之前去過吃3次午市套餐,每次肉類都係幾好,昨天一行四人,因有兩位不太吃牛, 而也詢問過服務員$118和$148對比 🥊🥊$118🐮比較淋身, 所以我和友人選擇了$118的9O分鐘《吃到飽任飲任食》滿心歡喜等待牛肉降臨, 代服務員放牛肉,豬肉,在我們面前賣相是一流的🤩所以我和友人二話不說立即起筷, 筷子一碰到牛肉及豬肉原來還是冰的,🐮🐷 剛從冰箱拿出來😝 應該大部分的人也知道,剛從冰箱拿出來的肉如果立即煮肯定是會柴皮的😑 所以本人很有耐性等了五分鐘,才努力分開🐮🐷( 因肉本身是冰的☃️ 黐得好實所以很難分開)😔終於品嚐到第一片牛肉,😵極柴皮及硬😭 所以轉戰豬肉🥺 比起牛肉好少少啦, 令我非常失望, 之後已經沒有再加肉🙈🙈全餐只吃任食火鍋配料, 最後一提鹽酥雞不是新鮮炸的 ☹也沒有鹽酥味, 甜品的芋圓完全沒有QQ的感覺🙊不過$118 去傾下計食下配菜也值得的😊
火鍋肉
2021-03-01 3354 浏览
向來以高尚的用料跟特色的鍋底作賣點的酒鍋,午市推出了一個新放題套餐,以台式邊爐為主調非常特色的裝潢,很喜歡酒鍋的內部設計放題選擇不多,但價格合理,集中幾款銷售反而有利保持食品不易囤積我們選了238套餐,除了所有套餐必備的黑毛豬跟走地雞腿,多了的是USA極上牛肩胛跟鴨血配料貴精不貴多,有生蒜跟辣椒就夠了很愛他們的紫貝天葵,十分像利賓納!夠開胃,其餘的也很滋潤~我們選了最抵的[胡椒豬肚花膠黃金鮮雞湯]竟然有花膠!大大塊的花膠還真的有驚喜另外還有不少超滑嫰的雞件,雞腿肉也不少,肉味香濃少量豬肚則有些咬口接著是先上來的前菜,竟然有蚵仔煎,帶點蛋去煎不錯耶!炸雞皮有夠脆,糖醋骨是炸的?關東煮也不錯吃任吃的四款,全部都很高質當中牛肩胛的油花不得了地均衡!入口即溶,肉質滑嫰,牛肉香濃,很好吃!黑毛豬腩肉還以為會很肥,其實不然,口感不比牛肉差,只要不煮過久。而且豬肉香味也不俗呀!走地雞滑嫰得驚人,難以想像的會那麼好吃!鴨血則是偏爽彈,喜愛有咬口的朋友必點牛肚煮一煮就稔,本身已經是熟的油麥菜的質素也絕對欺場,好吃~番茄酸中帶甜,牛展亦是已熟品,很有咬口~韮菜豬肉餃比較一般,但一試無妨

非常特色的裝潢,很喜歡酒鍋的內部設計

配料貴精不貴多,有生蒜跟辣椒就夠了

很愛他們的紫貝天葵,十分像利賓納!夠開胃,其餘的也很滋潤~

我們選了最抵的[胡椒豬肚花膠黃金鮮雞湯]

