2022-09-27 12 浏览
🔸辛手村傅統味乾鍋 bb辣辛手村傅統味(套)豬頸肉(套) 蝦(套)魚皮餃(套)金針菇(套)個鍋底好惹味!香辣味道有層次,加埋超多蔥花,完全係色香味俱全,好正!辣度係bb辣,都唔太bb但好過癮!建議大家都由呢個辣度開始挑戰!配菜方面超推豬頸肉,脆脆地口感唔會太油膩好香口、蓮藕片好脆好爽口,一樣係必點!土豆絲係厚切粗薯條,偏爽口而且好入味!🔸重口味成都燒茗皮 $32好有驚喜!重口味原來係蔥蒜,每一卷裏面都爆餡料!!我本身就好鍾意食啲煙韌嘅嘢,所以煙煙韌韌嘅茗皮超岩我胃口!jengggg~🔸川燒經典豬頸肉 $42豬頸肉好脆口,調味有少少蜜糖超級惹味!(我男朋友對於啲蜜糖沉迷到其他所有嘢都要掂一掂啲蜜糖嚟食,店員有幾次想收碟我男朋友都唔俾佢收走剩低嗰啲蜜糖汁,勁尷尬...)🔸秋葵牛肉卷(1串)$38外層肥牛燒到有少少焦香,一啖咬落去裏面嘅秋葵爽脆勁有口感,成個配搭超級夾,清爽得來又好滿足、孜然好夠、超推介!🔸川燒厚切牛舌心 $68超厚肉牛味香濃又juicy,孜然味好正、好食🔸辛手村特調雞泡魚乾 $52🔸辛手雞棒肉串(1串)$32🔸芭樂烏龍冰茶 $34🔸荔枝烏龍冰茶 $34

🔸辛手村傅統味乾鍋 bb辣
辛手村傅統味(套)
豬頸肉(套)
蝦(套)
魚皮餃(套)
金針菇(套)

🔸重口味成都燒茗皮 $32

🔸川燒經典豬頸肉 $42

🔸秋葵牛肉卷(1串)$38

🔸川燒厚切牛舌心 $68
超厚肉牛味香濃又juicy,孜然味好正、好食

🔸辛手村特調雞泡魚乾 $52

🔸辛手雞棒肉串(1串)$32

🔸芭樂烏龍冰茶 $34
🔸荔枝烏龍冰茶 $34
2022-09-25 14 浏览
我同朋友都超爆鐘意食辣朋友搵到一間幾創新既食辛辣既鋪頭當然要黎試下呢度主打干鍋同串燒,我地兩邊都有叫啲野食試下估你唔到麻辣黑松露干鍋真係同個名幾岩,估唔到可以咁煮法,黑松露同麻辣香相輔相成,同樣突出,令到味道好豐富,唔會過辣但又幾惹味,可以自選配菜,我地叫左肥牛片、午餐肉、墨魚丸、椰菜花同蓮藕。我特別鍾意椰菜花同蓮藕,兩者都入晒味,又香又辣,呢個鍋份量都幾多,兩個女仔食其實都唔需要加飯仲叫左幾款串燒川燒厚切牛舌心超推介!牛舌幾柔軟juicy,同埋落左香料夠晒味!辛燒魚腐串好特別,但無令人失望,個魚腐偏香甜,食落有點似甜品,好食好食川燒翠玉瓜辛手雞棒肉串日式燒鰻魚食辣嘢梗係要跟酒

我同朋友都超爆鐘意食辣
朋友搵到一間幾創新既食辛辣既鋪頭

當然要黎試下
呢度主打干鍋同串燒,我地兩邊都有叫啲野食試下

仲叫左幾款串燒
川燒厚切牛舌心

超推介!牛舌幾柔軟juicy,同埋落左香料夠晒味!

