好掛住日本嘅海鮮丼飯🐟🦐🦑喺香港竟然俾小妹揾到日本味道嚟自北海道人氣豚丼專門店—豚丼のぶたはげ BUTAHAGE 主打高質日式丼飯季節限定兩款海鮮丼物🥢特上海鮮•鯛魚湯茶漬飯🫖稱得上特上海鮮,刺身種類當然好豐富,包括鯛魚片、吞拿魚蓉、三文魚、油甘魚、甜蝦、貝柱、大大粒三文魚籽等,丼飯外觀已經相當驚艷,第一啖食落去刺身鮮味肥美,餐廳好貼心附上鯛魚湯茶漬飯教學,令小妹我急不及待食淨三份之一嘅份量,加返少少紫菜、芝麻、芥末係飯面,倒入熱辣辣鮮甜鯛魚湯,同刺身飯融為一體,人間美味🥹🥢什錦海鮮天丼配溫泉玉子🥚出色嘅天婦羅一定要皮薄香脆,喺日本以外嘅地方唔係咁容易食到,今日試到貝類海鮮加野菜嘅組合,淨係溫泉玉子已經夠搶Fo,仲好仔細咁將我最鍾意食嘅野菜(南瓜、本菇、蘆筍、茄子等)切成粒狀,非常容易入口,一啖食到多種層次😋
好掛住日本嘅海鮮丼飯🐟🦐🦑

什錦海鮮天丼配溫泉玉子🥚
特上海鮮•鯛魚湯茶漬飯🫖
什錦海鮮天丼配溫泉玉子🥚
2024-07-01 1216 浏览
午市都真係幾多人等位,就試吓~Menu以散嗌形式,額外跟飲品要加錢什錦刺身丼$78要等嘅時間較長,飯比例多過魚生,相比其料理店既魚生粒有所不同,其中有鰻魚烘到微乾身及一些甜蝦等都幾特別澳洲和牛鍋燒烏冬$98+18果茶定食 (茶蛋蒸、沙拉、冰粉及果茶)爐上整鍋嫩滑烏冬蓋上食材,幼嫩和牛及豐富野菜,湯底仲好好飲,食完熱嘢嚐冰粉注:餐廳只收電子貨幣
午市都真係幾多人等位,就試吓~
Menu以散嗌形式,額外跟飲品要加錢

什錦刺身丼$78

澳洲和牛鍋燒烏冬$98
+18果茶定食 (茶蛋蒸、沙拉、冰粉及果茶)

注:餐廳只收電子貨幣

2024-07-01
午餐
天氣咁熱,清爽鮮味嘅美食最能喚醒味覺細胞!茶漬湯飯同埋海鮮丼呢個時候食就最開胃~
呢間喺北海道十勝帶廣嚟嘅豚丼專門店「 豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」,去到門口已經大排長龍,睇嚟真係好受歡迎!♡佢哋全線分店推出全新季節限定—「特上海鮮•鯛魚湯茶漬飯」₊˚⊹

海鮮丼包含 7 款特上海鮮:有鯛魚片,油甘魚粒、吞拿魚蓉、三文魚、三文魚籽、小貝柱同甜蝦!多重口感,非常豐富!仲有茶壺盛住嘅鯛魚湯以小火爐烘住保持溫度,加入海鮮丼後搖身一變成為鯛魚湯茶漬飯!仲可以加啲紫菜絲、白芝麻同wasabi,日本產米飯吸收咗湯汁嘅精華,清新滋味幫助去油解滯~店舖仲好細心,附上一張食法嘅說明,確保食客可以享受雙重味道~
另外,佢哋嘅鎮店名物丼「帶廣名物稀有豚肉丼」原來曾經喺日本嘅丼物比賽榮獲金賞!用秘製祖傳醬汁製作最正宗嘅日式丼飯滋味。下次一定要再嚟試埋其他!

