2019-03-25 474 浏览
黑洞大大話話都有四年無黎馬灣玩完挪亞方舟食埋自助晚餐就perfect池🤓坐近窗位仲可以睇青馬大橋既靚景🌉夜晚着埋燈更加靚😉-海鮮區有長腳蟹 青口 凍蝦 田螺蟹腳雖然吾算大隻 但味道鮮甜⭕️蝦肉同田螺都新鮮☺️-刺身四款:三文魚 吞拿魚 錭魚 八爪魚不過黑洞比較中意火炙壽司🍣-熱食款式大約有十幾種 芝士橄欖薄餅🍕芝味重 而且幾脆口 西班牙烤豬同咖喱葡國雞都吾錯☺️酒店戶外有現烤區 黑洞試過羊架肉質冧✅-甜品區有蛋糕同Dreyer’s雪糕🍦私心覺得Cookies and cream永遠最好味🙊-整體黎講 食物款式選擇吾少難得入開馬灣玩既朋友不妨一戰🤗
黑洞大大話話都有四年無黎馬灣

私心覺得Cookies and cream永遠最好味🙊
整體黎講 食物款式選擇吾少
難得入開馬灣玩既朋友不妨一戰🤗
2019-03-23 285 浏览
上個星期到馬灣挪亞方舟吃了自助餐分享一下~..........是次主題為「情迷葡萄牙」有正宗葡萄牙烤乳豬、咖喱葡國雞等等特別菜式餐廳環境寬敞 有海景景觀 可以看着青馬大橋吃飯..........海鮮方面選擇不多但都非常新鮮 🤩🤩有蟹腳丶蝦丶兩款青口以及螺可以選擇刺身方面也非常新鮮 即叫即切款款刺身壽司質素都不錯!..........熟食方面選擇頗多有廚師即煮的粉麵丶肉類等特別推介的是有兩款湯一款是葡國湯一款是中湯兩款湯都非常足料入味👍🏻👍🏻甜品選擇亦非常多有不同種類的蛋糕丶布甸等甜點還有朱古力噴泉味道也不錯!不會太甜另外餐廳會為每台客人送上鮑魚鮑魚味道濃郁 非常好吃🧡..........豐盛閣Harvest Restaurant地址:馬灣荃灣珀欣路33號挪亞方舟度假酒店#harvestrestaurant #noahsarkhotelandresort #挪亞方舟度假酒店 #豐盛閣 #挪亞方舟豐盛閣
上個星期到馬灣挪亞方舟吃了自助餐
分享一下~
..........
是次主題為「情迷葡萄牙」
有正宗葡萄牙烤乳豬、咖喱葡國雞等等特別菜式
餐廳環境寬敞
有海景景觀 可以看着青馬大橋吃飯
海鮮方面選擇不多
但都非常新鮮 🤩🤩
有蟹腳丶蝦丶兩款青口以及螺可以選擇
刺身方面也非常新鮮 即叫即切
款款刺身壽司質素都不錯!

