2018-10-30 117 浏览
今日search荃灣好野食,頭幾名就有呢間越南野份,滿心期待入去食,見門口重有d明星相咁。入到去我地2人見有4人枱沒人就坐落一邊,點知個經理/老細(我見門口d相都係佢)好沒禮貌咁講:你地一個鐘左右就要比返張枱我。一d誇張都沒,咁既態度想點...我o緊嘴佢仲追問得唔得先....裝修係ok,但店員真係...係咪出名到連待客禮貌都唔理?米紙算薄,但整體好淡,得個酸味,軟殼蟹正常呢碗真係唔得,個湯一d都唔熱,生牛肉浸左成分鐘都仲紅當當,牛肉正常,重點系個湯底真係唔重牛骨味,唔知係不停加水定唔足料,比我之前食街邊小店都仲足料過佢發覺好多人想個侍應幫手領個碗仔,最後都要三催四請咁..... 公道d,唔錯既裝修應該配合好d既食物質素,最緊要員工態度,要加下油

裝修係ok,但店員真係...係咪出名到連待客禮貌都唔理?

米紙算薄,但整體好淡,得個酸味,軟殼蟹正常

街邊小店都仲足料過佢

2018-10-26 1543 浏览
荃灣真的是一個隨意逛也能找到好吃的地區,這次偶然經過這間越味皇,便決定試試看。這裡環境尚算舒適,裝潢設計也有點越南風味。散點以外也有套餐,我們什麼也想吃,所以點了每樣也有少量的2人套餐。越式酸辣鳳爪沙律口感爽脆,味道酸中帶甜,整體不過不失,適合作為醒胃菜。越味皇炸春卷 炸得夠香脆,餡料也很好吃,略嫌油了少許。越式燒牛肉米紙卷極大件的米紙卷,煙韌的米紙包住新鮮的生菜、蘿蔔絲、青瓜絲、檬粉還有牛肉,口感豐富又清新,點上酸酸甜甜的碌冧味道更好。牛油蒜蓉雞翼一上桌已聞到香,雞翼算大隻,牛油味蒜味十足,香口得來內裡雞肉嫩滑。越味皇頂級生牛肉湯金邊粉 加$20牛骨湯底味道濃郁中帶香甜,不會很味精亦沒有很鹹。牛肉夠新鮮夠牛味,口感軟嫩好咬,金邊粉亦煮得軟硬剛好。豬頸肉湯金邊粉 雞湯底味道清甜,不會太鹹,很不錯。豬頸肉燒到很香,肥瘦剛好,乾蔥加乾蔥亦很美味,美中不足是油真的多了點。(左)薄荷荷葉青檸梳打 加$11看顏色已知道味道有點人工,還好有點檸檬味平衡一下。(右)益力多沙冰 加$11非常益力多味的沙冰,更沒益力多那麼甜,好味。這裡服務不錯,大部分食物有水準,價錢更是非常親民,值得支持。