辛燒魚腐串

川燒翠玉瓜

辛手雞棒肉串

食辣嘢梗係要跟酒
2022-09-24 27 浏览
「辛手村」聽個名真係未必諗到係食咩🤔但其實係食fusion川菜的😲例如創意口味干鍋😍每晚9點半更化身為一間酒吧🌙.估你唔到麻辣黑松露干鍋🍲真係估唔到干鍋既可以保留到川菜傳統麻辣🌶仲同黑松露可以咁夾😱入面嘅配料有💁🏻‍♀️肥牛片🐄魚豆腐、椰菜花🥦蓮藕、娃娃菜、薯仔🥔肥牛片口感彈牙入味😋薯仔、蓮藕爽脆😬加埋其他配料,口感豐富👍🏻.川燒魷魚鬚串🦑魷魚鬚燒到外脆內軟😌好易咬開,配酒一流🍻.川燒牛肉串🐄嫩得嚟幾有咬口😙.重口味成都燒苕皮🔥苕皮包住蒜蓉、葱花🧄勁惹味🤤.辛燒魚腐串🐟魚腐燒完質感軟綿😉.辛燒花枝丸🍢花枝粒彈牙,調味適中😆.川燒韭菜(2串)🥬韮菜落咗好多孜然粉🧂食落勁惹味😗.Pineapple sea🌊菠蘿味令杯酒fresh啲🍍邊飲邊食川菜,越食越爽😜.今晚打老虎🐯原來係提子味cocktail🍇呢款相對甜啲,所以比較易入口☺️
川燒魷魚鬚串🦑魷魚鬚燒到外脆內軟😌好易咬開,配酒一流🍻
川燒牛肉串🐄嫩得嚟幾有咬口😙
重口味成都燒苕皮🔥苕皮包住蒜蓉、葱花🧄勁惹味🤤
辛燒魚腐串🐟魚腐燒完質感軟綿😉
辛燒花枝丸🍢花枝粒彈牙,調味適中😆
川燒韭菜(2串)🥬韮菜落咗好多孜然粉🧂食落勁惹味😗
  • 估你唔到麻辣黑松露干鍋
  • 麻辣黑松露干鍋
喺旺角買完波鞋就要搵食,見到呢間環境唔錯,韓風裝修,以白色為主調既餐廳,即刻拎咗兩個位坐低。:原來餐廳係一間川式串燒干鍋店,由一班後生仔女打理,提供起過30幾款川式同日式串燒,仲有自家創既麻辣黑松露&日式壽喜燒味干鍋。:🥢日式壽喜燒味干鍋🥘————————————————可以揀選自己喜歡嘅配料,每款有$28至$58不等,醬汁夠濃郁,令配菜好入味,仲有配埋白飯,撈飯食啖啖滋味,干鍋撒上大量白芝麻同青蔥,令到色澤更鮮艷。:🥢串燒🍢—————燒豬頸 :肉質爽口、沾上蜜汁、甜絲絲燒魷魚鬚:肉質新鮮彈牙碎雞肉撈雞軟骨 : 孜然粉為味蕾帶來衝擊,雞軟骨帶來咬口帶子: 大粒、夠juicy 、唔會乾爭爭鳳梨: 爆多汁、勁香甜:🥢飲品🍹—————食得川菜,總係好想點啲清甜嘅飲品,叫左芭樂烏龍冰茶&鳳梨烏龍冰茶,飲品唔會太甜,水果味又夠,入口就知道係咩水果,再慢慢滲出淡淡清香烏龍,覺得呢度嘅台式手沖嘢飲唔錯!:🥢甜品🍮————— 柚子涼粉冰,巧妙地推出清新夏日既甜品,中和食物既油膩,以柚子味製成近似涼粉口感既Jelly,夠fresh 。:去到夜晚道餐廳每晚9點半會轉為酒吧,連燈光都會調校,可以喺度飲酒食水

🥢日式壽喜燒味干鍋🥘
————————————————

🥢串燒🍢
—————
燒豬頸 :肉質爽口、沾上蜜汁、甜絲絲
燒魷魚鬚:肉質新鮮彈牙
碎雞肉撈雞軟骨 : 孜然粉為味蕾帶來衝擊,雞軟骨帶來咬口
帶子: 大粒、夠juicy 、唔會乾爭爭
鳳梨: 爆多汁、勁香甜

