2019-10-12 154 浏览
之前食過唔少放題任食燒肉,但係想食高質啲嘅肉就可以試下依間日本和風風格嘅燒肉店🥰又有吧枱又有卡位幾舒服㗎,肉類選擇亦唔少🥩========================雜錦燒肉盛合 半價:$129依個燒肉盛合認真抵食😻入面有澳洲和牛、燒汁牛肋骨肉、鹽燒牛舌、鹽燒角切黑豚同鹽燒雞腿肉☺️最回味點少得澳洲和牛,一燒完即刻入口即溶,和牛肉質鬆軟嫩滑,脂肪分佈均稱,油香味重但唔膩,比燒汁牛肋骨肉多種油脂爆發嘅口感;鹽燒牛舌屬厚身,個人比薄切更鍾意厚切牛舌,所以佢就好啱我口味🥳牛舌完全冇韌身嘅感覺,淋得嚟仍然貫徹煙煙韌韌嗰種好有質感嘅口感;黑豚同雞肉雖然冇三款牛肉咁出眾,但係用鹽醃左之後就已經好夠肉味,亦算唔錯========================紅酒慢煮牛舌 半價:$34慢煮牛舌嘅紅酒味唔夠突出,只係略略感受到佢嘅甜味,而且因為加咗凱撒沙律醬喺上面,唔多唔少都會被沙律醬嘅味道蓋過🤔不過牛舌都夠彈牙爽口嘅========================黑松露和牛炒飯 $118炒飯乾身,做到粒粒分明,粒粒都有黑松露黏上,黑松露味道濃郁🤤和牛切至條同粒狀,雖然就冇咗喎我和牛嘅油脂香同埋質感
雜錦燒肉盛合 半價:$129
紅酒慢煮牛舌 半價:$34
黑松露和牛炒飯 $118
炒飯乾身,做到粒粒分明,粒粒都有黑松露黏上,黑松露味道濃郁🤤和牛切至條同粒狀,雖然就冇咗喎我和牛嘅油脂香同埋質感,但牛香味都夠出
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 金金日式燒肉店 (銅鑼灣)
銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓
2019-10-10 116 浏览
🍻金金日式燒肉店銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓全層.收到風有間燒肉店做緊早割及晚市時段精選食品半價🤩,當然要試一試。(特價餐牌喺最底).生牛肉石鍋飯 $88賣相吸引,點紅點綠,令人食指大動。韓式辣醬配上新鮮蔬菜好開胃!.什錦燒肉盛合 $129咁嘅價錢食到牛肋骨同埋澳洲和牛真係好抵!兩者都係入口即溶,而且仲有好香嘅油脂香味。.特式野菜沙律 $39(特價)平價健康之選,蔬菜好新鮮,鰹魚碎俾得好豪爽。.38cm鎖鏈牛翼板 $99(特價)視覺效果超好,食落都好嫩滑,牛味濃。呢個價錢超值!.鹽蔥網燒手羽中 $34(特價)鹽蔥調味比想像中清新,燒香晒啲雞皮超好食。.附上特價餐牌:

