2021-11-14 380 浏览
上次堂食,因為第一次唔知道水係邊,叫店員麻煩幫忙倒杯水,佢好大聲話,果邊有,自己去倒,今日叫了個外賣,入到去同店員講拿外賣,點知個店員又指住廚房話,自己去果邊看好了沒有,質素好差
2021-11-11 386 浏览
“羊肉粉”($47)旺角通菜街其實真係好多嘢食😆之前仲有個小小嘅願望就係想由街頭第1間餐廳食到落街尾😂但發現難度實在太高🤣呢間貴州遵義黔營羊肉粉就係喺亞皆老街入口一睇就知專食羊肉粉啦🐐湯底辣味十分香,幾有鮮味😋羊肉份量就唔算太多,但都夠食嘅味道唔會話太騷,幾易入口😚整體嚟講成碗粉係幾惹味😝而且一碗粉先$47好抵食搞到人成日心思思想再去食😆貴州遵義黔營羊肉粉 (利群大廈)旺角通菜街86號利群大廈地下E號舖
“羊肉粉”($47)

旺角通菜街其實真係好多嘢食😆
之前仲有個小小嘅願望
就係想由街頭第1間餐廳食到落街尾😂
但發現難度實在太高🤣
呢間貴州遵義黔營羊肉粉就係喺亞皆老街入口
一睇就知專食羊肉粉啦🐐
湯底辣味十分香,幾有鮮味😋
羊肉份量就唔算太多,但都夠食嘅
味道唔會話太騷,幾易入口😚
整體嚟講成碗粉係幾惹味😝
而且一碗粉先$47好抵食
搞到人成日心思思想再去食😆

貴州遵義黔營羊肉粉 (利群大廈)
旺角通菜街86號利群大廈地下E號舖
2021-10-30 863 浏览
羊肉粉作為招牌,確實味道正宗。只喺份量偏少,羊肉無幾片。夜晚排隊人比較多,要預足夠等位時間。羊肉串,每串12蚊。非常小巧,肥肉偏多,辣味合適,因為肥肉多,所以一口咬下超juicy,只適合鍾意食高油脂食物嘅人。豆腐丸子千萬唔好試,內部豆腐被炸到變黑(喺貴州當地炸出來係嫩白嘅,應該有香濃豆腐味)毫無豆腐味,只剩油味⋯⋯太讓人無言。

烤羊肉串

豆腐丸子

麻辣串串
2021-10-07 560 浏览
平時出街食飯要等位都正常,但入座後,叫左野食之後仲要等成個鐘真係未試過,落單果陣已經有問題,員工落錯單,叫左3更改都完全好似聽唔到咁,完全無比返張正確既單比我,我諗住食完野會比返張岩既單我,結果等野食竟然等咗成個鐘
2021-10-05 586 浏览
愛吃羊。之前經過見到這間專門吃羊的店舖,記在心中,今日特登來試。羊排最好食,是帶骨羊腩,嫩滑入味。但$65得兩件都幾貴。羊肉串也不錯,食一串唔多夠。分別試了羊肉粉(小辣)和羊腩麵(清湯)。後者完勝。羊肉是薄切羊肉片,無論份量、口感和味道都不及羊腩;粉是粗身米線,麵是麵條,又滑又有口感,寧願加2元吃麵了。湯底也是凊湯好,加辣只是加辣椒油,掩蓋左湯底的清香。沒有肉的手撕雞蛋餅只有千層餅皮、蔥花和雞蛋,出奇的好味。