🥢飲品🍹

🥢甜品🍮
—————

去到夜晚道餐廳每晚9點半會轉為酒吧,連燈光都會調校,可以喺度飲酒食水煙,幾Chill!
2022-09-22 271 浏览
同事話最近食過位於#旺角 #黑布街 的 #辛手村 ,是一間食#特色川菜 餐廳,仲有店舖自家創作的干鍋口味,分別是麻辣黑松露/日式壽喜燒, 趁今晚經開便食下先得☺️。我選了麻辣黑松露味干鍋口味,4款配料我哋點左豬頸肉、福州丸、蓮藕同萵筍, 點左bb辣嘗試下。除了夠晒份量嘅主菜外, 配菜還有薯仔條🥔,真係唔怕唔飽肚☺️👍。熱辣辣的干鍋上枱己聞到好香,辛辣黑松露很惹味,加上有各款唔同嘅食材撈在一齊,口感豐富,真係會不停口咁食,蓮藕片、薯仔索埋d汁更好吃。叫左幾款串燒送下啤酒🍻,🍢川燒芝心芝士丸,小心咬開爆芝士燙親個咀啊。🍢 川燒厚切牛舌心,牛舌燒得微焦,肉味濃郁。🍢 川燒魷魚鬚串,好juicy。🍢 辛手雞捧肉串,外脆內軟有些軟骨口感。🍢 辛燒魚腐串,加上辛辣好惹味。🍢磯燒菠蘿🍍,燒得幾好味,菠蘿係解辣同幫助消化的食物,故食串燒一定要叫佢。差不多9:30離開時,見到餐廳在調暗燈光,原來晚晚都會改變成酒吧形式,款待客人。

叫左幾款串燒送下啤酒🍻,
🍢川燒芝心芝士丸,小心咬開爆芝士燙親個咀啊。
🍢 川燒厚切牛舌心,牛舌燒得微焦,肉味濃郁。
🍢 川燒魷魚鬚串,好juicy。
🍢 辛手雞捧肉串,外脆內軟有些軟骨口感。
🍢 辛燒魚腐串,加上辛辣好惹味。

2022-09-18
2022-09-22 27 浏览
辛手村旺角黑布街21號地舖今日同朋友黎到旺角黑布街食左呢間一直好想試既餐廳,入到黎好似cafe咁,好簡潔好文青feel感覺好舒服,不過呢到主打係食川菜既,喺cafe度食麻辣川菜呢個感覺好破格,而係菜式方面,餐廳都好創新,招牌菜係麻辣黑松露干鍋,一定要試下麻辣黑松露干鍋老實講真係為左呢個而黎,真係無揀錯非常有驚喜,干鍋本身已經有土DD豆絲,蓮藕同埋娃娃菜,另外我地再加左雞軟骨,五花肉,午餐肉,萵筍。。職員送到埋黎已經聞到陣陣濃郁既香味,而干鍋入面每一舊食物都沾滿晒黑松露,非常惹味特式串燒餐廳另一主打就係串燒,本身唸住叫一兩串試下,但見樣樣都好吸引點知愈叫愈多,我自己就最鐘意燒鰻魚,燒得好香之餘,食落仲好Juicy,充滿鰻魚汁,另外不得不提既就係燒苕皮,對於香港人黎講應該好新奇,感覺類似紅薯粉咁,而入面有滿滿既蒜蓉,真係一試難忘川燒薄牛舌辛手雞棒肉串日式燒鰻魚川燒韮菜成都燒苕皮京蔥厚燒五花肉飲品方面,店員就推介我地試芭樂烏龍冰茶同埋巨峰梳打,真係無介紹錯,飲落感覺好fresh ,岩晒而家夏天飲,消暑必備
辛手村