🍻金金日式燒肉店
銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓全層
生牛肉石鍋飯 $88
什錦燒肉盛合 $129
特式野菜沙律 $39(特價)
平價健康之選,蔬菜好新鮮,鰹魚碎俾得好豪爽。
38cm鎖鏈牛翼板 $99(特價)
視覺效果超好,食落都好嫩滑,牛味濃。呢個價錢超值!
鹽蔥網燒手羽中 $34(特價)
鹽蔥調味比想像中清新,燒香晒啲雞皮超好食。
附上特價餐牌:
好耐無同男朋友去食好野,原來呢間金金日式燒肉喺正銅鑼灣SOGO對面,睇Menu仲有二人餐叫,二人餐有齊前菜、海鮮、雞豬牛、炒飯同甜品,總共有14樣野食(仲要有兩樣都係我超中意既牛舌),成Set都只係五百幾蚊,勁抵食。上到三樓,座位都幾寬闊,每張枱之間都隔幾遠,私癮度十足。-二人燒肉套餐 $538櫻花龍蝦沙律豆腐(推介!)豆腐夠凍,配麻醬超開胃,櫻花龍蝦鮮甜,肉質彈牙多汁,正!-金目鯛刺身沙律平日好小食金目鯛刺身,不過肉質都幾軟滑,唔會腥,沙律新鮮爽口,兩道前菜都好好食呀!-極上松葉蟹腳(推介!)唔係好識燒蟹腳,好彩店員好細心,見到燒熟個陣會提我地食得。松葉蟹腳肉質鮮甜多汁,好厚肉啊。-香茅大蝦肉質爽口彈牙,不過比起蟹腳同帆立貝就有啲普通。-清酒黑松露帆立貝雖然食唔到清酒既味道,帆立貝旁邊既香草牛油勁香濃,隻味比香草牛油搶過左。-佐賀A4黑毛和牛(推介!)不愧係A4和牛,肉質柔軟,油花分佈均勻,燒一陣已經食得,係入口即溶架~~~-蔥蒜牛舌薄燒卷(推介!)口感柔軟,配蔥蒜食更加突顯到肉味既香濃,好惹味,好好食呀~~~~~-鹽燒角切牛舌厚切牛舌爽脆多汁,入口有嚼勁,邊咀嚼邊食到濃濃既牛味同油

二人燒肉套餐 $538
櫻花龍蝦沙律豆腐(推介!)
豆腐夠凍,配麻醬超開胃,
櫻花龍蝦鮮甜,肉質彈牙多汁,正!

金目鯛刺身沙律
平日好小食金目鯛刺身,不過肉質都幾軟滑,
唔會腥,沙律新鮮爽口,兩道前菜都好好食呀!

極上松葉蟹腳(推介!)
唔係好識燒蟹腳,好彩店員好細心,
見到燒熟個陣會提我地食得。
松葉蟹腳肉質鮮甜多汁,好厚肉啊。

香茅大蝦
肉質爽口彈牙,不過比起蟹腳同帆立貝就有啲普通。
清酒黑松露帆立貝

佐賀A4黑毛和牛(推介!)
蔥蒜牛舌薄燒卷(推介!)

鹽燒角切牛舌
厚切牛舌爽脆多汁,入口有嚼勁,
邊咀嚼邊食到濃濃既牛味同油脂香~
燒汁牛肋骨
雖然岩岩先食完A4和牛,但牛肋骨都唔差,油脂分佈都好靚,牛肉味重。
梅子味噌黑豚腩(推介!)
黑豚腩邊燒邊逼走油分,加上有梅子味噌調味,所以食落一啲都唔油膩,口感仲幾彈牙添,平時唔中意食腩肉位既男朋友都讚好食。
香草雞腿肉
肉質比我想像中更嫩滑,香草味濃。
有機蔬菜盛合(推介!)
每一樣超鮮甜!特別推薦南瓜!
而且仲提供埋錫紙盤同香草牛油比你燒,唔怕燶之餘仲索哂啲香草牛油,正。

黑松露和牛炒飯(推介!)
上枱已經勁香黑松露味,炒飯炒得乾身,粒粒分明飽滿,而且和牛份量佈滿成個炒飯,好滿足呀!

