2017-11-05
今日行完山之後, 我地兩公婆同老婆堂妹一齊逛尖沙咀, 打算食餐飯後去食甜品再去睇戲。老婆堂妹帶左我地去呢間係K11嘅野田玩店開餐, 老婆堂妹係食呢方面好有要求, 除左食物味道要好之外, 佢亦食得好健康, 今日佢揀呢間野田玩店正正係主打有機食品嘅餐廳。🌿野田玩店Lunch有Semi buffet同Superfood lunch set選擇, 佢地睇完一輪決定食Superfood。Superfood lunch set用餐嘅位置叫Superfood Corner, 周圍放左好多綠色植物, 半開放式設計, 樓底都好高, 空間感十足, 坐得好舒服。😚是日Lunch set有6款, 老婆同堂妹都好鐘意紅菜頭, 結果點左兩款有紅菜頭嘅set, 我就揀左蟹肉蘆筍扁意粉, 三個人Share黎食。呢度Lunch set係配新鮮冷壓果汁, 一個lunch set都係百幾蚊, 價錢都幾合理。😊餐包超香甜鬆軟而且黑糖味濃, 原本店員攞餐包俾我地時, 老婆驚食唔哂所以叫佢俾少一個, 結果佢試過之後再問店員攞多兩個。😂食肉獸嘅我其實一直都唔太喜歡食紅菜頭, 因為怕佢果陣菜青味, 不過今日呢款紅菜頭芝士沙律令我對紅
黑糖餐包
黑糖餐包
食肉獸嘅我其實一直都唔太喜歡食紅菜頭, 因為怕佢果陣菜青味, 不過今日呢款紅菜頭芝士沙律令我對紅菜頭完全改觀。😆 可能因為加左葡萄甜醋, 今日呢個紅菜頭冇菜青味, 非常清甜而且口感爽脆, 配搭芝士粒, 西瓜同薄荷葉食, 味道層次豐富, 感覺好清新。👍
紅菜頭芝士沙律
紅菜頭牛油果配大啡菇手造薄餅好大件, 如果一個人食應該食唔哂。🙈 牛油果焗完之後仍然好甜, 配芝士同大啡菇, 雖然全部都係素, 不過都好惹味。😋
紅菜頭牛油果配大啡菇手造薄餅
我揀嘅蟹肉蘆筍扁意粉牆汁好濃郁, 唔會太咸, 蟹肉好多, 混扁意粉食, 啖啖都食到蟹肉嘅鮮甜。😍
蟹肉蘆筍扁意粉
蟹肉蘆筍扁意粉
餐飲係配新鮮冷壓果汁, 味道好Fresh, 唔會太甜, 值得一讚係餐廳選用循環使用環保飲管。👍 飲埋杯冷壓果汁, 我地3個都好滿足。😊
TYPHOON
GREENERY