這裡環境尚算舒適,裝潢設計也有點越南風味。

越式酸辣鳳爪沙律
口感爽脆,味道酸中帶甜,整體不過不失,適合作為醒胃菜。

越味皇炸春卷
炸得夠香脆,餡料也很好吃,略嫌油了少許。

越式燒牛肉米紙卷

牛油蒜蓉雞翼

越味皇頂級生牛肉湯金邊粉 加$20
牛骨湯底味道濃郁中帶香甜,不會很味精亦沒有很鹹。

牛肉夠新鮮夠牛味,口感軟嫩好咬,金邊粉亦煮得軟硬剛好。

豬頸肉湯金邊粉
雞湯底味道清甜,不會太鹹,很不錯。

豬頸肉燒到很香,肥瘦剛好,
乾蔥加乾蔥亦很美味,美中不足是油真的多了點。

(左)薄荷荷葉青檸梳打 加$11
看顏色已知道味道有點人工,還好有點檸檬味平衡一下。
(右)益力多沙冰 加$11
非常益力多味的沙冰,更沒益力多那麼甜,好味。

2018-10-25 44 浏览
在荃灣,想吃晚餐,第一時間就會想到去路德圍,這天我們就去了吃越南菜,這家餐廳的質素挺好的,所以我們想了一下就決定了,今次是我們第2次去吃,這次我們吃了:2人套餐198 ,我們點了越式酸辣鳳爪沙律,鳳爪做得很入味,酸酸甜甜的。越味皇炸春卷,春卷的餡很新鮮,也炸得很脆。另外,我們要了蜜糖烤豬扒,豬扒烤得很香,薄薄的,很野味。鮮蝦米紙卷,裡面有粉絲,搭配上新鮮的蝦肉,用米紙包住,很輕爽。另外,我們要了牛骨清湯生牛肉,越式厚切扎肉飯,凍港式咖啡少甜,熱滋補龍眼茶,龍眼茶做得很好,有很濃的龍眼味,又不是很甜,我想是有安神的功效吧,當晚睡得很甜,埋單都是198,不用加1,十分超值。
越味皇炸春卷,春卷的餡很新鮮,也炸得很脆。
另外,我們要了蜜糖烤豬扒,豬扒烤得很香,薄薄的,很野味。
2018-10-23 840 浏览
荃灣路德圍出名多嘢食,今晚再次幫襯呢間''越味皇'' 食越南菜,因為之前也食過,味道唔錯,價錢又公道。餐廳裝修好有越南風味,座位舒適。越式燒魚 $88魚肉鮮嫩幼滑,醃料香口,包括有香茅、薑、檸檬葉,配上酸酸甜甜的醬汁,味道一流。越味皇蕃茄蟹頭膏湯檬粉 $68 檬粉口感幼滑,材料豐富,包括有札肉、蕃茄、肉碎,配上厚厚的蕃茄和蟹味的湯底,十分好吃。越式柚子鮮蝦沙律 $68鮮蝦煎得好香口,肉質彈牙,沙律的材料包括有柚子肉、青瓜絲,配上略帶酸甜味道的醬汁,味道清新又醒胃。特色生菜包 $38 肉碎好香口,炒得乾身又惹味,配上生菜和蝦片一齊食又是另一番風味。越式燒牛肉串燒 3串/$48牛肉肉質好juicy,燒得剛剛好,好咬口,好香的香茅味,配上花生味濃嘅沙嗲醬,不俗。越式燒豬扒三文治 $62香脆的法包入面夾住熱辣辣的豬扒、新鮮的青瓜和蕃茄片,再配上美味的沙律汁,口味極佳,只是簡單的配搭就已經好好食。泰國椰青 $20大大隻只是$20,抵。越式滴漏咖啡 $18 食越南菜,飯後又點可以唔嘆番杯越式滴漏咖啡今餐食咁多嘢埋單都只是$410,抵食。