羊排最好食,是帶骨羊腩,嫩滑入味。但$65得兩件都幾貴。
羊肉串&羊排

羊肉串也不錯,食一串唔多夠。
分別試了羊肉粉(小辣)和羊腩麵(清湯)。後者完勝。
羊肉粉(小辣)
羊腩麵

湯底也是凊湯好,加辣只是加辣椒油,掩蓋左湯底的清香。
沒有肉的手撕雞蛋餅只有千層餅皮、蔥花和雞蛋,出奇的好味。
手撕雞蛋餅
2021-10-05
用餐时段
下午茶
羊肉串&羊排
羊腩麵
手撕雞蛋餅
🤩 旺角|貴州遵義黔營羊肉粉 #丁丁香港探店 88HKD地址:旺角通菜街86號利群大廈地下E號舖-hiking完来吃朋友强烈安利的羊肉粉确实是很好吃!而且物美价廉离家近九点多还要排队等座真的很火-「羊肉米粉」我点的是羊肉粉中辣一点点微辣羊肉汤超好喝-「秘制羊排」点了两个小份我觉得他家烤羊排比快乐小羊要好吃一点点稍微有一点偏肥但是有一点点羊肉味-「红糖糍粑」隔壁热情的阿姨推荐了红糖糍粑一碟十个五人分刚好好吃的!
🤩 旺角|貴州遵義黔營羊肉粉 #丁丁香港探店 88HKD
隔壁热情的阿姨推荐了红糖糍粑
一碟十个五人分刚好
好吃的!
2021-09-22
$88 (宵夜)
  • 羊肉粉
2021-09-26 437 浏览
平日我都不寫食評,但這次餐飲經驗實在令人非常氣憤。羊肉粉的湯底味道還算不錯,其中的原因是放了很多味精。羊肉片不算少,但是淡而無味,而且乾和鞋。最後只吃了兩口,就無法繼續吃下去了。臭豆腐沒有臭味,而且有點像吃樹皮一樣乾。牛肉串不新鮮。只有羊肉串和煎蛋餅還勉強可以。衛生狀況有點令人擔憂。見到有服務員剛用完拖板拖地,然後給別人送上食物,而且手指放到碗裏邊緣中間!曾多次想和老闆娘表達意見,但老闆娘拒絕溝通。
平日我都不寫食評,但這次餐飲經驗實在令人非常氣憤。
曾多次想和老闆娘表達意見,但老闆娘拒絕溝通。
2021-09-26
等候时间
1 分钟 (堂食)
2021-09-19 383 浏览
香港能吃上一口羊肉🐑粉簡直是無敵了!雖然我不吃牛羊,但是偶爾帶小🐤胃吃點他愛吃的,一踏進該店,已經帶有很濃烈的羊肉味道,服務員💁都是內地人,姐妹們放心大膽的說普通話吧,絕對是內兒味了。.聽說老闆是一名來自貴州,所以出品正宗,小🐤胃點了一個羊肉泡饃,他說味道不錯👍,我唱了一口沒泡的饃,酥軟!我點了辣子🐤🍜拌面,雖然辣椒🌶️只有一點但是非常非常入味,不過肉骨頭略多了!.店名:貴州遵義黔營羊肉店址:通菜街86號利群大廈地下E號鋪
店名:貴州遵義黔營羊肉
店址:通菜街86號利群大廈地下E號鋪
2021-09-11 351 浏览
大開眼界既羊肉粉專門店菜式如下 麻辣羊肉內臟 香料羊肉串 招牌羊肉湯配飯 辣炒羊雜飯 配湯一碗用麻辣醬炒羊雜 心肝內臟炒埋一碟 有脆有爽口既 辣味唔搶但完全無腥味仲幾好食添醃滿香料香草既羊肉用大火燒烤 肉串香辣惹味 麻辣羊肉內臟  每種都有一片 牛內臟都見得多 羊既都係第一次真係嘩一聲 食落比牛雜再爽脆一點 同埋個羊肉味好濃郁 配埋麻辣料食,出奇地香辣美味貴州遵義黔營羊肉粉消費$200評分7/10旺角通菜街86號利群大廈地下E號舖
大開眼界既羊肉粉專門店
醃滿香料香草既羊肉用大火燒烤 肉串香辣惹味

貴州遵義黔營羊肉粉
消費$200
評分7/10
旺角通菜街86號利群大廈地下E號舖
2021-08-01 565 浏览
我從來都唔知道原來有一樣野叫做羊肉粉經我朋友極力推介好多次之後知道原來旺角係有呢一間專食貴洲羊肉粉嘅舖頭食完後真係一試難忘,從來未食過嘅一種味道羊肉粉 小辣 $47湯底黎講無辣至大辣其實都一樣只係再根據唔同辣度再添加辣油辣粉唔好睇個湯白雪雪,就算未加辣都好有鮮味一啲都唔淡口,好清甜,加咗辣又唔同風味羊肉份量唔算好多,但都夠食好淋好香好重羊肉味,又唔會話有陣騷味去到我最難忘嘅係個麵底,比一般米線粗身口感好滑好彈牙,有啲似實心嘅米通粉羊肉串 $12/1串上枱之前已經將羊肉串解體,變咗一大碟羊肉粒羊肉粒有好多唔同香料粉調味,好有四川風味燒過嘅肉粒外層燶燶地貴州豆腐丸子 $28呢個又係我從來都未食過嘅東西一個炸過嘅豆皮波波,底層係一啲腐竹入邊就係空心,我朋友教我倒啲辣湯入去再加啲炸粉喺口入面咬開咗之後會爆汁,超得意我哋仲有食咗臭豆腐,但係佢係同街邊一尊尊嗰啲唔同比較薄片比較似豆卜,夾埋啲辣粉一齊食都幾刺激整體來講成餐飯接觸到好多我之前未食過嘅嘢完全開發左新世界
我從來都唔知道原來有一樣野叫做羊肉粉
經我朋友極力推介好多次之後
知道原來旺角係有呢一間專食貴洲羊肉粉嘅舖頭
食完後真係一試難忘,從來未食過嘅一種味道