自家制牛乳凍
分別叫左焦糖同芒果味,
牛乳凍比我想像中好食好多,奶味香濃,
質感滑溜,我覺得焦糖味同奶凍夾啲。

柚子梳打、柚子綠茶 $35
兩杯相比我中意梳打多啲,
燒肉配有氣既飲品特別爽!
與友人慶生當然揀她至愛的燒肉喇 !!!生日一於食好點 點了份最貴的午市定食比她 ... 日本 A4 和牛肉眼拼鹽燒牛舌 HK$268定食好豐富,包括 ... 爐邊燒蛋、沙律、前菜、白飯、味噌湯及飲品日本 A4 和牛肉眼滿佈雪花,賣相好吸引 !!! 成個烤爐咁大塊,薄切的關係小心火喉,不好烤太耐呀 !A4 和牛真是好食好多 ... 肉味濃郁富有油香,肉質嫩滑,拌飯一流 還有帶點厚度的燒牛舌,好合我們兩個牛魔王的胃口 ~~另外亦點了份 ... 18cm 味噌黑豚腩拼岩鹽青檸雞腿肉 HK$98 一長條的黑豚腩圍著爐邊蛋來烤就啱哂 爐邊蛋燒一陣用匙攪拌幾下就有滑蛋食囉 蛋漿裡面加了醬汁和蟹籽,增加味味道和口感黑豚腩烤好剪成小塊入口 預先用味噌醬醃過,不用點醬汁已經好夠味,肉質爽口一點都不油膩 我們掛著傾偈,烤焦了少少,不過錯有錯著 ... 入口多了點焦香,香口點好味點飲品除了可以配汽水、凍檸檬茶,亦可以配滋潤的蜂蜜雪梨汁現在晚市有『周年感謝祭』優惠 多款食品在早割及宵夜時段還有 50% 折扣 最吸引儍媽的是 ... 網燒活鮑由 HK$138 減至 HK$69** 以上分享是以我的口味、喜好
與友人慶生當然揀她至愛的燒肉喇 !!!

生日一於食好點

日本 A4 和牛肉眼滿佈雪花,賣相好吸引 !!!
成個烤爐咁大塊,薄切的關係小心火喉,不好烤太耐呀 !

還有帶點厚度的燒牛舌,好合我們兩個牛魔王的胃口 ~~

一長條的黑豚腩圍著爐邊蛋來烤就啱哂
爐邊蛋燒一陣用匙攪拌幾下就有滑蛋食囉
蛋漿裡面加了醬汁和蟹籽,增加味味道和口感

黑豚腩烤好剪成小塊入口

飲品除了可以配汽水、凍檸檬茶,亦可以配滋潤的蜂蜜雪梨汁

現在晚市有『周年感謝祭』優惠
多款食品在早割及宵夜時段還有 50% 折扣

** 以上分享是以我的口味、喜好和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
2019-10-03
午餐
  • 18cm 味噌黑豚腩
  • 日本 A4 和牛肉眼
  • 鹽燒牛舌
2019-10-03 183 浏览
今日等男朋友收工黎到銅鑼灣行街好想食燒肉🔥見到金金有賣廣告所以上左黎睇下🙌🏻因為太早啲人未到所以啲位任揀呀❤️見到menu有個vip極盛兩人餐就諗都冇諗就order左呢個套餐💲5️⃣3️⃣8️⃣有前菜🥗海鮮🦐主菜肉🥩炒飯🍱同甜品🍮抵食之選唔洗煩💕後來店員姐姐有介紹返我地呢張早割優惠🌞星期一至四 17:30-19:00/21:00-23:00但因為我地已經叫左套餐驚食唔曬所以冇叫但其實超抵食囉 老闆好佛心💕🌟Asahi 生啤 🍺💲4️⃣8️⃣ (買三送一)呢到有Asahi生啤囉🔥勁開心,即刻同男朋友一人一杯啤啤佢呀🍻又夠凍又抵飲😊🌟VIP2人盛💲5️⃣3️⃣8️⃣(前菜、肉盛、碗物、海之幸、甜品)🔥櫻花龍蝦沙律豆腐🦐(前菜)佢地話係真係落左櫻花加埋好多女士都大愛既胡麻醬❤️❤️開胃得黎又夠晒健康‼️🔥金目鯛刺身沙律少少酸既汁加上新鮮既菜🥗入面竟然有蒟蒻 啫喱口感既蒟蒻為沙拉增添不少口感 非常特別既一個造法🤙🏻🤙🏻🔥極上松葉蟹腳🦀侍應姐姐教我地放係側邊慢慢烤食落去個陣幸福感爆棚💥啖啖肉既口感加上鮮甜既味道令人回味無窮🐷🔥燒汁牛肋骨呢店牛肋骨肉放左啲芝麻 食落幾香牛肉配芝麻原來真係幾襯!🥩🔥究極香茅綱走大蝦🍤好彩男朋友對烤蝦都有少
今日等男朋友收工黎到銅鑼灣行街