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴豚丼のぶたはげ BUTAHAGE📍 九龍灣德福廣場一期G54A2號舖——————————————————

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜

——————————————————

呢間日本餐廳.除咗主打豚丼不定期仲會推出季節限定菜式👇🏻即日起至9月3 日喺全線分店推出👇🏻✨特上海鮮.鯛魚湯茶漬飯面層舖上厚切嘅鯛魚片油甘魚粒.吞拿魚蓉.三文魚.三文魚籽.小貝柱同甜蝦仁7款特上海鮮食材.帶來豐富口感店員貼心提示進餐次序先享受海鮮丼嘅鮮味再加入以小火爐煮熱嘅清甜鯛魚湯增添鮮味灑上紫菜絲、白芝麻按喜好加入少許芥末品嚐到茶漬飯嘅清爽味道日本米飯徹底吸收湯汁嘅精華一飯兩吃.令胃口大開✨天婦羅鍋燒烏冬定食外層香脆嘅天婦羅配上明火熱辣辣嘅鍋物滑溜溜嘅烏冬加入湯底.份外滋味定食包括茶碗蒸.果茶.甜品份量充足又豐富.一定有下次

呢間日本餐廳.除咗主打豚丼

滑溜溜嘅烏冬加入湯底.份外滋味

定食包括茶碗蒸.果茶.甜品

份量充足又豐富.一定有下次
2024-06-13 735 浏览
今日收工去左朋友屋企玩貓🤤周不時都係要玩下貓治癒下心靈❤️‍🩹🥰之後就去左佢附近食dinner,呢間butahage嘅日式丼飯又方便又有儀式感🥰我同朋友都食得好開心!*****🐟🫖特上海鮮・鯛魚湯茶漬飯 $148果茶🍹、茶碗蒸🍳、甜品🍮 +$18茄子天婦羅🍆 +$9呢個海鮮飯入面除左有大大片嘅鯛魚片🐟,仲有🐠角切油甘魚粒、🍣吞拿魚蓉 、🍣三文魚、⭕️三文魚籽、🦪小貝柱同🦐甜蝦,勁足料🥰仲可以點豉油食同埋加茶變成茶漬飯咁食,真係一個餐滿足多個願望呀😍🍣🍚炙燒海鮮丼 $98朋友揀嘅炙燒海鮮丼都好豐富,有大大粒🦪帆立貝、🦐大蝦、同埋🍣三文魚😍*****更多食評資訊:IG🔎litcloud_

*****

🐟🫖特上海鮮・鯛魚湯茶漬飯 $148
果茶🍹、茶碗蒸🍳、甜品🍮 +$18
茄子天婦羅🍆 +$9

🍣🍚炙燒海鮮丼 $98

*****

更多食評資訊:IG🔎litcloud_
2024-06-11
今日同朋友去咗九龍灣德福廣場一間叫「豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」嘅豚丼専門店食午餐,呢間餐廳係由北海道十勝帶廣引入,令香港人都食到北海道名物豚丼。我哋嗌咗特上海鮮鯛魚湯茶漬飯配帆立貝茶碗蒸同帶廣名物稀有豚肉丼配海老味噌湯。特上海鮮鯛魚湯茶漬飯係今個夏季全新推出嘅餐點,以鯛魚作為主角,海鮮丼飯嘅魚生有鯛魚片、油甘魚粒、吞拿魚蓉、三文魚、三文魚籽、小貝柱同甜蝦仁,先加入適量豉油同芥末去享受口感豐富嘅海鮮丼飯,之後再灑上紫菜同白芝麻,然後倒入用小火爐坐熱嘅鯛魚湯,自製成鯛魚湯茶漬飯,而熱湯將海鮮燙至微熟,將海鮮嘅鮮味昇華去另一個層次;帆立貝茶碗蒸亦都誠意十足,蒸蛋嫩滑,食材足料,帆立貝鮮甜有口感。稀有豚肉丼貴為鎮店之寶,豚肉油脂分布平均,燒完出嚟嘅油脂十分香口,咬落去肉質細嫩,每一片都有入口即溶嘅感覺,配上餐廳特製嘅燒汁令到豚肉嘅味道更加突出;海老味噌湯亦用咗大量嘅櫻花蝦,蝦味濃郁,值得一試。📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
仲好記得第一次食係叫佢個招牌豚肉丼 再加錢叫左兩三舊天婦羅之後由於佢天婦羅實在太出色我一直念念不忘今次第二次再食 就係為左佢個天婦羅返黎叫左個上天丼定食 上天丼包3隻蝦天婦羅 1隻大蟹柳 1舊山芋(椎山) 1舊紫菜 2條長既青豆 1舊南瓜中意食天婦羅既會超級滿足醬汁咸度 份量都係啱啱好第一眼望食怕太少醬 食落發現係啱啱好不過今次食無上次咁脆個皮好似淋左咁唔知係咪因為放左係飯上面?我上次食係額外叫 所以有個鐵網盛住btw我覺得咁多款最好食係南瓜就算食豚丼既人我都好建議額外叫一兩舊南瓜食定食除左個天婦羅丼仲包個副菜 味噌湯 茶碗蒸同咖啡啫喱副菜係菠菜加d豆腐咁既漬物幾好食 不過份量唔多 兩三啖食完味噌湯我第一次食叫左豬肉味噌今次就試下蝦味噌不過我發現原來味道分別係近乎零因為個湯底一模一樣 純粹係最面放既食材唔同豬肉係用細豬肉片蝦就灑櫻花蝦乾茶碗蒸就正正常常 啫喱都係雖然係用QR code落單但餐廳係收加一 一個定食套餐埋單$126.5晚市加咁多樣野食黎講 我覺得價錢都合理
仲好記得第一次食係叫佢個招牌豚肉丼

