2024-05-03 68 浏览
▫️滋補螺片花膠雞煲(半隻)($218)👉🏻等到雞湯滾之後可以倒入雞同花膠😗雞肉每一個部位都好嫩滑,花膠好有咬口!整體個湯非常清甜滋潤🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️極品本地手切牛頸脊(小)($238)👉🏻 牛頸脊雪花都分布平均,食落肉質都鮮嫩,牛味仲好重⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️手工即炸魚皮 ($54)👉🏻魚皮有3大塊😍質地薄身又香脆,食落超級鬆化⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 餃餃陣🥟 ($88)👉🏻餃子有鮮蝦雲吞、魚皮餃、韭菜餃、麻辣雲吞,每樣各2 粒,餃子皮好夠薄而且餡料好足,每隻都脹卜卜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️新鮮肥鵝腸 ($112)👉🏻鵝腸質感厚實,食落煙韌得嚟好爽脆⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️醬油費($8@)——————評分:9/10.平圴消費:~$400
▫️滋補螺片花膠雞煲(半隻)($218)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️極品本地手切牛頸脊(小)($238)
👉🏻 牛頸脊雪花都分布平均,食落肉質都鮮嫩,牛味仲好重

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️手工即炸魚皮 ($54)
👉🏻魚皮有3大塊😍質地薄身又香脆,食落超級鬆化

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 餃餃陣🥟 ($88)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️新鮮肥鵝腸 ($112)
👉🏻鵝腸質感厚實,食落煙韌得嚟好爽脆

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️醬油費($8@)

——————
評分:9/10
平圴消費:~$400

想貪心啲要兩款口味?食完雞煲可以半價換個湯底,我哋揀咗蕃茄野菌薯仔鍋,折後HK$44咋, 飲得出湯底唔係加茄膏,有好多新鮮蕃茄菇菇薯仔,可以一路滾湯一路食!!草蝦嘅處理手法幾細心,剪哂啲蘇蘇,方便煮食。鱔片亦份量足,切得厚肉。 新鮮肥鵝腸好彈牙,清理得乾淨。石門呢度工廈area放工後大多比較清靜,但係估唔到呢間小店平日晚上都坐爆場。有客人嚟到冇位,店員會 mark低電話之後有位call返佢哋,都幾貼心呀🤗

2024-04-17
豐鍋雞煲Rich Pot位於沙田石門京瑞廣場1期1樓多款美味滋補食物,讓人回味無窮。🍲🐔- 我們點了滋補螺片花膠雞煲$218。螺片和花膠作為主要食材,搭配豐富的滋補湯底,讓人感到溫暖和滿足。每一口都充滿了濃郁的滋味,讓人身心舒暢。🐚🐔🍲😋- 頂級雪花肥牛是我們的另一個選擇,價格為$118。這道菜以優質的雪花肥牛為主角,肉質鮮嫩多汁,口感絕佳。每一口都帶來濃郁的肉香和美味的口感,讓人愛不釋手。🐄🍖😍- 貴花蚌、自創爆芝響鈐、稻庭烏冬和藍蝶雪梨都是他們的特色菜。貴花蚌是一道豪華的海鮮菜品,帶來豐富的口感和鮮甜的味道。自創爆芝響鈐是一道創意菜,結合了爆炒和響鈐兩種烹飪技巧,帶來獨特的風味體驗。稻庭烏冬則是一道清爽的日式烏冬麵,讓人口感愉悅。🦪🧀🍜🍐😊總的來說,豐鍋雞煲Rich Pot是一家以雞煲為主打的餐廳,他們的菜單中有多款精選美食,包括滋補螺片花膠雞煲、頂級雪花肥牛、貴花蚌、自創爆芝響鈐、稻庭烏冬和藍蝶雪梨。如果你想要享受美味的滋補菜餚,這裡絕對是一個值得一試的地方。🍲🐔🍽️😊
豐鍋雞煲Rich Pot
位於沙田石門京瑞廣場1期1樓
多款美味滋補食物,讓人回味無窮。🍲🐔