川燒韮菜
成都燒苕皮
京蔥厚燒五花肉

2022-09-21 18 浏览
誤打誤撞入咗去呢間餐廳食嘢初次嘅新派川菜體驗都幾唔錯呢間餐廳九點幾之後仲會搖身一變 可以飲下酒同朋友傾吓計係一個chill下嘅好地方嘢食都幾特別 鍾意食辣嘅都可以一試啱晒鍾意食fusion或者新式菜系嘅朋友仔
誤打誤撞入咗去呢間餐廳食嘢
鍾意食辣嘅都可以一試
啱晒鍾意食fusion或者新式菜系嘅朋友仔
2022-08-25
2022-09-21 230 浏览
今晚收工同朋友仔食左間好好食嘅干鍋,佢話已經食咗第四次🤣每次食都覺得好滿足,因為佢咁講所以我食之前做咗功課🤓一定要叫黑松露乾鍋,配料要揀魚皮餃✨見到有人話個職員幾靚仔(都係我今晚去呢度嘅目標之一,真係幾靚仔同有禮貌)❁ 估你唔到麻辣黑松露干鍋雞軟骨•豬頸肉•魚皮餃•金針菇⭐️自選配料種類豐富本身已經有娃娃菜、薯仔做配料,成個鍋都見到好多黑松露,味道濃郁。個鍋係小辣,帶少許辛辣感覺😎 金菇真係好正,吸收晒黑松露同辣椒香味,加上鹹鹹地送飯真係冇得頂。上面仲有好多蔥花同芝麻,都係我好鍾意嘅調味✨✨✨非常推介❁ 辛手雞棒肉串 $32入面有少少雞軟骨碎,所以食落好有口感!❁ 川燒韭菜 $20落咗勁多孜然粉🤓鹹咗少少,好適合重口味人士❁ 岩燒厚切牛舌心 $68三片大大片,好厚肉!❁ 京蔥厚燒五花肉 $52脂肪比例高,邊位燒到脆口,油脂滲晒出嚟✨❁ 川燒牛肉串 $34❁ 川燒脆雞皮 $22❁ 芭樂烏龍冰茶 $34平時芭樂唔係咁容易搵到,好清甜唔係糖漿味道,解辣十分之好!❁ 荔枝鳥龍冰茶 $34預先同落單嘅靚仔職員講少甜,甜度處理好好。明顯大幅減糖,但依然有荔枝清香。

❁ 估你唔到麻辣黑松露干鍋
雞軟骨•豬頸肉•魚皮餃•金針菇⭐️自選配料種類豐富

❁ 辛手雞棒肉串 $32
入面有少少雞軟骨碎,所以食落好有口感!

❁ 川燒韭菜 $20
落咗勁多孜然粉🤓鹹咗少少,好適合重口味人士

❁ 岩燒厚切牛舌心 $68
三片大大片,好厚肉!

❁ 京蔥厚燒五花肉 $52
脂肪比例高,邊位燒到脆口,油脂滲晒出嚟✨

❁ 川燒牛肉串 $34

❁ 川燒脆雞皮 $22

❁ 芭樂烏龍冰茶 $34
平時芭樂唔係咁容易搵到,好清甜唔係糖漿味道,解辣十分之好!

❁ 荔枝鳥龍冰茶 $34

• 估你唔到麻辣黑松露干鍋
  • 荔枝烏龍
呢間嘢望落似cafe但個名又唔似,唔入去食下都唔知佢嘅葫蘆裏賣什麼藥。發現其實係食fusion川菜的,自家創作埋得意嘅新口味例如麻辣黑松露、日式壽喜燒味干鍋等,仲會喺每晚9點半調校燈光變身成一間酒吧~𖦹 估你唔到麻辣黑松露干鍋 $220 BB辣嘅干鍋以大量四川辣椒炒成,加上黑松露嘅香氣,惹味又有創意。豬頸肉爽口、魚皮餃有嚼勁、娃娃菜鮮甜、芋絲索汁,配上薯仔同蓮藕,大滿足。𖦹 川燒魷魚鬚串 $38香脆又新鮮,超惹味。𖦹 岩燒厚切牛舌心 $68呢個牛舌不得了!軟嫩多汁又富嚼勁,牛味濃郁。𖦹 日式燒鰻魚 $38魚皮燒至焦香,入口充滿魚油香氣,魚肉嫩滑。𖦹 磯燒菠蘿 $22菠蘿十分juicy,一咬已經滴曬啲汁出嚟,非常香甜。𖦹 辛燒花枝丸 $22𖦹 特調雞泡魚乾 $68薄身微脆,甜甜地帶鹹香,幾特別嘅小食。𖦹 荔枝烏龍冰茶 $34飲落好似荔枝玉露!清甜解膩,烏龍茶同荔枝味平衡得宜。𖦹 巨峰梳打 $38 清新解渴,食辣嘢飲啲冰涼嘅飲品係必須。𖦹 柚子冰粉 $28飲嘢都唔夠咁就要食埋凍冰冰嘅甜品!呢個冰粉好似我喺台灣食過嘅愛玉,滑溜得嚟有柚子嘅清香,即時降溫!

