有點,不想太夜先回家食,所以係條街求其揾間醫肚。見佢講到可以飲晒碗湯,咪即管試下。入到去,佢menu都算多選擇嘅。有set死,亦有自選,睇左一輪,都係選左set好嘅碗米線。叫左個沙嗲雞湯米線配雞嘅。一飲個湯,係幾有雞味湯,但得好少好少沙嗲味。仲有少量配菜,有黑木耳,豆腐干同埋2,3條菜。雞算有雞味嘅都叫唔錯,但比左好多骨翼我囉。最後係個米線,唔夠粗,唔夠咬口,唔滑,整個黎講,除左個湯,雞一般ok,其實普通嘢,差不多40唔算貴,但唔會再有想黎多次嘅唸法。

有點,不想太夜先回家食,所以係條街求其揾間醫肚。
見佢講到可以飲晒碗湯,咪即管試下。

叫左個沙嗲雞湯米線配雞嘅。
雞算有雞味嘅都叫唔錯,但比左好多骨翼我囉。
2019-05-08 99 浏览
講起米線,大家一定剩係諗起譚X,X記,但有啲小店米線都唔錯~呢間米線好早已經聽過,傳說可以連湯飲埋嘅米線,我自己本身都鍾意食藥膳/飲雞湯,終於有一次試到啦!我叫咗藥膳農米雞米線藥膳味唔算好濃,清清地,雞件都好滑,唯獨分量少咗啲雖然我無飲晒啲湯,但絕對唔似味精加工嘅湯底,有機會一定再食!(下午茶時間連飲品$50有找,抵!)
我叫咗藥膳農米雞米線

藥膳味唔算好濃,清清地,雞件都好滑,唯獨分量少咗啲
  • 懷舊藥膳雞湯米線
2019-05-03 112 浏览
今日和老公在The One看完電影,便走到厚福街看看有什麼好吃。因為吃了太多爆谷的關係,所以都想吃些湯麵之類的,最後決定去農米莊。我點了一個藥膳米線,配菜有冬菇,云耳,杞子,紅棗,蟲草花,菜和豆卜。我老公點了一個椰子雞湯米線,配菜有椰子絲,冬菇,雲耳,支竹,豆卜,時菜。點菜後,不到5分鐘米線便上枱了,出餐很快。藥膳味湯底重香藥材味,椰子雞湯很清甜,兩款湯底也不是太鹹,鮮雞味不錯,沒有雪藏味,很新鮮,不過太多骨了,吃起來有點麻煩,而湯底就不夠熱。餐牌上聲稱是一碗可以連湯都飲晒嘅米線,不過食完之後我都覺得好口渇。

點菜後,不到5分鐘米線便上枱了,出餐很快。

2019-05-02
$55 (宵夜)
  • 藥膳雞湯米線
今日約咗朋友去尖沙咀行街睇戲,行到餓餓哋,就諗住搵地方食飯,就去咗有名食街搵食,見到一間標榜可以成碗湯都飲晒嘅米線,就入咗去試...呢度嘅湯底真係好多,應該係行健康路線,有好多養生湯底同平時喺米線鋪都會有機會見到嘅湯底,例如麻辣,酸辣等等!淨係講湯底都有十幾款咁多,真係揀到花都眼亂,不過唯獨是特別嘅係有冬陰公湯底,因為應該係食泰國嘢先有嘅口味,仲有喇沙湯底添...我就試咗個冬陰公海鮮雞湯米線,味道比一般泰國嘅冬陰公冇咁辣,有幾啱香港人嘅口味如果正宗嘅冬陰公可以辣到食唔到,我朋友就叫咗個椰子雞湯米線,我食咗佢幾啖又幾特別喎!有震震嘅香味啲雞又滑,食食吓真係可以飲晒啲湯,下次去尖沙咀想食野又有一個新選擇!
  • 冬陰公海鮮雞湯米線
2019-04-28 119 浏览
呢間咁嘅舖頭,門口塊板寫到好平咁,但其實又貴又少,當日係買外賣,等15分鐘,店舖裡都坐得幾滿,好聲好氣同店員講嘢又唔應人,態度差。黑蒜雞湯米線唔知店員點包裝,成塊外賣盒膠蓋爛l咗落個湯裡面,變相幫我加料,我仲要夾返起個爛膠蓋再食,諗起個畫面都幾折墮。個湯好深色但冇咩味,都食唔出有黑蒜味,麵份量大概只有譚仔3份之1,唔好話阿叔啦,正常食量嘅人都唔夠食。師傅刀功一流,切雞切到咁薄都幾厲害,食埋骨都唔夠飽。米線好碎但食落又硬硬地,真係創新口感,第一下感覺好l難食,難食到食一啖已經掉。下午茶要40幾蚊,各位如果食開s可以去試試。
黑蒜雞湯米線