2024-04-26 84 浏览
石門一向多美食,呢間雞煲已經係第二次到訪。✨花雕藥膳雞煲係必食,第一次食完都記住一定要再食!湯底花雕味好重,仲有唔同配料入面有竹笙、紅棗、椰子,加埋落去勁香~✨手工墨魚丸 入面有墨魚粒好好咬口!好足料!✨本地手切牛頸脊牛頸脊係牛身上最嫩的部位之一,肉質鮮嫩多汁。仲要係手工切割,切面紋理均勻! 份量十足!勁嫩!✨自創爆芝響鈴(必叫!)真係唔好睇少,勁大舊!新鮮響鈴熱住上枱,浸一浸之後芝士仲會溶化喺響鈴中間,好邪惡!真係一定要叫!✨娃娃菜好健康,仲要一大盆上~正!✨支裝德國手工麥啤! 啤酒配邊爐真係絕配!𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜🍴 豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期) 📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖——————————————————#FoodieParadise #Foodie #HongKongFoodie #HKFoodieFinds #TasteofHongKong #FoodieAdventures #ahmoontt_food #hongkong #香港美食 #美食 #食好西 #美食探店 #香港美食探店 #香港好去處 #saikung #石門
石門一向多美食,呢間雞煲已經係第二次到訪。

✨手工墨魚丸
入面有墨魚粒好好咬口!好足料!
✨本地手切牛頸脊
份量十足!勁嫩!
✨自創爆芝響鈴(必叫!)
✨娃娃菜
好健康,仲要一大盆上~正!
✨支裝德國手工麥啤!
啤酒配邊爐真係絕配!

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
——————————————————

喺石門呢頭返教會,成日經過已經好想試呢間打邊爐,今晚終於可以嚟試啦話明係雞煲店,梗係一開始嚟個雞煲先啦,我哋今晚唔想食辣,所以揀咗個滋補螺片花膠雞煲(半隻) $218個煲一滾起,當然二話不說要飲咗頭啖湯先啦,同埋食吓啲湯渣,啲雞夠嫩,湯好清甜,非常足料嘅一個雞煲食完雞煲,就可以開始打邊爐喇:1)十優狀丸 $108有五款丸(蝦丸、墨魚丸、黑墨魚丸、黑松露墨魚丸、鯪魚丸),每款有兩粒,全部手打,個墨魚丸同埋蝦丸好彈牙,有口感,墨魚丸入面係有墨魚肉㗎,蝦丸入面亦都有蝦肉㗎,粒粒都係功夫丸,好好食!2)極品本地手切牛頸脊 $238塊塊牛頸脊切到好薄,肥瘦均勻,落去打邊爐煲湯亦都唔會好肥膩,食落牛肉味濃,又唔會滿口肥膩感,超正!3)自家製炸響鈴 $59自家炸響鈴,香脆可口,而且冇「油益」味,讚!最鍾意落煲湯3秒再起身即刻食,又脆又軟咁,雙重口感。4)打邊爐點都要叫啲嘢飲嘅,兩個人又應該飲唔晒一jar,所以叫咗杯大鹹檸七share。鹹鹹甜甜,又有氣gur 1 gur,感覺爽呀!呢度出面有自助醬料區,幫自己加料,員工友善,唔趕客,服務又好,所以一定會再嚟幫襯嘅!

