臨時喺OpenRice 搵到佢哋又book到位,禮拜六晚就上去試吓。環境算幾企理,服務態度ok。叫咗二人餐,做緊VIP特價500幾蚊,算抵。燒肉、海鮮堅唔錯,尤其是和牛片!仲有和牛炒飯加甜品,份量剛剛好!下次會再去。
環境算幾企理,服務態度ok。
叫咗二人餐,做緊VIP特價500幾蚊,算抵。
燒肉、海鮮堅唔錯,尤其是和牛片!
仲有和牛炒飯加甜品,份量剛剛好!下次會再去。
2019-12-21
2019-12-02 507 浏览
窮遊香港-高質日式燒肉店呢排好掛住日本既燒肉 呢排冇得放假唯有係香港搵一間啦 所以就黎左呢間啦.呢日叫左2人套餐$538 望落真係好豪華比起單點平d 質素都唔錯野食太多 簡單講講.前菜 未到太突出👌🏻櫻花龍蝦沙律豆腐👌🏻金目鯛刺身沙律 肉盛 同海鮮 呢個同日本質素差唔多 高質👍🏻佐賀產A4黑毛和牛👍🏻蔥蒜牛舌薄燒卷👍🏻鹽燒角切牛舌👍🏻燒汁牛肋骨👍🏻梅子味噌黑豚腩👍🏻清酒黑松露帆立貝👍🏻究極香茅綱走大蝦👌🏻意大利香草雞腿肉👌🏻極上松葉蟹腳👎🏻有機蔬菜盛合 用牛油煮 我唔太鐘意碗物👍🏻黑松露和牛炒飯 粒粒分明甜品👌🏻自家制牛乳凍.#金金日式燒肉店 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓⭐️評分:味道:4/5環境:4/5服務:4/5抵食:4.5/5.
窮遊香港-高質日式燒肉店
碗物
👍🏻黑松露和牛炒飯 粒粒分明
甜品
👌🏻自家制牛乳凍
#金金日式燒肉店 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓

⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4.5/5
2019-11-29 548 浏览
友人生日,然後就訂咗呢一間燒肉店。餐牌都幾多選擇。因為友人生日,所以就冇叫午餐定食,一於吃好啲,單點牛肉🥩要咗1個澳洲和牛拼盤,一份牛肩,一份黑豚但係食物質素,不太好。牛肉未完全解凍仲有少少硬,黐埋一嚿。豚肉好乾冇油份。牛肉某啲部位都還可以,但係牛肉味,唔係好濃。我覺得牛角好食啲。。。。。因為係朋友生日,我提前攞咗個蛋糕放喺餐廳。同侍應講咗,食完飯,幫我上蛋糕佢竟然就咁樣上咗個蛋糕畀我,蠟燭都冇幫我點🙄🙄🙄🙄🙄如果下次吃燒肉,我一定會考慮第二間
友人生日,然後就訂咗呢一間燒肉店。

要咗1個澳洲和牛拼盤,一份牛肩,一份黑豚
但係食物質素,不太好。牛肉未完全解凍仲有少少硬,黐埋一嚿。
豚肉好乾冇油份。

佢竟然就咁樣上咗個蛋糕畀我,蠟燭都冇幫我點🙄🙄🙄🙄🙄
如果下次吃燒肉,我一定會考慮第二間
2019-11-29 301 浏览
Order didn’t make the kitchen and ended up cancelling few dishes. Bbq meat was okay but the served on broken ceramic dishes. Cups were also broken. Worst would be the staffs. Staffs will not speak to you in english and english speaking staffs are careless and walk away from you when u r making orders and asking for service. I made a complaint for not bringing my order and the male staff at the kitchen came out and start yelling at me in chinese which i didnt understand. I asked for cheque and th

I made a complaint for not bringing my order and the male staff at the kitchen came out and start yelling at me in chinese which i didnt understand. I asked for cheque and the bill automatically charges extrra 10% service fee. I refused to pay it then it took the staffs
extra 10 mins to fix my bill.

Overall one of the worst dining exp I had in HK.