醬汁咸度 份量都係啱啱好
第一眼望食怕太少醬 食落發現係啱啱好

不過今次食無上次咁脆
個皮好似淋左咁
唔知係咪因為放左係飯上面?
我上次食係額外叫 所以有個鐵網盛住

上天丼定食
蝦味噌湯
上天丼定食
蝦味噌湯
上次去完日本一間舊式丼飯餐廳翻黎就一直想再穩翻類型既餐廳,終於穩到類似既啦,帶廣名物稀有豚肉丼(特盛),呢只稀有豚肉係豚肉眼,質地好腍,燒汁有dd甜味,豚肉煎得焦邊脆,配菜有埋既蒸蛋都好嫩滑,鷄湯底好鮮甜,足料,啖啖料,味增豚肉湯好大婉,但係咸左dd,特盛餐倆人食完全無問題。
2024-05-07 1505 浏览
特上天婦羅鍋燒烏冬 $92(+$33 茶碗蒸、海老味噌湯、小菜、黑糖Jelly)天婦羅有:- 海老🍤x2- 魷魚🦑x1- 沙錐魚🐟x2天婦羅炸得唔錯,粉漿唔算薄🤔,但都唔會太厚👌🏻。小編唔太鍾意個天婦羅汁,味道太淡了😓(ps小編最愛點鹽食,唔會弄濕炸漿又有足夠咸味)魚冇鯹味👍🏻,魷魚半生熟,完全唔韌,係幾好食嘅👍🏻。鍋燒烏冬好彈牙😍😍😍,(溫馨提示,個鍋滾一陣就好較細火!小編發現得太遲,烏冬已經痴曬底😭) 但痴痴地底都keep到彈牙真心佩服😂海老味噌湯唔會死咸,加咗櫻花蝦多咗鮮味,加埋白蘿蔔多埋甜味,真心幾好飲😋。仲有少量薄片蒟蒻咬下,增添口感。茶碗蒸夠滑,雖然冇咩餸,但都$33加咁多野算係咁。鰻魚御膳$188- 鰻魚飯- 鰹魚湯- Wasabi、紫菜、蔥花- 豚肉味噌湯- 刺身- 茶碗蒸(比+$33嗰個餐多兩隻蝦)- 小菜- 黑糖Jelly店家有提供有多一個細碗仔,讓食客可以盛少許飯,再加鰹魚湯另外自製泡飯。有俾多個碗仔係細心嘅,免得直接倒湯落原先的盒子,全部製成泡飯,才發覺自己喜歡直接吃飯多於加湯。對於小編來說,我喜歡飯還飯,湯還湯🤭豚肉味噌湯相對海老味噌湯較咸,多咗肉味,但少咗鮮
特上天婦羅鍋燒烏冬 $92
(+$33 茶碗蒸、海老味噌湯、小菜、黑糖Jelly)

