2000-12-07 20 浏览
其實我都有大半年無幫襯。但我最鍾意食呢度的‘七打扒’好好味。佢地的羅宋湯都好正呀。
2000-10-05 18 浏览
我5 年前去o個陣仲未裝修,間o野好暗伸手不見五指,伙記有神冇氣元神出竅,食物凍冰冰淡而冇味,所謂o既牛扒薄"切" "切" 韌次次o趙到牙軟,食完非撩牙不可,呢舊所謂既牛扒"0拿" 剩少少牛味,少少,真係好少,少得可憐...
2000-10-03 6 浏览
◤開飯喇★老友記◢好耐冇上黎喇, 唉!好鬼死忙啊, 個Web Site 真係update o左好多, 仲多左好多Fans添.....今日收到OpenRice 的衣貓, 即刻走上黎Look Look, 真失望,因為錯過左西貢聯歡,好彩睇見小公主姐姐講,令到肥佬佬想起拍拖時的往事, 好鬼死Lump!! 經常同肥女友(現肥太太)去食"常餐",十年如一日,羅宋湯大大兜,味度岩岩好,牛扒好有肉味, 記起有時豪華起來,會叫份人份量,有時轉下食加個,....等,絕不令肥佬佬失望,依家個肥女女都咁大,久不久全家都去食番餐,真係由
◤開飯喇★老友記◢
好彩睇見小公主姐姐講[金雀],令到肥佬佬想起拍拖時的往事, 好鬼死Lump!! 經常同肥女友(現肥太太)去食"常餐",十年如一日,羅宋湯大大兜,味度岩岩好,牛扒好有肉味, 記起有時豪華起來,會叫份[七打扒]人份量,有時轉下食[德國咸豬手]加個[焗海鮮飯],[咖喱牛腩飯]....等,絕不令肥佬佬失望,依家個肥女女都咁大,久不久全家都去食番餐,真係由[花樣食到肥樣年華喇!!]
2000-10-02 17 浏览
自小已住在銅鑼灣,金雀是我小公主跟小王子的開飯地,喜歡它的懷舊佈置,和老闆,老伙計的親切服務.我通常也會叫常餐,不用多想而多東西吃.我們很欣賞它的羅宋湯,濃味多料,加上熱騰騰的麵包,一樂也.但它的牛排水準十分不穩定,時而理想時而令人失望.尤其現在王家衛在那兒取過景,人客多了,服務和食物水準也相繼下降,更不喜歡老闆把花樣年華的海報貼在門外,太hard sell了.希望金雀可保持從前的水準吧.
2000-05-28 4 浏览
至出名既七打扒係我食仙眼中只係普通料,味道與茶餐廳既差唔多,好可能街頭個間老茶都好食過佢,咁我又何必俾成二舊水食呢?扒餐真係一般,港式牛扒,完全係汁多梳打牛扒,金鳳同佢有得比,呃下普通人就得,食家就一試便知龍與凰。