodrooling_hk ₍˄•༝•˄₎◞✩︎
Prime  Grade  安格斯牛肩胛肉
  • 西班牙無激素豬肉片
  • 飲品
  • 雪糕
2025-08-13 0 浏览
話說幾個老best收工時間個個唔同, 真心好難就到一餐飯唔駛理交檯時間 >.<見到始創有間無限時任食任飲任坐bino, target呢間原因大家like 7pm到又得; 8pm到又得.一入到去完全無味抽風做得好好, 飲品選擇多到有小小嚇親, 有熱有凍咁貼心 (酒類需自費)應該有嘅醬料都有, 任你裝 ; 推薦自家製手工辣醬:set我地揀咗最平, 因為大家都唔係食肉獸, 原價120mins 就273$, 加40$ 就可以無限時任eat!養生老best 提議湯底:藥膳竹笙雜菌, 好足料, 竹笙同菇份量好多好多, 湯頭清清地唔會太場熱氣,後尾加埋花膠,愈煲愈甜, 必叫!小食叫咗鹽酥雞, 見每台有碟shake shake 粉, 炸雞熱騰騰配埋自選粉. 當去咗夜市啦第round叫咗d必叫:豬牛各一,海鮮有硯蝦魚,油麥菜木耳肉類正正常常放題質素無咩好挑剔~推介: 硯 & 蝦,怒食回本, 非常新鮮, 再叫咗幾round哈哈手工餃子 & 丸子, 自家製無咩味精, 健康 max!happy ending 😊 幾款口味揀, 每人限叫一杯 😊值得一讚無漏單而且好快送到, 執碟都好快, 放題真係

應該有嘅醬料都有, 任你裝 ; 推薦自家製手工辣醬:

湯頭清清地唔會太場熱氣,後尾加埋花膠,愈煲愈甜, 必叫!

第round叫咗d必叫:豬牛各一,海鮮有硯蝦魚,油麥菜木耳
肉類正正常常放題質素無咩好挑剔~

手工餃子 & 丸子, 自家製無咩味精, 健康 max!

值得一讚無漏單而且好快送到, 執碟都好快, 放題真係好需要呢d精神!
2025-08-05
  • 藥膳竹笙雜菌煲
2025-08-13 0 浏览
上個星期六晏晝想食打邊爐,上網搵到呢間就決定試吓,上到去都幾多人,睇得出應該冇揀錯地方。餐廳好乾淨,醬料位又整齊,唔會有啲汁滴到周圍,一入去感覺幾舒服。 飲品都算多選擇,除咗有童年回憶Qoo,仲有自家製茶。我哋叫咗鴛鴦鍋,一邊係蕃茄湯底,一邊係壽喜燒,蕃茄湯好鮮甜,入邊啲湯料勁新鮮尤其是隻雞髀超級滑,壽喜燒又帶啲甜甜嘅鹹味,好開胃,兩個湯底都推介。 佢哋嘅手打丸真係好高水準,黑松露墨魚丸同蝦滑好彈牙,梅菜豬肉丸特別正,好似真係食緊一口梅菜豬肉。海鮮雖然選擇少,但好新鮮,尤其係墨魚仔同蜆(超級肥美!!!),叫咗幾次都唔厭。 整體嚟講,超級滿意嘅一餐,環境舒適,服務亦唔錯,下次一定會再嚟!

