2008-07-29
因為朋友食過話好食,而且係 openrice 既口碑都幾好,所以一直都好想試下金船長,試過 book位,但每次都話full booking,要九點先有位!今次早一日 reserve枱,終於有位啦!凱撒沙律配煙三文魚 ($48):生菜新鮮爽甜,三文魚肥美!金船長芝士漢堡包 ($40):漢堡扒超厚身,重可以自選幾多成熟,真係 juicy到爆!再加埋厚片洋蔥和芝士,好味!而伴碟既粗薯條剛炸起,外脆內軟,熱辣辣!龍利柳洋蔥卡邦尼闊麵 ($48):呢個係自選意粉,闊麵煮得剛好,爽身有咬口;卡邦尼汁好 creamy好香;龍利柳份量好少,係碟 pasta中起唔到任何味道作用,真係唔加錢要好過!心太軟朱古力布丁 ($35):心太軟內的朱古力醬好多,一切開不斷流出香濃軟滑既朱古力醬,真係睇到都流口水!熱辣辣既蛋糕加埋冰凍既雪糕,絕配!焗瑞士蘋果批 ($35):蘋果焗完唔酸,但個皮厚左些少。心太軟好食 D!金船長薑味梳乎里 ($32):梳乎里焗到漲卜卜、震騰騰!外層薄脆,內里很軟滑!不足之處係薑味太淡!呢度飲既水係用薄荷葉沖既,斟水既玻璃壺裝左一大束薄荷葉,好誇張,但斟出黎既水又唔係好重薄荷味!金船長既食
凱撒沙律配煙三文魚 ($48):生菜新鮮爽甜,三文魚肥美!
金船長既食物份量細碟,但煮到呢個質素已值得黎食,而且細細碟可以叫多幾樣野食!我地兩個女仔本來唔 order梳乎里都已經飽,但見到其他枱既梳乎里整得甘吸引,所以要埋,不過要等三十分鐘呢!
店子唔大,但環境都幾舒適,而且每張枱都有人reserve,客人無間斷過!服務員頗nice和有效率!
我下次黎好想試埋佢既黑松露菌芝士夾心比薩,今晚有幾枱都order左,賣相頗吸引!