2021-09-27 580 浏览
昨天同家人去試了一直收藏了的麻辣雞煲,總括來說雞煲不錯,可以嘗試,但火鍋真的可以不試!性價比唔高,而且牛肉冇牛肉味,手打墨丸只得個彈牙爽口,但完全冇墨魚味,只有魚皮餃同午餐肉係有啲味道。好後悔因為諗住之後要火鍋的關係,叫雞煲只點了半隻份,早知就點一隻,雞煲比火鍋好食好多 🤨。仲有調味料只有蒜茸,䓤,芫茜和豉油,沒有其他了。 所以當食材沒什麼味道時也沒有其他調味料補救!響呢度建議都係專注食佢嘅招牌麻辣雞煲,叫一隻否則半隻唔夠喉😋
昨天同家人去試了一直收藏了的麻辣雞煲,總括來說雞煲不錯,可以嘗試,但火鍋真的可以不試!性價比唔高,而且牛肉冇牛肉味,手打墨丸只得個彈牙爽口,但完全冇墨魚味,只有魚皮餃同午餐肉係有啲味道。好後悔因為諗住之後要火鍋的關係,叫雞煲只點了半隻份,早知就點一隻,雞煲火鍋好食好多 🤨。仲有調味料只有蒜茸,䓤,芫茜和豉油,沒有其他了。 所以當食材沒什麼味道時也沒有其他調味料補救!

咸檸七
手打墨魚丸
魚皮餃
極品本地手切牛頸脊(小)
2021-09-25
魚皮餃
  • 咸檸七
  • 極品本地手切牛頸脊(小)
  • 極品本地手切牛頸脊
  • 本地手切牛
2021-08-25 1428 浏览
食過好多間雞煲,論味道既話最鍾意呢間既!雞煲一上黎會有人幫你係隔離炒好,所以特別惹味!而且辣度啱啱好,我自己可以食得幾辣,感覺小辣已經夠,煮耐會越黎越辣。距地既雞特別入味,而且唔會只係得某些部位😋仲有最欣賞既係距地自家製既芝士紫菜響鈴,真係現炸,超級好味!必點!環境都幾舒適,但係座位唔多,建議晚飯時間黎既朋友預先book位,而且醬料自助另計,不過好多醬料選擇,仲有白飯任裝🍚價錢屬於中等,食開雞煲都知道大約既價錢,飲品雖然唔算平,但係勁大杯!叫一杯就夠!抵飲!
2021-08-04
  • 即炸紫菜響鈴
  • 龍鳳檸樂
  • 自創爆芝響鈴
2021-06-06 2837 浏览
今晚同屋企人去咗石門食晚飯,去到決定唔到食咩,一向上望,見到雞煲嘅招牌,就上去睇吓有冇位。我哋今次叫咗BB辣,4個人一隻雞啱啱好😊D staff 會係一邊攪拌好先攞上嚟,一上台就食得,幾方便。唔知係咪BB辣嘅關係,個汁就唔係太香啦。已經攪拌好嘅麻辣雞煲食完雞煲之後,我哋加水打邊爐,因為已經食咗一隻雞嘅關係,我哋冇叫太多野,就係叫咗碟牛肉拼盤同埋水餃。講返個牛肉拼盤,入邊有牛胸爽,牛脷,牛展,牛頸脊等。除咗安格斯牛肉同牛脷比較好之外,其他都有筋,唔係太好食😔個水餃就正常常不過不失。值得一讚,員工服務好好👍見我哋加咗兩次水,成樽水俾埋我哋😂

已經攪拌好嘅麻辣雞煲
麻辣雞煲

個水餃就正常常不過不失。

值得一讚,員工服務好好👍見我哋加咗兩次水,成樽水俾埋我哋😂
2021-06-01 1836 浏览
大家可以睇番我對上食評係4月28日來幫襯。事隔1個月我再黎食雞煲,本來諗住1個月來幫襯1次,滿足自己食雞煲的慾望。但食完今次,真係不會再來!服務態度令我列入黑名單。其實呢度食雞煲不算便宜,但食物質素ok,所以帶左另一位朋友來試。食物本身有影相,但我不post 了,主要是因為今餐埋單時不愉快經歷。在我離座前,我見其他2-3枱客叫埋單時,都係由侍應走過來收錢。但當我叫埋單時,侍應叫我自己出去收銀臺俾錢。我身為一個見曬肚的大肚婆,唯有慢慢行出去罰企等俾錢。我忍不住問收銀員:「為何其他人埋單唔洗行出來收銀臺?」收銀員完全無理會我,亦無回覆。2個人食左$759,錢就洗左,但竟然得不到尊重,連回答我也不回答!我好肯定不會再來幫襯,亦不會推薦朋友來。
大家可以睇番我對上食評係4月28日來幫襯。

