2019-05-24 90 浏览
黎到尖沙咀食午餐,見到門口貼滿刺身飯,同朋友都二話不說即刻入去!好在唔算多人,一入去就有位!午餐$59(+1)有自選4款配料加一個麵豉湯!價錢係尖沙咀呢區黎講係超抵!魚腩,左口魚,溫泉蛋,魚籽:刺身每款大約1-2件,魚腩食得出新鮮,夠肥,左口魚未到入口即溶,如果燒多少少應該更香口,溫泉蛋岩岩好,一切蛋黃流落飯一齊食,一流!而魚籽就增加口感,無腥味!唔錯!蟹籽,北寄貝,蟹膏,帆立貝:北寄貝,帆立貝都正正常常,帆立貝有配少少鰻魚汁,蟹籽份量都足夠,拌勻飯入口好味,反而蟹膏有d腥味,下次應該唔會再點!總體:不過不失,唯正坐係門口位附近,部分人出入都唔會順手關門,變相正開門就好熱,冷氣不足情況出現,同埋等候時間較長!

魚腩,左口魚,溫泉蛋,魚籽:

蟹籽,北寄貝,蟹膏,帆立貝:

2019-05-21 136 浏览
對於無飯家庭黎講,每晚諗食乜都係一個挑戰今晚就去左厚福街睇下有乜好食,因為門口個姐姐好落力,所以我地就試左呢間魚生飯店睇下餐牌先好多唔同款既魚生飯,佢仲有好似車仔麵每樣餸叫既模式,可以自選中意既魚生配答幾創新喎有兩個特價飯,我見旁邊有人食緊,啲吞拿魚好厚好吸引但第一次食想試多啲唔同既野,所以我地叫左一個火盛Facebook like 有半價好大份 佢無寫明有d咩壽司,但每樣都好唔錯,唔係壽司併盤就比啲cheap野你我最中意件呑拿魚,有甘香其他都好新鮮好好味呢個蛋我就驚驚地,比左個男人食,但佢表示幾滿意呢個麵豉湯要讚!勁多昆布囉!我飲麵豉湯最中意就係食佢啲昆布!仲叫左個饅魚玉子,夠熱,兩個味都好配答,推介炸香芋丸,炸得岩岩好,當然應該係買反黎架啦埋單$218.9 有半價真係好Happy 有樣野要提一下服務態度超好,好細心介紹餐牌既店員,慢慢同你分享每個推介款式同有咩特別事項要注意比籃你放袋上菜速度又快又好快幫你執好張枱但絶對唔係趕你走個隻下好開心今日黎左呢間餐廳!一定會回頭
對於無飯家庭黎講,每晚諗食乜都係一個挑戰

睇下餐牌先

有兩個特價飯,我見旁邊有人食緊,啲吞拿魚好厚好吸引

但第一次食想試多啲唔同既野,所以我地叫左一個火盛
Facebook like 有半價

我最中意件呑拿魚,有甘香

其他都好新鮮好好味

呢個蛋我就驚驚地,比左個男人食,但佢表示幾滿意

仲叫左個饅魚玉子,夠熱,兩個味都好配答,推介

炸香芋丸,炸得岩岩好,當然應該係買反黎架啦

埋單$218.9 有半價真係好Happy

有樣野要提一下
比籃你放袋
上菜速度又快
又好快幫你執好張枱但絶對唔係趕你走個隻下

好開心今日黎左呢間餐廳!一定會回頭
2019-05-21
今日同老師1齊見客去咗呢間日本餐廳食「自選丼飯」好抵食自選4餸 $59 ,5 餸 +$10,飯可以揀冬菇飯、白飯、壽司飯等!⭐️白飯及壽司飯唔夠飽的話可追加(免費的哦💕),其他的另加$5 男仔唔洗擔心唔夠飽哦😎😎價錢成正比,各方面都okay ,抵食之選😘💕服務能度仲十分好哦⋯⋯地址:鉄火堂 (尖沙咀)尖沙咀厚福街10號地舖
今日同老師1齊見客去咗呢間日本餐廳食「自選丼飯」

男仔唔洗擔心唔夠飽哦😎😎

價錢成正比,各方面都okay ,抵食之選😘💕

服務能度仲十分好哦⋯⋯

地址:鉄火堂 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街10號地舖
2019-05-09 104 浏览
屋企人想食日本野,於是去咗位於尖沙咀呢間壽司餐廳食晚餐,平日關係唔算太多人,等咗5-10分鐘就有位入到去樣樣野食都好吸引,好多選擇,唔怕無得揀我地叫咗唔同野食share,第一個係三色吞拿魚生飯角度問題其實下面好多飯另外唔知係咪平日關係,晚市有個優惠,只要like咗page,就可以有半價享用壽司set我地叫咗火盛($119)真係好多款,件件飯好軟熟,魚生種類多,仲有細碎吞拿魚蟹子飯、細沙律同半熟蛋,非常豐富又抵食仲有我地叫咗鉄盛($199)呢個set全部都係吞拿魚,吞拿魚控必叫,可惜我個人對吞拿魚一般,當試下唔同部位,呢個仲有迷你海膽魚子飯,海膽好新鮮~我地仲叫咗芝士年糕小食,極度推介整體黎講算係抵食嘅壽司店,可以一戰
入到去樣樣野食都好吸引,好多選擇,唔怕無得揀
我地叫咗唔同野食share,第一個係三色吞拿魚生飯