天婦羅有:
- 海老🍤x2
- 魷魚🦑x1
- 沙錐魚🐟x2

特上天婦羅鍋燒烏冬定食

茶碗蒸夠滑,雖然冇咩餸,但都$33加咁多野算係咁。

鰻魚御膳$188

- 鰻魚飯
- 鰹魚湯
- Wasabi、紫菜、蔥花
- 豚肉味噌湯
- 刺身
- 茶碗蒸(比+$33嗰個餐多兩隻蝦)
- 小菜
- 黑糖Jelly
鰻魚御膳

對於小編來說,我喜歡飯還飯,湯還湯🤭

豚肉味噌湯相對海老味噌湯較咸,多咗肉味,但少咗鮮甜味,飲落亦冇咁清。小編與朋友都覺得海老味噌湯較好飲。

結論
小編覺得烏冬較好食同抵食。小編建議+$33轉餐😋👍🏻,餐的食物都唔錯同幾抵食。
2024-05-05
特上天婦羅鍋燒烏冬定食
2024-05-03 587 浏览
之前老豆搶到地鐵coupon,星期一至四幫襯滿$300-100,佢打電話去落單但係職員講得有少少混亂,原來外賣打左9折令佢全單唔夠$300用唔到coupon,跟著就叫佢加個刺身($58),估計交通時間1個鐘左右帶廣名物稀有豚肉丼(並盛)$92店員話佢係比豚腩丼再肥啲,見價錢都應該高級啲,但實質不言;雖然味道上有豬味,但塊塊都好hi,令成件事大打折扣稀有豚腩丼(並盛)$88佢稍為比稀有豚肉冇咁hi,叫做性價比好啲,但都未算之前係另一間連鎖店食咁好食玉子鰻魚丼 $118鰻魚一般,雖然唔腥但冇油香味,之前係元朗/長沙灣介紹嘅好味啲特上刺身 $58有冰保溫,但刺身本身質素麻麻,冇乜鮮味總結:其實加個豚角包就真係岩岩好,唔明店員係要人外賣刺身;味道上外賣唔推薦,唔知堂食水準會唔會好啲,但個人就唔會再去了🙊地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖評分(5⭐️為最高):服務:⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️

帶廣名物稀有豚肉丼(並盛)$92

稀有豚腩丼(並盛)$88

玉子鰻魚丼 $118

特上刺身 $58
有冰保溫,但刺身本身質素麻麻,冇乜鮮味

地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖

評分(5⭐️為最高):
服務:⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️
2024-04-29 418 浏览
同朋友食晚飯,喺徳福廣場揀餐廳,雖然餐廳係以豚丼出名,但我哋就俾佢嘅天婦羅同刺身丼吸引咗入嚟 😆每日限定嘅北海道帆立貝大赤蝦丼 $118 😋🦐 赤蝦相當肥美同新鮮,有三粒開半嘅帆立貝,同埋少量三文魚子 🟠,睇落份量唔多,但食完都好滿足好夠飽 🤰加咗$33套餐,包咗豚肉麵豉湯🍲,茶碗蒸 🍵,醬菜同埋甜品 🍨。豚肉麵豉湯好足料,成碗都係蘿蔔,但豚肉就細細塊同比較少;茶碗蒸只係得半碗,兩三啖就食晒啦,冇乜配料只係得兩片菇 🍄;甜品係黑糖水信玄餅,質感似啫喱但無味,只係靠黑糖糖漿帶出甜味 😅飯團熊認為刺身丼材料新鮮值得一試 👍,雖然配套餐唔貴,但質素麻麻🤌,所以建議如果覺得淨係食刺身丼會唔夠飽嘅話,先至加好套餐 😊 埋單$151再加一,提提大家,餐廳唔接受現金付款,記得要用電子消費啊!😉

每日限定嘅北海道帆立貝大赤蝦丼 $118 😋
北海道帆立貝大赤蝦丼

2024-02-28
北海道帆立貝大赤蝦丼
2024-04-13 369 浏览
咁啱有事要去mega box 不過想喺去之前食埋個dinner先😚太耐無去先發覺德福多咗好多正嘢食 就梗係要搵間平時唔多見有嘅日本菜食一去到就俾佢哋個帶廣名物稀有豚丼吸引咗🤩呢個可以話係佢地個招牌菜 曾經喺日本嘅丼物比賽攞過金賞而家仲推出全新辣味炙燒芝士味🔥🔥⭐️不過就只限九龍灣德福廣場分店 要食就好快啲去食因為呢個限定係做到5月28號❣️帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼 $128 (+$33 升級定食)同帶廣名物稀有豚丼一樣係用北海道十勝豚 (KAMIKOMI豚) 以秘製祖傳醬汁燒過唔同嘅係仲會加入3️⃣種唔同嘅芝士🔅水牛芝士🔅車打芝士🔅巴馬臣芝士芝士係熱溶後淋係豚丼上再炙燒加咗特制辣醬 帶有微辣🌶️甜甜辣辣 食落夠刺激豚肉仲要豐厚 食落啖啖肉一口可以感受到多重口感 又芝士🧀又微辣💦又厚肉🐷想食得豐富啲可以加$33升級至定食定食:配豚肉味噌湯🥣副菜🥬茶碗蒸🥚甜品🫧❣️極上八種海鮮刺身重 $128咁當然唔只得招牌豚丼 仲有刺身丼食😚💕係多款之中唔知揀邊款食好 咁不如就要佢哋嘅極上八種海鮮刺身重有齊大眾都愛嘅幾種刺身😋包括油甘魚、赤海蝦、三文魚、赤身、帶子、螺片、墨魚同三文魚籽 滿滿刺身鋪上面 而每一片
而家仲推出全新辣味炙燒芝士味🔥🔥