餐廳裝修好有越南風味,座位舒適。

越式燒魚 $88

越味皇蕃茄蟹頭膏湯檬粉 $68

越式柚子鮮蝦沙律 $68

特色生菜包 $38

越式燒牛肉串燒 3串/$48

越式燒豬扒三文治 $62

泰國椰青 $20

大大隻只是$20,抵。

越式滴漏咖啡 $18

食越南菜,飯後又點可以唔嘆番杯越式滴漏咖啡

今餐食咁多嘢埋單都只是$410,抵食。

2018-10-22 71 浏览
今日去左荃灣探舊同事,男朋友都喺呢邊收工,於是我地今晚決定食完晚飯先返屋企。見到呢間越味皇好多人排隊,決定今晚試佢~我地叫左二人套餐($198)牙車快沙律即雞絲沙律,酸辣嘅醬汁既開胃又清新!串燒雞肉2串燒得剛剛好,肉質多汁鮮嫩。蜜糖烤豬扒有香濃嘅蜜糖味,而且豬扒一d都唔韌!越式燒牛肉紙米卷口感唔錯,食落去好fresh!男朋友叫嘅係生牛肉牛骨清湯河粉,佢話個牛骨清湯湯底味道濃郁!而我叫嘅係牛丸越式酸辣湯檬粉,一上枱我已經聞到濃烈嘅酸辣湯味,未食已經覺得唔錯,食落就更加惹味。酸辣比例拿捏得剛好,唔會得個酸字!飲品我地兩個都叫左椰汁珍多冰,解渴一流!食食下見隔離枱個越味皇牛油蒜蓉雞翼($45四隻)好似幾好味,我地都叫左一份,蒜香十足味道可口,果然冇跟風叫錯XD雖然餐廳人山人海,但staff都走勻全場,服務都周到,難怪成晚都keep住大排長龍啦~

2018-10-12
2018-10-18 43 浏览
星期日的晚上與家人一起出去吃晚餐,叫了2人餐,2個人食剛剛好,有沙拉,串燒,2碗自選粉面/飯,一個炸豬排,2舊米紙春捲。like他們的facebook會有免費甜品一份,是椰汁紫米飯,用一個小碟裝的,味道很好。 米紙春捲裡面有米粉,很正中,像我到越南吃到的一樣。炸豬排也很好吃,外皮有香料,甜甜的。串燒有2條,足夠2人吃。
2人套餐
2018-10-14
2人套餐
2018-10-12 759 浏览
放工老媽子又不在家,相約老弟在荃灣吃完飯才歸家,在路德圍兜了一圈,落址越味皇。這小店不大,但裝修很有特色,天花上掛滿了越南的竹帽子,配上五顏六色的牆,真的有越南味! 我們點了個招牌湯河少粉,但粉的份量也很多,牛肉大大塊,湯底夠熱,不錯吃。豬頸肉我們配了椰香飯,雖然飯的椰香味不重,但尖長的米吃起來粒粒分明,豬頸肉又厚切,送飯一流。 小食拼盤有蔗蝦、蒸粉卷、雞翼、春卷。蔗蝦有半個拳頭大,蝦肉爽口彈牙,加上熱辣辣,好好食。春卷足料,不過略油。蒸粉卷有米香,而雞翼皮薄肉嫩。 柚子鮮蝦沙律好新鮮,我喜歡它柚子份量很多,而且柚子粒粒飽滿多汁,加上酸辣味道,開胃良菜。我點的椰青大大個,清甜解渴;老弟的越式滴漏咖啡味道偏淡,但夠冰涼,老弟說不錯喝! 這裏沒有甜品,我們意猶未盡多點了一條燒魚。條魚大大條,肥美又新鮮。肉質爽中帶滑,魚肉能夠一拆即起,啱晒怕骨的我。 小店雖小,但質素頗好、格價實惠,上菜又快,值得多多支持。