後來店員姐姐有介紹返我地呢張早割優惠🌞
星期一至四 17:30-19:00/21:00-23:00
但因為我地已經叫左套餐驚食唔曬所以冇叫
但其實超抵食囉 老闆好佛心💕

🌟Asahi 生啤 🍺💲4️⃣8️⃣ (買三送一)

🌟VIP2人盛💲5️⃣3️⃣8️⃣
(前菜、肉盛、碗物、海之幸、甜品

🔥櫻花龍蝦沙律豆腐🦐(前菜)

🔥金目鯛刺身沙律

呢個好特別係綠色既雞肉🐥
食落有淡淡香草味🍀醃製既醬料比較特別
但都易入口 個人覺得味道可以✅
🔥清酒黑松露帆立貝
好鮮甜,加埋牛油顯得特別新鮮香滑👅
侍應姐姐keep住見我地烤咩都提返我地
仲好細心教我地如果見到啲油開始滾起要幫佢翻一翻個肉如果唔係熟曬個陣會痴底‼️大家都要留意下💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
🔥鹽燒角切牛舌(中間)🐮
角切可以食粒放入口又感受到個厚度同食落好爽脆,冇渣既‼️
🔥梅子味噌黑豚腩🐖

入口即融 而且啖啖油香樸鼻
令人一試難忘 必點之選‼️‼️‼️

🔥有機蔬菜盛合
最底個底係牛油加埋香草🍀
洋蔥可以放落個碗到煮住先,侍應姐姐教我地將啲蔬菜先放在隔離烤一陣再放去煮😳
應該係鎖住菜汁既原理💦
果然每樣都非常入味又香🌽🥕🥒
🔥蔥蒜牛舌薄燒卷
多得侍應姐姐邊教邊幫我地先烤到個牛舌咁完美💕原來蔥碎要烤完再放上去🤔
咁樣先會感爽脆既口感
蔥碎加埋牛舌個配合真係太完美了🌟
亦是必點之選‼️‼️😂

🔥黑松露炒飯
食咗咁多嘢都已經飽飽地
不過個飯一嚟到真係香到忍唔住食咗成碗🍚
個飯除左大碟仲好多料🦑🥓口感豐富

🔥自家製牛乳凍🍮
有幾個口味既,我就揀左焦糖味☺️
完美既結尾
我同男朋友都好滿足🥳🥳
2019-10-02
  • 櫻花龍蝦沙律豆腐
  • 有機蔬菜盛合
  • 金目鯛刺身沙律
  • 牛舌
金金日式燒肉店-燒肉的盛宴雖然銅鑼灣食市林立,但想搵間食物高質,環境舒適既食店都有一定既難度。今日由朋友帶路,懶神秘咁話有間餐廳可以滿足晒我以上既要求。「金金日式燒肉店」全店裝修以木製品為主,簡約舒服,而全店一大特色一定係大bar枱,放滿各式各樣既酒,可供食客一邊把酒談心,一邊品嚐美食。細看menu之後,覺得二人餐較為吸引同豐富。先黎前菜「櫻花蝦沙律豆腐」,豆腐滑得黎又阿凍,加上櫻花蝦同蝦子,口感頓時變得更有層次。而另一個前菜「金目鯛刺身沙律」入口清新,用上黑醋同wasabi製成汁,更顯開胃。成晚既重頭戲終於黎啦!唔駛多講,齋睇就知「正」啦。特別要推介「清酒黑松露帆立貝」帆立貝超大粒又新鮮,唯一缺點係酒味唔突出。「A5黑毛和牛」色澤靚,油脂分佈平均,入口油香滿溢又重牛味。燒完一輪肉類之後,要食返d菜中和一下,可能係有機蔬菜既關係,所以d粟米同洋蔥都特別甜。因為太飽既關係,完全遺忘咗仲有「黑松露和牛炒飯」,炒飯粒粒分明,每粒都沾滿黑松露,非常美味。最後仲有燒肉店自家製既牛乳凍作結,大滿足!
金金日式燒肉店-燒肉的盛宴

