2023-01-29 478 浏览
今次在平台付款落單,去到門市拎時,前台收錢女人話要另外加錢。無事先電話通知,臨時加價的行為實在唔應該。 咁都算啦,不巧我無帶現金出門,我話八達通畀算。個女人話只可以現金。 佢話算,叫我走。我走出門口,聽到個女人仲係度嘈音巴閉,講d難聽說話。真係離嗮譜⋯平台無改價咁你搵平台改咯,係自己錯/平台錯都好,發脾氣係客人身上,關客人咩事??真係好服務我係回頭客,為家鄉味,得登搭3站地鐵過黎食,結果竟然遇到咁嘅事。唔會再畀錢搵氣受

外卖自取
2023-01-25 376 浏览
新年加一,態度惡劣,食物唔掂,羊湯有味,對顧客完全係差到一個點,就算應完都唔會做,整間嘢都唔識做嘢,羊肉串一舊肉一舊油,味道完全普通,羊腩粉還可以,新年都要受氣,呢啲鋪頭請都冇下次👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
2022-12-16 631 浏览
服務真的差到爆,首先原本一個人,入到去佢叫我隨便坐,咁我坐坐張四人台,點完餐個服務員就問我幾個人,我話一個,佢就叫我坐上去卡位邊度,果時明明冇人🤷🏻‍♀️ 然後要羊肉麵,結果落羊肉粉,同佢講錯佐,佢仲話張單無錯,即意思係我錯?都唔知咩邏輯!然後店裡只可以現金,可以微信支付,但微信支付係收1:1人民幣,冇得俾港幣!真係明擺陰人咁款,冇記錯呢間嘢都開左唔知幾耐,但到依家都唔整任何電子支付,好似就為佐賺你果濕碎咁多匯率咁,真係無言以對!d服務員叫佢哋好似發夢咁~嘢食也都一般,真係唔會再有下次!
2022-12-09 444 浏览
今日見天氣涼涼地 想食碗麵咁啱經過就入去試下入面環境比較迫 衛生唔算十分乾淨-打開menu發現佢唔單止做羊肉麵係”全羊宴” 所有你講得出嘅部位佢都有不過我同朋友就唔敢試啦🙊我地叫左個羊腩粉、羊肉串同羊肉心-羊腩粉好味指數 😋😋😋😋佢嘅羊腩係連住爽脆嘅皮肉間住肥膏 食落好香口個粉似係好滑身嘅米線落單個時可以同姐姐講要唔要辣我呢個喺小辣 但食落無咩辣味-羊肉蔥花卷好味指數 😋😋😋呢個蔥花卷其實喺急凍蔥油餅加羊肉碎餅入面既羊肉比較少 味道亦一般-羊肉串好味指數 😋😋😋😋羊肉串係肉同肥膏相間燒到外面少少脆身 好香口-值得一提 枱面除左有醋同孜然粉仲有一碗仔生蒜比重口味嘅人搭住食-整體黎講 呢間店同內地小店好似如果對環境無要求 佢嘅食物可以一試
今日見天氣涼涼地 想食碗麵
咁啱經過就入去試下

入面環境比較迫
衛生唔算十分乾淨
打開menu發現佢唔單止做羊肉麵
係”全羊宴” 所有你講得出嘅部位佢都有
不過我同朋友就唔敢試啦🙊
我地叫左個羊腩粉、羊肉串同羊肉心

好味指數 😋😋😋😋

如果對環境無要求 佢嘅食物可以一試

2022-12-08
  • 羊肉串
2022-12-04 448 浏览
叫左8樣野 6樣都難食到嚇死人另外兩個都係羊肉麵,所以先係3/4 難食如果冇叫麵就100%難食1)食材唔新鮮2)調味古怪3)服務其差 (個個都唔願做)唯一可取係食物好快到( 當然, 因為全部都好似微波爐叮返熱咁)
叫左8樣野
6樣都難食到嚇死人