竟然有花膠!大大塊的花膠還真的有驚喜
另外還有不少超滑嫰的雞件,雞腿肉也不少,肉味香濃
少量豬肚則有些咬口

任吃的四款,全部都很高質
走地雞滑嫰得驚人,難以想像的會那麼好吃!
鴨血則是偏爽彈,喜愛有咬口的朋友必點

牛肚煮一煮就稔,本身已經是熟的
油麥菜的質素也絕對欺場,好吃~

番茄酸中帶甜,牛展亦是已熟品,很有咬口~

韮菜豬肉餃比較一般,但一試無妨
题外话/补充资料: 絕對推介,光是來吃他們的主打四款物就夠回本了!
2021-02-28 188 浏览
唔明點解會有4百幾個好評。d食評其實係買返嚟首先佢黎左個小食拼盤,入面嘅鹽酥雞好韌,咬唔郁,所謂嘅台灣地道小食真係名不符實。芋圓冰個芋圓無味,個冰真係名副其實係個冰。原本期待咗杯珍珠奶茶點知冇左,又吾提個客。炸魚皮好似擺左好耐,吾脆系冧架,仲所謂嘅時令滋補燉湯,其實係蘿蔔湯,真係唔明點解會叫滋補燉湯。好少客都可以漏單既,侍應系度傾偈,落單勁慢,要咁幾次鐘先有人理,但埋單就好快。喺OpenRice度睇咗個評語,點知係名不符實
唔明點解會有4百幾個好評。d食評其實係買返嚟
芋圓冰個芋圓無味,個冰真係名副其實係個冰。
原本期待咗杯珍珠奶茶點知冇左,又吾提個客。
喺OpenRice度睇咗個評語,點知係名不符實

滋補燉湯
芋圓冰
芋頭冰
2021-02-28
下午茶
2021-02-26 148 浏览
趁住天氣仲係涼同朋友去咗打邊爐 跟住去咗台式打邊爐喺尖沙咀天文臺道 地點勁方便我哋叫咗個90分鐘食到飽套餐 揀咗黃金美人湯底入邊有雞同花膠非常之補 食完一定會靚晒套餐仲包左日本黑毛豬豚肉 走地雞脾肉 極上精選牛肩胛 同埋台灣鴨血 呢幾樣野都係任食 所以二百幾蚊呢個價錢真係抵到爛 全部賣相靚之餘仲要好好食 除咗呢啲咁靚嘅肉之外都仲有好多小食俾你任食㗎 有一般打邊爐嘅嘢食 例如午餐肉冬瓜粟米腸仔等等仲有一啲台灣地道美食連痾仔煎 鹽酥雞都有你話係咪真係好抵食唔止咁出面仲有好多嘢飲 唔係一般汽水咁簡單 有菊花杞子茶 紫貝天葵 珍珠奶茶都有 食完勁滿足特別要講一講餐廳個裝修真係好華麗 張枱勁闊落 基本上你叫晒全枱嘢食都擺得落 呢間一定有encore
有一般打邊爐嘅嘢食 例如午餐肉冬瓜粟米腸仔等等
仲有一啲台灣地道美食連痾仔煎 鹽酥雞都有你話係咪真係好抵食
2021-02-24 141 浏览
成日都聽朋友講酒窩好食,嚟到尖沙咀見到佢午市做緊任飲任食,一於同朋友試吓😍火鍋湯底加多$80 升級自選喇沙海鮮、黃金美人、酸菜白肉、台式麻辣湯底喇沙海鮮夠晒嘢味,美人鍋原來選取白胡椒同埋雞肉花膠美顏滋陰,台式麻辣我揀咗小辣,辣椒🌶️同花招好香濃仲有少麻,香辣得來刺激味蕾,仲有酸菜白肉鹹鹹酸酸湯底夠清甜✨❤️Order咗個台灣吃到飽任食90分鐘 $178/每位,任食超過30款,有特別自製照燒醬爆貢丸、台式蜂巢豆腐、包心丸丶流心粟米丸丶萵筍、台灣香腸等等😍肉丸自製所以比較新鮮同埋非常彈牙,萵筍比較爽口清甜而$178仲可以任食美國特選牛肩胛、日本黑毛豬腩肉、走地雞脾肉同埋台灣空運鴨血,呢個價錢梗係非常之抵🤩台灣空運鴨血口感好滑結實夠晒新鮮,牛肩胛牛肉味濃郁好腍,黑毛豬腩肉夠晒Juicy爽口,走地雞比較滑😀另外仲有台式小食鹽酥雞、炸雞皮、老玉、臭豆腐、蚵仔餅等都係任食架❤️😋飲品都係有任飲竹蔗茅根、羅漢果菊花茶、黑糖珍珠奶茶、紫貝天葵、雪梨雪耳杞子茶,每一款清甜可口解渴😍