神秘咁話有間餐廳可以滿足晒我以上既要求。

細看menu之後,覺得二人餐較為吸引同豐富。
櫻花蝦沙律豆腐

有機蔬菜盛合

自家製牛乳凍

最後仲有燒肉店自家製既牛乳凍作結,大滿足!
櫻花蝦沙律豆腐
有機蔬菜盛合
黑松露和牛炒飯
難得有個空閒既Blue Monday🤣趁返夜未開工中午仲有空檔🙇🏻‍♂️黎銅鑼灣同隻豬行下街食下野就最好不過☺️適逢隻豬係個燒肉愛好者🤭🥩🔥還掂黎開銅鑼灣一於帶個食肉豬去食餐飽啦🤪🍴位於銅鑼灣英光大廈既金金日式燒肉店🥩🔥喺銅鑼灣站F出口經渣甸街行過黎都好方便😆可能因為啱啱開鋪早黎到所以唔算多人🙊呢度環境企理乾淨😆入到去唔會話污煙瘴氣顯得通風良好☺️而爐端一開始已經為食客預熱亦顯得細心☺️配合通爽既環境亦配合著高質既燒肉食材☺️同大班朋友黎燒燒肉飲野傾下計乃人生樂事🥩🤤貴族和牛雙拼燒和牛脂肪比例均勻之餘☺️🥩和牛與其他種類既牛相比口感更為出眾🤩🐮甚少食到既入口即溶口感重現🤤熊本A5和牛熊本A5級和牛與其他種類相比口感更為出眾🤩🐮🇯🇵燒至大約五成熟既牛扒係剛剛好☺️🐮🔥和牛脂肪比例均勻之餘☺️🥩甚少食到既入口即溶口感重現🤤外層炭燒至燶脆造出微微外脆內軟既口感🤤🥩特上和牛炒飯炒飯甚有獲氣唔簡單🤤🍛材料亦係豐富足料🤩😋🍚以蘿蔔粒、蔥花、蛋花及牛香滿溢既和牛等炒香🤤👨🏻‍🍳🔥炒飯粒粒企身唔油膩之餘🤤灑上微微黑椒粒同薄鹽做調味🤤炒出牛香滿溢之餘又甚有風味既炒飯👨🏻‍🍳😋🔥🍚香草牛油廣島蠔肥美既生蠔配合濃香蒜蓉及牛
難得有個空閒既Blue Monday🤣

外層炭燒至燶脆造出微微外脆內軟既口感🤤🥩

特上和牛炒飯
炒飯甚有獲氣唔簡單🤤🍛
材料亦係豐富足料🤩😋🍚
以蘿蔔粒、蔥花、蛋花及牛香滿溢既和牛等炒香🤤👨🏻‍🍳🔥
炒飯粒粒企身唔油膩之餘🤤

夠哂滑嫩Juicy之餘🤤
啖啖濃郁蒜香牛油香更係小肥之大愛😆😋

2019-09-09
2019-09-03 211 浏览
環境算寛敞,座位唔會太密,食物質素較一般,唔算好重牛味,而且牛舌有點 韌 但可接受,服務亦唔算十分好,亦係一般,企係門口成5分鐘都未有人接待,感覺麻麻,而且價錢唔平,個人覺得牛角仲好食
2019-08-24 341 浏览
今日午餐食日式燒肉,我地選左特上燒肉五點同日本A4和牛肉眼拼鹽燒牛舌。所有燒肉午餐都包前菜,沙律,湯,蒸蛋(隨肉附上自己蒸),白飯同飲品。 其實我哋一坐低就已經有日本茶奉上。日本A4和牛好味,口感一流。A4和牛本身已經落左鹽,個人感覺有d 咸,但呢個咸道送飯就一流。特上燒肉五點 $128有齊豬、牛、雞燒肉,十分超值。中間係牛舌厚粒,估唔到好爽好味,有驚喜。額外叫左個香草牛油大蘑菇,蘑菇賣相同味道都好好。