叫雞煲,冇用醬油,都收我哋錢我哋都冇打邊爐同佢講都係話公司規定講咗一大輪都係不斷話公司規定公司規定公司規定所以我哋到最後冇辦法費事煩收咗我哋錢希望佢哋都可以正視下呢個問題但係上次lunch食就話可以唔收醬油有錢,佢都係話公司規定
雞煲,冇用醬油,都收我哋錢
我哋都冇打邊爐
同佢講都係話公司規定
講咗一大輪都係不斷話公司規定公司規定公司規定
所以我哋到最後冇辦法費事煩收咗我哋錢
希望佢哋都可以正視下呢個問題
但係上次lunch食就話可以唔收醬油有錢,佢都係話公司規定
2021-05-23 886 浏览
朋友同我慶祝生日,又想近近地係沙田食,就帶左我黎試我最愛食的雞煲!因為黎之前我無特登睇食評,所以無咩期望,點知一食,就將呢間餐廳列入去我的最愛了!首先,叫半隻雞煲,因為呢排身體問題,只叫了BB辣,但其實已經做到麻香味,亦有少少辣味滲出黎!堅好食~等我好番要食大辣!(店員會幫手攪拌雞煲)跟住,點左個頂級安格斯牛小排,牛味濃!好正!值得叫!仲有我每次都會必點的響鈴,講真出面真係唔係間間響鈴都好食! 但呢度堅係即炸!堅脆! 真係必點!最後,仲有四寶丸同娃娃菜。可能叫得太多,2個人食真係清唔曬~但呢間又就腳又好食的雞煲一定會再來!

跟住,點左個頂級安格斯牛小排,牛味濃!好正!值得叫!

最後,仲有四寶丸同娃娃菜。

頂級安格斯牛小排
BB辣雞煲(半隻)
手工四寶丸
響鈴
娃娃菜
题外话/补充资料: 坐位不多
2021-04-28
庆祝纪念
生日
頂級安格斯牛小排
BB辣雞煲(半隻)
手工四寶丸
響鈴
2021-04-15 2522 浏览
今晚跟朋友第一次去這一間餐廳食雞煲,之前評分一個月都會食一次雞煲,這一家的味道不是10分突出,主要感覺到是鹹味,辣味比較一般,食雞煲第一次 有特別收費 開瓶費$100,之前食好多次雞煲,都未曾要求有開瓶費,所以今晚有點意外。除了開瓶費之外 還有一個隱藏的豉油費用,我們從開始用餐都食完結帳,職員都沒有告訴我們 原來有這個費用,本身雞煲有鹹味,我們也沒有用豉油,原來在 近門口的地方 有一個角落是給客人取豉油的,這就是為什麼每個人收$8的原因。 我今晚食完之後 應該不會再回來這一家。
2021-04-14
2021-03-31 1945 浏览
今日約左個fd去踩單車踩完去左石門嘅新食廈試雞煲🤤🤤嘩!超大盤!一黎到已經聞到好重香料味我地揀左小辣,好啱口味!勁足料!雞肉仲好嫩滑洋蔥又煮到好淋!🤤啲醬汁好香濃而不辣,好惹味!我地又叫左招牌手工即炸魚皮!睇得出原條魚皮起肉整出黎所以唔會碎成一段段就咁食就好香脆,好似薯片咁滋味想惹味啲,就可以沾少少雞煲醬汁一樣好味!食完炸魚皮,意猶未盡我地又試下順德撈魚皮呢款感覺又好唔同魚皮爽口滑溜帶微辣呢款係一款好特別前菜!食完咁多濃味野食叫杯兩杯凍飲清下味蕾藍蝶雪梨賣相好靚雪梨汁好清涼又解渴配上蝶豆花汁藍藍地色超吸引!
今日約左個fd去踩單車
踩完去左石門嘅新食廈試雞煲🤤🤤

嘩!超大盤!
一黎到已經聞到好重香料味
我地揀左小辣,好啱口味!
勁足料!
雞肉仲好嫩滑
洋蔥又煮到好淋!🤤
啲醬汁好香
濃而不辣,好惹味!