2019-11-28 291 浏览
今日食咗一餐勁正勁回味嘅日式燒肉!這家店在銅鑼灣崇光百貨對面嘅樓上鋪,是朋友帶我來吃的,入去似一般嘅居酒屋風格,餐廳主打日式燒肉,午餐也有其他麵飯等供應。我們二人點了一個VIP日式燒肉套餐,$538再加一,就可以吃盡餐廳裏面嘅海鮮、牛、豬、雞、炒飯甜品等等。店員首先奉上沙律和前菜,櫻花龍蝦沙律豆腐味道非常好,櫻花龍蝦沙律啖啖肉,勁好味十 ,豆腐也非常嫩滑,配上芝麻醬,味道更豐富。金目鯛刺身沙律味道也是一級棒,今日就非常新鮮,肉質爽口,味道極佳。接着店員就為我們送上一大盤極度豐富的海鮮燒肉拼盤,看着看着都覺得非常吸引,口水直流。松葉蟹腳粗粗的,肉也蠻多,大蝦爽口有蝦味、黑松露帆立貝大大粒好好味。整個併盤最好味也算是和牛了,真的是入口即溶啊!在香港不是常常能夠吃到這麼高級的日本和牛呢!其他如牛舌、牛肋骨、黑豚肉都係得出是頂級材料,絕對係一分錢一分貨。呢間餐廳最利害嘅係我連雞肉都整得好味過人,佢嘅雞肉用香草醃,非常入味,我好少會燒雞肉都食到唔停口,呢次都算係第一次。蔬菜籃有好貼心地提供錫紙盤和兩塊大牛油,所以少出嚟的蔬菜都很香牛油味。大大碟的和有炒飯也炒得很香,飯很乾身,有陣陣的蔥花和牛的味

蔬菜籃有好貼心地提供錫紙盤和兩塊大牛油,所以少出嚟的蔬菜都很香牛油味。大大碟的和有炒飯也炒得很香,飯很乾身,有陣陣的蔥花和牛的味道。最後吃完奶凍以為這餐畫上完美的句號。
------------------------------天氣開始轉涼了, 就想暖暖地吃一餐飯, 燒肉是個不錯的選擇, 今晚就來到金金吃一餐日式燒肉, 地點就在銅鑼灣SOGO對面, 很方便!進去後先看到一間廂房, 店員說可以容納十多人, 開Party就最適合! 餐廳裝修走日式居酒屋格調, 很舒服, 還有小型酒吧, 有很多種類的日本酒可以品嚐! 很快就點了幾款燒肉, 店員送來醬汁, 分別是檸檬蒜汁,醬汁,燒汁 首先登場的是 日本黑豚肩胛肉 我們先從日本黑豚肩胛肉開始吃, 一吃下去就覺得是高級的豚肉, 有很香的豚肉味, 肉質帶點彈牙, 脂肪半溶, 口感微微爽脆, 很好的開始!極上網燒一口牛(配燒汁) 一份有8粒 這個一口牛不得了, 燒到大約7成熟, 外面微微焦, 內面暖暖的, 肉質鮮嫩, 入口即化, 牛味很香濃, 肉汁飽滿, 秘制燒汁把牛肉的味道提昇到更高層次, $88有8粒不算貴, 必點之選!網燒雞腿肉(配意大利香草汁) 輪到雞了, 看到有意大利香草汁很特別就點了, 香草汁把整塊雞肉包裹得滿滿的, 燒好後雞肉很

天氣開始轉涼了,
就想暖暖地吃一餐飯,
燒肉是個不錯的選擇,
今晚就來到金金吃一餐日式燒肉,
地點就在銅鑼灣SOGO對面,
很方便!

進去後先看到一間廂房,
店員說可以容納十多人,
開Party就最適合!

餐廳裝修走日式居酒屋格調,
很舒服,
還有小型酒吧,
有很多種類的日本酒可以品嚐!

很快就點了幾款燒肉,
店員送來醬汁,
分別是檸檬蒜汁,醬汁,燒汁

首先登場的是
日本黑豚肩胛肉

我們先從日本黑豚肩胛肉開始吃,
一吃下去就覺得是高級的豚肉,
有很香的豚肉味,
肉質帶點彈牙,
脂肪半溶,
口感微微爽脆,
很好的開始!

極上網燒一口牛(配燒汁)
一份有8粒

肉質鮮嫩,
入口即化,
牛味很香濃,
肉汁飽滿,
秘制燒汁把牛肉的味道提昇到更高層次,
$88有8粒不算貴,
必點之選!

