之前試過野玩山店嘅晚餐,覺得ok, 所以今次平安夜黎試下田店嘅午餐。沙律吧質素正常牛扒叫左五成,賣相不錯,薯條炸得好好。但係個扒...一邊五成非常好,越食越生,另一邊三成都無...啡菇意大利飯,調味不足,得個樣...食食下,,,忽然醒起湯同包都未黎,原來佢地完全唔記得左,一催就即刻黎返。反而最後個甜品-香橙蛋糕,有驚喜!其實我個booking係中午12點,當時入座率一半都唔夠,以非繁忙時間黎睇,服務同食物水平都無辦法令人滿意,除左價錢抵同環境ok, 暫時無其他可取之處,實在係幾失望...

沙律吧質素正常

啡菇意大利飯,調味不足,得個樣...

反而最後個甜品-香橙蛋糕,有驚喜!

2017-12-24
庆祝纪念
圣诞节
2017-12-25 182 浏览
聞說Something Wild已久, 這天到了K11的The Farm- 野玩山店一試! 餐廳裝潢田園風十足, 5時多入座晚市才剛開始人不多, 但到7時也快坐滿了, 受歡迎程度可見一斑。 店員先送上可愛的麵包籃, 分別有橄欖包、芝麻包和牛油香草棒, 橄欖包又香又軟最得我心, 吃完不夠還可以免費追加呢!  野玩山店主張健康飲食, 不少食材都是天然、有機、無添加, 吃得安心安全。 野玩藜麥沙律賣相有趣, 將車厘茄變成分子小啫喱, 像朵傘般覆蓋著其他配料, 玩味十足。 配料有雞蛋、各種沙律菜和有Super food之稱的藜麥, 健康有營。 本地黑毛豬頸肉帶點泰國風情, 片片粉紅誘人, 入口肉質爽彈, 沾上微辣的泰式醬吃特別惹味。 紅花粉羽衣甘藍松子仁意大利飯, 入目是清新亮眼的鮮黃色, 味道清新較為原始樸素, 以羽衣甘藍為配料素食者也適合。 蟹肉蘆筍忌廉闊條麵充滿醬汁, 濃而不膩, 配搭味道較淡的蟹肉跟蘆筍剛剛好。 自家磨製的黑芝麻鮮奶, 鮮奶濃厚細滑, 芝麻香味特別重, 溫溫的好暖和。 各種創意菜式讓我吃得飽飽的, 下次要帶吃得健康的老媽來吃!
聞說Something Wild已久,
這天到了K11的The Farm- 野玩山店一試!

餐廳裝潢田園風十足,
5時多入座晚市才剛開始人不多,
但到7時也快坐滿了,
受歡迎程度可見一斑。

店員先送上可愛的麵包籃,
分別有橄欖包、芝麻包和牛油香草棒,
橄欖包又香又軟最得我心,
吃完不夠還可以免費追加呢!

