2018-04-12
每次經過豉油街見到呢間農米莊都好想試,話說係可以成碗連湯都可以飲晒既米線,襯住今日去旺角睇戲決定一試為快🤓入面座位算比較多,而且人流去得快,等左10分鐘就可以入座🤨一入到去就見到推介既椰子雞湯米線既海報,呢碗當然要揀呢,另外就叫埋黑蒜雞湯米線,小食選個太極鴛鴦皮蛋,完成。😇✨首先係椰子雞湯米線,先睇賣相係唔錯既,個米線白雪雪咁幾靚架,第一口飲落個湯底清清甜甜幾好味既,但又唔叫得上好特別呢🧐算唔錯啦。但唔會成碗飲晒!舊雞就幾滑既!😌輪到黑蒜雞湯米線,可能口味同我想像大大不同既關係,個蒜味太過濃吧,無錯個湯底應該係健康既,個太濃既蒜味真係無辦法飲晒全碗湯😅😅同埋有點油!我會覺得椰子雞湯吸引d❗️最後呢個太極鴛鴦皮蛋🤢🤢🤢老實講係難食同好好好奇怪!食左一粒後真係唔想再食,皮蛋顏色特別,連味道都特別,感覺似變壞了😓😓可能係我唔識欣賞👀ι don'т ĸnow!!P.s.整體黎説係比較失望!兩碗湯底感受唔到有雞濃厚既湯味,相信無下次了🤫
✨
椰子雞湯米線