我地又叫左招牌手工即炸魚皮!
睇得出原條魚皮起肉整出黎
所以唔會碎成一段段
就咁食就好香脆,好似薯片咁滋味
想惹味啲,就可以沾少少雞煲醬汁
一樣好味!

食完炸魚皮,意猶未盡
我地又試下順德撈魚皮
呢款感覺又好唔同
魚皮爽口滑溜
帶微辣
呢款係一款好特別前菜!

食完咁多濃味野食
叫杯兩杯凍飲清下味蕾

藍蝶雪梨
賣相好靚
雪梨汁好清涼
又解渴
配上蝶豆花汁
藍藍地色超吸引!
2021-03-28
  • 手工即炸魚皮
  • 藍蝶雪梨
2021-03-31 1014 浏览
牛胸爽+極品本地手切牛頸脊😍😍慕名專門到食飯架,關注左網評,到店門口就覺得呢一間餐廳幾有特色,進店後點左一份火鍋,我覺得菜品最讚係我最想推薦既牛胸爽同埋極品本地手切牛頸脊,兩個食材都係非常新鮮,感覺到老闆對食材品質有追求,食材份量都好足,所以我覺得性價比還是幾高,消費不算貴,作爲火鍋菜,火鍋湯汁很鮮美,肉下鍋後食上黎都出色,因爲太好吃啦,我們點了一份又一份,已經諗下次到呢邊時候要再來食一頓大餐🤣🤣🤣
牛胸爽+極品本地手切牛頸脊😍😍

• 手工即炸魚皮
  • 手工四寶丸
  • 頂級安格斯牛
  • 龍鳳檸樂
  • 即炸紫菜響鈴
2021-03-30 807 浏览
豐鍋極上牛花展+雜菜籃+自家炸響鈴和朋友約埋一齊去呢間店餐廳食火鍋海鮮😚,重點推薦豐鍋極上牛花展😍,食材好新鮮,肉質係我食過最好食既👍🏻,放入火鍋裏面燙一燙食,鮮美而不油膩,亦好有嚼勁👅炸響鈴係現炸既~可以直接食,都可以點火鍋汁食,超級適合食火鍋既時候搭配黎食啊🤩,畢竟食火鍋多少都係會有啲油膩😳吃番啲鮮炸既點心,可以緩解一下火鍋既油膩感。✨🔻我們還點了雜菜籃,有菜心、油麥菜、生菜等等,是蔬菜組合拼盤,🥗份量充足又新鮮,都係打邊爐必備配菜。🥳所以呢餐火鍋都算係食得好健康了~🤣
豐鍋極上牛花展+雜菜籃+自家炸響鈴
🔻
餐廳好企理,自助調料區十分幹淨,有沙茶醬、炸蒜、辣椒醬、蒜蓉、蔥花、麻辣醬以及各種調味品,供客人自助選料。店員的服務非常好,好熱情,吃飯的環境氛圍也不錯。📍十優狀丸(黑松露墨魚丸+蝦丸+墨魚丸+黑墨丸+鯪魚丸)重點推薦餐廳的十優狀丸,是10個不同的丸子組合拼盤,手工做的各款肉丸,口感自然是很不錯的。牛胸爽是我點的火鍋配菜,且不說食材鮮美,就說端上來的這盤菜的份量,就讓我很滿意了,吃得很飽,心滿意足,享受了一把美食的美好體驗,下次會再來品嘗其他美味。

店員的服務非常好,好熱情,吃飯的環境氛圍也不錯。

📍十優狀丸(黑松露墨魚丸+蝦丸+墨魚丸+黑墨丸+鯪魚丸)
2021-03-30 394 浏览
疫情之後,我時不時都會買d醬料番屋企自己整雞煲🙊但係整出黎,完全唔係果回事心心念念左好味既雞煲好耐,今次一於的埋朋友一齊去雞煲啦 -豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)就係哩陣味呀!哩d先叫雞煲嫁嘛!麻辣口味食到我好酸爽呀真係好鍾意重口味既食物🤤👅-順德撈魚皮以前細個既我唔食魚皮既,覺得d紋路有d得人驚但有一次去咗廣州玩,當地朋友買左一間老字號既魚皮比我食之後,就徹底改變左我對佢既唸法我已經好耐冇食魚皮啦,因為想回味番,所以我今次都order左OMG!d回憶番曬黎呀爽口既脆魚皮配搭鹹酸、花生米、炸物、姜蔥絲非常爽脆!好味!哩餐飯真係食到我舔舔脷👅以後大家想食雞煲識揀啦
疫情之後,我時不時都會買d醬料番屋企自己整雞煲🙊
但係整出黎,完全唔係果回事

心心念念左好味既雞煲好耐,今次一於的埋朋友一齊去雞煲

豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)

就係哩陣味呀!哩d先叫雞煲嫁嘛!