而$178仲可以任食

另外仲有台式小食
鹽酥雞、炸雞皮、老玉、臭豆腐、蚵仔餅
等都係任食架❤️😋

飲品都係有任飲

自從疫情開始都冇打過邊爐 難得宜家確診人數下降左 就約朋友一齊去打邊爐傾下計 唔講唔知道原來lunch有60分鐘同90分鐘兩種限時選擇 我地就揀咗90分鐘任食 免費無限添加精選火鍋配料 台式風味地道小食 甜品同飲品 價錢由$108起到$238一位 朋友提議食豪d 就揀左$238😹***湯底就揀左黃金美人 係胡椒豬肚花膠黃金鮮雞湯 有爽口豬肚同花膠超級養顏 等緊湯底滾嘅時候 店員就送上台式小食 有糖醋骨關東煮 台式蚵仔煎同炸雞皮 朋友大讚甜甜酸酸嘅糖醋骨***最為特別嘅係擺左豬腩肉 雞髀肉 牛肩胛同鴨血嘅兩層鳥籠 牛肉放得非常精緻 好似一對花咁 以任食黎講牛肉都算高質 油脂分佈非常平均 牛味又濃郁 能夠打卡又食得不錯👍🏻基本嘅丸類大部份都有 最為特色嘅係流 心玉米球 黃金魚丸同台灣照燒醬爆貢丸 三款丸類都係爆醬 尤其係黃金魚丸 蛋黃味非常濃郁 飲品係自助形式 有黑糖珍珠奶茶 雪梨雪耳杞子茶 竹蔗茅根等等 仲有一款飲品係會啱你飲 唔夠飽嘅話仲可以叫埋個甜品食 有台式蜜瓜冰同煉奶芋圓冰 ***總括來講 座位坐得舒服 食到非常飽
總括來講 座位坐得舒服 食到非常飽
2021-02-21 129 浏览
酒窩這間火鍋店質素很高,之前晚上去過幾次。最近發現他們新推出午市火鍋放題,質素同樣是驚豔,價錢更吸引,性價比很高!.裝修環境大氣,傳統中國風,高檔而座位寬闊坐得舒服。我們選了最貴的$238 90分鐘火鍋放題,驚豔動人!日本黑毛豬豚腩肉、走地雞脾肉、極上精選牛肩甲、台灣空運鴨血,用一個雀籠架放著,豬肉牛肉卷成一朵朵花,賣相很高級,打卡一流,很似在酒店吃下午茶呢。肉質新鮮,而且塊塊厚切,令人十分滿足!特別是牛肩甲肉,肥瘦均勻、香郁牛肉味,好正呀呀呀!鍋底選擇多,一於來個四格美人:四川麻辣鍋、潮州沙嗲、鍋蕃茄薯仔濃湯豬骨鍋、黃金美人。.任叫任食配料選擇多,包括:丸類:龍蝦丸、牛筋丸、包心魚丸、墨魚丸、流心玉米球、台灣頂級丸、台灣爆漿丸等餃類:魚皮餃、韭菜豬肉餃肉類:金錢肚、牛展、雞翼素菜類:台灣蜂巢豆腐、台灣香腸、冬瓜片、油麥菜、唐生菜.而且台式飲品任飲,自己自製珍珠奶茶,不得了!雪梨雪耳杞子茶、黑糖珍珠奶茶、紫貝天葵、羅漢果菊花茶、竹庶矛根、時令滋補燉湯。也有很多台式小食......食到超飽超滿足。.其實還有台式特色甜品:台式煉乳芋圓冰、台式密瓜冰,不過吃到太飽了,下次再吃吧。.感覺很舒服
裝修環境大氣,傳統中國風,高檔而座位寬闊坐得舒服。

任叫任食配料選擇多,包括:

餃類:魚皮餃、韭菜豬肉餃
肉類:金錢肚、牛展、雞翼
素菜類:台灣蜂巢豆腐、台灣香腸、冬瓜片、油麥菜、唐生菜

而且台式飲品任飲,自己自製珍珠奶茶,不得了!