熟食方面選擇頗多
另外餐廳會為每台客人送上鮑魚
鮑魚味道濃郁 非常好吃🧡

豐盛閣Harvest Restaurant
地址:馬灣荃灣珀欣路33號挪亞方舟度假酒店
今次小編就去左位於馬灣諾亞方舟既豐盛閣Harvest Restaurant, 有生以來第一次入馬灣!!交通方面並唔係想像中咁麻煩,搭地鐵到青衣站行到C出口,搭NR330巴士大概15-20分鐘左右,第一個站落車行5分鐘就會見到諾亞方舟豐盛閣啦。/小編好開心被安排坐了靠近海景位置,兼望到青馬大橋和汀九橋景色,餐廳總面積都認真幾大,座位與座位之間既距離唔會話太近,好適合驚無私隱既朋友仔。佢地裝修主要走比較溫暖舒服但又不失大禮,咁既景色咁既裝修令小編身心舒暢。海鮮:餐廳主要提供了四款海鮮,分別為長腳蟹、青口、新鮮海蝦、同埋翡翠螺。小編真係要卑個頂呱呱卑佢地,佢地Refill海鮮速度真係小編見過最快。開始唔夠5分鐘長腳蟹我連蟹殼都見唔到。但是等左唔夠5分鐘,佢地又從廚房摞一大盤長腳蟹出黎,值得讚!大家食過自助餐都知道,大多數冷凍海鮮都係得肉質雙彈但無其本身味道,但四款佢哋提供海鮮都十分鮮甜唔係講經,小編食左幾輪痴線!壽司:佢哋都有一個刺身吧,提供現切新鮮刺身,八爪魚腳、鯛魚和吞拿魚。如果鍾意食壽司既朋友仔,佢地有入口即化火炙三文魚和玻璃蝦,小編同友人啪左幾左十幾舊。熟食款式:十分配合主題 「情迷

熟食款式:十分配合主題 「情迷葡萄牙」,正宗葡萄牙烤乳豬、咖喱葡國雞、葡式焗青口、紅燒豬串骨、鹽燒香草和牛舌等等出面極之少見既菜色。仲有難得一見既豬腳薑,小編見到勁多媽媽同婆婆排左幾輪。最重要既是佢哋居然提供濃郁芝士煲加多款配菜!其中有一個細心位佢哋將燒烤吧放係戶外,令到成間餐廳唔會太大陣燒烤味。

甜品:款式豐富既芝士蛋糕、椰汁西米糕、啫喱杯、木糠布甸可謂自助餐既常客。但即場即做既法式薄班戟同埋蛋白梳乎里就比較特別。雪糕牌子就係Dreyer’s。

小編強烈建議大家食完,可以去下面既沙灘散散步消化下,吹住海風傾下心事真係一日既完美落幕。食自助餐唔一定要去銅鑼灣、旺角、尖沙依d地方既,去下馬灣遠離煩囂望下靚景都係不錯選擇。
2019-03-22 214 浏览
🌉青馬夜景自助餐-豐盛閣(馬灣)性價比高的自助晚餐! 推介位於馬灣挪亞方舟酒店的自助餐! 雖然馬灣交通就不算方面, 只能搭船, 但個人就覺得這裡的自助餐都幾高質🍽食物方面, 這裡重點推介是即煮芝士意粉, 冷盤方面提供一系列海鮮,小龍蝦,長腳蟹等, 而且室外還設有BBQ區,提供即燒牛扒,羊架等,無論是熱食,冷盤亦或甜品選擇都挺多!💡性價比相當高, 食物選擇多, 重點是對住整個無敵青馬大橋夜景, 齋是夜景 已經值回票價, 跟另一半吃個浪漫晚餐最適合不過🥰
🌉青馬夜景自助餐-豐盛閣(馬灣)
性價比高的自助晚餐!