小店雖小,但質素頗好、格價實惠,上菜又快,值得多多支持。

2018-10-08
  • 越南河,小食拼盤,燒魚,椰青,
  • 柚子鮮蝦沙律
2018-10-12 96 浏览
今日突然好有興致同男朋友去咗路德圍搵嘢食😂不嬲都知路德圍呢頭好多餐廳甜品珍珠奶茶等等😁男友話想食越南野所以就去左呢間~入到去望住個menu好多野都想食🙈我哋兩個人叫咗一個牛丸生牛肉番茄蟹頭膏湯檬粉, 越式牛柳粒飯,越式燒魚, 鳳爪沙律同軟殼蟹🙈🙈鳳爪呢個前菜係第一碟呢黎到嘅, 挑咗好多骨啖啖肉,有微微嘅辣,開胃醒神👍個檬粉嘅牛丸好彈牙,而個湯底有幾舊鮮番茄,唔會太酸同太甜啱啱好,又係好開胃😋牛柳粒飯同我想像中有啲唔同,我以為係偏紅色,不過牛柳粒都幾淋幾好食,我覺得幾有黑椒牛柳味道😂軟殼蟹都係啱啱炸起,唔會太咸👍燒魚又係即叫即燒,嚟到熱辣辣,唔“鞋”,佢跟個汁上,不過我既食法係浸咗落蕃茄湯底度都幾好食😂裝修都幾靚, 經理都好醒目同埋服務態度好, 聽到有食客話個生牛肉湯粉唔夠生,經理都好樂意幫佢換過碗, 知道有個食客覺得冷氣凍佢都即刻幫佢熄咗,不錯不錯👏👏
入到去望住個menu好多野都想食🙈
鳳爪沙律
生牛肉牛丸蕃茄蟹頭膏湯檬粉
越式牛柳粒紅飯
炸軟殼蟹
軟殼蟹都係啱啱炸起,唔會太咸👍
越式燒魚
炸軟殼蟹
越式燒魚
  • 越味皇蕃茄蟹頭膏湯檬粉
2018-10-11 67 浏览
今晚去荃灣食越南菜,呢間聽講價錢親民抵食。我哋分別叫咗:《越味皇頂級生牛肉湯粉 $68》~牛河份量剛好👍🏻生牛肉用湯淋熟,加埋辣椒🌶️青檸檬,帶出湯底鮮味!《越味皇招牌炒飯 $88 》~炒飯外型特別😎金字塔嚟,好得意。裏面加咗蟹頭膏,魷魚&肉鬆,成個配搭好新鮮,兩旁還有兩隻大蝦🍤賣相唔錯👍🏻《牛油果軟殼蟹米紙卷 $62 》~外層好通透,有生菜、牛油果🥑軟殼蟹等,記得配埋桌上嘅甜酸汁🤤🤤真係好好味!!《越式串燒(雙拼牛肉/雞肉-各3串)$88》~ 各有特色的串燒,雞肉嫩滑,牛肉有咬口,配上醬汁無得輸!《椰汁珍多冰 $14 》~椰味香濃又夠滑🤤《凍柚子蜜 $10 》~個底有好多柚子喔😎《泰國椰青 $20 》~依然係好體貼開咗蓋,仲有埋匙羹比你食椰青肉❤️食咁多嘢先係$350咋!真心抵食~
今晚去荃灣食越南菜,呢間聽講價錢親民抵食。我哋分別叫咗:

《椰汁珍多冰 $14 》~椰味香濃又夠滑🤤

《凍柚子蜜 $10 》~個底有好多柚子喔😎

食咁多嘢先係$350咋!真心抵食~
2018-10-11
2018-10-11 58 浏览
我係為左牛油蒜蓉雞翼而黎架😍 店舖乾淨企理,裝修係有d文青cafe feel,坐位之間既距離唔算太近,都坐得幾舒服。小食實在太吸引喇,一嗌就嗌左7樣🤭 -牛油蒜蓉雞翼 ($45)依個真係必嗌!雞翼脹卜卜,大大隻,肉嫩多汁,雞翼面沾滿蒜蓉,炸粉唔厚,超香口,又有口感喎。加上擦埋牛油,邪惡爆哂登呀😈 -牛油果軟殼蟹米紙卷 ($62)米紙卷係越南特色小食,點都要叫黎試下。米紙帶有煙韌既口感,清新既青瓜大大減低軟殼蟹🦀既油膩感,入面仲包住米粉,牛油果同生菜,感覺好健康,食多幾舊都唔怕肥🤭 推薦dim魚露一齊食,酸酸甜甜,好開胃。-燒豬頸肉 ($58) 雙併牛肉雞肉串燒 ($88)2款燒物燒🍢得岩岩好,鎖得住肉汁,超juicy又唔鞋口。豬頸肉面加左蔥油,鹹鹹地,送飯真係一流,不過食得多真係會覺得油; 至於雞串同牛串醃得夠入味,就咁食都好惹味!不過個沙嗲汁呢,唔夠濃同稠,唔係幾掛到汁😩-柚子鮮蝦沙律 ($68)鳳爪沙律 ($45)蟹頭膏炒高麗菜 ($52)3款小食都超大份,材料足,一d都冇欺場!柚子沙律同鳳爪食落既味道其實差唔多,應該係用同一醬汁撈成,酸酸甜甜,勁開胃!菜用左蟹膏炒,多左份鮮味,鹹