𖦹 估你唔到麻辣黑松露干鍋 $220

𖦹 川燒魷魚鬚串 $38
岩燒厚切牛舌心
香脆又新鮮,超惹味。

𖦹 岩燒厚切牛舌心 $68

呢個牛舌不得了!軟嫩多汁又富嚼勁,牛味濃郁。

𖦹 日式燒鰻魚 $38

魚皮燒至焦香,入口充滿魚油香氣,魚肉嫩滑。

𖦹 磯燒菠蘿 $22
 磯燒菠蘿
菠蘿十分juicy,一咬已經滴曬啲汁出嚟,非常香甜。

𖦹 辛燒花枝丸 $22
𖦹 特調雞泡魚乾 $68
特調雞泡魚乾
薄身微脆,甜甜地帶鹹香,幾特別嘅小食。

𖦹 荔枝烏龍冰茶 $34
飲落好似荔枝玉露!清甜解膩,烏龍茶同荔枝味平衡得宜。

𖦹 巨峰梳打 $38

清新解渴,食辣嘢飲啲冰涼嘅飲品係必須。

𖦹 柚子冰粉 $28
柚子冰粉
2022-09-13
岩燒厚切牛舌心
特調雞泡魚乾
柚子冰粉
2022-09-20 21 浏览
我忽然想吃香鍋,辣一辣過過口癮,然後我問朋友有沒有興趣吃,朋友反問我轉頭甚麼是香鍋,我驚訝地她居然未吃過香鍋,我說她更加要嚐嚐看,於是我帶朋友去辛手村一吃,這裡裝潢感覺比較新潮,不像中式老派呢。炎炎夏日我最喜歡喝鳳梨烏龍冰茶,鳳梨烏龍冰茶呈現金黃茶色,烏龍的茶香融合甜美的鳳梨果醬,美味大大升級,入口更香醇,鳳梨烏龍冰茶喝起來尾韻散發出鳳梨香氣,女生肯定愛上。芭樂烏龍冰茶絕對是消暑聖品,不只喝得到清新淡雅的茶甘,也有著芭樂的鮮甜清爽,芭樂烏龍冰茶真的很不錯,朋友沒想到這樣的搭配會那麼合拍,她喝完的當下瞬間想再來一杯。川燒經典豬頸肉選用優質的豬頸肉,專業的火候和時間掌控,烤出豬頸肉的最佳口感,帶著豬頸肉專屬的脆度和滿滿的肉甜味兒,吃起來相當有彈性,川燒做法更能鎖住豬頸肉的肉汁。川燒魷魚串帶有厚度,新鮮的魷魚串經過高溫料理,鮮香彈牙,簡單川式調味已經非常好吃,促進食慾,令人默默地嗑掉整串川燒魷魚串。日式燒鰻魚光是色澤已讓我愛不釋手,魚肉鮮嫩細緻飽滿無骨刺,鹹中帶甜的蒲燒醬汁令人更愛鰻魚。Juicy台灣腸超級棒,外皮挺薄的,發出誘人的光澤,且烤至微微焦脆,引人食指大動。我們趁熱咬了一口台灣腸,

Juicy台灣腸超級棒,外皮挺薄的,發出誘人的光澤,且烤至微微焦脆,引人食指大動。我們趁熱咬了一口台灣腸,果然一咬肉汁就從旁邊溢出,台灣腸肥瘦比例拿捏蠻不錯,好不扎實,嚼起來無敵脆彈。

朋友蠻鐘情岩燒厚切牛舌心,新鮮現烤的那份滋味最誘人,恰到好處的熟度,厚度十足的牛舌心,簡單鹽烤帶出牛舌心的甜味,一口咬下去滿嘴的牛肉香,至今朋友依舊記得嘴裡爽彈的嚼感,香嫩多汁。

為什麼我會選上磯燒菠蘿?因為只吃鹹的串燒味蕾有點單調,所以也想來點甜的。磯燒過的菠蘿,比平常的菠蘿吃起來更甜,更不酸,果汁更充沛,有著獨特的果香,磯燒菠蘿嚐來特別棒。