2025-08-13 0 浏览
同朋友去咗旺角創興中心嘅鍋霸任食火鍋,今次揀左個午市套餐(LV2)加錢仲可以追加海鮮!我哋12點入座,可以慢慢食足四個半鐘,時間超充裕,夠晒慢慢傾計。湯底揀咗 花膠雞湯,一開始啖湯已經好香濃,雞味足,花膠滑滑嘅口感幾特別,愈煮愈入味。肉類方面肥牛片切得薄,落湯輕輕灼幾秒就熟,油香同肉味平衡得好,除咗牛肉方面呢個餐仲有豬肉,唔食牛嘅朋友都唔使擔心。海鮮方面居然有蝦!蝦新鮮,殼易剝,肉質爽甜,唔怕煮耐會韌。乜嘢其他配料有手打丸,全部細細粒彈牙又入味,落咗雞湯底之後更加香。炸魚皮酥脆,落湯輕輕浸一浸吸湯好入味。之後就係我最鍾意嘅芫荽燒賣!香氣十足,鍾意食芫荽嘅朋友一定唔可以錯過,加埋店內嘅醬料一齊食,真係好正。菜揀左油麥菜比較清甜,吸晒雞湯精華,解膩一流。飲品方面冷泡茶選擇多,除咗冷泡茶之外,當然仲有可樂啊檸檬茶嗰啲~好多選擇!每人可以揀一杯雪糕作結尾,有Häagen-Dazs或者Movenpick 😍。食材質素唔錯,補菜快,環境坐得舒服,午市時間夠長,可以慢慢歎,性價比高。

炸魚皮酥脆,落湯輕輕浸一浸吸湯好入味。

菜揀左油麥菜比較清甜,吸晒雞湯精華,解膩一流。

2025-08-12 0 浏览
鍋霸位於創興廣場4樓既鍋霸主打台式養生概念既火鍋放題,餐廳空間寬敞,卡位舒適,私隱度高,裝潢走台式復古風有大量火鍋配料 有10多款湯底可以選擇 湯底既材料都有大量蔬菜而今次我地擇左芫茜湯底,岩曬芫茜控 芫茜既香充滿曬成個湯底套餐方面試左美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐,肉類都有大量油脂 牛味香濃豬肉口感軟糯,豬油香都好充足配料選擇非常之多包括手工墨魚丸和手工水餃,而個人覺得最出色既係黑松露墨魚滑啖啖都有墨魚件,增加左大量既口感 我地都叫左好多次呢個魚滑配料都有鹵水豬耳 鹵水豬肚,鴨血等等可以試到不同既特色肉類 個人比較鐘意豬耳口感十分爽脆飲品有自家製冷泡茶,有桂花烏龍茶、烏梅山楂茶、黑糖冬瓜檸檬茶等,仲有各式各樣嘅汽水和熱飲專櫃任君選擇
鍋霸
有大量火鍋配料 有10多款湯底可以選擇

豬肉口感軟糯,豬油香都好充足

配料選擇非常之多包括

2025-08-11 0 浏览
餐廳主打台灣養生藥膳湯底,唔同價錢任食套餐分別食到唔同種類嘅牛肉自助吧有多款醬料及飲品🥬選擇豐富而且擺得乾淨企理,值得一讚🎈湯底揀咗藥膳雞鍋,湯底味道清香唔會太重藥材味,好易入口🎈 Prime Grade安格斯牛肩胛肉套餐可無限享用牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片牛肉色澤鮮紅,帶有均勻油花,肉味濃郁豬肉片厚薄適中肉質滑嫩,以任食嚟講相當高質🎈海鮮海蝦、脆鯇、白鱔片等海鮮都係任食最鍾意佢地嘅海蝦好新鮮,隻隻爽彈🎈火鍋配料有花膠、黑松露墨魚滑、雞肉等雞肉大大件又夠滑,係另一個亮點🎈蔬菜好欣賞蔬菜種類都唔少,有羽衣甘藍、生菜、娃娃菜、粟米,萵筍等,食得更健康🎈雪糕有MovenPick 同Dreyer’s選擇,飯後一點甜最高享受🍧
自助吧有多款醬料及飲品🥬選擇豐富而且擺得乾淨企理,值得一讚

🎈湯底
揀咗藥膳雞鍋,湯底味道清香唔會太重藥材味,好易入口

🎈 Prime Grade安格斯牛肩胛肉套餐
可無限享用牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片
牛肉色澤鮮紅,帶有均勻油花,肉味濃郁
豬肉片厚薄適中肉質滑嫩,以任食嚟講相當高質