也有很多台式小食......食到超飽超滿足。

感覺很舒服,材料高質,絕對是驚豔火鍋放題的體驗,而且服務好好,可以再來。
2021-02-20 119 浏览
前一日book了位去到唔使等 迅速入座環境好闊落裝修都幾靚我地2個人比左6人卡位我地坐可以選擇用紙仔登記個人資料 冇強逼用 安心出行我地揀左個黃金美人湯底一坐低即刻比左個台灣小食拼盤我地佢d丸係幾好味的尤其個流心玉米球 黃金魚丸上菜花 花款多咁多野都只係78蚊加一食到呢個質素真係抵到爛(之前去其他火鍋鋪都要按人頭收蘸料費我明明真係唔需要醬汁嘛都要收我錢)如果下次有朋友lunch ok我都力推呢間!態度都好好明明60分鐘吃到飽因為冇乜客佢比我地hea 到大約2個鐘真係唔話得
前一日book了位

明明60分鐘吃到飽
因為冇乜客
佢比我地hea 到大約2個鐘
真係唔話得
题外话/补充资料: 真係好划算 一個人78加一 我突然朋友J 叫最貴的放題但狂食最平的香腸 都係我呢位朋友S必須精明
2021-02-18
午餐
定量豬腩
  • 黃金美人湯底
2021-02-19 110 浏览
依排周圍都開左唔同形式嘅台灣火鍋店,朋友食到上咗癮話想搵間佢未食過嘅同佢試,見到一間晏晝有放題形式的就去book, 估唔到平日下晝都坐滿曬!90分鐘任食套餐,由$108/位至$238/位,$108的就任食日本點毛豬腩肉同走地雞脾肉,到$148就已經可以任食以上兩隻肉之外,仲有精選牛肉片同台灣空運鴨血,我地就選左$238套餐,除咗有豬肉,雞脾肉,鴨血外,仲有美國極上精選牛肩甲肉,肉味極濃,雪花分怖平均,肉嘅顏色紅潤.湯底有台灣次名嘅台式麻辣鍋,泰式冬陰功,星加坡喇沙海鮮,馬來肉骨茶鍋,黑松露雜菌鍋等等,但朋友揀咗黃金美人鍋,即係胡椒豬肚花膠黃金鮮雞湯,裏面嘅豬肚同埋花膠都算足料, 雞件竟然用上大大件嘅雞髀肉,火鍋料已經有好多配料可以食,非常滋補。啲配料有好多款,最估唔到嘅竟然有雞翼,牛展,其餘有我地平時鍾意嘅午餐肉,金菇,金錢肚,頂級貢丸,蜂巢豆腐,韮菜豬肉餃,魚皮餃等等,樣樣都新鮮,同每樣有兩粒可以試到唔同款! 好戲在後頭!竟然有吸引嘅台式特色飲品自己任斟,飲品選擇有雪梨雪耳杞子茶 ,羅漢果菊花茶,黑糖珍珠奶茶,紫背天葵,竹蔗茅根,想要飲多斟幾多! 最後就係甜品,竟然係台式煉乳芋圓冰,

好戲在後頭!竟然有吸引嘅台式特色飲品自己任斟,飲品選擇有雪梨雪耳杞子茶 ,羅漢果菊花茶,黑糖珍珠奶茶,紫背天葵,竹蔗茅根,想要飲多斟幾多! 最後就係甜品,竟然係台式煉乳芋圓冰,台式蜜瓜冰,芋圓都有好多款同顏色,煙韌因唔太甜,啲冰有香濃嘅煉奶味,在半溶嘅狀態,食完好開心,我哋都好滿意依一餐,大家都話可以再嚟食😊。

