9月初同男友仔第一次過生日, 於是諗住有個特別的預備。由於我沒有為意要俾deposit . 因此於book枱時才知道。但打book 枱都搞左好耐, 話說我星期日打電話去無人接, 星期一朝至收到電郵回覆(我男友仔生日當天)但係封e mail 說要我當天兩點前入落一個HSBc 的戶口, 嘩你估個個都有HSBC 戶口咩, 同埋我要返工,份工唔方便出街食晏,我咪問阿Joyce 有無其他方法入數, 但係電話無人聽, 電郵好遲至覆。我問佢\地有無PPS或者有無其入數戶口如銀通, 我五點幾放工至問到有無, 但原來無, 又話因入唔切數原本7pm 的booking 要tun 到8pm , 算吧, 因我放office hour, 所以放工當然係去不到滙豐入數, 於是我四圍撲那些可錢的存款機, 但係當我找到第二間HSBc其時巳六時正. 我同Joyce 講話入緊數要遲少少, 佢\如六點三前入唔到數就幫我唔到.我心諗真係有動想唔食. 價錢唔平(雖我係食最低消費個隻) 但係真係十分煩。我再同佢\講我想先放個親手整的蛋糕到餐\廳,又一定要某時間出現(有客時才可接埋我上去). 早又唔得,遲又唔得.,,一係就食的時候一併拿上來, 但家下我想俾驚喜男友, 大把地方都可以俾我預早拿個cake 入去啦, 仲有我夠鐘meet Joye 時,佢\同事找不到我又無打我手提, 又過了數分鐘打來好晦地說她的同找我唔到. 我心諗佢\接人時可帶對講機,或手提啫
不過一上到去環境好靚好浪漫, 個師傅仲問我需不需要看熱個cake , 嘩我心諗你幫我倒出來放在個碟上就得,點知上枱時仲幫我修飾埋d蛋糕邊仲擠左d好靚的字, 將個cake 變靚左幾倍,
個男老闆好好人, 佢\見我地一上去好興奮係咁影相,(我男友話好似去了仙境一, 我覺得去了歐洲的餐\廳)仲開埋其他房俾我地影相, 間間房的主題都有d唔同.
由於我一千蚊食餐\飯太貴) 因此我們坐了在廳, 但係都好ok, 可能平日無人, 我地仲可以慢慢食, 無人打擾, 食完一碟同一碟之間仲可以有位跳下舞同小睡片刻,,,好浪漫, 最開心就食到十點鐘左右時, 有間private room的客人走左, 個男老闆俾我地入去飲野同切cake 我同我男友都好開心呀!
不過食物overall ok , 蠔,南瓜湯同雲吞極之好味.但牛扒好生怪怪地........
不過尼呢度食野都啱拍下拖慢慢食, 諗住度過一晚就啱哂了