🎈海鮮
海蝦、脆鯇、白鱔片等海鮮都係任食
最鍾意佢地嘅海蝦好新鮮,隻隻爽彈

🎈火鍋配料
有花膠、黑松露墨魚滑、雞肉等
雞肉大大件又夠滑,係另一個亮點

🎈蔬菜

🎈雪糕
同朋友去咗旺角創興廣場4樓嘅「鍋霸」打邊爐😍試咗佢哋嘅120分鐘任食套餐,整體體驗相當唔錯!餐廳環境乾淨企理,枱與枱之間有足夠空間,坐得舒服,冷氣通風亦夠勁,呢點已經值得加分。質素對得住價錢,尤其係牛肉嘅水準,比其他任食火鍋店優勝。服務方面亦值得一讚,店員手腳勤快,收碟同加湯都好主動,係一間值得回頭嘅任食火鍋店🥰🥩Prime Grade安格斯牛肩肌肉套餐 (升級鴛鴦鍋另加$48)湯底就要咗鴛鴦鍋,一邊係日本壽喜燒,另一邊係田園蕃茄濃湯豆腐雜菌鍋。壽喜燒湯底甜度適中,帶淡淡醬油香,用嚟淥牛肉真係一流🫶🏻而蕃茄湯底就酸甜開胃,入面仲有唔少豆腐同雜菌,飲落去好順喉,兩種湯底配搭得啱啱好,完全唔會膩🥰🥰主角安格斯牛肩肉果然冇令人失望!🥩 肉質嫩滑,油脂分布均勻,輕輕涮幾秒就已經食得,入口即化。我哋encore咗好幾轉,每次上枱嘅肉片厚度切得適中,保持到水準👍👍除咗牛肉,其他配料如丸類、蔬菜同海鮮都幾新鮮,款式選擇非多,絕對夠飽,特別推薦手打丸類,真係食得出口感更彈牙😋 最後食埋雪糕完美結束晚餐~🍦

最後食埋雪糕完美結束晚餐~🍦
2025-08-06 0 浏览
鍋霸吃到飽台式養生火鍋😘😘😘最愛養生鍋旺角創興廣場、台式養生火鍋、晚餐時段、多款套餐任選任食120分鐘、唔同時段仲有唔同優惠、大飽口福!坐定定QR Code落單、頂級享受😎📣 7:30pm前離座8折📣9:00pm後入座85折✨Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片養生鍋之道、在於湯底:藥膳竹笙雜菌鍋x藥膳特濃芫荽雞湯豐富材料、湯底濃郁、陣陣清香、一鍋兩味、雙重享受、錦上添花!任食美國牛肩胛肉& 西班牙無激素豬肉片、牛肉鮮甜味美🥩、油脂分佈均勻、滾二滾、肉嫩味甜、口感層次分明、西班牙無激素豬肉🐖除了無激素之外、肉質一樣咁嫩滑、軟綿綿、口感豐富、豬味濃香😋、鮮甜彈牙新鮮海蝦、又爽又脆口白鱔片、脆卜卜炸魚皮、有嚼口牛柏葉、清香豆味響鈴、餡料飽滿韭菜餃、手工牛丸、濃香牛味、爽口彈牙⋯⋯無限追加、飽肚🈵足!✨火鍋配料80多款無限添加✨任飲多款冷飲料、熱飲料、中國茶包提供⋯⋯細心體貼餐後甜品Movenpick咖啡雪糕清香咖啡、入口溶化口腔、咖啡關注組必吃👅👅Movenpick朱古力雪糕特濃朱古力、朱古力碎粒、甜絲絲在❤️📣📣📣午餐時段、任飲任食4.5鐘鍋霸吃到飽台式養生火鍋旺角彌敦道60
鍋霸吃到飽台式養生火鍋
😘😘😘