額外叫左個香草牛油大蘑菇,蘑菇賣相同味道都好好。

2019-08-23 237 浏览
其實銅鑼灣區一直好多野食但你想揾間好食又抵食既真係好難🤯自從有次放左工 同男朋友揾食既時候發現左依間 _金金_ 諗起食燒肉就會諗起佢因為佢地方就腳 環境又舒適重點係我既收工時段多數有折 哈哈24cm 壺漬牛肋骨肉 $93依個燒前要先泡落個壺中幾分鐘 之後就可以拎去燒啦 依個勁好食 肉質新鮮 油脂分佈均勻 正岩鹽青檸豚腩肉 $48厚薄適中 肉同脂肪比例均勻 唔會太肥 燒香後口感一流鹽燒牛胸腹 $88都係果句油脂分佈平均 雖然唔係入口即溶 但依個價錢 真係抵食特選厚切鹽燒牛舌 $78男朋友致愛 因為出面薄切多 佢一見到就話一定要點 好食其實餐廳仲會有2人set 但個人就覺得單點會食到中意既野食 會開心d
其實銅鑼灣區一直好多野食

鹽燒牛胸腹 $88

特選厚切鹽燒牛舌 $78
男朋友致愛 因為出面薄切多 佢一見到就話一定要點 好食

2019-08-22 334 浏览
銅鑼灣真係超多選擇,今晚同女友食日式燒肉,係OpenRice見到依家有個套餐都幾抵,所以上嚟試試😍Book咗7:00 ,準時入座,侍應姐姐好好笑容,問佢個套餐係唔係最抵食,佢叫我睇清楚啱唔啱食先,如果唔係全部都啱食,散叫都可以,即係叫我唔好貪平😂最後我都係要到佢個套餐,因為啲嘢真係啱我食🥰金目鯛我諗即係平時食嘅鯛魚,上面加咗少少蟹子,配上凱撒沙律,3樣食物非常match,鯛魚肉質比三文魚更加爽口,前菜非常開胃😋龍蝦仔蟹子配豆腐又係絕配,女友都食咗半碟😂拼盤賣相已經非常吸引,從上面佢嘅餐牌完全一樣,商品與說明非常一致👍🏻👍🏻😂我又中間嘅和牛開始食,入口即溶兩隻大蝦加凡立貝放糸盤邊燒,味道鮮甜左下角梅子味增黑豚腩配上生菜,口感濃郁期待中😋素菜新鮮🥬經理送咗生菜俾我包黑臀肉👍🏻先將牛油燒溶,再放入南瓜、茄子,吸晒牛油之後,正到不得了😱黑松露係女友最愛,黑松露炒飯冇得輸👏🏻最後食埋個甜品,飽到上喉嚨🤪兩個人$600 ,環境格調都非常唔錯,物超所值!
最後我都係要到佢個套餐,因為啲嘢真係啱我食🥰

櫻花龍蝦沙律豆腐

龍蝦仔蟹子配豆腐又係絕配,女友都食咗半碟😂

大拼盤

我又中間嘅和牛開始食,入口即溶
兩隻大蝦加凡立貝放糸盤邊燒,味道鮮甜
左下角梅子味增黑豚腩配上生菜,口感濃郁

帆立貝

期待中😋

素菜

素菜新鮮🥬

經理送咗生菜俾我包黑臀肉👍🏻

南瓜

先將牛油燒溶,再放入南瓜、茄子,吸晒牛油之後,正到不得了😱

黑松露和牛炒飯

黑松露係女友最愛,黑松露炒飯冇得輸👏🏻

焦糖奶凍

最後食埋個甜品,飽到上喉嚨🤪

兩個人$600 ,環境格調都非常唔錯,物超所值!