牛油蒜蓉雞翼 ($45)

牛油果軟殼蟹米紙卷 ($62)

燒豬頸肉 ($58)
雙併牛肉雞肉串燒 ($88)

柚子鮮蝦沙律 ($68)
鳳爪沙律 ($45)
蟹頭膏炒高麗菜 ($52)
3款小食都超大份,材料足,一d都冇欺場!柚子沙律同鳳爪食落既味道其實差唔多,應該係用同一醬汁撈成,酸酸甜甜,勁開胃!菜用左蟹膏炒,多左份鮮味,鹹鹹地,當食得太多沙律既時候,食番啖菜,有中和既作用。

牛油果沙冰 ($32)
重要既事要講3次,超足料!超足料!超足料!我諗佢係用左10個牛油果🥑打成,鐘意牛油果既朋友一定要嗌,係出面真係飲唔到,好滿足☺️
好味指數:7.5/10
性價比:8/10
推薦度:8/10
  • 越味皇牛油蒜蓉雞翼
  • 越式牛油果沙冰
2018-10-11 40 浏览
今天忽然想吃越南菜,便想起味道好價錢平的越味皇。越味皇蕃茄蟹頭糕湯檬粉$68,不是用蕃茄糕來煮,因此蕃茄味道十足。湯頭可能用蟹頭糕爆炒過,所以內有濃濃的蟹頭糕的香味,檬粉夠多,非常滋味又好味。原來除了檬粉之外,配料還有扎肉、肉碎,怪不得我們秒殺了全碗檬粉。跟餐薄荷葉青檸梳打$15,薄荷味濃,青檸的甜酸味,作為餐前飲品一流。越式燒魚$88,外皮燒得焦香,肉質保持嫩滑,一點都不會腥,還帶點香料味道。越味皇牛油蒜蓉雞翼4隻$45,蒜香味道濃郁,外脆內軟,非常香口。蟹頭膏炒高麗菜$52,表面看到蟹膏,而且吃落有蟹膏味道,這個菜味道非常創新又好味。泰國椰青$20,清甜的味道和今晚的菜餚很配合。椰汁珍多冰$28,是傳統的味道,椰汁不會太甜,吃完飯可以當甜品。
今天忽然想吃越南菜,便想起味道好價錢平的越味皇。

泰國椰青$20,清甜的味道和今晚的菜餚很配合。

2018-10-10 520 浏览
荃灣嘅路德圍出晒名多野食,本來約左食泰國菜,見太多人排隊就轉移左陣地黎到越味皇!當晚嘅8點,排左大概10分鐘之後就入得喇。翻桌嘅速度好快,眼見好多人已經食飽飽再有新嘅客人不斷入席。菜單款式都好多,我地就叫左一碗粉麵,幾個小食、兩杯飲品。蕃茄蟹膏湯豬扒金邊粉 $55湯頭除左有蕃茄嘅清新,仲有海鮮果種鹹鮮味。飲落酸甜順口。豬扒醃得好惹味,唔會過老。份量十足,金邊粉吸收晒湯嘅精華入晒味。越式雞肉串燒 3串 $48雞肉燒得嫩滑,沙嗲醬就較稀。越式燒牛柳沙律 $58略嫌青瓜切得比較大粒,唔夠入味。牛柳出現overcook情況。雜錦拼盤 $98雞翼x2、春卷x2、蒸粉包x2、蔗蝦x2蔗蝦好味、炸得彈牙惹味。越味皇蒜蓉牛油雞翼 $45炸漿略嫌較厚、內裏好香牛油蒜蓉味,而且都幾juicy薄荷葉青檸梳打 跟餐+$15想唔到又唔係太甜,又好清涼夏日感覺。 䶢檸梳打$26如果想飲完全唔甜嘅,呢杯就岩晒!食完煎炸可下下火嘅感覺。