野玩山店主張健康飲食,
不少食材都是天然、有機、無添加,
吃得安心安全。

野玩藜麥沙律賣相有趣,
將車厘茄變成分子小啫喱,
像朵傘般覆蓋著其他配料,
玩味十足。
配料有雞蛋、各種沙律菜和有Super food之稱的藜麥,
健康有營。

本地黑毛豬頸肉帶點泰國風情,
片片粉紅誘人,
入口肉質爽彈,
沾上微辣的泰式醬吃特別惹味。

紅花粉羽衣甘藍松子仁意大利飯,
入目是清新亮眼的鮮黃色,
味道清新較為原始樸素,
以羽衣甘藍為配料素食者也適合。

蟹肉蘆筍忌廉闊條麵充滿醬汁,
濃而不膩,
配搭味道較淡的蟹肉跟蘆筍剛剛好。

自家磨製的黑芝麻鮮奶,
鮮奶濃厚細滑,
芝麻香味特別重,
溫溫的好暖和。

各種創意菜式讓我吃得飽飽的,
下次要帶吃得健康的老媽來吃!
2017-12-10
  • 蟹肉蘆筍忌廉闊條麵
  • 黑芝麻鮮奶
  • 本地黑毛豬頸肉
  • 野玩藜麥沙律
2017-12-25 249 浏览
原本聖誕都無節目架,突然收到表姐電話話今晚一個人食飯,就因為咁,2條友出左K11搵食,行過見到呢間有半自助餐既餐廳,聖誕節半自助餐 限時2小時 $238起 + 15% (龍蝦湯,沙律吧及甜品任食,紅酒/白酒/茶咖啡汽水),行入去望左一轉,睇落都唔錯,決定試下。麵包籃一份,包係熱同軟熟既沙律吧90%俾我一次攞晒試晒 其餘仲有木耳,幾款芝士配餅乾,另有西瓜蜜瓜2款生果日本帶子海膽醬意大利燴飯 $268 海膽醬好腥,味道唔夠,好淡口,又唔Creamy本農黑毛豬肉醬配手打寬意大利麵 $288一D都唔似黑毛豬,鞋口到好似食緊瘦肉😣甜品除左呢4款,仲有Tiramisu (最好食既甜品),另有馬卡龍整體得個沙律吧好食,主菜就得個名吸引,但係唔好食😑 如果無左個沙律吧,呢個價錢一D都唔值

麵包籃一份,包係熱同軟熟既

沙律吧90%俾我一次攞晒試晒
其餘仲有木耳,幾款芝士配餅乾,另有西瓜蜜瓜2款生果

日本帶子海膽醬意大利燴飯 $268
海膽醬好腥,味道唔夠,好淡口,又唔Creamy

本農黑毛豬肉醬配手打寬意大利麵 $288
一D都唔似黑毛豬,鞋口到好似食緊瘦肉😣

2017-12-19 172 浏览
今日黎到呢到同個frd子食野啦 咁就叫左個雞翼 三文魚意大利飯 雞翼都ok 好食既 三文魚飯就一般啦 因為其實好少香港人接受到意大利飯 因為飯身外軟內硬 食落會怪得怪 但都可接受到
今天與好友特意放假去食好東西,上網見這間餐廳的食評不錯,概念清新,而且位置方便,所以便揀選了這間餐廳了。今次透過Openrice網上訂位,十分方便快捷,希望陸續有更多食肆採用這種便利的訂位方式。這兒環境寬敞舒適,陽光穿過倘大的玻璃窗透進室內,使餐廳更顯光猛明亮,配以木製家俱和花草田園擺設,完全令人忘記自己仍身在繁華喧鬧的尖沙咀區。食物方面,先來了蘑菇湯和麵包,蘑菇湯食得出有粒粒的蘑菇,十分香滑。咬一口芝麻麵包,滿口都是芝麻香味,齒頰留香。由於這是半自助午餐,我們興高采烈地出去揀選心愛的沙律美食,炸魚手指香脆可口,蕃薯角也很清甜,友人說火腿和車厘茄十分美味。我點了香煎盲鰽配車厘茄汁,魚肉嫰滑,魚皮也煎得很香,如果煎得脆一點會更好。友人點了美國安格斯牛肉漢堡配美國薯條,牛肉十分厚大,份量十足。友人要求七成熟,但略嫌煮得過熟了。漢堡包加了蒜蓉,配以牛肉,味道不太相配,如改用沙津醬可能會比較好。原來餐後還有甜品,就是藍莓蛋糕。這個蛋糕不太甜,配以啖啖藍莓肉,是一道十分健康的甜品。在尖沙咀區富田園色彩的餐廳吃半自助午餐, 包括了餐湯、麵包、沙律吧、主菜、甜品和餐茶,味道天然清新,價錢由$118-

在尖沙咀區富田園色彩的餐廳吃半自助午餐, 包括了餐湯、麵包、沙律吧、主菜、甜品和餐茶,味道天然清新,價錢由$118-$150,加上逢星期一有89折,變相免收加,十分抵吃。
香煎盲鰽配車厘茄汁
美國安格斯牛肉漢堡配美國薯條
2017-12-11
香煎盲鰽配車厘茄汁
美國安格斯牛肉漢堡配美國薯條
2017-12-08 320 浏览
朋友喜歡食沙律吧,知道「野玩田店」食材由本地農場直送,及健康食品 餐廳四周周有植物作裝飾,充滿大自然氣息,是鬧市中小清新,地方寛躺,坐得舒服 每檯放左一冷一熱的水壺 午餐半自助午餐沙律吧、餐包、餐湯、主菜、甜品、飲品!百幾數就可食到農場直送沙律吧buffet 沙律由本地農場新鮮直送有幾款TAPA、HAM、熱食 餐湯 、 麵包主菜;烤美國豬排配蘋果濃汁 $158豬排配上蘋果醬,食落清新,醬汁唔會過濃,可以平衡肉類油膩感主菜;香煎三文魚 $148三文魚皮煎得脆卜卜,內裹JUICY 最後送上有甜品,為優閒午餐劃上完送句號!