最愛養生鍋
📣 7:30pm前離座8折
📣9:00pm後入座85折
✨Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片
養生鍋之道、在於湯底:
火鍋配料80多款無限添加
✨任飲多款冷飲料、熱飲料、中國茶包提供⋯⋯細心體貼
餐後甜品
Movenpick咖啡雪糕
清香咖啡、入口溶化口腔、咖啡關注組必吃👅👅
Movenpick朱古力雪糕
特濃朱古力、朱古力碎粒、甜絲絲在❤️
📣📣📣午餐時段、任飲任食4.5鐘
鍋霸吃到飽台式養生火鍋
旺角彌敦道601號創興廣場4樓
港鐵旺角站E1出口/港鐵油麻地站A1出口/港鐵旺角東站B出口
美國牛肩胛肉
  • Movenpick朱古力雪糕
  • 藥膳竹笙雜菌鍋
  • 藥膳特濃芫荽雞
2025-08-06 0 浏览
我哋揀咗Prime Grade安格斯牛肩胛肉套餐,任飲任食兩個鐘,真係爽😆我哋揀咗佢嘅招牌湯底——藥膳椰子雞湯,啖啖都係椰子嘅清香同雞肉嘅鮮味,唔止養生,仲好夾火鍋料😉🐄 牛肩胛肉質地嫩滑,油脂分佈均勻,每片涮幾秒就食得,入口唔會太膩,仲充滿肉香~比起一般肥牛,更加有肉味😍呢度手機點餐就得,大量配料任揀,包括各類丸餃、蔬菜、海鮮、小食、肉類、麵食等,真係好方便!重點係呢度出菜速度好快❗️🦐 海鮮類真係值得一讚,鮮蝦爽甜彈牙,蜆肉亦都夠晒飽滿😍飲品區有罐裝汽水、果汁,自家製無糖茶更加健康,打邊爐之餘可以保持清爽~🍨最後每位有一杯Haagen Dazs / Movenpick雪糕,食完火鍋嚟個冰凍甜品,完美收尾🥰

🦐 海鮮類真係值得一讚,鮮蝦爽甜彈牙,蜆肉亦都夠晒飽滿😍

2025-08-04 0 浏览
落戶係呢幢大廈入面嘅餐廳,九成都係放題為主,相約食力組組員飯聚,呢度不失為一個好地方。任飲任食2個鐘係$273位起,加多$40可以變無限時,相當抵食。今餐點選食Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片。成排凍飲柜,有冷泡茶,各式特式罐裝飲品,連泰式樽裝梳打水亦有。為減底罪惡感,飲支冷泡茶先。選好食邊款餐,就到選湯底。多達二十款台式養生湯底,鴛鴦湯底另加$48。Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片,火鍋用多數係薄片,烚兩烚就好快有得食。配合藥膳椰子雞湯,牛肩胛肉多一份甜味,快快落多幾份牛先。而豬肉片唔太多脂肪位,肉質唔嚡口。所有火鍋食材都係自己掃QR Code落單,其他配料都超多選擇落單後先食住前菜,麻辣青瓜及木耳都惹味爽脆。火鍋配料好快送上,手打丸如牛肉及墨魚丸,珍寶8吋長嘅蟹柳,鴨血,花膠,鷄軟骨冬菇餃子等呢粒濃汁芝士牛丸,咬開入面有流心芝士,超過癮,好食。補充骨膠原就食多幾件花膠,烚後柔軟易食,滿滿膠質在口中。推介鷄軟骨冬菇餃子,未係其他火鍋店食過,充滿冬菇嘅菇菌香味,又有鷄軟骨嘅爽脆度,整體配合有驚喜。到索湯組出場,成員包括炸響鈴,炸魚皮及冬瓜片。海鮮組有
為減底罪惡感,飲支冷泡茶先。
配合藥膳椰子雞湯,牛肩胛肉多一份甜味,快快落多幾份牛先。
而豬肉片唔太多脂肪位,肉質唔嚡口。
落單後先食住前菜,麻辣青瓜及木耳都惹味爽脆。
呢粒濃汁芝士牛丸,咬開入面有流心芝士,超過癮,好食。
補充骨膠原就食多幾件花膠,烚後柔軟易食,滿滿膠質在口中。
到索湯組出場,成員包括炸響鈴,炸魚皮及冬瓜片。
海鮮組有蝦,蜆,鱔片及脆鯇腩骨
蝦肉彈牙
蜆肉幾鮮甜,最緊要食唔到沙粒。
蔬菜類就主攻羽耳甘藍,加埋個椰子鷄湯,就咁烚完都好食。
每人可以選擇一客雪糕作為甜品,有M/D/H字頭品牌,為呢餐寫上一個完美句號。
呢口價,回頭率偏高。