2019-03-17 220 浏览
呢個最新既泰德意自助晚餐好豐富啊‼️除左有長腳蟹 新鮮熟蝦呢啲必食仲有原個帕爾瑪芝士拌卡邦尼意粉東南亞串燒 正宗德國咸豬手 德國腸拼盤多款sᴀʟᴀᴅ 芝士 熱盤 刺身 甜品連我最愛既泰國🇹🇭芒果糯米飯都有😍滿足曬我個胃同心靈。.第一次去馬灣就去左挪亞方舟食ʙᴜғғᴇᴛ❤️🤤.原個芝士既卡邦尼意粉係即叫即整架好creamy 加左煙肉同洋蔥好香刺身壽司款式都唔少 有卷物 同我最愛既火炙三文魚壽司 好香 如果即叫即燒保持熱辣辣就更正了!芒果糯米飯 芝士蛋糕 soufflé 都好好食💜仲有小朋友最愛既朱古力噴泉🍫⛲️眼寬肚窄的我食左2個小小既soufflé 好鬆軟 空氣感👍🏻🤤 就算飽都食得落.除左嘢食 環境都好緊要!我呢 就坐係落地大玻璃望住個海景食ʙᴜғғᴇᴛ🙈🤤非常舒服 睇住日落食自助餐真係第一次🌅💙
呢個最新既泰德意自助晚餐好豐富啊‼️
除左有長腳蟹 新鮮熟蝦呢啲必食
仲有原個帕爾瑪芝士拌卡邦尼意粉
東南亞串燒 正宗德國咸豬手 德國腸拼盤
多款sᴀʟᴀᴅ 芝士 熱盤 刺身 甜品
連我最愛既泰國🇹🇭芒果糯米飯都有😍
滿足曬我個胃同心靈。
第一次去馬灣就去左挪亞方舟食ʙᴜғғᴇᴛ❤️🤤
原個芝士既卡邦尼意粉係即叫即整架
好creamy 加左煙肉同洋蔥好香
芒果糯米飯 芝士蛋糕 soufflé 都好好食💜
仲有小朋友最愛既朱古力噴泉🍫⛲️
眼寬肚窄的我食左2個小小既soufflé
好鬆軟 空氣感👍🏻🤤 就算飽都食得落
除左嘢食 環境都好緊要!
我呢 就坐係落地大玻璃望住個海景食ʙᴜғғᴇᴛ🙈🤤
非常舒服 睇住日落食自助餐真係第一次🌅💙
2019-01-16
🌉二百幾蚊可以望住靚青馬大橋海景食Buffet🍴😍仲要幾好食真係抵到離左地🔥.😻由必食回本推介嘅海鮮講起,長腳蟹,翡翠螺,全殻 / 半殼青口同蝦,雖然唔算多選擇但基本野都齊😎🦀長腳蟹拆開都係飽滿既蟹肉💕而且青口,翡翠螺都係肉質鮮美,乾淨無沙🌊 蝦就勝在夠大隻🦐.🐷最正一定係葡萄牙烤乳豬(圖六)~乳豬皮烤得好脆而且肉質好嫩滑🤤💓💃🏻而且仲有好多葡國特色熟食選擇(圖五),葡國雞,葡式焗青口,鹽燒香草和牛舌都唔錯👍🏻🧀另外仲有芝士火鍋(圖七) 可以玩好新奇👼🏻.🍖外面有即點即燒既燒烤吧(圖三),🥩有羊架,牛扒,雞翼,紅白香腸同菇類,燒物選擇多之餘仲有唔同醬汁供應,推薦羊架配燒汁❤️.🤫作為一個港女,去邊都鐘意食日本野 🇯🇵🙈不過今次係葡萄牙主題,所以選擇唔會好多,刺身來講有三文魚,吞拿魚,八爪魚同鰤魚,仲有兩款卷物,壽司(圖四)同火炙壽司🍣.🍭甜品亦係亮點之一(圖八至十)🌟有朱古力火鍋,好幾款蛋糕凍餅,布甸果凍同特色糕點🌈👨🏻‍🍳當日仲有特別節目,由主廚親身示範嘅火焰雪山😋有睇我Story都知道有幾好氣氛🙌🏻💞.💁🏻‍♀️綜合來講我覺得最出色係甜品同熟食方面,而且自助餐嘅主題好突出,菜式都好有特

