2018-10-11
我係為左牛油蒜蓉雞翼而黎架😍 店舖乾淨企理,裝修係有d文青cafe feel,坐位之間既距離唔算太近,都坐得幾舒服。小食實在太吸引喇,一嗌就嗌左7樣🤭 -牛油蒜蓉雞翼 ($45)依個真係必嗌!雞翼脹卜卜,大大隻,肉嫩多汁,雞翼面沾滿蒜蓉,炸粉唔厚,超香口,又有口感喎。加上擦埋牛油,邪惡爆哂登呀😈 -牛油果軟殼蟹米紙卷 ($62)米紙卷係越南特色小食,點都要叫黎試下。米紙帶有煙韌既口感,清新既青瓜大大減低軟殼蟹🦀既油膩感,入面仲包住米粉,牛油果同生菜,感覺好健康,食多幾舊都唔怕肥🤭 推薦dim魚露一齊食,酸酸甜甜,好開胃。-燒豬頸肉 ($58) 雙併牛肉雞肉串燒 ($88)2款燒物燒🍢得岩岩好,鎖得住肉汁,超juicy又唔鞋口。豬頸肉面加左蔥油,鹹鹹地,送飯真係一流,不過食得多真係會覺得油; 至於雞串同牛串醃得夠入味,就咁食都好惹味!不過個沙嗲汁呢,唔夠濃同稠,唔係幾掛到汁😩-柚子鮮蝦沙律 ($68)鳳爪沙律 ($45)蟹頭膏炒高麗菜 ($52)3款小食都超大份,材料足,一d都冇欺場!柚子沙律同鳳爪食落既味道其實差唔多,應該係用同一醬汁撈成,酸酸甜甜,勁開胃!菜用左蟹膏炒,多左份鮮味,鹹
牛油蒜蓉雞翼 ($45)
牛油果軟殼蟹米紙卷 ($62)
燒豬頸肉 ($58)
雙併牛肉雞肉串燒 ($88)
柚子鮮蝦沙律 ($68)
鳳爪沙律 ($45)
蟹頭膏炒高麗菜 ($52)
3款小食都超大份,材料足,一d都冇欺場!柚子沙律同鳳爪食落既味道其實差唔多,應該係用同一醬汁撈成,酸酸甜甜,勁開胃!菜用左蟹膏炒,多左份鮮味,鹹鹹地,當食得太多沙律既時候,食番啖菜,有中和既作用。
牛油果沙冰 ($32)
重要既事要講3次,超足料!超足料!超足料!我諗佢係用左10個牛油果🥑打成,鐘意牛油果既朋友一定要嗌,係出面真係飲唔到,好滿足☺️
好味指數:7.5/10
性價比:8/10