網燒雞腿肉(配意大利香草汁)

輪到雞了,
看到有意大利香草汁很特別就點了,
香草汁把整塊雞肉包裹得滿滿的,
燒好後雞肉很香,
雞肉很嫩很滑,
香草汁很惹味!
偏重口味,
建議留到比較後期才吃。

壼漬M9和牛

燒之前把整條肉泡在旁邊的醬汁5分鐘,
牛肉經特別切過,
這樣醬汁更容易入味,
而且更容易在短時間內燒熟,
浸好後把洋蔥和紅蘿蔔一起燒。

看得出肉和脂肪比例很平衡!

店員幫忙把一整條28CM的牛肉剪成4等份,
更容易入口,
好嫩好Juicy!
是入口第一個反應!
而且都比之前的肉更重口味!
醬汁帶出牛肉的甜,
真的好好味!

一起燒的洋蔥也是超好吃的!

燒汁牛肉蓋丼

最後加點一碗燒汁牛肉蓋丼﹐
燒牛肉很好味,
和剛才的燒汁是一樣的,
也有炒好的洋蔥,
吸滿燒汁﹐
中間有顆溫泉蛋,
把蛋汁拌到飯內,
飯變得更香更好吃!
再看看這個飯的價錢,
真的不貴又扺食!
推薦!

一定要提一下的:
店員很好,一有時間就會幫我們燒和檢查熟度!
2019-11-22 160 浏览
又係第一次食呢一間「金金日式燒肉店」,好好食😋(食肉獸必來)D牛肉好好味,個熊本牛好肥但係又好有口感,然後D霜降牛好肥,入口即化非常之推薦,最後嗌左一碟炒飯,也都好好食,滿足!
2019-11-06 244 浏览
同事farewell lunch,今次終於可以去遠少少,去左銅鑼灣食燒肉,呢間係樓上店,呢日黎到冇咩人,我地一行十幾人好似包左場咁。望下餐牌,有一人午市套餐,價錢合理,另外仲有豐富D既二人餐同四人餐。為左方便,我地分開叫,圖中係兩個唔同既二人餐,除左海鮮,肉類,仲有黑松露和牛炒飯,鯛魚刺身沙律,前菜就係特式既櫻花龍蝦豆腐。海鮮類最鐘意係花甲,雖然尺寸唔係大,但係好鮮甜,肉身都幾飽滿!肉類方面,牛豚雞都各佔,其中牛類會較多款同件數,而當中一款A5和牛真係超級無敵好味,極力推薦,因為個口感超正,油脂分佈好好,但得兩塊,好食到個個同事都心心眼,仲想散叫,但好可惜既係待應話冇得散叫。呢間燒肉店真係好高質,性價比超高,如果我係銅鑼灣番工,一定個個星期都黎食。

午餐
2019-11-05 1714 浏览
今日中午去左銅鑼灣的「金金日式燒肉店」吃午餐,餐廳好鄰近銅鑼灣地鐵站F出口,非常方便!午市定食套餐做緊八折優惠,也有優惠價的烤肉套餐。當日就點左一個拉麵餐同炒飯午餐前菜沙律和牛炒飯跟餐會有前菜、沙律同麵豉湯,前菜係辣味鴨腎,雜錦菜好新鮮爽脆香脆炸薯角拉麵跟餐會有一客炸薯角,大大件,脆卜卜好香口,薯肉十分飽滿松露清酒燒帆立貝原隻帆立貝都幾大隻,加左黑松露同牛油一齊燒熟,使得帆立貝充斥着香噴噴的松露香氣香草牛油燒廣島蠔生蠔肉已經去除外殼,方便食用。加入香草牛油燒熟,多左一份牛油脂香同香草味,生蠔肉飽滿鮮甜日式煎餃子一客有四件,裏面係豬肉椰菜餡料,好足料呢!餃子內外都比較腍身,唔會好熱氣辛口極上和牛挽肉拉麵挽肉=肉碎,餐廳採用極上和牛製成辛辣肉碎,牛肉味特別濃郁,肥瘦適中所以口感腍滑,鹹香味美。日式直身札幌拉麵富有雞蛋及麵粉麥香,掛湯能力佳,同和牛肉碎一齊拌勻後食用更加滋味特上和牛炒飯炒飯乾身唔油膩,粒粒分明,好有鑊氣!仲有好多配料如日本和牛、蔥花、蛋絲、洋蔥粒等等,調味適中,口感層次同味道都好豐富呢,男仔食都絕對夠飽肚