2021-02-17 2303 浏览
年30晚大團年 今日天氣微冷 豬先生豬小姐又烚下烚下賀一賀今日尼到「酒鍋」環境大玩懷舊風 勁有古時朝代感覺 但又不失「潮」特色壁畫令我印象深刻 座位非常闊落坐得舒服食到飽90分鐘任食火鍋放題 我地今次決定豪爽一點 揀左價錢最貴嘅$238吃到飽套餐吃到飽套餐就是火鍋配料 台灣小食 飲品 甜品都可以免費無限添加 爽歪歪$238套餐係可以仼點日本黑毛豬豚腩肉 走地雞脾肉 極上精選牛肩甲同台灣空運鴨血嘅如果不太好肉嘅你 更可以選擇仼食黑毛豬豚腩肉及走地雞脾肉嘅$108套餐 不過打邊爐尼講當然係選擇越多越好啦先上非常吸晴嘅round 1用鳥籠放上豬牛雞同鴨血 賣相非常豪華 日本黑毛豬豚腩肉同極上精選牛肩甲砌成美美的玫瑰花 女士們見到食 都食得冧啲而且好睇又好食 肉類食落有質感唔會有雪藏味 鴨血唔係度度有得食 豬小姐勁encore配料有高達39款 分為主食同有料到豬小姐最愛嘅稻庭烏冬必點 另外仲叫左一樣索味嘅粉絲同刀削麵有料到基本野一定有 丸類 蔬菜 豆腐 菇菌 餃子等等特色啲嘅有玉米貢丸 流心玉米球 黃金魚丸流心玉米球係忌廉粟米湯味 仲要係流心 又幾得意牛展同金錢肚值得推介 豬先生encore左
年30晚大團年 今日天氣微冷 豬先生豬小姐又烚下烚下賀一賀

先上非常吸晴嘅round 1

配料有高達39款 分為主食同有料到
豬小姐最愛嘅稻庭烏冬必點
另外仲叫左一樣索味嘅粉絲同刀削麵

有料到基本野一定有 丸類 蔬菜 豆腐 菇菌 餃子等等
特色啲嘅有玉米貢丸 流心玉米球 黃金魚丸
流心玉米球係忌廉粟米湯味 仲要係流心 又幾得意

牛展同金錢肚值得推介 豬先生encore左幾次 佢話牛展牛味濃又軟腍 金錢肚好爽脆

炸魚皮不油且脆
用波菜皮嘅韮菜豬肉餃粒粒飽滿足料

萵荀 油麥菜 金菇同芋絲係豬小姐打邊爐嘅四寶 低卡健康又美味
湯底方面就揀左黃金美人(胡椒豬肚花膠黃金鮮雞湯)
金黃色嘅湯底滋陰又養顏 見到大大舊花膠 飲落有淡淡嘅藥材味 雖然不算濃味卻剛剛到味 豬小姐全程唔洗豉油都覺得好OK
台灣小食有7款 炸雞皮 鹵肉 臭豆腐 關東煮 鹽酥雞 蚵仔煎 糖醋骨

炸雞皮脆口邪惡但卻不油膩 糖醋骨酸甜開胃 臭豆腐估唔到非常之辣

蚵仔煎有應該有嘅煙韌感 而唔係變左港式蠔仔餅
臭豆腐辣到我要即刻去斟野飲
飲品方面5款 係自助形式嘅 有羅漢果菊花茶 雪梨杞子茶 紫貝天葵 竹蔗茅根 同珍珠奶茶
雪梨杞子茶清潤少甜 紫貝天葵酸甜開胃 珍珠奶茶有著濃濃嘅茶葉香 珍珠細細粒易嚼
甜品方面有2款 有煉奶芋圓冰同蜜瓜冰

