2021-11-19 411 浏览
在奧海城看完電影已經很晚 幸好趕及last order遠處被霓虹燈招牌所吸引 加上燒烤那誘人香氣酒燒弄 Dining Alley🍢不一樣的體驗水泥牆身廣告噴字及單張 採用懷舊公雞碗碟就算坐近班地喱(PANTRY)也沒有渾身油煙味.▪️燒雞翼活動至30/11🐓只需要追蹤酒燒弄IG & FB專頁免費送一串雞翼 店內選用日本雞 肉質鮮嫩肥美▫️和牛五花豐富的油脂 卻又肥而不膩🐄油花分佈細緻燒烤後油脂融化在肉上 吃得出用料上乘高質▪️和牛橫隔膜外層帶有一層油脂🐮夾雜著豐厚牛肉味 五成熟保持了肉汁 嚼勁十足 沾上燒肉醬 滋味濃郁▫️雞心元好好彩食到最後一串的是日精選🫀初嘗雞心元原來不是雞心 而是心臟的前血管 十分刁鑽欣賞採用醬料燒烤 相較於配鹽更加惹味香口▪️雞頸肉習慣食串燒會叫雞皮🐔但店員推介試些特別的雞頸肉是雞頭周邊的肉 因為是經常轉動部位所以肉質更具彈性 富有嚼勁 意外的好吃!▫️牛油果綿軟清香的烤牛油果🥑用黃油和薄鹽烤制最後撒上一層黑胡椒粒 口感香糯到無與倫比▪️厚切牛舌心每塊牛舌芯只保留肉芯最軟嫩位置👅口感爽滑油香味濃 簡單配搭黑椒/鹽燒炙 突顯濃郁牛香▫️黑豚蘆筍卷這個組合配搭得宜 外層的黑豚肉燒得
在奧海城看完電影已經很晚 幸好趕及last order
欣賞採用醬料燒烤 相較於配鹽更加惹味香口
▪️雞頸肉
習慣食串燒會叫雞皮🐔但店員推介試些特別的
雞頸肉是雞頭周邊的肉 因為是經常轉動部位
所以肉質更具彈性 富有嚼勁 意外的好吃!
▫️牛油果
採用日本料理經典昆布柴魚高湯和鮮菇煮成
  • 和牛五花
  • 和牛橫隔膜
2021-11-19 83 浏览
惹味串燒傾計聖地兩個女仔唔想食咁多野又想搵個地方傾下計就走左去串燒🤤舖面十分易認,經典霓虹燈牌,好快就搵到佢。我地叫左個豬腩肉串燒冷汁喬麥麵。如果路唔中意冷食,可以簡熱湯都等。豬腩肉串燒:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️入口即溶但又唔會好膩,我朋友就算唔食肥豬肉都encore.我絕對因為呢個豬腩肉串燒番黎。大啡菇:呢個啡菇可以叫做爆汁大啡菇,係encore 之選。通常出到去好多時會燒到好dry ,但呢個絕對唔會,啖啖汁。豬頸肉:豬頸肉會配個泰式酸辣汁比你,不過個人就中意就咁食,因為佢season都好夠。銀鱈魚🐟:佢啲魚燒到恰到好處,魚好滑唔會好鞋,但略嫌有小小貴。雞翼、雞腎:串燒都係講調味,佢調味唔會太咸每款都岩岩好,又唔會overcook.呢間串燒店我絕對會bookmark番頭再食過!

惹味串燒傾計聖地
兩個女仔唔想食咁多野又想搵個地方傾下計就走左去串燒🤤
舖面十分易認,經典霓虹燈牌,好快就搵到佢。
豬腩肉串燒:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
大啡菇:
豬頸肉:
銀鱈魚🐟:
佢啲魚燒到恰到好處,魚好滑唔會好鞋,但略嫌有小小貴。
雞翼、雞腎:

呢間串燒店我絕對會bookmark番頭再食過!
  • 豬腩肉串燒
2021-11-18 31 浏览
一向喺大角咀都知道好多嘢食,今次試一間新開既串燒鋪。裝修係我最鍾意嘅80年代香港風格,已經對依間餐廳加咗好多分。雖然唔係話新開嘅舖頭,但係完全座無虛席,有高枱又有普通枱,我哋兩個女孩子被安排到坐高枱嘅位置。嘢食方面我哋叫咗個蔬菜拼盤,雞比肉,豬頸肉,最最最最最驚喜一定係個芝士年糕。冇諗過芝士年糕係咁~~~~~好食。忍唔住再encore加多左一串。兩個女仔食咗三百零蚊,唔使+1 ,都係每人百零蚊左右。另外一讚既係,兩位侍應都好貼心,全場坐滿晒,見到佢哋走來走去但係都serve 得好好
一向喺大角咀都知道好多嘢食,今次試一間新開既串燒鋪。
2021-11-17 36 浏览
公司附近新開呢間串燒店,座位唔算好多,夜晚都幾多人。叫左幾款串燒,定價唔算貴。厚切牛舌心好爽口!簡單調味咁燒已經好惹味。燒雞翼燒到好乾身,好香脆!必食黑豚五花腩!燒到D邊帶點焦脆,咬落啖啖油香!好肥美。😋芝士年糕燒到脹卜卜,用紫菜包住食,入面芝士流心,外酥內軟,好煙韌!烤和牛五花配稻庭烏冬抵食set!牛肉幾Juicy,燒到好香。估唔到烏冬都有驚喜,湯底係自家製醬油湯底,仲有冬菇同木魚。烏冬唔係平時食既咁粗,較幼,食落更有口感,似上海麵。埋單三百零蚊,唔使加一!!!呢到通風做得幾好,平時食呢類既餐廳D衫同頭髮都吸哂味,呢到完全無味!贊!
公司附近新開呢間串燒店,座位唔算好多,夜晚都幾多人。

叫左幾款串燒,定價唔算貴。

厚切牛舌心
好爽口!簡單調味咁燒已經好惹味。

燒雞翼
燒到好乾身,好香脆!

必食黑豚五花腩!燒到D邊帶點焦脆,咬落啖啖油香!好肥美。😋

芝士年糕
燒到脹卜卜,用紫菜包住食,入面芝士流心,外酥內軟,好煙韌!

烤和牛五花配稻庭烏冬

• 黑豚五花腩
  • 厚切牛舌心
  • 雞翼
2021-11-17 34 浏览
大角嘴呢個地方果然係收埋好多美食😛今日又搵到一間新開既串燒舖~地方乾淨,無油煙味,餐廳裝修行懷舊路線,幾有特色😚👅牛舌心 $48呢個重點推介‼️好夠味,唔會韌,又有汁,有三大舊厚牛舌,鍾意牛舌既朋友一定要叫呢個😋👅豬頸肉 $48兩串呢個豬頸肉好甘香,容易咬到出黎,肉亦都唔會痴牙,無燒過龍👏🏻👅扇貝 $38一隻扇貝夠味,上枱時仲有汁,有鮮味,帶子位軟淋淋🤤👅蔬菜拼盤 $68食串燒有時會覺得成餐飯太多肉,呢個蔬菜拼盤就啱晒,乜嘢都有啲(另外每一樣蔬菜都有得散叫),啱晒心大心細嘅朋友🤓👅黑豚蘆筍卷 $38呢個都一定要叫!豚肉同埋蘆筍比例啱啱好,豚肉夠汁,蘆筍都新鮮😚👅芝士年糕 $48兩舊呢個重點推介,本來以為係好似平時出面嘅芝士年糕,原來佢係仲有塊紫菜包住😛😛一咬落去,入面既芝士多到漏左落枱🧀👅雞翼 $28 一隻雞翼係日式燒法,分開咗兩邊,食得好方便,燒得啱啱好,唔會乾爭爭😎👅檸檬梳打 $32 水蜜桃梳打 $32食完咁多肉,當然要一杯有汽既野飲gur下💨本來都有啲擔心第一啖飲落去會甜到打冷震,但呢兩杯係無!😙本來仲想試雞蠔肉同燒牛油果,不過無哂貨,要留返下次再試嚕🥸

