金金日式烧肉店-烧肉的盛宴虽然铜锣湾食市林立,但想揾间食物高质,环境舒适既食店都有一定既难度。今日由朋友带路,懒神秘咁话有间餐厅可以满足晒我以上既要求。「金金日式烧肉店」全店装修以木制品为主,简约舒服,而全店一大特色一定系大bar枱,放满各式各样既酒,可供食客一边把酒谈心,一边品尝美食。细看menu之后,觉得二人餐较为吸引同丰富。先黎前菜「樱花虾沙律豆腐」,豆腐滑得黎又阿冻,加上樱花虾同虾子,口感顿时变得更有层次。而另一个前菜「金目鲷刺身沙律」入口清新,用上黑醋同wasabi制成汁,更显开胃。成晚既重头戏终于黎啦!唔驶多讲,斋睇就知「正」啦。特别要推介「清酒黑松露帆立贝」帆立贝超大粒又新鲜,唯一缺点系酒味唔突出。「A5黑毛和牛」色泽靓,油脂分布平均,入口油香满溢又重牛味。烧完一轮肉类之后,要食返d菜中和一下,可能系有机蔬菜既关系,所以d粟米同洋葱都特别甜。因为太饱既关系,完全遗忘咗仲有「黑松露和牛炒饭」,炒饭粒粒分明,每粒都沾满黑松露,非常美味。最后仲有烧肉店自家制既牛乳冻作结,大满足!
金金日式烧肉店-烧肉的盛宴

神秘咁话有间餐厅可以满足晒我以上既要求。

细看menu之后,觉得二人餐较为吸引同丰富。
樱花虾沙律豆腐

金目鲷刺身沙律

有机蔬菜盛合

黑松露和牛炒饭

自家制牛乳冻

最后仲有烧肉店自家制既牛乳冻作结,大满足!
樱花虾沙律豆腐
金目鲷刺身沙律