每檯放左一冷一熱的水壺

沙律由本地農場新鮮直送

有幾款TAPA、HAM、熱食

餐湯 、 麵包

主菜;烤美國豬排配蘋果濃汁 $158
豬排配上蘋果醬,食落清新,醬汁唔會過濃,可以平衡肉類油膩感

主菜;香煎三文魚 $148
三文魚皮煎得脆卜卜,內裹JUICY

最後送上有甜品,為優閒午餐劃上完送句號!

2017-12-06 217 浏览
約朋友食飯,經過k11 見環境優美 好有放鬆既感覺 就選了這間。餐廳主打有機食物,健康飲食。餐廳分左兩部分,一部分係食set 既superfood 即係彩虹飲食法lunch set 咁order, 而另一部分都係set lunch 仲可以加自助salad bar。而我選了主打Superfood 的Menu。Menu 非常多選擇,好唔容易先簡到個set。兩衣甘藍松子仁意大利飯-超級好食!勁勁勁濃,粒粒飯都沾滿左sauce,中間夾住好多菜,飯粒剛剛好,有咬口之餘不會過硬。加上賣相討好,一啖一啖不知不覺就食哂成碟,好有質素!套餐可以選冷壓果汁,選了甘荀,青瓜,青蘋果,薑呢幾款mix 都好新穎,出尼效果唔錯wor!! 有果甜得尼有小小辣喉,好好飲,飲完真係好滿足。成餐都咁健康,食多d 都無罪惡感呀!
套餐可以選冷壓果汁,選了甘荀,青瓜,青蘋果,薑
成餐都咁健康,食多d 都無罪惡感呀!
2017-12-05 1827 浏览
近年越來越提倡食得健康, 所以市面上多了主打健康款式的食店. 早前便去了位於尖沙咀野玩田店食飯. 秋冬天氣, 喉嚨容易乾, 點了熱奇亞籽檸檬蜂蜜滋潤一下, 而甜度剛剛好. 我地點了幾款菜式, 包括焗芝士温泉蛋大啡菇, 羽衣甘藍腸肉薄餅和巴黎汁焗時蔬. 焗芝士温泉蛋大啡菇. 賣相相當精緻. 大啡菇又大又厚身, 而温泉蛋就放在菇上面. 菇夠厚身, 所以特別有口感, 加上夠多汁, 完全唔乾, 入口時仲有淡淡的菇味. 温泉蛋非常流心, 一切開, 蛋黃流出. 也可以用匙整隻蛋食. 羽衣甘藍腸肉薄餅. 羽衣甘藍係超級食物當然要試下, 我也是首次作為薄餅的配料. 估不到同腸和芝士咁夾. 而且我最愛薄餅上放滿了半溶芝士. 配料簡單, 但味道甚佳. 巴黎汁焗時蔬. 食完薄餅, 點了一個蔬菜來中和一下. 當中有多款不同的蔬菜, 非常豐富. 而焗出來的蔬菜吸收晒醬汁的精華, 特別好味. 這一餐真是好味又健康.

焗芝士温泉蛋大啡菇.

焗芝士温泉蛋大啡菇

賣相相當精緻.

大啡菇又大又厚身, 而温泉蛋就放在菇上面.

羽衣甘藍腸肉薄餅.

羽衣甘藍腸肉薄餅

羽衣甘藍係超級食物當然要試下, 我也是首次作為薄餅的配料.

估不到同腸和芝士咁夾.

而且我最愛薄餅上放滿了半溶芝士.

配料簡單, 但味道甚佳.

巴黎汁焗時蔬.

食完薄餅, 點了一個蔬菜來中和一下.