當晚嘅8點,排左大概10分鐘之後就入得喇。

翻桌嘅速度好快,眼見好多人已經食飽飽再有新嘅客人不斷入席。

菜單款式都好多,我地就叫左一碗粉麵,幾個小食、兩杯飲品。

蕃茄蟹膏湯豬扒金邊粉 $55

湯頭除左有蕃茄嘅清新,仲有海鮮果種鹹鮮味。飲落酸甜順口。

豬扒醃得好惹味,唔會過老。

份量十足,金邊粉吸收晒湯嘅精華入晒味。

越式雞肉串燒 3串 $48

雞肉燒得嫩滑,沙嗲醬就較稀。

越式燒牛柳沙律 $58

雜錦拼盤 $98
雞翼x2、春卷x2、蒸粉包x2、蔗蝦x2

蔗蝦好味、炸得彈牙惹味。

越味皇蒜蓉牛油雞翼 $45

炸漿略嫌較厚、內裏好香牛油蒜蓉味,而且都幾juicy

薄荷葉青檸梳打 跟餐+$15

想唔到又唔係太甜,又好清涼夏日感覺。

䶢檸梳打$26
如果想飲完全唔甜嘅,呢杯就岩晒!
食完煎炸可下下火嘅感覺。
2018-10-05
  • 越味皇牛油蒜蓉雞翼
  • 越味皇蕃茄蟹頭膏湯檬粉
2018-10-10 57 浏览
來到荃灣,較少的品嚐就是越南菜,今天就嚐嚐新口味吧。先來一個解渴的椰青,透心涼又清甜的椰子水味道不錯呢,大大的一顆感覺更超值😆說到消暑聖品,不得不提就是沙冰吧。這杯益力多沙冰口感挺綿滑,冰塊的顆粒感不重。這份蕃茄蟹頭膏湯檬粉味道一流,湯頭的味道相當濃郁,蕃茄的微酸提升了海鮮的鮮味,再配合軟軟的檬粉口感不俗。邊吃著檬粉再喝口湯,亦是不錯呢。米紙卷是我喜愛的小食之一,我最愛其薄薄的外皮再包裹著豐富的餡料。這道牛油果軟殻蟹米紙卷有著我喜歡的軟殻蟹,配上軟滑的牛油果、脆脆的蔬菜,層次感更為滿足呢。這裡的米紙屬於較煙韌的口感,看看大家喜好哪一種。越式串燒不可不點吧,我們分別點了燒雞肉和牛肉。這兩份的串燒都香氣十足,火候控制得不錯。肉質方面亦夠軟稔,味道挺可口。越式蝦餅一般都炸得過火,但「越味皇」的蝦餅相對以彈牙口感作賣點,份量十足呢。重頭戲是這份越式烤魚,烤至香脆的魚皮配上美味的魚肉,惹味無比。「越味皇」整體性價比挺高,價錢亦算相宜,重要的是食物味道不錯啊!
來到荃灣,較少的品嚐就是越南菜,今天就嚐嚐新口味吧。