食完雞煲,就可以開始打邊爐喇:

1)十優狀丸 $108

2)極品本地手切牛頸脊 $238

3)自家製炸響鈴 $59

滋補螺片花膠雞煲(半隻)
半隻雞煲件
滋補螺片花膠雞湯
10優狀丸(蝦丸、墨魚丸、墨汁墨魚丸、黑松露墨魚丸、鯪魚丸)
十優狀丸
墨汁墨魚丸
黑松露墨魚丸
自家製炸響鈴
大鹹檸七
2024-04-24
滋補螺片花膠雞煲(半隻)
半隻雞煲件
大鹹檸七
  • 極品本地手切牛頸脊
  • 滋補螺片花膠雞煲
2024-04-23 93 浏览
自從喺屋企附近食過一次好差嘅雞煲以後想食雞煲我寧願早幾個站落車喺石門京端廣場食埋先番屋企呢間豐鍋食過好多次喇 水準一直都唔錯招牌麻辣雞煲可以自選辣度 對我嚟講bb辣已經夠晒惹味鍾意呢度雞件大大件 餐廳職員幫手炒完先上枱加左好多洋蔥芹菜芫荽 索晒辣雞汁又香又好味加埋我食雞煲嘅必備索汁配料芋絲真係好正食完雞煲就開始打邊爐喇如果用番雞煲加湯打邊爐就免費但我地想食菜又唔想咁油就另叫湯底蕃茄薯仔雜菌鍋勁足料 等於叫少兩份火鍋料半價左40幾蚊抵俾啦頂級安格斯牛小排打邊爐一定要食牛啦 呢度都有幾種牛選擇我地揀左牛小排 油花都好靚 肉質嫩滑手工四寶丸墨魚丸 蝦丸 鯪魚丸 墨汁墨魚丸 粒粒都好大粒除左鯪魚丸淋左啲之外 其餘幾款都好彈牙整體嚟講呢間雞煲真係幾出色推介俾所有沙田同馬鞍山友
自從喺屋企附近食過一次好差嘅雞煲

除左鯪魚丸淋左啲之外 其餘幾款都好彈牙

整體嚟講呢間雞煲真係幾出色
推介俾所有沙田同馬鞍山友
2024-04-23 49 浏览
每次我路過京瑞廣場,😉都會被它的美味所吸引,儘管有時候需要排隊等候,但絕對是物超所值。店內氛圍舒適,💖價格親民。非常喜歡那家雞煲店的招牌菜,🐤每次必點雞煲,香味四溢,讓人垂涎欲滴。雞肉鮮嫩緊實,口感絕佳;🥢調配的醬料濃郁入味,讓人回味無窮。尤其是打開煲時,🔥砂鍋里散發出的濃郁香氣讓人垂涎欲滴。吃得差不多時,再加上新鮮的菌類和蔬菜,🍜搭配一份烏冬,吸收雞油的香味,簡直是美味至極!👍👍

