2020-03-04
呢間係日本第一-- 天丼過江龍「金子半之助」,2020年8月中係葵芳開幕!雖然係香港已經開左一排,但門口仍然有小量人龍! 入到去,坐位好逼!一坐低,店員就會俾一杯黑豆茶,茶味香濃,可以解油膩感! .Menu得三款天婦羅丼飯選擇:1 天丼$982 上天當$1183 江戶前天丼$138(每款套餐送味噌湯和漬物) 味噌湯味道正常水準.同朋友分別嗌左江戶前天丼同天丼。天丼($98)天丼有舞茸天婦羅、鳳尾蝦天婦羅2隻、帆立貝魷魚天婦羅餅、溫泉蛋、海苔天婦羅及莢碗豆。碗飯一黎到,我就戳破左隻流心蛋💕蛋汁撈飯👍🏾 炸物唔夠香脆!帆立貝魷魚天婦羅餅最好食!魷魚粒口感煙靭!.江戶前天丼($138)有穴子(星鰻)、鳳尾蝦2隻、帆立貝魷魚天婦羅餅、溫泉蛋、海苔天婦羅及莢豌豆!鰻魚既份量比想像中多, 反而飯量唔係咁多,只有普通飯碗咁上下! 但因為天婦羅食落好漏,所以都好夠食! .Overall黎講,天婦羅粉漿唔夠薄!而且上枱時醬汁已淋上天婦羅,所以上枱時天婦羅已經變淋,影響口感!有小小失望,所以試一次已經足夠!
Menu得三款天婦羅丼飯選擇:
1 天丼$98
2 上天當$118
3 江戶前天丼$138
(每款套餐送味噌湯和漬物)
味噌湯味道正常水準
同朋友分別嗌左江戶前天丼同天丼。
天丼($98)
江戶前天丼($138)