下午茶要40幾蚊,各位如果食開s可以去試試。
黑蒜雞湯米線
2019-04-19
15 分钟 (外卖自取)
下午茶
2019-04-26 54 浏览
Came here for the healthy soup chicken noodles. I ordered the chinese medicinal soup - goes with different kinds of fungus and other chinese medicine. Some reviews claim that you can actually drink the soup and finish the whole bowl of noodles. Yeah.. of course.. one could easily finish the noodles because the portion is not exactly sizeable... Besides, it was quite disappointing to fund a layer of chicken fatty oil on the soup. I had to remove it with a spoon constantly while eating. As for the

As for the taste of the soup... I personally can still taste some addition of msg despite it was claimed that no additives was added... i’d say its questionable... because i had this urge to drink lots of water after the meal.

To conclude, if the chicken was non-processed and the soup was really additive-free. This place would be a great place to lunch at... but ... idk.. judge for yrself!
2019-04-03 265 浏览
不知為什麼最近都特別喜歡吃熱騰騰的東西,看到「農米莊」主打的是鮮雞湯米線,不期然便引起我的食慾,所以我決定到此用膳。這裏擺放了不少餐桌和椅子,同時又有卡座,加上地方不大,所以感覺有點狹窄!酸辣雞湯米線既然這裏主打的是鮮雞湯米線,那我當然一定要把它點下來,但是我又喜歡吃酸辣的東西,所以最終點了酸辣雞湯米線。此外,喜歡吃雞蛋的我另外加了一只溏心蛋。這酸辣雞湯米線的湯底酸辣度調校得恰到好處,味道討好,同時又相當惹味,米線口感滑滑的,真的不錯! 另外,雞肉的肉香味是相當濃郁,但是就不夠嫩滑而變得有點失色! 而溏心蛋都做到溏心,但如果蛋香味再濃郁多一點則更為理想!雖然這裏的地方有點狹窄,但是服務相當有禮,所以感覺還不錯! 而食物方面亦都不俗,不過仍然有進步的空間,希望他們能夠繼續努力!

酸辣雞湯米線

2019-04-02
2019-04-01 180 浏览
一間自稱可以連湯都飲埋既米線,但係我真係飲唔落。睇menu 大部分都係雞湯米線,我就叫左一個椰子雞湯米線。個麵黎度賣相都幾好既,飲左一啖湯,覺得唔係好對路,完全唔似係煲出黎既湯底,陣椰子味好唔真實好表面,感覺係用濃湯寶之類既湯精煲出黎。米線好淋,完全無咬口,失敗。d雞我就好介意,又細舊,又多骨少肉,份量又少。呢碗米線,由湯,配菜同米線都完全唔合格。叫杯熱檸水,又係得兩塊紙咁薄既檸檬,洗唔洗咁慳皮。最後真係想同佢講句:D湯真係飲唔落啦!
一間自稱可以連湯都飲埋既米線,但係我真係飲唔落。

呢碗米線,由湯,配菜同米線都完全唔合格。
叫杯熱檸水,又係得兩塊紙咁薄既檸檬,洗唔洗咁慳皮。
最後真係想同佢講句:D湯真係飲唔落啦!
2019-03-28 102 浏览
又係兩點食飯嘅時間同個朋友去咗試食呢間餐廳我食咗個麻辣雞湯米線麻辣味唔太重仲有清湯味雞件都幾多,食得出鮮味重同一般嘅譚仔好大分別個湯底麻甩得來可以飲得落口真係第一次食另外朋友叫咗個椰子雞湯 椰子味嫌太濃,我覺得味道一般
又係兩點食飯嘅時間
同個朋友去咗試食呢間餐廳
我食咗個麻辣雞湯米線
麻辣味唔太重仲有清湯味
雞件都幾多,食得出鮮味重
同一般嘅譚仔好大分別
個湯底麻甩得來可以飲得落口真係第一次食
另外朋友叫咗個椰子雞湯
椰子味嫌太濃,我覺得味道一般

2019-03-26 93 浏览
厚福街出名多野食,今日就黎左試下食呢間濃湯米線舖頭有好多唔同湯底嘅米線,簡都簡左成15分鐘😂😂最後同朋友叫左二個醉雞湯米線,一個椰子雞湯米線藥膳醉雞湯米線入面有當歸,啱哂冬天保暖🤪🥰如果講湯底我覺得椰子雞湯比較做得出色,令我飲唔停😂搞到朋友都無咩點食到雞件份量唔多,但勝在入味 黑金雞翼 雞翼一咬落去就知醃咗好多日,肉質唔好食,但個汁係特別的,但唔會推介係必食🤔黑松露墨魚餅黑松露醬配埋一齊食又幾夾,可以一試
厚福街出名多野食,今日就黎左試下食呢間濃湯米線