2024-04-23 36 浏览
閒日夜晚黎到發現滿座 等左15分鐘先有位🫡 幾有人氣既雞煲邊爐店~.|滋潤椰子雞煲 半隻除左本身湯底有紅棗竹笙 仲會真係比一個椰青你 即場倒入去 然後可以自己刮埋啲椰青肉食或者放埋入去煲😆 好正 真材實料~ 雞肉半隻都好大隻 兩個人夠哂食 啲肉質滑嫩濃味🐥.|手工四寶丸包括蝦丸 墨魚丸 黑墨丸 鯪魚丸墨魚同黑墨就最出色 因為入面有墨魚粒好好咬口🤭 .|西班牙頂級黑豚豬梅肉塊塊油花都好靚 好完整既一大片🐷 .|貴花蚌新鮮好食 切左幼條 放落去一捲埋好快就食得😝.|萵筍片萵筍片切得薄身啲 所以會比較快冧~ 想食爽啲就唔好浸咁耐
|滋潤椰子雞煲 半隻
新鮮好食 切左幼條 放落去一捲埋好快就食得😝
|萵筍片
萵筍片切得薄身啲 所以會比較快冧~ 想食爽啲就唔好浸咁耐
2024-04-18 50 浏览
椰子雞煲的味道是好的, 叫了一碟小份的安格斯牛,份量一點也不少 。 價格是合理的。 芝士紫菜響鈴味道亦佳 。但可惜我在醬料區發現有小強,立即告訴職員,她沒有什麼跟進,看似平常事。
2024-04-11
  • 滋潤椰子雞煲
哩幾日天氣涼涼地,book左雞煲爽下. 之但係咳仲未好番😣 好彩哩間雞煲除左麻辣🌶️仲有養生雞煲可以揀咋🥰 🥢滋潤椰子雞煲🥥🐥雖然招牌係麻辣雞煲🐤..如果唔食得辣都仲有另外3款養生雞煲可以揀嫁🥳 我揀左👉🏻滋潤椰子雞煲..滋潤下個喉嚨先🤭湯底入面仲有椰子絲🌴, 竹笙, 紅棗, 杞子. 仲落左原個椰青🥥 & 半隻雞🐥 店員仲教我地將椰青肉挖出黎擺埋落去熬湯,等個湯甜度再LEVEL UP+哩個湯底係我飲過既椰子雞湯最清甜既🥰 飲倒椰子香🌴 湯面有黃油,味道鮮美,係黃油雞既功勞吖👍🏻 我自己一個都飲左3碗😆真係好出色💓 十分推薦俾唔食得辣既你 & 養生既你💯🥢頂級安格斯牛🥩打邊爐點可以少左隻牛🐂 打邊爐最鐘意食安格斯牛肉,因為佢脂肪分佈均勻,食落唔會太油膩. 而且肉質嫩口. 食多左都唔怕肥🤭 錄30秒左右就食得喇!濃香牛味,質感滑溜🤌🏻🥢自創爆芝紫菜響鈴🔔另一樣打邊爐唔可以少既就係響鈴😆 入面仲加左芝士同紫菜. 好邪惡吖👹 就咁即食又得,浸落個湯度再食又得✌️🥢手工即炸魚皮🐟哇!呢块係乜黎嫁??? 第一次見哩個型態既炸魚皮🤓 目測至少有30cm 長. 我幫佢改左個名" XXXLong" 😝 同樣
哩幾日天氣涼涼地,book左雞煲爽下.

🥢滋潤椰子雞煲🥥🐥

🥢頂級安格斯牛🥩

🥢自創爆芝紫菜響鈴🔔

🥢手工即炸魚皮🐟
哇!呢块係乜黎嫁??? 第一次見哩個型態既炸魚皮🤓 目測至少有30cm 長. 我幫佢改左個名" XXXLong" 😝 同樣佢都可以即食. 如果要浸落個湯度,建議你9秒9要拎番黎起. 咁就食倒軟軟既外皮 & 內裡脆卜卜既魚皮✅

🥢餃餃陣🥟
1次過可以滿足晒4個願望🧞‍♂️
鮮蝦雲吞+魚皮餃+韭菜餃+麻辣雲吞🥟
皮薄餡靚. 好足料嫁🤓
玫瑰柚子

玫瑰柚子
2024-04-11 65 浏览
鋪頭:豐鍋雞煲地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖​💰712蚊/2位💰Order左d咩?​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭係呢到 ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ​ ​ ​ ​1️⃣滋補螺片花膠雞煲(半隻)$218花膠好味,雞肉嫩,煮長左時候都唔鞋👍🏻​2️⃣即炸爆芝紫菜響鈴 $49/3件中間心有芝士,都幾特別​3️⃣台灣麻辣鴨血 $68質地好滑,完全唔鞋​4️⃣頂級雪花肥牛(小) $118肥牛真係好食,好香牛肉味,好新鮮​5️⃣餃餃陣(鮮蝦雲吞+魚皮餃+韭菜餃+麻辣雲吞)(8粒) $88雲吞中間心有大大隻滑仁,都用幾多料去包​6️⃣油麥菜 $36要讚呢間用嘅食材好新鮮,呢隻油麥菜都算出街打邊爐最好食嘅一次​7️⃣玫瑰柚子 $38 & 可樂 $16打邊爐一定要飲可樂👍🏻​ 😋總結:牛肉&鴨血都唔錯​📝 以下評分最高分五粒🌟味道:🌟🌟🌟🌟粒 + 0.5粒抵食程度:🌟🌟🌟🌟粒環境&服務:🌟🌟🌟🌟粒 ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟

鋪頭:豐鍋雞煲
地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖

💰712蚊/2位💰Order左d咩?