2019-08-14
櫻花龍蝦沙律豆腐
大拼盤
帆立貝
素菜
南瓜
焦糖奶凍
幾個月前嚟試過一次,覺得性價好高,平靚正所以今日再嚟食,今次係第2次食一睇menu發現全部都加咗10-30蚊以上本身都覺得呢間嘅質素,加價都係值得嘅 點知原來價就識加,食物質素就大大下降加埋一要百幾蚊一碟嘅厚切牛舌俾啲咁嘅野我?大大條根😧有圖有真相燒完岀嚟好似食橡膠咁,咬都咬唔開!100幾蚊食幾舊橡膠,得3舊係正常嘅我第一次食時都有叫呢個,係好好食的真係唔明點解而家咁都可以拎岀嚟俾客人食!另外叫咗個燒牛肉蓋飯啲牛肉又係舊舊都有根!不過叫做呑得落😅另外叫咗個牛肉,肉質正常,但好咸送飯還好第一次嚟嘅時候係食得好開心不過今次之後,唔會再嚟食😅加價還加價,至少保持返水準吖…食物質素差太多了!
幾個月前嚟試過一次,覺得性價好高,平靚正

所以今日再嚟食,今次係第2次食
一睇menu發現全部都加咗10-30蚊以上
本身都覺得呢間嘅質素,加價都係值得嘅

點知原來價就識加,食物質素就大大下降
加埋一要百幾蚊一碟嘅厚切牛舌
俾啲咁嘅野我?大大條根😧
有圖有真相
嚴選厚切燒牛舌

嚴選厚切燒牛舌

燒完岀嚟好似食橡膠咁,咬都咬唔開!

100幾蚊食幾舊橡膠,得3舊係正常嘅

我第一次食時都有叫呢個,係好好食的
真係唔明點解而家咁都可以拎岀嚟俾客人食!

另外叫咗個燒牛肉蓋飯
啲牛肉又係舊舊都有根!不過叫做呑得落😅

另外叫咗個牛肉,肉質正常,但好咸
送飯還好

第一次嚟嘅時候係食得好開心
不過今次之後,唔會再嚟食😅
加價還加價,至少保持返水準吖…
食物質素差太多了!
2019-07-23 343 浏览
早排見到有個好抵食既燒肉二人餐,所以就黎食下~叫左兩杯飲品《柚子梳打》柚子味都幾濃,同梳打水好夾~《巨峰乳酸》乳酸味極濃,不過巨峰味就品算太突出前菜《櫻花龍蝦沙律豆腐》豆腐好滑又夠凍,配上櫻花龍蝦沙律加小小甜味,好好食!《金目鯛剌身沙律》係用沙律醋整成,好fresh!仲加左啲椰果落去,有口感!重點黎喇!呢一大盤有晒海鮮同肉類~海鮮類有:《極上松葉蟹腳》蟹腳品算大隻,不過蟹肉夠甜《究極香茅綱走大蝦》蝦肉爽口彈牙《青酒黑松露帆立貝》清酒味唔太出,不過黑松露好香!肉類有:《佐賀產A4黑毛和牛》和牛就緊係唔洗講,肉質同肉味都夠《蔥蒜牛舌薄燒卷》蔥味極香,唯獨是燒既時候比較難包住蔥,成日都會跌左《鹽燒角切牛舌》厚切牛舌夠口感!《汁燒牛肋骨》本身已經調好味!正《梅子味噌黑豚腩》梅子味噌味道特別,為黑豚腩解膩《意大利香草雞腿肉》香草味極濃,中意香草味既朋友一定會中意《黑松露和牛炒飯》松露味幾香,炒飯偏乾身《有機蔬菜盛合》有埋牛油一齊燒香好多!《牛乳凍》奶味重,正!
早排見到有個好抵食既燒肉二人餐,所以就黎食下~

叫左兩杯飲品
《柚子梳打》柚子味都幾濃,同梳打水好夾~
《巨峰乳酸》乳酸味極濃,不過巨峰味就品算太突出

前菜

重點黎喇!呢一大盤有晒海鮮同肉類~
海鮮類有:
《極上松葉蟹腳》蟹腳品算大隻,不過蟹肉夠甜
《究極香茅綱走大蝦》蝦肉爽口彈牙
《青酒黑松露帆立貝》清酒味唔太出,不過黑松露好香!