而每一片刺身都食得出好新鮮同好鮮甜🙌🏻
呢款都係期間限定㗎
極上八種海鮮刺身重

2024-04-10 421 浏览
這間人氣豚丼專門店—豚丼本家 BUTAHAGE來自北海道☺️,主打豚肉丼,環境裝潢以日系風格為主題,座位寬敞🥰,空間感足夠😎餐廳嚴選優質稀有日本KAMIKOMI豚肉🐷,採用超過八十年歷史秘製祖傳醬汁,盡顯日本匠人精神😛- 帶廣名物辣味灸燒芝士稀有豚丼 (並盛)🐖 $145厚切豚肉肉質軟腍有彈性,嫩滑多汁😎,經灸燒後油脂豐沛,帶有焦香口感,香而不膩😝,以濃郁秘製醬汁調味,更突出豚肉香味😚,表面加上拉絲芝士🧀,配上粒粒分明軟糯有嚼勁日本米🍚,口感豐富,果然係人氣必選,仲有攞過日本「全國丼飯大賽」金賞🏆- 茶碗蒸❤️ (跟餐)嫩滑細膩,蛋味濃郁🥚,內有冬菇粒🍄、干貝粒加強鮮味😍- 黃豆😉(跟餐)酸甜開胃,味道清爽😗- 寒天😎 (跟餐)爽彈寒天配上黑糖汁,味道清甜🤣- 海老味噌湯🥣 (跟餐)以大量蝦乾🦐提鮮,加入紅蘿蔔🥕、薯仔粒🥔及蒟蒻粒,配料豐富,味道鮮甜🥰- 帶廣豚角包🍞 $38鬆軟白包中間加入清爽生菜🥬及油脂豐沛豚肉片🐷,以沙律醬調味,口感豐富😗- 天婦羅三點😎 $35包括有海老🦐、沙錐魚及南瓜🎃,外層炸衣透薄不油膩,每件炸物炸至金黃香脆☺️,配上醬汁,味道清爽🥰- 稀有豚肉天婦羅🐖 $38炸

- 帶廣名物辣味灸燒芝士稀有豚丼 (並盛)🐖 $145

- 茶碗蒸❤️ (跟餐)
嫩滑細膩,蛋味濃郁🥚,內有冬菇粒🍄、干貝粒加強鮮味😍

- 黃豆😉(跟餐)
酸甜開胃,味道清爽😗

- 寒天😎 (跟餐)
爽彈寒天配上黑糖汁,味道清甜🤣

- 海老味噌湯🥣 (跟餐)