為滿足嘅晚餐畫上甜美的句號

肚子漲了 身子也暖了 下次會再來了
2021-02-11
庆祝纪念
团年饭
2021-02-17 93 浏览
酒鍋係台式火鍋!今曰捉埋🐽🐽黎試下!先黎個三部曲!揀湯底、揀套餐、點配料!有60分鐘or 90分鐘套餐!90分鐘係任食!你一定識揀啦🤩!飲品有五款。菊花茶、杞子茶、紫貝天葵、竹蔗茅根、珍珠奶茶!款款都想試😛!揀咗紫貝天葵同菊花茶!健康養生嘅涼茶,飲多兩杯都唔怕😬!先打頭陣係台式小食!蚵仔煎、鹽酥雞、糖醋骨、關東煮!份量小小,可以試多幾款!黃金美人~胡椒豬肚花膠黃金鮮雞湯😍花膠厚身又夠滑!個湯好鮮甜!愛美人士記得飲多兩碗🤤!$238餐有齊豬腩肉、雞脾肉、牛肩胛、鴨血!擺盤好靚牙!好似平時high tea架🤭!再黎一round牛肩胛!肉味濃濃!必食💫!台灣香腸、午餐肉、炸魚皮台灣香腸出色!平時打邊爐少見!
酒鍋係台式火鍋!今曰捉埋🐽🐽黎試下!
先黎個三部曲!揀湯底、揀套餐、點配料!
飲品有五款。
揀咗紫貝天葵同菊花茶!健康養生嘅涼茶,飲多兩杯都唔怕😬!
先打頭陣係台式小食!
蚵仔煎、鹽酥雞、糖醋骨、關東煮!份量小小,可以試多幾款!
黃金美人~
胡椒豬肚花膠黃金鮮雞湯😍
花膠厚身又夠滑!個湯好鮮甜!愛美人士記得飲多兩碗🤤!
$238餐有齊豬腩肉、雞脾肉、牛肩胛、鴨血!
擺盤好靚牙!好似平時high tea架🤭!
再黎一round牛肩胛!肉味濃濃!必食💫!
台灣香腸、午餐肉、炸魚皮
台灣香腸出色!平時打邊爐少見!
2021-02-13 124 浏览
老友話酒鍋推出60分鐘任食$68或$108-$238任食90分鐘,仼食火鍋配料、台式小食、飲品和特色甜品,一定食到飽飽。我們選左$238黃金湯底有花膠、雞、豬肚、雞湯底味香濃,不太鹹,真不錯👍👍仼食日本黑毛豬腩肉、美國精選牛肩甲、走地雞脾肉、台灣鴨血,用靚靚鳥籠架盛著上枱覺得高級了。砌成玫瑰花造形的牛肉片味道香,口感較實。豬腩肉油味香,雞肉和鴨血很滑。台式小食有鹽酥雞、炸雞皮、糖醋骨、鹵肉、台式臭豆腐、關東煮、台式蚵仔煎。飲品有竹蔗茅根、雪梨雪耳杞子茶、羅漢果菊花茶、紫貝天葵、奶茶、珍珠奶茶,可自由加珍珠,味道不錯。甜品有台式煉乳芋圓冰、台式蜜瓜冰,解渴至岩、透心涼。地址:尖沙咀天文台道8號2樓1號舖
甜品有台式煉乳芋圓冰、台式蜜瓜冰,解渴至岩、透心涼。
地址:尖沙咀天文台道8號2樓1號舖
  • 鴨血
  • 紫背天葵
  • 竹蔗茅根
  • 花膠雞湯
2021-02-09 126 浏览
無book位嘅情下,佢話得返一張枱,即係即入啦!因為任食,但係剔點心紙咁,只飲品自己出去取,都幾衛生。入去前,先選好湯底。叫左喇沙海鮮同日本黑毛豬腩肉,我地都唔食牛。個腩肉肥瘦均勻,薄薄地淥一陣食得,但豬,都淥耐少少咁多,好在點淥都唔會嚡,肉味夠鮮。個底堅有海鮮,有有2隻大蝦同咁大隻蜆。個湯底越淥越辣,加湯後啱啱味,喇沙味超重。前菜都係任食嘅,推薦糖醋骨,關東煮梧來唔錯,但相對價值,無糖醋骨咁抵。個糖醋骨酸甜適中,骨肉平均,當然可再酸少少,但,本人口味,其實都好入味了。至於,其他火煱湯料,推介粟米丸,甜得黎粟味又唔會搶左肉丸味,仲有真係讚岐烏冬,夠彈牙,配喇沙湯,正。整體配料質素唔錯。台式肉腸,配喇沙湯,不無頂。仲飲品,款款都都咁好味,珍珠奶茶個珍珠硬左D,個茶底係式奶茶,正。其他姑竹庶矛根,菊花杞子,樣樣都咁好味,飲幾杯都覺得抵。至於個冰冰,反而于平無奇,其實如太飽,叫一個share都夠,試下佢嘅芋圓算。但呢個價錢呢個質素,我一定去完再去囉。
無book位嘅情下,佢話得返一張枱,即係即入啦!
因為任食,但係剔點心紙咁,只飲品自己出去取,都幾衛生。

