2022-05-25 70 浏览
仲未可以去旅行,周末坐去元朗郊外的農莊,安排了去錦田天空之城食海鮮,海鮮餐$198-$368,最特別係,可以出去喺個大魚缸度自己揀海鮮,見到啲海鮮好生猛,同一般蒸海鮮用冰鮮海鮮唔同,氣氛好似去泰國旅行的感覺,星期六日仲有live band表演,感覺都幾relax我們點了基本的$198,包含8種海鮮,元貝、蝦、蟶子、沙白、鮑魚、本地生蠔、大蜆,海鮮整體而言都好新鮮,個人最喜歡蟶子和鮑魚,蒸完之後沒有太縮水,爽口美味,值得一讚,海鮮清理得好乾淨,花甲冇乜沙,蒸海鮮可以保留食物的鮮味,鍾意芫荽同麻辣的可以喺自助醬料區挑選醬料,食完下次都想試吓升級要埋龍蝦、任食花甲。仲有椰子雞湯、溫泉蛋、紅棗杞子蟲草花蒸雞,任點蔬菜、最後仲有海皇粥,份量超多,真係食唔哂都可以打包,當日甜品係桃膠糖水,味道都唔錯。—————————————————醉辣鮮 (天空之城) (元朗)元朗錦田高埔村110號天空之城地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodgas

—————————————————

醉辣鮮 (天空之城) (元朗)
元朗錦田高埔村110號天空之城地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodgasm #seafood #元朗美食
___
🥇Follow @eathkgirls