當中有多款不同的蔬菜, 非常豐富.

而焗出來的蔬菜吸收晒醬汁的精華, 特別好味.

這一餐真是好味又健康.
焗芝士温泉蛋大啡菇
羽衣甘藍腸肉薄餅
2017-12-02 302 浏览
難得星期六去尖沙咀,於是找找哪裡食lunch。發現這間很多人推薦,決定在openrice網上book檯。輕輕鬆鬆1點半享用lunch.原木feel加草,整個感覺的確很“田”。很有camping feel. 麵包暖,內軟外脆。洋蔥湯一絕! 有人飲了4碗也覺得唔夠喉今餐是半自助形式,一個main course加自助小食,沙律生果。很新鮮,美味。主菜分別點了三文魚扒和豬。好味,煎得剛剛好又多汁,口感很好。最後附上餐茶和檸檬蛋糕。完美!!!!!
麵包暖,內軟外脆。洋蔥湯一絕! 有人飲了4碗也覺得唔夠喉

最後附上餐茶和檸檬蛋糕。
完美!!!!!
2017-12-02
2017-11-30 270 浏览
哩間絕對係K11隱世好餐廳,平時都好少會行咁入,餐廳主打天然有機,成個裝橫都好符合主題,簡潔舒服,而且地方寬敞,坐得好舒服冰菜秋葵車厘茄沙律 HKD108好少地方可以食到冰菜,仲加埋我最愛嘅秋葵,當然要試下,成個feel都好fresh藜麥香草雞胸拌意大利飯 HKD128聽講藜麥對身體有益,但平時煮飯都好少食,見到餐廳有,當然要唔可以錯過。我鐘意成個飯味道偏淡,感覺會健康啲,而且份量都多。海膽醬虎蝦闊條麵 HKD238見到餐牌上圖片好吸引,忍唔住要食下,虎蝦果然好大隻,同圖片上一模一樣,而且好新鮮,烤得好香甜。有海膽嘅闊條麵真係第一次食,味道唔濃,但慢慢食落會散發海膽味,好特別!黑松露蜜糖燒黃金薯 HKD55最後叫多左個燒黃金薯做小食,蜜糖味食得多,加埋黑松露真係超級香,離遠都聞到,而且蜜糖份量唔會過多,唔會好甜!

冰菜秋葵車厘茄沙律 HKD108

藜麥香草雞胸拌意大利飯 HKD128

海膽醬虎蝦闊條麵 HKD238

黑松露蜜糖燒黃金薯 HKD55
2017-11-15
帶媽咪食晚餐, 決定同佢黎試呢間以健康飲食作主題既餐廳, 地理位置好方便, 就係位於尖沙咀K11~~ K11 2 樓呢個角落有幾間健康食品同埋以大自然做主題的餐廳, 今次就試最大間既野玩田店, 門口外面係飲品corner, 由色彩繽紛既蔬果做佈置, 未飲已經覺得好fresh XDD 門口充滿田園風味既設計, 好似農場門口咁, 入去沿經既地方係Lunch beffet於野食既位置, 座位設計非常闊絡, 以木板等作餐桌設計, 旁邊仲放左不少花盆植物, 完全讓人有置身世外桃源既感覺~~~ 餐點雖然係西餐既肉類意粉為主, 但全部都加入左健康元素, 睇返介紹原來蔬菜都係由本地農場入口, 所以保證新鮮, 食落都放心, 所以決定今餐要試多啲蔬菜類餐點~~送既餐包籃芝麻同蕃茄味濃 羽衣甘藍香橙煙鴨胸沙律 $128超大盤既沙律 沙律選擇好多, 但揀左呢款全因為羽衣甘藍, 呢款近年冒起既superfood蔬菜, 具有抗氧化同埋防癌既功用, 價格比其他蔬菜較高, 有食過出面以羽衣甘藍製既沙律, 但無食過咁大盤呢!!!! 份量大方既羽衣甘藍, 新鮮清新, 本身羽衣甘藍就無咩特別味, 但加左黑醋簡簡單單就已經好