藥膳醉雞湯米線入面有當歸,啱哂冬天保暖🤪🥰

雞件份量唔多,但勝在入味

黑金雞翼

黑松露墨魚餅

黑松露醬配埋一齊食又幾夾,可以一試
2018-12-24
2019-03-20 172 浏览
每次經過厚褔街都看到很多人在門口,想信一定有其招牌米吃,於是決定揾日過來試試。看見午市飯餐,價錢都很大衆化,可是同事說作為農米莊,第一次到來,係咪應該要吃米缐呢⋯⋯又好似講得很有道理。一行三人,聽到同事這樣理智的分析,大家各有選了一款米缐。椰子雞湯米缐$46~椰奶味味香濃風味豬扒$28~懷舊藥膳雞湯米$46~點解藥膳雞湯是懷舊?筆者未明,合格之選,未見突出。喇沙雞湯米缐$45~完全沒有喇沙的感覺,朋友話普通過普通。墨魚餅$24~新鮮炸起👍🏼👍🏼整體來說:如果雞是招牌菜的話,未見突出,大衆化價錢,地舖當眼位置,果然有著數,方便就腳,適合上班一族。

又好似講得很有道理。

一行三人,聽到同事這樣理智的分析,大家各有選了一款米缐。

椰子雞湯米缐$46~
椰奶味味香濃
椰子雞湯米線

風味豬扒$28~

風味豬扒

懷舊藥膳雞湯米$46~
點解藥膳雞湯是懷舊?筆者未明,合格之選,未見突出。
懷舊慈藥膳雞湯米線

喇沙雞湯米缐$45~
完全沒有喇沙的感覺,朋友話普通過普通。
喇沙雞湯米線

2019-03-18
風味豬扒
墨魚餅
2019-03-20 54 浏览
同朋友去咗農米莊食晚餐 藥膳養生外表都幾吸引因為尖沙咀好少 有呢啲價錢嘅地方 各點了一碗 米線 同飲料裏面大概有七種唔同嘅湯底有部分有雞 雞亦係佢嘅主打 椰子雞湯底椰汁 味濃但同本身藥膳有少許差距 藥膳鍋底成功夫底 都好滋補滋陰環境細細 但唔算太迫 服務態度一般但可但如果喜歡食藥膳米線可不妨去試一試而且價錢合理
2019-03-08 171 浏览
平常看門口總是排隊,這天午餐下雨,看到沒人排隊,馬上進去試一試。店舖不太,必須要搭抬坐,叫了一個藥膳雞湯米線$46,熱飲+$2,很快便上菜,很足料很香味道也剛好,雞肉不老,我連湯整碗喝光,身體感覺很溫暖。坐對面的女生像在附近工作,叫了一個椰子雞湯米線,一直不上菜,在玩手機,一聲不響的,到我吃完了,她看一看我,我最後忍不住問她怎麼你可以一直不聞不問在空等?這時她才發覺不對勁,才叫待應追單... 我走了,不知道她到還有多少時間吃午飯呢⋯⋯

• 懷舊藥膳雞湯米線
2019-02-17 262 浏览
睇到評語!又香菇又油飯真的不能不試!就叫個外賣!點知極度失望!飯唔熟!個飯唔熟唔通淨係食雞!啲雞係凍雞!而油飯係白飯加左少少油飯!冇油飯嘅香味!根本唔值一試!衰在叫外賣!冇得轉其他嘢食!好彩響街尾買左個椰子雞湯頂肚!早知食街尾嗰間雞飯好過!
農米雞飯
外卖自取
2019-02-13 188 浏览
現代人越嚟越講求健康 麻辣米線香辣米線川味米線等等嘅米線已經變得越嚟越行相反清湯米線花膠米線藥膳米線呢啲就變得越嚟越吸引 今日放學經過左呢間以健康為先藥膳米線為主嘅餐廳同同學入去試吓呢碗人心藥膳米線係咪真係咁有藥嘅味道鋪頭既藥膳雞湯米線出名咁我哋梗係叫咗一個藥膳雞湯米線啦! 呢個米線食落去真係有重藥材嘅味道湯底亦都比較清 就連雞食落去都好似係白灼感覺雖然呢個嘅湯底真係幾好飲但係如果整做藥膳雞米線嘅話我就覺得佢嘅雞味道偏淡 唔太好食 建議如果真係唔係咁追求健康嘅可以嚟呢度食下佢其他嘅午餐例如係set lunch飯如果真係好想健康少少減緊肥嘅朋友就可以試吓呢個藥膳雞湯米線但係我覺得食落去味道其實一般