1)食材唔新鮮
2)調味古怪
3)服務其差 (個個都唔願做)

2022-12-04
2022-12-03 389 浏览
今晚做到11點幾先出去搵晚餐食⋯周街都冇野食,或者得街邊小食⋯漆黑中浮出左呢間羊肉粉!同咁凍既天氣極相襯🤣🤣🤣店裡最馳名就係呢碗羊肉粉🐑🐑🐑熱辣辣、香噴噴😋😋騷騷地味之餘又勁爽口,好好哎口,唔係zip牙la個隻😍😍驚喜呀!再加多碟涼拌海帶🍻🍻🍻唔一定要當前菜,我餓到一冷一熱咁樣食,都好match😝😝超滿足既一餐👍🏻👍🏻👍🏻推介大家冬天必選1️⃣0️⃣0️⃣
今晚做到11點幾先出去搵晚餐食⋯
周街都冇野食,或者得街邊小食⋯
漆黑中浮出左呢間羊肉粉!
同咁凍既天氣極相襯🤣🤣🤣

店裡最馳名就係呢碗羊肉粉🐑🐑🐑

再加多碟涼拌海帶🍻🍻🍻

唔一定要當前菜,我餓到一冷一熱咁樣食,都好match😝😝

超滿足既一餐👍🏻👍🏻👍🏻推介大家冬天必選1️⃣0️⃣0️⃣
2022-11-18 360 浏览
價錢小貴,但好食嘅話無妨。入到去點菜,叫左個烤羊排小份、麻辣串四串、一碗羊粉、一份羊肉卷。烤羊排80蚊小份有兩件,一件半肥瘦都好食既,一件九成肥點食呀大佬(店員打死都吾會同你換,食吾食都要俾錢💰)!麻辣串四串,上枱變八片!點解會冇竹簽串住嘅?羊粉同羊肉卷正常D。總結食左250蚊,下次吾會再食,吾覺得佢D野好食同突出,D服務員出菜亂咁泥,我點菜先但最遲,隔离枱遲點先上菜,激到我跳起!
2022-11-18
2022-11-17 1747 浏览
昨晚去旺角買鞋, 考慮緊食乜,剛剛朋友在元朗食過羊,比起上次自己去雲南啊老X同埋依Y, 哩間性價比同腫嘍多好多。6點幾行過波鞋街附近餐廳,都無乜人,仲以為所有餐廳都無,點知道去到通菜街有兩間餐廳,居然差不多滿,哩間系其中一間,所以更有信心。餐廳比較暗,有D 農村菜味道,入到去都已經有羊味,坐低見到旁邊一檯有羊褪棒,第一個菜就叫佢優點- 羊食法種類多,估計亦只有哩度有羊眼食。- 醃料味吾會好似依Y咁重,吾會蓋曬D 羊肉味- 價錢比依Y便宜好多。- 大部分湯都好似系羊底,好正,飲完無口乾改善點- 如果可以有炒菜類就更好羊褪棒 (5分)$76- 一大支,聞落已經好香,肉吾會多,所有肉都系膝頭果邊,- 肉質感覺比羊腩和手抓肉好羊腩飯(3分)$54- 吾知道系眯貴州無食開羊腩,只是因為香港多人食,所以至加哩個飯,- 所有肉比較瘦,吾似系腩,好在無黐牙。- 汁又吾似貴州菜辣辣地,又吾似香港羊腩煲味道酸菜粉(4分)$38- 粉好滑,比米線好食- 酸菜吾會酸到”拿” 喉。羊雜(2分) $28- 因為系後加配菜,只是碟上- 覺得每塊切得太細,咬落毫無口感- 份量太少啦- 毫無羊味羊眼湯(5分)$35-

優點
- 羊食法種類多,估計亦只有哩度有羊眼食。
- 醃料味吾會好似依Y咁重,吾會蓋曬D 羊肉味
- 價錢比依Y便宜好多。
- 大部分湯都好似系羊底,好正,飲完無口乾

