2022-05-11
一般嘅蒸海鮮都係處理好咗俾客人自己計時蒸熟 今次搵到一間可以自己捉海鮮嘅餐廳 都算係一個幾好玩嘅體驗門口有幾個透明缸 店員會預先話俾你知要捉嘅海鮮份量 之後就可以大顯身手啦捉完之後仲會有師傅幫手處理 今次嗌咗人氣龍蝦海鮮餐 🦞HKD298包括咗半隻龍蝦 同其他海鮮如果想食一隻龍蝦嘅話 就可以叫原隻龍蝦海鮮餐 HKD388 多90蚊就多半隻龍蝦🦞講返食物先 夾完海鮮返翻位 已經準備咗杞子蟲草花蒸雞 雞件味道少咸 作為第一項菜式有啲奇怪因為多數餐廳會放蒸雞喺最後🤔另外仲有一碗椰子雞湯 飲落冇咩味精 而且好足料湯飲一半嘅時候 店員上咗一隻溫泉蛋本身以為係用嚟點嘢食 問完先知原來隻蛋就咁食😂搞完一輪終於可以品嘗吓海鮮首當其衝一定係蒸龍蝦!肉質鮮甜彈牙 最緊要係有膏🤩貝殼類有花甲 沙白 蜆 大部分都乾淨冇沙而我最中意沙白漲卜卜 又夠鮮✨鮑魚蒸嘅時間啱啱好 所以有口感得嚟唔會韌 蟶子略厭較細隻 冇乜肉扇貝都好鮮甜 加埋喺自助蔬菜吧拎嘅蒜同粉絲 可以自己落好多蒜 正啊😆肉蟹其實係普通水蟹 肉就唔多㗎啦 勝在膏夠多夠香食哂海鮮之後以為會有人幫手煮粥點知原來要自己嚟🥲 粥底有豬骨 粟米等 比其他餐廳遜色
捉完之後仲會有師傅幫手處理
飲落冇咩味精 而且好足料
湯飲一半嘅時候 店員上咗一隻溫泉蛋
本身以為係用嚟點嘢食 問完先知原來隻蛋就咁食😂
搞完一輪終於可以品嘗吓海鮮
首當其衝一定係蒸龍蝦!
肉質鮮甜彈牙 最緊要係有膏🤩
食哂海鮮之後以為會有人幫手煮粥
點知原來要自己嚟🥲
粥底有豬骨 粟米等 比其他餐廳遜色咗啲
飲品必點一定係500ml嘅凍檸茶🍹
眼見張張枱都一定有一杯!
現場提供自助蔬菜吧 🥬
最驚喜喺食蒸海鮮嘅餐廳會有live band!🎹
啲歌幾啱聽 仲唱得唔錯🎤
環境有室內 室外
當日坐咗室內 而又全間房爆滿 空氣唔太流通 建議坐返室外位置會好少少
人均消費 💰 $350
🚩醉辣鮮