👅牛舌心 $48

👅豬頸肉 $48兩串

👅扇貝 $38一隻
扇貝夠味,上枱時仲有汁,有鮮味,帶子位軟淋淋🤤

👅蔬菜拼盤 $68

👅黑豚蘆筍卷 $38

👅芝士年糕 $48兩舊

👅雞翼 $28 一隻

👅檸檬梳打 $32 水蜜桃梳打 $32

本來仲想試雞蠔肉同燒牛油果,不過無哂貨,要留返下次再試嚕🥸
午餐
2021-11-17 193 浏览
大角咀大全街呢一頭又唔少食肆,我就畀🌸酒燒弄🌸嘅霓虹光管吸引咗入去,聽個名就知佢係食串燒食物為主啦😍。我哋就揀咗幾款試試佢。燒鵪鶉蛋外層脆口,食落煙韌有咬口,而燒牛油果真係未見過🥑,佢係用熟透嘅牛油果上面加啲鹽去燒,入口係即溶而且鹹鹹地,牛油果愛好者不妨一試。羊架就燒到外面香口內層仲好juicy,一啲都唔騷。成日食串燒都會怕唔夠飽,呢度就有主食提供。今次我哋揀咗燒黑豚五花烏冬🥰,個五花腩真係做到一層肥一層瘦,好香口,配埋個自家泰式辣醬十分惹味。仲有烤和牛上肩柳拉麵,燒到岩岩好,唔會乾柴又有燒烤香味😋。佢鋪面唔算大嗰大家想食不妨先預約一下。👍🏼
大角咀新開咗間裝修好有🇭🇰港式風嘅燒烤店🍢,食過覺得比想像中出色,好野要同大家share😚🤟🏻。.📍芝士年糕($42/2件)Grilled Cheese Mochi 2pcs店內名物,口感軟糯,搽上濃郁嘅醬油再包上紫菜,好食😋。. 📍和牛五花($78/100g)Wagyu Karubi呢個和牛五花大家真喺要試,啱啱好整到5成熟🥩,口感嫰滑帶少少脂肪🥰,必食!.📍和牛橫膈膜($88/100g)Wagyu Skirt呢款橫膈膜因為油脂比例少啲🤏🏻,所以冇牛五花咁柔軟🥩,但牛味就較突出。.📍煙肉卷($23/3件)Bacon Wrap 3pcs煙肉包住車厘茄🍅,煙肉鹹香🥓而車厘茄又夠Juicy,配搭雖然簡單但唔錯。.📍白鱔($58/2件)White Eel魚皮燒得香脆惹味,魚肉仲係juicy💧,加埋七味粉做配料真喺冇得輸💯!.📍黑豚蘆筍卷($38/4件)Pork Asparagus Roll 4pcs蘆筍夠嫩無渣,外層以香口嘅黑豚肉包住,唔錯👍🏻。.📍牛油果($38/半隻)Avocado 第一次食牛油果串燒🥑,口感軟滑,簡單加上已經幾好食。.📍豬頸肉冷拌蕎麥麵($70)Cold Soba wi

📍芝士年糕($42/2件)
Grilled Cheese Mochi 2pcs
店內名物,口感軟糯,搽上濃郁嘅醬油再包上紫菜,好食😋。

📍和牛五花($78/100g)
Wagyu Karubi

📍和牛橫膈膜($88/100g)
Wagyu Skirt

📍煙肉卷($23/3件)
Bacon Wrap 3pcs

📍白鱔($58/2件)
White Eel

📍黑豚蘆筍卷($38/4件)
Pork Asparagus Roll 4pcs
蘆筍夠嫩無渣,外層以香口嘅黑豚肉包住,唔錯👍🏻。
📍牛油果($38/半隻)
Avocado
第一次食牛油果串燒🥑,口感軟滑,簡單加上已經幾好食。

📍豬頸肉冷拌蕎麥麵($70)
Cold Soba with Pork Neck
蕎麥麵伴上胡麻醬同韓式泡菜,味道好開胃又清爽!豬頸肉夠晒油潤🐷,不過部份切得太細條影響咗口感,呢點可以改善一下👉🏻👈🏻。

📍唐揚雞配熱稻庭烏冬($68)
Deep Fried Chicken with Udon
幼身嘅稻庭烏冬口感幼滑而且非常吸湯,醬油湯好入味,深得草根妹妹喜愛🥰。唐揚雞啱啱炸起🐥,外脆內嫩又夠Juicy💧,食得過。

2021-10-25 158 浏览
大角咀最近開左間新既串燒店喎,仲係全新既港式巷仔風燒烤店,梗係要去食下啦。串燒既選擇非常多,仲有好多唔同既肉類選擇。串燒即叫即燒,我地就叫左幾款睇落好似唔錯既串燒同一個麵餐。和牛橫隔膜 100g 88 - 油脂同肉比例平均d,燒過既牛肉味十分濃郁吉烈炸蠔 38 - 炸到金黃色,咬落香口又鬆脆芝士年糕 42 - 熱辣辣咬落去軟綿綿黑豚五花腩 48 - 燒得好香口雞皮 23 - 香脆又邪惡,要燒完即刻食白鱔 58 - 我地既至愛,魚皮非常脆,白膳肉質新鮮彈牙牛油果 38 - 第一次食燒牛油果,估唔到熱辣辣個質感都幾有趣煙肉卷 23 - 煙肉包住車厘茄,咸香加酸甜既prefect match鵪鶉蛋 23 - 都唔錯除左串燒,餐廳仲有烏冬,蕎麥麵,拉麵食,我地就share食左碗蕎麥麵,配一碟烤和牛五花 (108)。個麵都好大碗仲有冬菇,柴魚片等等配料。最近轉天氣熱辣辣食就岩哂。烤和牛五花燒得勁靚,肉質好軟稔。。。酒燒弄大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖。。