改善點
- 如果可以有炒菜類就更好

羊褪棒 (5分)$76
- 一大支,聞落已經好香,肉吾會多,所有肉都系膝頭果邊,
- 肉質感覺比羊腩和手抓肉好

羊腩飯(3分)$54
- 所有肉比較瘦,吾似系腩,好在無黐牙。
- 汁又吾似貴州菜辣辣地,又吾似香港羊腩煲味道

酸菜粉(4分)$38
- 粉好滑,比米線好食
- 酸菜吾會酸到”拿” 喉。

羊雜(2分) $28
- 因為系後加配菜,只是碟上
- 覺得每塊切得太細,咬落毫無口感
- 份量太少啦
- 毫無羊味

羊眼湯(5分)$35
- 從來無想過有人會食眼,睇過冰島旅遊節目至知道系真
- 羊眼質感原來吾硬,好似皮蛋但比較有咬口。就系一個字,正
- 後來查到羊眼能益腎氣,補形衰,開胃健力,還能明目。

羊褪棒
酸菜粉
羊眼湯
  • 羊腿棒
2022-11-07 377 浏览
每樣外賣收多$2, 但袋就比一個,$40的羊夾膜少肉,外皮未煎好,人多幫襯了,質素keep 吾住,試問一個那麼少肉的收費$40,再說,等外賣,等足20分鐘,吾吹都吾出
2022-11-07
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
2022-10-19 522 浏览
After the warmest summer since records began, we finally have a cool spell. For me, thats time to feed on the great soup noodles without getting completely soaked in sweat! 2pm on a weekday and the restaurant was packed. That’s a great sign in hk! As I entered, the smell of sichuan peppercorn, cumin, and fresh goat stimulated my salivary glands. I knew I was ready for a feast. Goat, lamb, mutton all have the same Chinese character. My travels to guizhou has taught me this is most likely goat. I ordered a bowl of goat mixian (fun) for 48hkd (2022 price) . This was perhaps the best tasting goat I’ve had in Hong Kong. I am used to being fed foul smelling lamb in hk eateries, but this was actually good. I grew up in the Cumbrian hillsides eating lamb henry, and being an annoying grumpy Brit, naturally I have an opinion on things. However, This place was good. The meat I was served was quality, the goat/lamb broth was fragrant with spices and fresh coriander. Excellent value, not a bad environment considering mong kok, and a tasty bowl.
Goat     Rice  noodle
Goat     Rice  noodle
2022-10-12 548 浏览
今晚同男朋友在旺角行街,突然醒起呢度附近有一間食羊肉粉的地方,因為疫情的關係,已經多年無返過鄉下貴州,所以決定來呢間貴州羊肉粉的餐廳食晚餐,我家鄉最著名的就是羊肉粉。我哋叫咗一碟酸辣土豆絲,酸酸辣辣10分惹味,另外我則叫了一碗麻辣羊肉粉,粉是家鄉用的粗粉,羊肉片薄薄一片,配合麻辣羊肉的湯粉,十分惹味。男朋友則叫了一碗麻辣羊肉麵,麵條也是十分煙韌,比起粉條的口感有過之而無不及,如果喜歡食羊肉的朋友可以一試。