麻辣口味食到我好酸爽呀

真係好鍾意重口味既食物🤤👅

順德撈魚皮

以前細個既我唔食魚皮既,覺得d紋路有d得人驚

OMG!d回憶番曬黎呀

爽口既脆魚皮配搭鹹酸、花生米、炸物、姜蔥絲
非常爽脆!好味!

哩餐飯真係食到我舔舔脷👅

以後大家想食雞煲識揀啦
今天黎開石門搵朋友~佢誠意推薦我黎呢間餐廳食下午茶😝叫左一份十優狀丸、一份手工即炸魚皮、兩份自家炸響鈴🥳一份十優狀丸有10粒😱包括黑松露墨魚丸、蝦丸、墨魚丸、黑墨丸、鯪魚丸拼盤組成😍,唔同既丸子都有唔同既口感,再配上新鮮既配菜🥗味道十分豐富。不得不提係個炸響鈴炸得超香啊!!🤩食落稣稣的、脆脆的,尤其是芝士散發出黎既香味十足。😽手工即炸魚皮,超大舊既鰱魚皮即叫即炸,鮮炸出黎既魚皮配上椒鹽調味✨簡直又脆又爽🥺如果再配埋鮮美既湯汁,爽脆既魚皮吸收晒飽滿既湯汁😝介乎於脆同軟之間妙不可言既口感,食完即刻明白點解我朋友係咁推薦我食呢間餐廳了~
今天黎開石門搵朋友~

十優狀丸+自家炸響鈴+手工即炸魚皮

十優狀丸+自家炸響鈴+手工即炸魚皮
2021-03-18 565 浏览
今日同同事幫襯了這一家的Set Lunch,整體感覺不錯,所以同大家分享一下。價錢都尚算合理,個餐都幾大份,選擇都幾多,我們選了F餐蘿蔔燉沙嗲牛腩盅和G餐冬陰公生牛肉大蝦金邊粉。Set Lunch跟餐有湯有碟菜仲包埋飲品,個湯好正,足料又無味精,真係想飲多一碗。個蘿蔔燉沙嗲牛腩盅味道都OK,D牛腩唔會太硬,而且又吸晒D汁,所以餸飯真係唔錯。冬陰公生牛肉大蝦金邊粉的辣度唔算太勁,個冬陰公湯底都好惹味,飲得出D配料的味道,唔係有時出面食到的一味得個辣字。跟餐送了兩舊響鈴,放入冬陰公度吸晒D辣湯,食落都米話唔過癮。

set lunch

蘿蔔燉沙嗲牛腩盅
set lunch 菜
冬陰公生牛肉大蝦金邊粉
2021-03-16 417 浏览
放工約朋友黎到石門開飯,喺云云黃店中揀左食呢間既雞煲。因為係即興約要等位,行咗一陣街就收到電話,可以7點前已經可以入座👏🏻雞煲同埋其他食物係單叫唔係任食,可以揀半隻同埋一隻,雞煲有辣有唔辣,除咗普通食開嘅重慶雞煲仲有花膠或者藥膳揀。今次第一次食就食返重慶雞煲雞煲好快上枱,除咗半隻雞之外入邊有好多蔥蒜,未開始食已經聞到好香。除咗叫雞煲之外當然唔可以忽略餐牌其他嘅嘢,我哋仲叫咗手打丸(10粒),芝士響鈴,雪花肥牛,所有嘢都好有驚喜手打丸飽足感好強啖啖肉,兩個人根本食唔晒,大班friend share就最好啦;芝士響鈴係新鮮炸既,上枱熱辣辣;雪花肥牛都好大碟,比想像中好食。另外仲叫咗杯大檸茶,成餐飯由頭飲到尾超級大杯🤣食物係OK嘅,味道唔錯而且大碟,價錢中上,可以試多幾間餐廳先返轉頭。

芝士響鈴係新鮮炸既,上枱熱辣辣;

雪花肥牛都好大碟,比想像中好食。

另外仲叫咗杯大檸茶,成餐飯由頭飲到尾超級大杯🤣