吉烈炸蠔 38 - 炸到金黃色,咬落香口又鬆脆

鵪鶉蛋 23 - 都唔錯

酒燒弄
大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖

2021-10-20 146 浏览
又有新餐廳介紹啦 今次呢間係裝修帶有港式風味嘅巷仔風燒烤店🍖酒燒弄🥩對於有呢間咁高質嘅餐廳進駐 作為大角咀友嘅我表示很高興🥳◾皇牌推介 °美國極佳級牛肉眼扒份量比我想像中大🤤我哋揀咗五成熟 廚師處理得好好 望到中間粉嫩嘅效果已經心心眼啦😍肉質軟稔 入囗感覺都好嫩🐂除咗牛之外 另外仲有西班牙伊比利豬鞍 都係皇牌推介嚟架🏅◽燒烤類 °銀鱈魚扒°扇貝揀咗兩款自己鐘意嘅海鮮😝銀鱈魚唔係度度有得食 呢度有當然要叫啦 魚肉好嫩滑 簡單嘅調味已經好好食🐟而扇貝係店員推介 唔係日日有貨返架😌大隻得嚟仲好新鮮 好有鮮味◾串燒類 °黑豚蘆简卷°翠玉瓜有啲後悔點解串燒叫咁少🙈我想講呢度係我食過咁多間燒得最好嘅一間 好嘅地方在於燒完都一啲都唔乾 黑豚好juicy 係充滿肉汁啊🐖就連翠玉瓜都係 香得嚟完全唔乾 真係好好食👏🏻◽小食類 °吉列炸蠔有我嘅地方就有炸蠔 有炸蠔嘅地方就有我😂應該好多人知呢個係我飛佛之一🦪都幾大隻炸得幾鬆脆
對於有呢間咁高質嘅餐廳進駐 作為大角咀友嘅我表示很高興🥳
◾皇牌推介 °美國極佳級牛肉眼扒
◽燒烤類 °銀鱈魚扒°扇貝
◾串燒類 °黑豚蘆简卷°翠玉瓜
◽小食類 °吉列炸蠔
USDA肉眼扒 $288足足340g既肉眼扒 超級juicy同有肉味雖然睇落好似好熟 個食落去係好腍仲要勁大塊 食肉獸必試下 好食過好多西餐廳添和牛橫隔膜 $88店員推薦我地試下和牛既呢個部位果然油脂同肉既比例會比較平均 唔會太漏每日限定 都會有唔同既menu 我地當日既就係 汁煮牛舌 牛舌好厚身之餘仲超級軟身 🤤大啡菇 $32 黑豚五花腩(2串) $48雞腎 $23 雞膝軟骨 $23 牛油果 $38厚切牛舌芯 $58 雞翼(日本雞) $28牛油果🥑好特別 燒完好似食緊蛋黃咁 好正本身想試海鮮 下次要預訂先😗
USDA肉眼扒 $288

厚切牛舌芯 $58 雞翼(日本雞) $28

牛油果🥑好特別 燒完好似食緊蛋黃咁 好正
本身想試海鮮 下次要預訂先😗

2021-10-17 101 浏览
今次已經係我第二次黎呢度啦餐廳大約20個位 有high table 我估比人飲野傾計 有矮枱食飯建議訂左枱先 始終餐廳座位數目唔多呢間餐廳主打串燒 都有燒物同麵食佢地有啲special item唔on menu記得問下佢地第一次黎食個special係 豚肉波子串又甜又juicy encore encore 今次再黎 有白膳腩串 燒到好脆 仲要好肥美一試難忘食肉既朋友 唔好錯過佢地既”黑豚五花腩” “牛舌心” “白膳” “雞腿肉” Arm晒同朋友黎食野吹水 飲下酒不過餐廳新開 未有酒牌職員話歡迎我地下次自己帶酒黎
今次已經係我第二次黎呢度啦

白鱔腩
唐揚雞配蕃茄濃湯稻庭烏冬
七味魚翅
豚肉波子串
豬頸肉泡菜件蕎麥冷麵(配胡麻醬)
2021-10-16
白鱔腩
唐揚雞配蕃茄濃湯稻庭烏冬
七味魚翅
豚肉波子串
豬頸肉泡菜件蕎麥冷麵(配胡麻醬)
  • 黑豚五花腩
  • 燒白鱔