🌉二百幾蚊可以望住靚青馬大橋海景食Buffet🍴
😍仲要幾好食真係抵到離左地🔥
🐷最正一定係葡萄牙烤乳豬(圖六)~
乳豬皮烤得好脆而且肉質好嫩滑🤤💓
🧀另外仲有芝士火鍋(圖七) 可以玩好新奇👼🏻
🍖外面有即點即燒既燒烤吧(圖三),
🥩有羊架,牛扒,雞翼,紅白香腸同菇類,
燒物選擇多之餘仲有唔同醬汁供應,推薦羊架配燒汁❤️
🤫作為一個港女,去邊都鐘意食日本野 🇯🇵
💁🏻‍♀️綜合來講我覺得最出色係甜品同熟食方面,而且自助餐嘅主題好突出,菜式都好有特色,喜歡葡國菜嘅朋友誠意推薦呀💖
💋而且餐廳氣氛好好,侍應都好有禮貌,好啱慶祝活動,嚟緊白色情人節都可以黎試吓👫💓
🌟我係葵芳新都會廣場嘅巴士站搭接駁巴士入去,大概10分鐘左右就會到,都算幾方便😛
  • 刺身
  • 熱葷
2019-03-16 203 浏览
已經忘記自己好耐無食過自助餐早排我男人帶左我去馬灣食buffet dinner望住青馬大橋夜景食真係第一次 浪漫氣氛的確幾sweet 除左夜景吸引我雙眼發光 全晚最鍾意就係個Carbonara!揀自己喜歡既配料份量 煮好再放入cheese撈濃郁cheese香味又唔會太膩!仲有冷麵 炙燒壽司 和牛炒飯係我至愛澱粉質食完主菜鹹食 甜品吧都好幾款 有即焗梳乎厘同燕窩野莓撻同雪糕等等價錢合理 雖然未到話好多野食選擇 但食物味道都可以食飽行出沙灘散步 吹下海風睇景好舒服
已經忘記自己好耐無食過自助餐
早排我男人帶左我去馬灣食buffet dinner
望住青馬大橋夜景食真係第一次
浪漫氣氛的確幾sweet

揀自己喜歡既配料份量 煮好再放入cheese撈

濃郁cheese香味又唔會太膩!

仲有冷麵 炙燒壽司 和牛炒飯係我至愛澱粉質

價錢合理 雖然未到話好多野食選擇 但食物味道都可以
食飽行出沙灘散步 吹下海風睇景好舒服
2019-03-15 1978 浏览
👁‍🗨 自助晚餐 💲價錢根據日子有所變動星期一至四 大$388 小$248星期五至日及公眾假期 大$428 小$278💰三月份優惠:二人同行既話一人正價一人$3見到三四月份有情迷葡萄牙海鮮既主題,就係呢日考完試之後去一試當係獎勵😆坐係大玻璃旁邊,對住條青馬大橋同埋個海景,由日落到夜晚景色簡直一流🌅食物款式比想像中來得多,不過始終假日好多一家大細個場都有七八成滿,食物一出就比人清得都幾快,好彩師傅都有一路添加並無供不應求既情況,同埋幾欣賞侍應無論係翻熱食物定係收碟方面夠勤快🤭頭盤(7/10)頭盤有雜錦芝士拼盤,我每次食自助餐都會試勻曬佢嗰幾種既芝士🧀沙律有葡式銀魚柳煮蛋沙律、龍蝦鮮果沙律、🌟馬介休洋蔥忌廉薯仔沙律,食落薯仔夠曬粉嫩我至愛😛仲有自行配搭既沙律菜同沙律醬冷盤(7/10)🌟松葉蟹肉質鮮甜,攞多幾隻食就對了🤭青口有兩款,分別係法國藍青口、半殼青口,仲有冰鎮海蝦、海螺等等刺身(6.5/10)三文魚、吞拿魚、鯛魚、八爪魚,不過八爪魚難以嘴嚼,較為遜色🌟一大盤既火炙壽司都好快俾人夾曬,食落都真係有陣陣既焦香味🍣湯類(7/10)傳統葡國青菜湯,飲落係稠身既薯泥湯,湯既配料如果再多啲必定更
👁‍🗨 自助晚餐 💲價錢根據日子有所變動

星期一至四 大$388 小$248
星期五至日及公眾假期 大$428 小$278
💰三月份優惠:二人同行既話一人正價一人$3

頭盤(7/10)