1️⃣滋補螺片花膠雞煲(半隻)$218
花膠好味,雞肉嫩,煮長左時候都唔鞋👍🏻

2️⃣即炸爆芝紫菜響鈴 $49/3件
中間心有芝士,都幾特別

3️⃣台灣麻辣鴨血 $68
質地好滑,完全唔鞋

4️⃣頂級雪花肥牛(小) $118
肥牛真係好食,好香牛肉味,好新鮮

雲吞中間心有大大隻滑仁,都用幾多料去包

6️⃣油麥菜 $36

7️⃣玫瑰柚子 $38 & 可樂 $16
打邊爐一定要飲可樂👍🏻

😋總結:牛肉&鴨血都唔錯

📝 以下評分最高分五粒🌟
味道:🌟🌟🌟🌟粒 + 0.5粒
抵食程度:🌟🌟🌟🌟粒
環境&服務:🌟🌟🌟🌟粒
͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟
2024-04-08
2024-04-11 70 浏览
收工已經好夜 唔知食咩好偶爾見到呢間好似唔錯因為我係九點半後入座 原來有八折~ 叫左個原味雞煲,沙爹湯打邊爐同埋一啲配料先講個雞煲真係好好食 個味道好正宗 啲雞好滑好有味 而且啲蒜粒都好入味!半隻雞份量都多 下次想黎食埋椰子雞然後叫左個沙爹湯打邊爐 唔想食沙爹湯都可以要免費既清湯沙爹湯好香,微辣,而且食完唔會口渴!係到最後煲得太耐啲水蒸發曬有啲鹹😂配料方面叫左個丸同餃既拼盤,最出色既係魚皮餃,其他都還好。叫左菜,魷魚,午餐肉 都係正常發揮安格斯牛好食,好有牛味,而且肉質嫩滑唔柴店員都好有禮貌會有下次!
收工已經好夜 唔知食咩好
偶爾見到呢間好似唔錯
因為我係九點半後入座 原來有八折~
叫左個原味雞煲,沙爹湯打邊爐同埋一啲配料
然後叫左個沙爹湯打邊爐 唔想食沙爹湯都可以要免費既清湯
配料方面叫左個丸同餃既拼盤,最出色既係魚皮餃,其他都還好。
叫左菜,魷魚,午餐肉 都係正常發揮
安格斯牛好食,好有牛味,而且肉質嫩滑唔柴
店員都好有禮貌
會有下次!
即炸響鈴
雞煲
2024-04-11
即炸響鈴
雞煲
2024-04-03 150 浏览
豐鍋雞煲地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖石門依個新城市,美食店越開越多,而且價錢又親民,有時經開依邊都會一定搵啲野食吓!今次就俾我搵到依間性價比高,味道又正既雞煲!雞煲非常入味,本身唔食得辣既我都俾佢個麻辣雞煲吸引咗!叫咗個bb辣,辣度岩岩好!好開胃又惹味😋豐鍋招牌麻辣雞煲 BB辣 $178半隻份量好足!兩個人食岩岩好!雞煲加返啲辣的確惹味好多!如果唔鍾意食辣既一樣有其他味道揀!自家製韮菜餃(8粒) $60韮菜餃出奇到好味!8粒食晒!韮菜好足料,誠意之選頂級雪花肥牛 (小) $118肥牛好正,口感好好😋😋滋潤養生三寶 $138。(花膠+魚肚+竹笙)一個價錢有晒三樣野!你唔會唔叫掛?炙燒芝心丸(8粒) $58一口咬落去,芝士係口中爆開!!不過小心熱紅薯粉 $32份量好多!多到有啲食唔晒添油麥菜$36油麥菜新鮮!!食咗好多藍蝶雪梨 $38杯野既顏色好靚,好夢幻!飲落好清新!大話七
豐鍋雞煲
地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖

石門依個新城市,美食店越開越多,而且價錢又親民,有時經開依邊都會一定搵啲野食吓!今次就俾我搵到依間性價比高,味道又正既雞煲雞煲非常入味,本身唔食得辣既我都俾佢個麻辣雞煲吸引咗!叫咗個bb辣,辣度岩岩好!好開胃又惹味😋

豐鍋招牌麻辣雞煲 BB辣 $178半隻

自家製韮菜餃(8粒) $60
韮菜餃出奇到好味!8粒食晒!韮菜好足料,誠意之選

頂級雪花肥牛 (小) $118
肥牛好正,口感好好😋😋

滋潤養生三寶 $138。
(花膠+魚肚+竹笙)
一個價錢有晒三樣野!你唔會唔叫掛?

炙燒芝心丸(8粒) $58
一口咬落去,芝士係口中爆開!!不過小心熱

紅薯粉 $32
份量好多!多到有啲食唔晒添

油麥菜$36
油麥菜新鮮!!食咗好多

藍蝶雪梨 $38
杯野既顏色好靚,好夢幻!飲落好清新!

大話七
2024-04-02 97 浏览
已經嚟過好多次,佢個椰子雞煲真係好好味!每次都必食!🔸椰子雞煲-超級鮮甜,入面有竹笙、紅棗、椰子-落配料打邊爐前,要試下啖湯🔸炸魚皮-新鮮即炸好脆,加上已經有䚮味,打邊爐一流🔸牛胸爽-牛胸爽好爽,份量都算多價錢唔貴🔸餃拼盤-有四款唔同嘅餃,其中麻辣餃幾特別🔸 10優狀丸-每款丸都好彈牙,特別係黑松露墨魚丸🔸薯粉🔸皇帝菜豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期)地址: 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖
已經嚟過好多次,佢個椰子雞煲真係好好味!每次都必食!

🔸椰子雞煲
-超級鮮甜,入面有竹笙、紅棗、椰子
-落配料打邊爐前,要試下啖湯

🔸炸魚皮
-新鮮即炸好脆,加上已經有䚮味,打邊爐一流

🔸牛胸爽
-牛胸爽好爽,份量都算多價錢唔貴

🔸餃拼盤
-有四款唔同嘅餃,其中麻辣餃幾特別

🔸 10優狀丸
-每款丸都好彈牙,特別係黑松露墨魚丸

🔸薯粉

🔸皇帝菜

豐鍋雞煲 (京瑞廣場1期)
地址: 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓137號舖

2024-03-28
2024-03-26 115 浏览
我今日放工後,約同好友去位於沙田石門京瑞廣場一期1樓137號舖的豐鍋雞煲食雞煲火鍋。環境舒適,人頭湧湧,好熱鬧呀!我點左個滋補螺片花膠雞煲$218(半隻),手工四寶丸(蝦丸+墨魚丸+黑墨丸+鯪魚丸)8粒$89,極品本地手切牛頸脊(小)$238,野生竹笙$82,及皇帝菜$39。花膠雞煲好正,材料新鮮豐富,雞肉美味好鮮嫩,煲底有花膠和螺片,好味;四寶丸爽口彈牙;牛頸脊肉好新鮮,牛味濃郁;竹笙好大條,好味道;皇帝菜好新鮮又好食。
我今日放工後,約同好友去位於沙田石門京瑞廣場一期1樓137號舖的豐鍋雞煲雞煲火鍋。環境舒適,人頭湧湧,好熱鬧呀!

• 極品本地手切牛頸脊
  • 手工四寶丸