我和朋友吃香鍋的時候,餐廳的燈光突然變暗,我們問店員為何,原來這裡九時半會走酒吧風,燈光會較暗,並有水煙供應,想不到辛手村一晚也有兩重風格呢。

辛手村的香鍋口味超特別,是我前所未見,日式壽喜燒味和麻辣黑松露味該是辛手村獨有首創,別的店都沒有這些口味,黑松露控的我二話不說挑了麻辣黑松露味香鍋,至於配料方面則選蓮藕,雞軟骨,五花肉和金針菇。

麻辣黑松露味香鍋本身已配有土豆絲與娃娃菜,娃娃菜水嫩得很,菜甜味平衡麻辣感,我頗欣賞土豆絲,脆嫩脆嫩的咬感,咬起來有些許軟綿感,包覆麻辣黑松露醬,濃香涮嘴。

五花肉瘦的部份不乾不柴,肥的部份不膩口富彈勁,炒過後的五花肉有著微焦的脆感,加上入味的麻辣與松露的鮮美,吃過讓人難忘,推薦必點。咔嚓咔嚓的雞軟骨脆而不硬,有夠好吃,那份先聞到黑松露的郁香,後吃到的麻辣風情,雞軟骨愈嚼愈香。
2022-09-18 152 浏览
辛手村地址: 旺角黑布街21號地舖旺角黑布街發現咗有間川菜主打新派串燒同干鍋🤩,而且9pm後更會調暗💡燈光變成為特式🍻酒吧。麻辣黑松露干鍋🍲$224來到川菜館當然要去食呢度嘅招牌菜👍呢到啲干鍋真係好好好多料(包括: 薯仔; 肥牛片;魚豆腐; 娃娃菜; 冬茹; 午餐肉) 唔單止保留咗傳統川菜風味麻辣味十足嘅同時仲要好香黑松露味😎,完全估唔到麻辣+黑松露係會咁夾~ 建議叫多個白飯,送飯一流😝,正~!川燒魷魚鬚串 🦑$38竹籤穿住啲迷你版嘅魷魚,魷魚肉質彈牙超易咬開😎,而且燒到外脆內軟,啖啖都散發住魷魚香氣,正🤣~炭燒帆立貝 🍢$47五粒大大帆立貝串連一齊,味道幾新鮮😍,而且質感都唔韌,正~京蔥厚燒五花肉🐷 $42一口京蔥夾住肥瘦適中嘅五花腩🥰,呢個組合冇得輸超Match,而且保持五花肉油香感但又唔會太油膩🤣,係肉控人士最愛,正😎~川燒經典豬頸肉🐷 $38 豬頸肉配上濃烈蜜糖燒烤醬,燒到外脆內軟🤩,而且質感都唔韌,正~日式燒鰻魚🐟 $38微脆鰻魚入口軟嫩,魚肉無骨嫩口兼油香十足😚,再配上日式鰻魚醬汁,甜甜地,好Match😙,正~川燒冬茹 🍢$20大大隻厚肉冬茹烤得岩岩好,軟嫩得來又勁多汁😋,
辛手村
地址: 旺角黑布街21號地舖