- 帶廣豚角包🍞 $38

- 天婦羅三點😎 $35

- 稀有豚肉天婦羅🐖 $38
炸至金黃香脆的稀有豚肉,油脂感更突出😝,口感香脆鬆化🤩

冇諗到咁耐冇黎九龍灣🙈,意外地又發現到一間人氣日本過江龍餐廳🤣,而且餐廳位置就係德福廣場裡面,真係方便易搵‼️

📍 豚丼のぶたはげ BUTAHAGE– 九龍灣
九龍灣偉業街33號德福廣場1期地下G54A2號舖

另有分店:太古

#justlingggxd_日式
#justlingggxd_九龍灣
依間餐廳係源自於北海道十勝帶廣嘅人氣豚丼專門店✨佢地嘅招牌名物丼「帶廣名物稀有豚肉丼」屢次獲獎🏆🔹帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼🔹食肉獸嘅爸爸其實一早就諗定要食稀有豚丼去到餐廳發現 原來佢地新推出左辣味炙燒芝士版本😍咁邪惡嘅升級版 當然唔可以錯過🤤即叫即燒嘅優質豚肉眼 油脂豐腴 咬落口仲保留到肉汁配上秘製祖傳醬汁同特制辣醬 微辣口感提昇咗豚肉嘅風味😚再加上炙燒三重芝士 包括水牛芝士、車打芝士同埋巴馬臣芝士半溶拉絲質感 連埋豚肉一啖放入口 超正👍🏻簡直係香、辣、濃、甜嘅四重味蕾享受😎🔸上天丼🔸而我就超鍾意食天婦羅🍤 所以叫咗呢個上天丼職員送餐果下真係有被震撼到因為份量超多 天婦羅鋪滿哂成隻碗🤣天婦羅種類好多 有蝦🦐、四季豆、紫菜、南瓜🎃、山芋、特大皇帝蟹柳每一款都好好味 脆卜卜😋 炸漿好薄 入面仲好juicy配埋甜甜地嘅醬汁 連飯都清哂呀😬😬我同爸爸仲加左$33轉定食 有黃豆前菜、海老麵豉湯、茶碗蒸、黑糖寒天甜品超豐富 超滿足🤩🔹兒童餐🔹依個兒童餐不得之了 同我地個定食餐一樣咁豐富👍🏻有齊天婦羅、豚肉、玉子🥚、粟米🌽、飯,仲有蘋果汁🧃同甜品 太幸福啦😍而且食物係用車車裝住🚙 小朋友見到勁興
依間餐廳係源自於北海道十勝帶廣嘅人氣豚丼專門店✨
佢地嘅招牌名物丼「帶廣名物稀有豚肉丼」屢次獲獎🏆

🔹帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼🔹
食肉獸嘅爸爸其實一早就諗定要食稀有豚丼
去到餐廳發現 原來佢地新推出左辣味炙燒芝士版本😍
咁邪惡嘅升級版 當然唔可以錯過🤤
即叫即燒嘅優質豚肉眼 油脂豐腴 咬落口仲保留到肉汁
配上秘製祖傳醬汁同特制辣醬 微辣口感提昇咗豚肉嘅風味😚
再加上炙燒三重芝士 包括水牛芝士、車打芝士同埋巴馬臣芝士
半溶拉絲質感 連埋豚肉一啖放入口 超正👍🏻
簡直係香、辣、濃、甜嘅四重味蕾享受😎

🔸上天丼🔸

🔹兒童餐🔹
依個兒童餐不得之了 同我地個定食餐一樣咁豐富👍🏻
而且食物係用車車裝住🚙 小朋友見到勁興奮😆

2024-04-04
  • 帶廣名物稀有豚肉丼(特盛)
  • 上天丼
最近比我知道咗九龍灣德福廣場嘅「豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」推出全新「帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼」 ,對於一個又鍾意食肉,又係芝士控嘅阿媽,趁復活節假期帶埋阿仔同婆婆去嘆下先!真係要讚下個環境,非常舒服,好大空間感!我地去到,佢哋剛剛開門,未有太多人,但半個鐘後已經坐滿晒人,但感覺都好舒服,唔會好嘈同迫!🍽️ 帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼我係慕名而來,當然要試佢地以得奬「帶廣名物稀有豚肉丼」,再加上炙燒三重芝士同特制辣醬嘅「帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼」!即叫即燒嘅豚肉眼,鮮甜多汁,油脂平均,所以容易咬開!香濃嘅半溶拉絲芝士,再配上特制辣醬同秘製燒烤醬,做出香、辣、濃、甜嘅四重味蕾享受!* 由即日起至 5 月 28 日九龍灣德福廣場分店限定供應,要食就快手喇*🍽️炙燒海鮮丼海鮮好大隻同新鮮,有三文魚,帶子同大蝦!鮮味十足!套餐仲有個茶碗蒸,呢個阿仔同婆婆都好鍾意食!仲有杯果茶,淡淡嘅果香,食完飯飲真係適合不過!🍽️兒童定食小朋友必選,而且有三個選擇,飯、烏冬同包,任君選擇!依家好多餐廳都有兒童餐,但做到咁多選擇同埋咁全面,真係值得一讚!份量剛剛好,而且甜品係一杯日式藍莓布丁,包裝好可
最近比我知道咗九龍灣德福廣場嘅「豚丼のぶた

🍽️ 帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼

🍽️炙燒海鮮丼

🍽️兒童定食
小朋友必選,而且有三個選擇,飯、烏冬同包,任君選擇!依家好多餐廳都有兒童餐,但做到咁多選擇同埋咁全面,真係值得一讚!份量剛剛好,而且甜品係一杯日式藍莓布丁,包裝好可愛!小朋友一定喜歡!🥰🥰

🍽️單品天婦羅 - 紫菜同茄子
天婦羅嘅粉漿好薄,但食落好香脆!應該係炸時已經有加醬油,所以帶點味道,而唔會太濃!本來唔太鍾意天婦羅嘅我,都覺得唔錯!

總結,真係好值得一試,亦都係值得推介同再食嘅日本餐廳!
2024-04-03
午餐