2022-09-22
辛手村旺角黑布街21號地舖今日同朋友黎到旺角黑布街食左呢間一直好想試既餐廳,入到黎好似cafe咁,好簡潔好文青feel感覺好舒服,不過呢到主打係食川菜既,喺cafe度食麻辣川菜呢個感覺好破格,而係菜式方面,餐廳都好創新,招牌菜係麻辣黑松露干鍋,一定要試下麻辣黑松露干鍋老實講真係為左呢個而黎,真係無揀錯非常有驚喜,干鍋本身已經有土DD豆絲,蓮藕同埋娃娃菜,另外我地再加左雞軟骨,五花肉,午餐肉,萵筍。。職員送到埋黎已經聞到陣陣濃郁既香味,而干鍋入面每一舊食物都沾滿晒黑松露,非常惹味特式串燒餐廳另一主打就係串燒,本身唸住叫一兩串試下,但見樣樣都好吸引點知愈叫愈多,我自己就最鐘意燒鰻魚,燒得好香之餘,食落仲好Juicy,充滿鰻魚汁,另外不得不提既就係燒苕皮,對於香港人黎講應該好新奇,感覺類似紅薯粉咁,而入面有滿滿既蒜蓉,真係一試難忘川燒薄牛舌辛手雞棒肉串日式燒鰻魚川燒韮菜成都燒苕皮京蔥厚燒五花肉飲品方面,店員就推介我地試芭樂烏龍冰茶同埋巨峰梳打,真係無介紹錯,飲落感覺好fresh ,岩晒而家夏天飲,消暑必備
旺角黑布街21號地舖
麻辣黑松露干鍋