羊肉粉 小辣 $47
湯底黎講無辣至大辣其實都一樣
只係再根據唔同辣度再添加辣油辣粉
唔好睇個湯白雪雪,就算未加辣都好有鮮味
一啲都唔淡口,好清甜,加咗辣又唔同風味
羊肉份量唔算好多,但都夠食
好淋好香好重羊肉味,又唔會話有陣騷味
去到我最難忘嘅係個麵底,比一般米線粗身
口感好滑好彈牙,有啲似實心嘅米通粉

羊肉串 $12/1串
上枱之前已經將羊肉串解體,變咗一大碟羊肉粒
羊肉粒有好多唔同香料粉調味,好有四川風味
燒過嘅肉粒外層燶燶地

貴州豆腐丸子 $28
呢個又係我從來都未食過嘅東西
一個炸過嘅豆皮波波,底層係一啲腐竹
入邊就係空心,我朋友教我倒啲辣湯入去再加啲炸粉
喺口入面咬開咗之後會爆汁,超得意

我哋仲有食咗臭豆腐,但係佢係同街邊一尊尊嗰啲唔同
比較薄片比較似豆卜,夾埋啲辣粉一齊食都幾刺激
整體來講成餐飯接觸到好多我之前未食過嘅嘢
完全開發左新世界
2021-07-02
用餐时段
2021-07-22 573 浏览
旺角正宗貴州羊肉粉!👅開宗明義賣貴州菜,老闆娘係地道遵義人,入面嘅陳設同餐牌令人覺得返咗大陸咁,餐具枱面亦有少少油lum lum。(你懂的) 門口貼晒報章,連蔡瀾都讚好,全因有市面少見嘅涼拌蘘荷食。我嗌咗一個招牌羊肉粉、拌麵同幾串串燒,menu好多唔同部位嘅羊內臟揀,不過我就無咩興趣喇,唯獨羊脂肪係幾香嘅~ 我覺得呢間最好食嘅唔係羊,都唔係串燒,係羊肉粉隻粉本身!佢比米線稍為粗啲,入口滑溜彈牙,正中我口味,同我喺雲南香格里拉食過嘅有異曲同工之妙!🥰🥰貴州遵義黔營羊肉粉地址:旺角通菜街86號利群大廈地下E號舖

旺角正宗貴州羊肉粉!👅

貴州遵義黔營羊肉粉
地址:旺角通菜街86號利群大廈地下E號舖
2021-07-15 641 浏览
話說想食碗羊肉粉,見到呢間啦入去就叫左羊肉粉兩碗加羊肉串然後唔知加辣幾多辣就話另上啦之後食完都未上催左幾次都係hea 你話等陣唔通叫得少就係應該被服務既?Btw 味精味濃
話說想食碗羊肉粉,見到呢間啦
入去就叫左羊肉粉兩碗加羊肉串
然後唔知加辣幾多辣就話另上啦
之後食完都未上
催左幾次都係hea 你話等陣
唔通叫得少就係應該被服務既?
Btw 味精味濃
2021-06-16 738 浏览
今日嚟旺角分店,一入到去坐低幾分鐘內已經諗到食咩,然後叫個呀姐落單,叫咗5次以上落單,個呀姐都唔落單,服務態度真係非常差,仲扮聽唔到行咗去,又冇得罪佢,嬲嬲地直接起咗,下次都係去番元朗個間。
又冇得罪佢,嬲嬲地直接起咗,下次都係去番元朗個間。
2021-05-26 791 浏览
这个店真就绝了啊!堂食用了两次,次次有状况!吃个饭真难得吃的这么火大!服务差、上菜慢、环境脏。第一次:上错一样菜,少上一样菜,不给上饮品。(第二次吸取经验,来单了先检查,结果又有错)第二次:落单错两个地方,加错送,少写饮品。19:40进店落座,等40分钟才上来一个凉菜。真的不要再来。
第一次:上错一样菜,少上一样菜,不给上饮品。
(第二次吸取经验,来单了先检查,结果又有错

第二次:落单错两个地方,加错送,少写饮品。
2021-05-26 786 浏览
羊肉面/汤都是49。羊肉面还可以的,汤也不错。同伴点了米线,说不太好嚼。额外点了个月的25的羊杂,有腥味,吃的出来不是很新鲜了,量很少我们也没吃完羊肉串和牛肉串都是12一串,非常之不推荐。原材料都不新鲜了,牛肉没牛肉味,羊肉也没羊肉味。羊肉是没什么膻味,但是更加没羊肉味啊因为原材料都不是很新鲜,所以推荐能加辣的都还是加辣吧,好歹可以盖点味道桌子上提供了蒜和其他调料,这点好评!我们剥了几个蒜吃,也可以压下去不新鲜的肉味。菜单特别特别特别油,不知道多久没清洁了继续去找好吃的羊肉馆,希望能找到好吃的新疆餐厅

菜单特别特别特别油,不知道多久没清洁了

继续去找好吃的羊肉馆,希望能找到好吃的新疆餐厅
2021-05-26