2018-10-09 74 浏览
荃灣工作嘅我每次心血來潮想食越南🇻🇳粉的話都一定會幫襯尼間越味皇,貪佢又經濟又好味今日番夜就同同事來食個lunch先店面細細,裝潢簡約,天花吊左好多越南帽點綴一下環境,帶出左食越南餐嘅主題,幾有心思我地十二點半到達都算幾旺場,一入店已聞到一陣陣嘅越南香料味,食慾大增午餐選擇好多,有自選越南粉套餐,可自由選擇一款食材,一款粉麵或飯,仲可以按口味選擇湯底,另可追加小食同選配飲品,餐牌清淅易明,不喜歡湯粉飯的話仲有越式㗎喱或碟頭飯選擇,梗有一款啱你口味先上小食,我地揀左網絲蝦卷同串燒牛肉串燒牛肉非常入味又夠林,味道調教得剛剛好,燒得夠香肉質不會乾,好味道網絲蝦卷外皮炸得非常鬆脆,蝦肉夠新鮮,油温亦掌握得非常準確,不會食到成口油,推介清雞湯豬扒湯濛,雞湯清甜,配合越南香料,味道又香又有層次,辣椒青檸分開上,可自由調教酸辣度,幾細心,豬扒又林又入味,香茅味重,而且大大塊,好抵食檬粉尚算爽滑蕃茄蟹頭膏牛孖筋湯濛,湯底好濃好鮮,蟹膏非常足料,同事話好鬼正我痴左兩舊食牛孖筋又林又滑又夠膠質,啱曬我尼啲中女保下骨膠原飲品我揀左薏米水,可以去下濕嘛!不錯,夠清甜冰凍,同事揀左椰青,佢話非常清甜最後提提大家

今日番夜就同同事來食個lunch先

先上小食,我地揀左網絲蝦卷同串燒牛肉

串燒牛肉

網絲蝦卷

清雞湯豬扒湯濛

檬粉尚算爽滑

蕃茄蟹頭膏湯牛孖筋湯濛

我痴左兩舊食

牛孖筋又林又滑又夠膠質,啱曬我尼啲中女保下骨膠原

薏米水/  椰青

最後提提大家,如果掃描枱上尼個QR code入專頁讚好同分享,就會有越式甜品送,不過我地太飽無scan到了

尼間越式餐廳🍴經濟實惠,食物又高水準,推薦大家去試試啊
午餐
串燒牛肉
網絲蝦卷
清雞湯豬扒湯濛
蕃茄蟹頭膏湯牛孖筋湯濛
薏米水/  椰青
2018-10-09 361 浏览
今日放工為左可以去AEXN既感恩節掃貨我地一放工就去左荃灣搵食. 天氣又涼涼地就對煎炸野起興趣所以今日去試下一間新既(可能只係對我地係新) 既越之味! 店舖細細不過MENU 上提供既選擇真係多不勝數, 我地真係睇到花多眼亂.食物種類都好多完全係心大心細唔知食咩好~ 既然HAPPY FRIDAY 都要放縱一下, 盡情地叫!!!!呢個係我次次都必叫~ 沾埋D 甜酸汁. 甜甜酸酸再加埋中間豬頸肉係飯前開胃之選. 又唔會好飽!串燒有牛有雞, 我地專登冇叫豬因為之前已經有個豬頸肉米紙卷. 個MAJOR 真係個SAUCE. 有花生粒粒既, 唔係一個簡單既SAUCE 而係可以令到串燒既牛肉+雞肉更加突出. 呢個係心機之作, 平時就係因為太懶唔想"MEET" 所以先唔食柚, 不過見到柚子沙律都會一定叫! 起碼有人整好晒俾我地食, 啖啖肉! 爽~ 之後就叫左個炭燒原條既魚. 佢唔係用鹽燒好好多, 真係原汁原味. 有時食鹽燒魚都真係唔係太LIKE~ 因為成口鹽咸到個口好似食沙咁都食唔到魚既鮮味. 呢個魚就唔會, 沾小小魚露提鮮就已經可以好好味. 一個人食晒一條完全冇難度.呢個真係不得不提呀!!!!!! 呢
呢個真係不得不提呀!!!!!! 呢個可愛悠閒小鴨仔真係好好味既, CURRY唔係好杰身不過味道好濃郁. 加埋GARLIC BREAD 就更加野味.
兩者又出奇地夾, 完全唔會互相搶左大家既味道. 呢隻小鴨真係做到野呀!!!
食左水蛇春咁長既單都係講緊451 走得, 呢個價錢真係好抵呀!
2018-09-21
$225.5 (晚餐)