門口充滿田園風味既設計, 好似農場門口咁

送既餐包籃
芝麻同蕃茄味濃

羽衣甘藍香橙煙鴨胸沙律 $128

超大盤既沙律
份量大方既羽衣甘藍, 新鮮清新, 本身羽衣甘藍就無咩特別味, 但加左黑醋簡簡單單就已經好好入口
, 配搭左去皮既香橙果肉, 完全唔酸
! 更添清新開胃之感, 煙鴨胸厚薄適中, 煎得香口且唔油膩, 同羽衣甘藍相夾~

The Farmer Salad $108

同場加映仲有呢個招牌沙律, 呢款係無肉既, 但可以加錢配三文魚~ 同埋地份量頗大, 底部既沙律菜好多, 雖然一樣係以黑醋調味, 但特別在於鋪面既一大片紅色啫哩
, 原來係將蕃茄以份子料理方式打成啫哩質感, 再雪成薄片既方式呈上
, 唔會就咁以蕃茄粒做配菜咁單調, 酸酸甜甜加埋冷涷既效果, 比起淨食蕃茄果肉更吸引呢!!

芝士流心蛋大啡菇 $88

小食選擇都唔少, 但餐牌上最吸晴既非佢莫屬~~
果然實物比圖更加令人垂涎三尺, 輕輕一搖已經feel到流心蛋在蠢蠢欲動既動L感XD,
面既芝士烤得金黃色, 一切如所料蛋黃傾瀉而出, 食落大啡菇味道偏淡, 但口感軟軟的好易入口, 芝士味道亦無想像中突出, 味道估唔到又幾健康, 但芝士控會希望芝士可以香濃D~

香草燒美國野雞 $228

食左咁多蔬菜, 我呢個食肉獸當然都要食返隻雞先夠喉啦~
大概等十五分鐘就有得食, 睇落比想像中細, 原來係去左骨, 岩哂我呢D懶人hehee!!!
外皮無平時燒得脆皮般邪惡, 比起市面西餐既燒雞既油膩度明顯較少, 肉份量食落都幾多, 尤其雞胸肉相當厚身
, 雞肉鮮嫰不嚡, 有水準既燒雞!
配菜香菇同雜菜煎過調味唔濃, 反而薯餅係食出一片片薯仔, 中間夾着creamy半薯蓉既口感, 比起單純薯蓉少左牛油, 但味道更勝一籌呢!!
定價略高, 但確係健康與味道俱全既一道菜。

菠蘿特飲 $68

店員好細心解說各款飲品, 好多健康蔬果特飲, 但最後揀左店員話賣相最靚既菠蘿特飲。真係超級長lol…
最搞笑係竟然都有咁長既飲筒XD 菠蘿味好天然, 沙冰都夠碎, 少甜令菠蘿既鮮甜更突出, 二人share都有排飲呀哈哈。

非常健康既一餐, 感覺比起係屋企食更健康lol 而且呢到食物味道同擺盤同樣有心思設計過, 店員全部都好好態度, 實在難得… 會回頭再吃既餐廳!!!