整體配料質素唔錯。台式肉腸,配喇沙湯,不無頂。

但呢個價錢呢個質素,我一定去完再去囉。

2021-02-07 90 浏览
一直都很喜歡酒鍋的火鍋,得知最近在做火鍋午市放題還有點不相信,因為光從餐牌就看到很多喜歡的材料跟湯底呢!台灣吃到飽火鍋 $148高質吃到飽,最便宜$68/位便可以任食火鍋配料60分鐘!不過我覺得最划算的還是90分鐘的套餐,$108/位起~吃牛肉的話可以像我一樣點$148的,想要更優質的美國牛肩胛也可以選擇其他套餐,最貴的也不過$238,整體來講價錢真的超值!湯底方面,黃金美人這胡椒豬肚花膠鮮雞湯夠濃郁,胡椒味香濃非常暖胃!食物方面可以按鐘隨時添加,飲料及醬料則在外面自取,非常方便!飲料方面紫貝天葵、雪梨雪耳杞子茶等等都是任添,我最喜歡的還是珍珠奶茶,加了超多珍珠的呢~~我吃最多的是丸類尤其是台灣照燒爆漿貢丸、黃金魚丸及麻吉燒等都是我的最愛。除了火鍋配料這邊還有酒鍋秘制台灣小食!臭豆腐可以即食但我更喜歡再下鍋燙一燙更惹味呢!

台灣吃到飽火鍋 $148

食物方面可以按鐘隨時添加,飲料及醬料則在外面自取,非常方便!飲料方面紫貝天葵雪梨雪耳杞子茶等等都是任添,我最喜歡的還是珍珠奶茶,加了超多珍珠的呢~~

我吃最多的是丸類尤其是台灣照燒爆漿貢丸黃金魚丸麻吉燒等都是我的最愛。除了火鍋配料這邊還有酒鍋秘制台灣小食!臭豆腐可以即食但我更喜歡再下鍋燙一燙更惹味呢!

五人行,安排了一間房三張枱有一個自己空間,感覺舒適!二人一枱,二人一鍋湯底不用另加錢雙併才要加$50先選湯底有60分鐘和90分鐘可選擇再選吃到飽食物另有小食,飲品,醬汁任選飲品不會hea黑糖珍珠奶茶🧋竹庶茅根都不錯👍🏻第一轉,是不用點,會自動上枱$178 的選擇,兩朵牛肉花,兩朵豬肉片小食關東煮好食😋$178的四款食物,只加追了牛肉上菜齊的其他火煱物ok湯底.............味道不太好冬蔭公,只酸不辣蕃茄豬骨湯併麻辣火鍋🍲 食食下,豬骨湯比麻辣更辣🤷🏻‍♀️⭕️全店職員戴上口罩 ⭕️進店前量度體溫 ⭕️提供酒精搓手液 ⭕️座位間有距離感, 有膠板相隔
五人行,安排了一間房三張枱
有一個自己空間,感覺舒適!
二人一枱,二人一鍋

湯底不用另加錢
雙併才要加$50

先選湯底
有60分鐘和90分鐘可選擇
再選吃到飽食物
另有小食,飲品,醬汁任選

飲品不會hea
黑糖珍珠奶茶🧋
竹庶茅根都不錯👍🏻

第一轉,是不用點,會自動上枱

$178 的選擇,兩朵牛肉花,兩朵豬肉片

小食
關東煮好食😋

$178的四款食物,只加追了牛肉
上菜齊的
其他火煱物ok

湯底.............
味道不太好
冬蔭公,只酸不辣
蕃茄豬骨湯併麻辣火鍋🍲
食食下,豬骨湯比麻辣更辣🤷🏻‍♀️

⭕️全店職員戴上口罩
⭕️進店前量度體溫
⭕️提供酒精搓手液
⭕️座位間有距離感, 有膠板相隔
2021-01-23