角度問題其實下面好多飯
我地叫咗火盛($119)

仲有我地叫咗鉄盛($199)

我地仲叫咗芝士年糕小食,極度推介
整體黎講算係抵食嘅壽司店,可以一戰
2019-04-25 213 浏览
網上見人哋推介今日放工特登走過來食都等左10分鐘左右先入到去四色山葵醬油漬魚生飯吞拿魚同埋帶子都好新鮮鐵盛既-100毛半價優惠 哈哈見人網上推介為左佢呢個<Assorted Tuna Sushi set >而黎like 一like Facebook 就半價$199>享用☺️ 都幾抵 有咁多款吞拿魚壽司又可以食魚既嘅唔同部位佢杯海膽杯、我望見已經流晒口水自選左4款壽司飯加拿大海膽、甜蝦、蒜味螺肉、火炙三文魚海膽份量超肥美,但係有少少腥,甜蝦尚算新鮮
網上見人哋推介今日放工特登走過來食
都等左10分鐘左右先入到去

四色山葵醬油漬魚生飯
吞拿魚同埋帶子都好新鮮

鐵盛既-100毛半價優惠 哈哈
有咁多款吞拿魚壽司又可以食魚既嘅唔同部位
佢杯海膽杯、我望見已經流晒口水

自選左4款壽司
加拿大海膽、甜蝦、蒜味螺肉、火炙三文魚
海膽份量超肥美,但係有少少腥,甜蝦尚算新鮮

2019-04-23 170 浏览
午市自選丼飯$59-4款刺身$69-5款刺身岩哂心大心細想試多幾款既你😋小編試左藍鰭吞拿魚(2份)、油甘魚、松葉蟹鉗、三文魚籽🤤藍鰭吞拿魚質素普普通通😕無咩油脂同色澤有點暗,有少少失望🤐其他質素不錯,特別係三文魚籽😋粒粒都好大粒,食落卜的一聲而且唔會腥🤤.友人表示試過油麻地分店既自選丼刺身會大件啲同新鮮啲想試既你識揀邊間分店啦😏.另外試左鰻魚玉子燒蛋味濃郁,中間有少少蛋漿包住鰻魚肉👍🏾.人均消費:$70指介指數:👅👅👅👅👅👅(5/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻(3/10)
午市自選丼飯
$59-4款刺身
$69-5款刺身
岩哂心大心細想試多幾款既你😋
小編試左藍鰭吞拿魚(2份)、油甘魚、松葉蟹鉗、三文魚籽🤤
藍鰭吞拿魚質素普普通通😕
無咩油脂同色澤有點暗,有少少失望🤐
其他質素不錯,特別係三文魚籽😋
粒粒都好大粒,食落卜的一聲而且唔會腥🤤
友人表示試過油麻地分店既自選丼
刺身會大件啲同新鮮啲
想試既你識揀邊間分店啦😏
另外試左鰻魚玉子燒
蛋味濃郁,中間有少少蛋漿包住鰻魚肉👍🏾

人均消費:$70
指介指數:👅👅👅👅👅👅(5/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻(3/10)
2019-04-18 156 浏览
上星期跟姐姐到尖沙咀逛街,想吃日本菜,剛好路過這家就決定吃它了。下午兩點多來到,還是要等位呢。我們在店外等候期間,先寫好點餐紙,到快要入座前店員就先幫我們入單。入座後店員很細心地提供客人一個籃子用來放袋。店內面積不大,但裝潢很有日式的風格,感覺還算舒服。雖說是入座前已經下單了,但還是等了好久才上菜呢。這裡的丼飯可自由配搭食材,$59可選四款材料,還附送麵豉湯呢我選了帆立貝、炙燒三文魚腩、左口魚、玻璃蝦 四款配料,質素不錯,也很新鮮,丼飯上還有一塊印有鉄火堂名字的玉子呢。總括來說,$59就能吃到如此質素的丼飯,實在是非常抵食,也難怪要等位呢!