1K
2017-11-24 1726 浏览
<野玩田店>標榜自然、無添加的味道,食材由本地農場嚴格篩選,再以簡約烹調,讓大家感受田園風味。放工後,約了幾位好友,品嚐悠閒的Green Friday,每道菜餚都跟配多款蔬菜,營養均衡。餐廳門面色彩繽紛,展示了自家種植的蔬菜,充滿綠野氣息。室內空間感十足,桌上小盆栽及農耕佈置,簡潔舒適。牛油香蒜炒野菌 $58自家製的面包十分軟綿,牛油炒野菌是簡單而滋味的前菜。蘑菇爽口、滑溜,經過牛油及香蒜爆香,表面油潤,入口是濃郁的菇香,非常開胃,令人欲罷不能! 黑松露野菌意大利飯 $128意大利飯延續了炒野菌的美味,軟綿、圓潤的意大利飯,沿用傳統製法,米粒中心煙韌而不生硬,口感不錯。野菌爽口彈牙,配上黑松露的獨有芳香,是菇味大爆發! 即使没有肉類的點綴,味道也不會清寡。手打安格斯漢堡配辣薯角 $178安格斯漢堡是誠意之作,手打牛肉是名乎其實的結實、彈牙,厚身的牛肉切開時,肉汁緩緩流出,入口豐盈,油脂味濃。面包香脆,內裡塗滿牛油,吸收了半溶芝士,格外細膩。辣薯角新鮮炸起,金黃酥脆,綿實的質感,啖啖窩心! 伴碟的火箭菜,淋上少許黑醋,平衡油膩感。意想不到,餐廳的葷菜同樣滋味。青檸香草燒海
牛油香蒜炒野菌 $58
自家製的面包十分軟綿,牛油炒野菌是簡單而滋味的前菜。蘑菇爽口、滑溜,經過牛油及香蒜爆香,表面油潤,入口是濃郁的菇,非常開胃,令人欲罷不能!
黑松露野菌意大利飯 $128
手打安格斯漢堡配辣薯角 $178
青檸香草燒海爐魚 $238
燒海爐魚軟嫰無骨,魚肉柔滑,只是魚皮略嫌不夠焦脆。淋上特製的香草忌廉汁,香甜美味。芝士蔬菜餅,薯塊融合了芝士及紅蘿蔔粒,比一般的薯蓉更特別和多層次。伴碟的蔬菜很清甜,突顯了餐廳的田園風味。
香辣虎蝦串 $78
虎蝦串的蝦殼已經剝掉,一串串的,方便享用。虎蝦結實彈牙,焦香中帶少許微辣,惹味過癮!
本地黑毛豬白菌寬條麵 $158
黑毛豬寬條麵酸甜有致,令人胃口大開! 黑毛豬肉粒夾合在寬條麵,啖啖誘人肉香,配上白菌調味,口感豐富。
2017-11-22
2017-11-23 232 浏览
今次食啲唔同風味嘅晚餐,齊齊扮wild camp,叫左一個意粉一個飯填肚,無咩特別,無咩wild feel,好彩叫左燒春雞同pizza就幾有風味,特別係個春雞仔,好嫩滑好入味,諗番起自己以前玩野外烹任整燒雞,又自己用錫紙整焗爐,隻雞係熟,不過鞋烚烚,真係好搞笑。而個pizza都唔錯,個批係好有咬口好raw的麵包,而且都好多料。值得一試,不過份量比較少,要嗌啲side dishes and drinks先夠飽!
今次食啲唔同風味嘅晚餐,齊齊扮wild camp,
叫左一個意粉一個飯填肚,無咩特別,
無咩wild feel,

好彩叫左燒春雞同pizza就幾有風味,
特別係個春雞仔,好嫩滑好入味,

2017-11-23 239 浏览
套餐可以選冷壓果汁,選了甘荀,青瓜,青蘋果,薑
成餐都咁健康,食多d 都無罪惡感呀!
2017-11-23 185 浏览
我家男人除了喜歡吃中菜,也是個非常喜歡清淡食物的人,他的思想中清淡=健康,我總是覺得不對的。所以一聽說K11開了一間提倡健康自然的野玩田店,就很想帶他去試試。整間店都用木色,還有綠色的植物,令人十分放鬆,超級食物的彩虹健康食法簡單易明,menu上的食物主打健康,但全部看起都不會淡而無味,相反是很吸引。staff熱情介紹,知道我不想喝冷的,就介紹我喝薑汁蘆薈蜂蜜,有大大片薑,真材實料,不會很辣,甜甜的,特別滋潤。而男人點了橙,紅菜頭菠蘿汁,入口第一下就是紅菜頭味,然後帶點酸甜。餐包很好吃,非常鬆軟,麵包棒很脆。SIDE DISH的黑松露蜜糖金薯,輕輕的黑松露香氣,和蜜糖很搭,甜脆的外層內是香軟的金薯,都幾飽肚。海膽虎蝦闊條麵,手工麵結實,醬汁味道濃郁,少少酸但能夠吃到海膽的味道,而虎蝦大大隻,肉夠厚身,給人感覺就是名字和食物乎合,真材實料。最後還點了S SIZE的芥末煙三文魚PIZZA,是的,這是S SIZE,份量嚇了一跳,餅底很脆,芥末不是很強,但偶然也會吃到嗆鼻,很醒神。很多手工做的食物讓人感覺很有誠意又健康,STAFF又很親切,是我會再來的一間餐廳。

餐包很好吃,非常鬆軟,麵包棒很脆。