2024-04-07
最近比我知道咗九龍灣德福廣場嘅「豚丼のぶたはげ BUTAHAGE」推出全新「帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼」 ,對於一個又鍾意食肉,又係芝士控嘅阿媽,趁復活節假期帶埋阿仔同婆婆去嘆下先!真係要讚下個環境,非常舒服,好大空間感!我地去到,佢哋剛剛開門,未有太多人,但半個鐘後已經坐滿晒人,但感覺都好舒服,唔會好嘈同迫!🍽️ 帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼我係慕名而來,當然要試佢地以得奬「帶廣名物稀有豚肉丼」,再加上炙燒三重芝士同特制辣醬嘅「帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼」!即叫即燒嘅豚肉眼,鮮甜多汁,油脂平均,所以容易咬開!香濃嘅半溶拉絲芝士,再配上特制辣醬同秘製燒烤醬,做出香、辣、濃、甜嘅四重味蕾享受!* 由即日起至 5 月 28 日九龍灣德福廣場分店限定供應,要食就快手喇*🍽️炙燒海鮮丼海鮮好大隻同新鮮,有三文魚,帶子同大蝦!鮮味十足!套餐仲有個茶碗蒸,呢個阿仔同婆婆都好鍾意食!仲有杯果茶,淡淡嘅果香,食完飯飲真係適合不過!🍽️兒童定食小朋友必選,而且有三個選擇,飯、烏冬同包,任君選擇!依家好多餐廳都有兒童餐,但做到咁多選擇同埋咁全面,真係值得一讚!份量剛剛好,而且甜品係一杯日式藍莓布丁,包裝好可
🍽️ 帶廣名物辣味炙燒芝士稀有豚丼
🍽️炙燒海鮮丼
🍽️兒童定食
小朋友必選,而且有三個選擇,飯、烏冬同包,任君選擇!依家好多餐廳都有兒童餐,但做到咁多選擇同埋咁全面,真係值得一讚!份量剛剛好,而且甜品係一杯日式藍莓布丁,包裝好可愛!小朋友一定喜歡!🥰🥰
🍽️單品天婦羅 - 紫菜同茄子
天婦羅嘅粉漿好薄,但食落好香脆!應該係炸時已經有加醬油,所以帶點味道,而唔會太濃!本來唔太鍾意天婦羅嘅我,都覺得唔錯!
總結,真係好值得一試,亦都係值得推介同再食嘅日本餐廳!