2019-04-13
2019-04-15 118 浏览
琴日同男友一個月, 決定去我地都好中意既日本野到食,發覺好耐冇食丼飯,經過厚福街既時候正正見到鉄火堂。一開始係比佢地個餐廳名吸引住,第一次知原來依個都係讀「鐵」字,然後係waiter不斷既介紹下終於忍唔住入去。入到去一坐低waiter就過黎介紹而家做緊一個promotion,原價$268既厚切五色藍鰭吞拿魚丼而家只係$15。本身自己係拖羅既fans,見到有五款唔同既吞拿魚,仲要係厚切,真係忍唔住即刻叫左,d拖羅好新鮮,一啲筋都冇,入口即溶好Creamy。而男朋友就order左自選魚生飯,其中一樣好特別就係好似車仔麵咁,最少要自選三款魚生,而且仲可以免費追加壽司飯。魚生好新鮮又夠凍,鍾意食日本野嘅人不妨試下。最後兩個total食咗$300,唯一不足就係上食物上得好,起碼等左20分鐘先有得食。
,經過厚福街既時候正正見到鉄火堂。

魚生好新鮮又夠凍,鍾意食日本野嘅人不妨試下。

厚切五色藍鰭吞拿魚丼
2019-04-15
厚切五色藍鰭吞拿魚丼
2019-04-08 150 浏览
..呢間野,刺身唔錯,新鮮無異味但唔知係咪鋪面太細既原故,出餐實在太慢⋯果個慢既程度係,坐底由落單計要等十五至二十分鐘先到⋯.不過咁,佢cp值超高就真既!中午食真係好抵😂刺身飯好似人地食車仔麵咁,可以選擇$59四款刺身,或者$69自選五款刺身,實在好抵😆😂.刺身料我個人推薦佢地既蟹肉,蟹膏同吞拿魚🥰🥰飯底佢地好得意嫁,可以由普通醋飯改成白飯又得,加五蚊仲有冬菇醋飯、混合左薑既醋飯、沙律菜任你揀~我推薦冬菇醋飯!🤪😆😂..
呢間野,刺身唔錯,新鮮無異味
但唔知係咪鋪面太細既原故,出餐實在太慢⋯
果個慢既程度係,坐底由落單計要等十五至二十分鐘先到⋯
不過咁,佢cp值超高就真既!
刺身料我個人推薦佢地既蟹肉,蟹膏同吞拿魚🥰🥰
我推薦冬菇醋飯!🤪😆😂

2019-04-05 132 浏览
中午尖沙咀食飯度度都好爆。但係實在太肚餓啦,吾想排隊…甘岩見到依間野食ok價錢合理又吾洗排隊,就入左去食😝環境都舒服,服務又幾好有禮貌👍午餐選4種魚生飯就$59,選5種魚生飯就係$69,仲有味噌湯。而飯可選白飯或壽司飯。價錢真係好合理…我就叫左帆立貝,鰻魚,松葉蟹棒,火炙左口魚邊配壽司飯。帆立貝有兩隻,一隻就正常size另外一隻就係細size,見到兩隻帆立貝大細唔一樣感覺上好似蝕左咁😞不過帆立貝都算新鮮。鰻魚就正常。左口魚邊比較碎用筷子一夾容易散,不過味道幾好。松葉蟹棒比較失望冇咩鮮味。不過係尖沙咀以依個價錢同服務同來講都算合格。

環境都舒服,服務又幾好有禮貌👍

不過係尖沙咀以依個價錢同服務同來講都算合格。
2019-03-28 325 浏览
之前睇過d片都有介紹過呢間日本🇯🇵料理!咁岩知道佢做緊promotion, 係fb點贊後就可以半價,就黎試下! 餐廳唔算多人,可能是平日夜晚關係都不用等位!我們點了雜錦壽司🍣半價,好抵丫! 佢個set都幾多野的, 有湯, 溫泉蛋, 迷你魚生飯柸, 沙律! 個人認為魚生尚算鮮味, 賣相吸引, 女生一個人應該食唔灑的!另外, 還點了自選魚生飯,魚生飯其實很少店可以自選的,都幾特別!可以揀d自己鍾意食既野!個魚生飯還配了麵豉湯都幾抵食,性價比高!
之前睇過d片都有介紹過呢間日本🇯🇵料理!
火盛- 雜錦壽司