麻辣黑松露干鍋🍲$224

川燒魷魚鬚串 🦑$38

炭燒帆立貝 🍢$47
五粒大大帆立貝串連一齊,味道幾新鮮😍,而且質感都唔韌,正~

京蔥厚燒五花肉🐷 $42
川燒經典豬頸肉🐷 $38

日式燒鰻魚🐟 $38

川燒冬茹 🍢$20
大大隻厚肉冬茹烤得岩岩好,軟嫩得來又勁多汁😋,而且有陣陣孜然粉調味,正😆~

巨峰梳打 🍇🍹$38
好清甜嘅巨峰味道配合梳打😎,味道清新又解喝。

鳳梨烏龍冰茶🍍🍹$32
烏龍茶遇上鳳梨,味道天然唔太甜🤩,還有淡淡烏龍茶的茶澀味🤤,清涼感十足。

#nicefoodie旺角

----------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #foodporn #delicious  #restaurant #hk #香港 #香港美食 #美食 #旺角美食 #打卡  #旺角 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #川菜  #串燒
1K
今次黎到呢間新開既川味小店食飯~~餐廳menu款式多多又創新,每晚9:30後仲會調較燈光變到成間酒吧咁🪩,都幾特別!!到時仲會有水煙提供,啱哂同朋友黎chill下👯‍♀️👯‍♀️🥘估你唔到麻辣黑松露干鍋 $234✨麻辣黑松露干鍋係小店自家創,必試呢!!配料選擇好多,我地就試左肥牛片、魚豆腐、金針菇同娃娃菜~~上菜時已聞到黑松露香氣,食落就偏重麻香🌶🌶肥牛片口感彈牙,沾滿醬汁好入味!最驚喜係魚豆腐,外層微脆,內裡軟綿!口感勁正👍🏻👍🏻🐷京蔥厚燒五花肉 $52✨五花肉油脂感滿滿~肉質腍滑,配京蔥啱啱好🤤🤤🐮川燒牛肉串 $34✨牛肉燒得焦香,肉味濃郁,配搭味粉非常香辣!!-🐟日式燒鰻魚 $38✨鰻魚好厚肉、冇細骨!味道甜甜地好開胃😋😋-🍄川燒冬菇 $20✨燒冬菇外脆內軟,好juicy❤️❤️飲品方面,我地叫左巨峰梳打($38)同芭樂烏龍冰茶($32)~~巨峰梳打味道清爽,飲落好重果香🍇🍇芭樂烏龍冰茶都唔錯!唔會太甜,仲好解辣👍🏻👍🏻
今次黎到呢間新開既川味小店食飯~~

🥘估你唔到麻辣黑松露干鍋 $234✨
麻辣黑松露干鍋係小店自家創,必試呢!!
配料選擇好多,我地就試左肥牛片、魚豆腐、金針菇同娃娃菜~~
上菜時已聞到黑松露香氣,食落就偏重麻香🌶🌶

🐷京蔥厚燒五花肉 $52✨
五花肉油脂感滿滿~肉質腍滑,配京蔥啱啱好🤤🤤

🐮川燒牛肉串 $34✨
牛肉燒得焦香,肉味濃郁,配搭味粉非常香辣!!
🐟日式燒鰻魚 $38✨
鰻魚好厚肉、冇細骨!味道甜甜地好開胃😋😋
🍄川燒冬菇 $20✨
燒冬菇外脆內軟,好juicy❤️❤️

巨峰梳打味道清爽,飲落好重果香🍇🍇
芭樂烏龍冰茶都唔錯!唔會太甜,仲好解辣👍🏻👍🏻
位於旺角黑布街,由兩位年輕人主理既辛手村完全顛覆川菜一貫傳統古舊形象,結合干鍋、串燒、清酒,以白/黃銅簡約裝潢成為新派川菜熱點🔥店內每晚9:30會將燈光調暗變為酒吧形象!鍾意餐牌上有唔同清酒,嗌左枝獺祭45送川菜原來都咁夾🍶主打干鍋選好鍋底後可以揀最少4款材料,今次既選擇全部都幾好味:原隻蝦夠香脆、肥腸煙韌無臭味、萵筍爽口、振興濃汁牛丸肉味超級重🤤干鍋自創口味結合四川麻辣同黑松露,辛辣惹味之餘不同食材口感融和一齊,好味!干鍋份量好大,如果唔夠喉仲可以加碗白飯😍串燒方面牛舌心軟腍入味,雞棒肉串香口帶辣勁,仲有帆立貝、菠蘿等不敗選擇,送酒一流🥰最後上甜品自家製柚子冰粉,睇個樣好似平平無奇但放入口即刻有冰涼口感加上清甜柚子,解膩一流!!