肉類有:
《佐賀產A4黑毛和牛》和牛就緊係唔洗講,肉質同肉味都夠
《鹽燒角切牛舌》厚切牛舌夠口感!
《汁燒牛肋骨》本身已經調好味!正
《梅子味噌黑豚腩》梅子味噌味道特別,為黑豚腩解膩
《意大利香草雞腿肉》香草味極濃,中意香草味既朋友一定會中意

《黑松露和牛炒飯》松露味幾香,炒飯偏乾身

《有機蔬菜盛合》有埋牛油一齊燒香好多!

《牛乳凍》奶味重,正!
2019-07-18 295 浏览
午餐食燒肉你試過未?今日有幸同隔離位小姐出去食飯,於是就特別啲,揀咗日式燒肉,兩個人埋單$500左右,我哋叫咗菠菜溫泉玉子沙律兩個人食呢碟沙律份量啱啱好,沙律非常新鮮,完全唔見有黑邊現象,再加埋脆脆片,好清新的感覺,玉子搞爛佢嘅時候感覺非常興奮🥰鹽燒一口牛細細粒,脂肪比例分部得好平均18 cm五色胡椒牛胸腹真係好大條!有筷子咁長!食幾多剪幾多,加埋醬汁味道一流鹽燒牛舌我以為佢好薄,但其實都幾有口感,燒完好好食!香草牛油帆立貝牛油用咗之後配合帆立貝味道好好,而且好大粒!好想食完再食角切黑豚七味芝士燒反而呢個我唔係覺得好特別,佢只係加咗啲七味粉上去,我都係覺得原味豬肉好食啲溫泉蛋紫菜飯飽肚物之一!份量夠我哋兩個女仔食、調味料份量配合飯的味道唔會太鹹亦都唔會太多,感覺豐盛因為係下午時間,食客不算太多,環境乾淨,只是氣味太重#金金日式燒肉店
午餐食燒肉你試過未?

菠菜溫泉玉子沙律

鹽燒一口牛
細細粒,脂肪比例分部得好平均

18 cm五色胡椒牛胸腹
真係好大條!有筷子咁長!食幾多剪幾多,加埋醬汁味道一流

鹽燒牛舌
我以為佢好薄,但其實都幾有口感,燒完好好食!

香草牛油帆立貝
牛油用咗之後配合帆立貝味道好好,
而且好大粒!好想食完再食

角切黑豚七味芝士燒

溫泉蛋紫菜飯

因為係下午時間,食客不算太多,環境乾淨,只是氣味太重

#金金日式燒肉店
2019-07-16 203 浏览
老友7月生日, 專登拎日補假同佢去金金日式燒肉店食lunch, 餐廳o係怡和街Sogo斜對面, 位置佔盡地利, 可以坐到最後一分鐘先動身番公司。點左2客定食, 有特上燒肉五點 (澳洲和牛、燒汁牛肩肉、鹽燒一口牛舌、鹽燒手羽中) , 同埋和牛雙拼燒。 端黎嘅食材肉質好新鮮, 有光澤一睇就知唔係雪藏肉。大口吃下岩鹽青檸豚拖羅, 真係一絕, 肉嫩多汁入口即溶, 想加單嘅話不妨試下豬頸肉, 裙帶邊燒到金黃脆卜卜而內嫩, 沾上醬汁有口感又惹味。整體來說值得再光顧,價錢同食物質素銅鑼灣區來說很值,坐得舒服,性價比高!!!