前菜沙律

香脆炸薯角

拉麵跟餐會有一客炸薯角,大大件,脆卜卜好香口,薯肉十分飽滿

松露清酒燒帆立貝

香草牛油燒廣島蠔

日式煎餃子

辛口極上和牛挽肉拉麵

特上和牛炒飯

2019-10-31 284 浏览
次次係銅鑼灣食燒肉都會係皇室堡食,但排隊之餘質素仲差左,真係食到一肚氣。好彩同事介紹左呢間燒肉,叫我有機會就要試下。🔸嚴選厚切鹽燒牛舌 $98最愛既牛舌~一份有8塊,而且每塊都唔細,個人覺得呢個價錢唔錯! 店員教我地先將四邊燒到脹卜卜,再用剪刀剪開佢,中間有少少粉紅,外脆內軟,仲保留住牛舌既爽口!我地食既每一塊都無根位,感覺店家有誠意!好食~🔸特上厚切牛胸腹(鹽蔥) $118呢碟厚切牛胸腹係今晚食過覺得最好食的,牛肉不單有牛味,而且油脂分布平均,厚切增加左一定既口感,燒到五成熟,入口好嫩滑,單吃或配上紫菜飯同樣好味!🔸牛助骨肉五品盛 $198其實唔係好分到四種肉有咩分別,肉質正常。但其中一口牛不錯,一般外面食過的一口牛燒得耐好容易會韌,但呢個唔會,非常juicy~ 值得一讚🔸白桃清爽果實酒 $48食燒肉又點可以唔飲酒~果實酒帶有白桃香味,加上少少甜度,非常易入口,適合女性飲用。🔸溫泉蛋紫菜丼 $58調味唔會過咸,配上燒肉食,一流!金金燒肉既價錢唔算太貴,價錢對得住佢既肉質,比以往食開的一間連鎖燒肉店價錢相近,但品質較好。

🔸嚴選厚切鹽燒牛舌 $98

🔸特上厚切牛胸腹(鹽蔥) $118

🔸牛助骨肉五品盛 $198

🔸白桃清爽果實酒 $48

🔸溫泉蛋紫菜丼 $58
調味唔會過咸,配上燒肉食,一流!

2019-10-31 194 浏览
銅鑼灣好多餐廳都受影響,無人出街食飯我今次推介呢間日式單點燒肉專門店而家一片熊本a5和牛 肉眼位 只要$168仲平過你去日式超市買油花均勻,入口即化超嫩滑我教你最識食既方法,叫個溫泉蛋紫菜飯,拌勻紫菜同蛋一齊食味道更突出更滋味仲有好多唔同部位既燒肉可以選擇下次出銅鑼灣要食飯可以考慮下呀每一期和牛都有優惠,先打去問清楚再訂位都未遲老闆對和牛好熟好了解,用最好食材,所以好受歡迎!銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓
銅鑼灣好多餐廳都受影響,無人出街食飯
我今次推介呢間日式單點燒肉專門店
而家一片熊本a5和牛 肉眼位 只要$168
仲平過你去日式超市買
油花均勻,入口即化超嫩滑
我教你最識食既方法,叫個溫泉蛋紫菜飯,拌勻紫菜同蛋一齊食
味道更突出更滋味
仲有好多唔同部位既燒肉可以選擇
下次出銅鑼灣要食飯可以考慮下呀

每一期和牛都有優惠,先打去問清楚再訂位都未遲
老闆對和牛好熟好了解,用最好食材,所以好受歡迎!
銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓
2019-10-29 156 浏览
同事有去開呢間食lunch ,今日帶我試下佢地既lunch set。佢既set係揀一款肉,包前菜、麵豉湯、蛋、飯同甜品。我地揀左兩款唔同既牛肉。lunch 可以自己燒肉好正呀,食得出佢既肉質素好好,我本身唔係好食飯都食咗成碗飯大家好果係銅鑼灣食飯,唔好錯過佢