自選魚生飯
2019-03-19
自選魚生飯
2019-03-25 121 浏览
星期六出尖沙咀睇戲,諗住去厚福街附近食飯。選擇其實真係好多,不過最後都係去左鉄火堂食魚生飯。通常黎都係放工後食晚飯黎,估唔到中午黎食真係抵好多! 有$59自選4款、或$69自選5款餸,真係好抵! 因為起碼肯定呢度D水準唔會令我失望。呢間鉄火堂好食在D魚生真係新鮮,就算D連鎖中價日本餐廳都唔及佢。我記得第一次黎晚飯配左一客中拖羅,真係好驚喜,$48一客都算係好甘香同新鮮,油脂比較好好,又有吞拿魚既鮮味! 係香港黎講、仲要係咁平價既舖頭食到性價比真心高。呢個中午飯餐都係一樣,我揀左甜蛋、甜蝦、蟹膏同埋吞拿魚,樣樣都冇令我失望,而且份量好足! 佢每碗都有配菜,有薑蓉同青瓜絲等,配合得好好,賣相都吸引。甜蛋、甜蝦、吞拿魚每樣都有兩切,雖然吞拿魚薄切左D,但好鮮甜又有D筋香。甜蛋、甜蝦不嬲都係我既最愛,佢既甜蛋鬆得黎甜度剛好,而且甜蝦都相當大隻,彈牙得黎當然有鮮味。我估佢都係冰鮮材料,但真係處理得好好,因為冇食到任何雪味。佢個壽司飯係有D微溫,所以同偏凍的蟹膏都幾夾。朋友揀左北寄貝、火炙三文魚腩、碎蔥吞拿魚同左口魚邊。加左手8蚊配冬菇飯,我覺得呢個就同壽司飯分別不大,可能佢個菇味唔算好出,要食入

自選4款魚生飯

朋友揀左北寄貝、火炙三文魚腩、碎蔥吞拿魚同左口魚邊。加左手8蚊配冬菇飯,我覺得呢個就同壽司飯分別不大,可能佢個菇味唔算好出,要食入口先食到菇既感覺。當然D材料一樣新鮮,尤其係我試左少少碎蔥吞拿魚,入口個鮮味好出。
香辣炸雞粒

另外叫左個香辣炸雞粒,份量就好足既,不過個七味粉就有d重手左,食落有D咸,而且個雞粒有D偏大舊,肉質還好啦,都係攞冰鮮雞胸肉切大粒再炸,未係話好出色。黎鉄火堂,都係食返魚生飯同刺身好,有保證。
2019-03-23
  • 自選魚生飯
2019-03-22 95 浏览
性價比高魚生飯平日晚市黎到,門口都大排長龍,魚生飯款式種類多☺☺☺,價錢合理今次就叫咗自選魚生飯 ,抵食好多🤭,可以揀自己鍾意嘅魚生同飯底,豐儉由人 ,附送麵豉湯同埋可以無限追加飯,抵食
性價比高魚生飯

2019-03-19 100 浏览
是咁的,有時候一收工好肚餓,我都會去厚福街搵野食,整係呢條街都講緊有10間8間食肆,係得尖沙咀反工既朋友都一定會認識呢條街!今日就帶大家去食魚生飯!宵夜時段加上星期一,完全唔等位!有時候食魚生飯,你總有1,2款魚你係唔太Like!呢度最出名,莫過於自選魚生飯,因為你可以揀你鍾意食既食物,最緊要白飯或壽司飯係無限添加!啱晒大食既你地!小編溫馨提示,午餐同宵夜去食係最抵食小編極力推介,火炙左口魚邊同火炙牛小排!我地一行2人,每碗都叫左6,7個餸!每一件食落後都覺得非新鮮!同場加映,仲有呢蟹肉忌廉薯餅,非常重既忌廉味!食呢個既朋友記得吹下先食,入面好滾,小心小心
宵夜時段加上星期一,完全唔等位!

有時候食魚生飯,你總有1,2款魚你係唔太Like!
小編溫馨提示,午餐同宵夜去食係最抵食

小編極力推介,火炙左口魚邊同火炙牛小排!

2019-03-18
宵夜
  • 自選魚生飯
2019-03-14 164 浏览
每次喺尖沙咀厚福街,都要好好諗下食啲咩 🤔因為太多選擇喇!!!😍😍近排成日喺網上見到唔少人介紹呢一間餐廳,見到 5-7pm 有下午茶優惠係壽司飯set 😍 結果就吸左我埋尼~~❤️結果我覺得真係抵食又好食!刺身仲多個飯!同埋啲材料都好新鮮!超抵讚👏🏻👏🏻👏🏻坐嘅環境都幾舒服,特別平日嘅下午茶時間唔使等位👏🏻 waitress都幾有禮貌特別推介:鮑魚、帶子好鮮甜好好味❤️蝦🦐 好大隻,好新鮮鮑魚 : 其實我唔係好鍾意食鮑魚,但係今次呢個煮得軟硬程度啱啱好三文魚 : 好味推介!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
每次喺尖沙咀厚福街,都要好好諗下食啲咩 🤔
因為太多選擇喇!!!😍😍

特別推介:鮑魚、帶子
好鮮甜好好味❤️

蝦🦐 好大隻,好新鮮
三文魚 : 好味

推介!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️