2022-09-28
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-10-11 445 浏览
🫡今日就黎左旺角附近搵野食喇,就黎到女人街街口,見到有間食羊既餐廳,就心癢癢想試下。🫡餐廳環境算大,坐位唔算好闊,普通店面,冇咩特別。睇下份menú,係勁既,羊既咩部位都有,特別到連炸羊眼都有得食,呢d咁高級既野唔岩我,我都係食返羊肉面算了🥲🫡我地兩口子就叫左兩碗羊肉面(中辣),4串羊肉串,特色羊肉。🫡第一,叫羊肉面叫中辣,係一個錯既決定,因為辣味完全com 晒陣羊味,真係唔建議大家叫,佢既辣,係整左幾匙羹佢自己整既辣油落去,唔係話辣油唔好味,係真係食唔到羊味,定佢d羊冇羊味?我已經分唔到。🫡第二,特色羊肉,真係細既都100蚊,但我食唔到100蚊既feel,一堆凍左既白烚羊片,一堆辣辣地既粉,一大堆芫荽。到抵有幾特式可以收我100蚊😞定係我唔識,係個幾片羊咁值錢?🫡第三, 羊肉串,一舊肉就一舊羊脂肪,total 4舊一串,size 還好,有羊脂肪所以都食到羊既香。燒都夠火候,都好食既。🫡總括黎講,我應該唔會食第二次。我都係鐘意食d so 味重d 既羊,呢個唔岩我🫣
2022-10-09
2022-09-17 611 浏览
未食過堂食,見相羊排都有幾件。Delivery woo試下小份羊排$108得2 舊大部份係肥膏黎味道試唔出,因為太細舊,未感受到味道想做水魚可以去試試,包你有驚喜。
未食過堂食,見相羊排都有幾件。

Delivery woo試下小份羊排$108

得2 舊大部份係肥膏黎

味道試唔出,因為太細舊,未感受到味道

想做水魚可以去試試,包你有驚喜。
秘制羊排
2022-09-09 644 浏览
有朋友提議食羊肉麵,一齊去試下。畢竟呢類粉麵店偏少,都抱住少少期待去試!羊肉拉麵麵質軟滑,湯既味道好普通,羊肉片嫰,味道唔算好吸引,冇果種你一試會好想追住食既感覺。個湯好白,但就冇好重胡椒或者香料味,可能我自己有誤解,始終第一次食呢款羊肉麵。羊什拉麵同上,羊什冇果種好重既羊羶味,係做得唔錯既,亦好軟淋,整體合格;枱面有提供大蒜,就咁食落去會好辛辣,但係咬少少再加一啖湯麵,成個層次會提升左,好味。羊肉夾饃比想像中細件,我見朋友幾啖食晒,話ok既,不過就同一碗麵咁上下價錢。羊肉湯餃子岩岩入門口見到阿姐係度包緊,冇想像之中咁夠味,味道及質感只屬一般。我個人點去比較,如果同深水埗幾間有名氣既餃子比較,呢度既羊肉餃子皮偏厚,味道唔夠重,可能淥熟既關係,如果煎餃可能會好d。羊肉串$16一串,有肉汁唔會太乾,串係中間既係羊肥肉/羊油,所以食落去有口感:油+肉既咬口唔錯,算幾好。如果唔食得肥可以嗌牙籤羊肉,相對比較細串,冇左中間肥油位,食落唔會有油膩感。當止下咳食下羊肉麵,串燒等等,可以一試。不過係香港真係未搵到好食既羊肉拉麵,近似國內少店/連鎖店果d。

羊肉拉麵

羊什拉麵

羊肉夾饃

羊肉湯餃子

羊肉串

2022-09-07
  • 羊肉串
一人午餐 整體來講羊肉係招牌貨 係非常美味 但其他質素拖累左食物質素 個人建議老細upgrade下衛生同平返幾蚊 整體上會帶來長遠嘅更多益處羊肉餡餅 涼拌萵筍羊肉分量唔係太多 但係整體羊肉味出色 香口涼拌萵筍正常貨式 辣味出色 所以未影已食哂食物:5/5餐牌濕漉漉的 調味料感覺放好耐 臺面唔乾淨衛生:1/5員工方面 譚仔比佢地更有人情味平衡餐廳銷售對象 做返平衡服務:2/5呢個價錢 冇咩comment 就係一間餐廳環境:2/5雖然平 但個人認為萵筍份量少 羊肉餅$42 略嫌貴抵食:2/5
一人午餐

羊肉餡餅 涼拌萵筍