2022-09-12 27 浏览
男友唔食得辣嘢,好多時就佢唔食,不過太耐冇食,佢今日轉死性話想食吓辣野,咁我就去間想試好耐既辛手村。餐廳在每晚9點30會調校燈光,改變成酒吧形象,仲有水煙提供添。首先叫d串燒試吓,有一兩款少少辣,當俾佢熱下身。川燒厚切牛舌心非常之厚,3件,食落好爽口, 爽得來不韌。川燒經典豬頸肉有少少辣,食落惹味,咬入口好有質感,唔會嚡。京蔥厚燒五花肉一樣厚又大件,肥肉入口即溶,超甘香,勁邪惡,連同京蔥一齊食,特別香。川燒翠玉瓜冇乜特別,口感軟硬適中,正常發揮。日式燒鰻魚燒得幾好味,外皮香脆,魚油肥美,冇幼骨,不過每件略細。我平時唔鍾意食鰻魚都覺得幾好味。磯燒菠蘿3件菠蘿,好juicy,香甜。估你唔到麻辣黑松露干鍋食完熱身,到主菜,本身打算叫BB 辣,不過另一半話可以試試小辣,咁就點左個小辣。麻辣黑松露口味是餐廳自家創。上枱之後,好香麻辣黑松露味,真係色香味俱全,外觀好豐富。我哋點左肥牛、豬頸肉、魚豆腐同金針菇,每款份量都好多,而且仲有蓮藕片,入落爽口,另外仲有薯仔條好粉嫩,超好食。味道方面,我見都有唔少花椒、辣椒,辣油。再配合黑松露,中西合璧,味道又香帶辣,用嚟佐飯一流,每樣都入晒味,食落真係冇得頂

首先叫d串燒試吓,有一兩款少少辣,當俾佢熱下身。

川燒厚切牛舌心
非常之厚,3件,食落好爽口, 爽得來不韌。

川燒經典豬頸肉
有少少辣,食落惹味,咬入口好有質感,唔會嚡。

京蔥厚燒五花肉

川燒翠玉瓜
冇乜特別,口感軟硬適中,正常發揮。

磯燒菠蘿
3件菠蘿,好juicy,香甜。

估你唔到麻辣黑松露干鍋
麻辣黑松露口味是餐廳自家創。
味道方面,我見都有唔少花椒、辣椒,辣油。再配合黑松露,中西合璧,味道又香帶辣,用嚟佐飯一流,每樣都入晒味,食落真係冇得頂,魚豆腐最好味,充分吸到干鍋既麻辣味。

雖然小辣,不過都唔小嘢,叫左2杯凍飲,一杯鳳梨烏龍冰茶、一杯巨峰梳打share 飲,巨峰梳打唔會太甜,未到正正常常。反而鳳梨烏龍都幾有驚喜,烏龍茶味道清香,加上鳳梨的香甜,絕對係解辣既良品。

最後,還有甜品,係柚子冰粉,都幾爽口,Q彈,唔係好似啫喱咁易散,柚子味道好清新,食完辣嘢食最適合不過。如果冰粉再凍啲,就Perfect。
2022-09-11 17 浏览
Spicy Hamlet🌶🌶🌶🥢🧉🥂🍺🍸🍾..出開旺角,經過黑布街見到一間滿有小清新既川菜餐廳🥢,坐位不多,未到食飯時間已經有人等位,好爆!結果我book 左位,亦花了接近 60mins 由安頓好到可以坐底可以吃飯,很誇張呢!等左咁耐當然要試試他家主打:麻辣黑松露 /日式壽喜燒味干鍋等口味,因為都係餐廳自家創‼️🔸估你唔到麻辣黑松露干鍋 $2xx up一大干鍋裡有:五花肉、濃汁牛丸 (振興)、娃娃菜、金針菇,仲有爽脆粗薯條,滿滿麻辣黑松露醬確是惹味,自由配搭,亦很好下飯呢!餐廳仲提供串燒🍢,普遍每串 $3x up,分別點選左:日式燒鰻魚串、辛手雞棒肉串、川燒薄牛舌串、川燒魷魚鬚串、Juicy台灣腸串、川燒牛肉串,用來佐酒更有風味。不喝酒,也可以喝點冰凍特飲消消暑。除此之外,餐廳每晚9:30pm 都會調校燈光,搖身一變變成酒吧形象,有水煙提供,更有意思‼️..×××××ש旺角黑布街21號地舖..

Spicy Hamlet🌶🌶🌶🥢🧉🥂🍺🍸🍾

🔸估你唔到麻辣黑松露干鍋 $2xx up