佢既set係揀一款肉,包前菜、麵豉湯、蛋、飯同甜品

大家好果係銅鑼灣食飯,唔好錯過佢
2019-10-21 150 浏览
出差去銅鑼灣做野,難得出去,當然要搵D好野食。有日式丼,燒肉午餐,我地一行二人,食豪啲啲,叫左個大滿足海鮮燒肉二人前,非常豐富。味噌湯前菜韓風溫泉蛋豆腐👉日式豆腐豆味好濃郁,加上溫泉蛋👍黑松露牛舌沙律燒物鹽燒牛舌,黑毛和牛肩胛,黑毛和牛板翼,一口黑豚,意大利香草雞腿肉,七輪燒活蛤,岩鹽清酒燒帆立貝,飛魚籽玉子燒👉 和牛油花分佈均勻,好味到😍👉 帆立貝同蛤都好鮮甜👉 一口黑豚都好林滑,我仲以為係牛😅👉 雞肉有香草汁包著,燒完入面肉質吾會乾白飯飲品另外再加個28cm 長既珍寶深海大虎蝦,蝦肉彈牙,蝦油好甘香,百幾蚊隻真係交足貨。呢餐食左五百零蚊,咁既食物質數,CP 值都好高,值回票價👍👍👍
出差去銅鑼灣做野,難得出去,當然要搵D好野食。

味噌湯

前菜
韓風溫泉蛋豆腐

👉日式豆腐豆味好濃郁,加上溫泉蛋👍
黑松露牛舌沙律

燒物

👉 和牛油花分佈均勻,好味到😍
👉 帆立貝同蛤都好鮮甜
👉 一口黑豚都好林滑,我仲以為係牛😅
👉 雞肉有香草汁包著,燒完入面肉質吾會乾
白飯
飲品

另外再加個28cm 長既珍寶深海大虎蝦,

蝦肉彈牙,蝦油好甘香,百幾蚊隻真係交足貨。

2019-10-21 387 浏览
之前公司間唔中 team lunch 會尼呢間食燒肉,當時已經覺得幾抵食。同一班同事食,通常都會叫2人餐4人餐,包哂沙津前菜,多種牛既部位,豬,雞,海鮮,飯,甜品。今次同朋友尼食,因為用左折扣 book,就無得叫套餐,變左逐樣散嗌,不過menu 單價都唔貴。首先係和牛刺身沙律,和牛係幾甜,不過我唔太中意呢個質地,就試下輕輕地放落個爐燒一燒再食,幾正!然後就上左厚切鹽燒牛舌,同埋特上厚切牛胸腹牛舌我會燒哂 4 邊再剪開一粒粒燒多一陣,個邊就會好香而入面仲有少少粉紅,外脆內軟牛胸腹都有牛味,但我就唔特別食到鹽蔥既味食完牛胸腹,就食澳洲A4和牛翼板肉,好重油脂呀,食到呢度已經有dd飽黑松露和牛炒飯係次次尼都有食(因為跟餐),今次食就覺得無平時咁重黑松露味,朋友話覺得似出面普通炒飯最後朋友食完A4唔夠喉,叫埋個$168熊本A5和牛肉眼,呢個就無折既雖然比較薄身,但係入口即溶個感覺都好滿足,即刻飽到120%金金除左抵食仲有樣好,就係坐得舒服同埋唔嘈,唔多人,多人約埋一齊食既話可以坐到最入自成一角~

和牛沙律

然後就上左厚切鹽燒牛舌,同埋特上厚切牛胸腹

特上厚切牛胸腹
特選厚切鹽燒牛舌

牛胸腹都有牛味,但我就唔特別食到鹽蔥既味

黑松露和牛炒飯

雖然比較薄身,但係入口即溶個感覺都好滿足,即刻飽到120%

2019-10-16
特上厚切牛胸腹
特選厚切鹽燒牛舌
2019-10-17 130 浏览
銅鑼灣多好嘢食大家都知,但價錢都相對唔平.lunchtime有時都唔知食咩好,今日行開叫到有個牌寫住燒肉定食都唔食$100.即係心郁郁,叫同事一齊lunch time去試.幾個同事叫咗唔同套餐share,每份都包飲咖,沙律,飯同湯.單單係鹿兒島黑豚肉同燒汁牛五花都係$88一set.的確超值抵食.而且肉質鮮嫩多汁,配埋飯好飽.另外,仲有個魷魚筒定食,都只係$78.但魷魚筒要燒耐少少,咁會更加惹味.因為我地都係雞翼控,叫咗個網燒手羽雞翼,香草麻油味好夠味,一碟有8隻,好夠我哋食.