冷盤(7/10)

刺身(6.5/10)

湯類(7/10)
傳統葡國青菜湯,飲落係稠身既薯泥湯,湯既配料如果再多啲必定更滿足,仲有是日中湯

熱食(7/10)
主打既有葡萄牙烤乳豬、葡汁香濃而且雞肉嫩滑既咖喱葡國雞、有咬口但係唔會韌既鹽燒香草和牛舌、西班牙海鮮炒飯、葡式燴牛尾、葡式炒雜菜、香蒜風沙雞、馬介休薯仔球、德國豬手、中式豬腳薑醋等🤔
不得不提有個室外燒烤區,有個幾有禮貌既女廚師一直係度燒緊,會好熱情咁講有咩準備好有咩未得,牛扒、🌟辣身惹味似係泰式豬扒、🌟肉質較嫩唔會過羶既羊架、三文魚、🌟多汁既雞髀菇、茄子🍆

甜品(7/10)

🌟當日有三款Dreyers雪糕,味道有我最鍾意既石板街、士多啤梨、雲呢拿🌟朱古力噴泉亦都有驚喜,唔會係好甜嗰種,反而係帶點苦澀既黑朱古力咁😍原個蛋糕會有意式咖啡慕絲蛋糕、日式芝士餅、美式芝士餅、芒果拿破崙,亦都有木糠布丁、蛋撻仔、啫喱糖、水果包括西瓜、哈密瓜🍈不定時出梳乎厘,食落都幾有蛋白香,斑戟可以自己揀配料,離唔開香蕉、士多啤梨、朱古力醬🍌臨尾仲有彩蛋,兩輪既🌟火焰雪山,果然有好香濃既白蘭地酒味,第一次係石板街味雪糕,而第二次係芒果味😌

飲品(7/10)
呢度有汽水、茶底,配有檸檬可以自行添加

🔛 整體評分(7/10)
2019-03-15 144 浏览
起初因爲這buffet的便宜價錢沒什麼期望,反而帶來了驚喜😱露天燒烤部份有即煮的芝士意粉、燒羊架、豬扒等等👍🏻質素都不錯。芝士意粉好濃味!刺身壽司、朱古力噴泉、梳夫厘、即煎crepe等等等等。就連豬腳薑🤤燒鵝、羊腩煲都有!豬腳薑十分入味豬手都軟腍入味。飲品方面,咖啡、茶、汽水、啤酒都是任飲自助!芝士撻是情人節期間的喔!雖然要專程坐巴士前往,但對着青馬大橋景色吃buffet,價錢又相宜,值回票價了吧!
豬腳薑十分入味
豬手都軟腍入味。
飲品方面,咖啡、茶、汽水、啤酒都是任飲自助!
芝士撻是情人節期間的喔!
Ma Wan is such a lovely and eco-friendly island, as private vehicles are restricted, creating a pleasing and relaxing getaway from the hectic city. One of the most popular tourist attractions in here is the Noah’s Ark Theme Park, and the Harvest Restaurant in Noah’s Ark Hotel and Resort not only offers delectable buffet dinner, but also a stunning view of Tsing Ma Bridge.Harvest Restaurant is offering their newly launched “Thai, German & Italian Flavours” Seafood Buffet Dinner from now until 28

Harvest Restaurant is offering their newly launched “Thai, German & Italian Flavours” Seafood Buffet Dinner from now until 28 February, with a tempting selection of these cuisines. Apart from that, a wide range of international and local cuisines are also available.

Not only do they have delicious food and chefs cooking your orders live in the outdoor grills, their service is also spectacular despite it being a buffet. They were very attentive and catered to your needs. Definitely would recommend this for families and special occasions.

An additional sweet treat “Bird’s Nest & Strawberry Tart” will be offered on Valentines Day for you and your beloved one.

💰Mon-Thur : Adult - HK$388/Child & Elderly - HK$248
💰Fri, Sun, Public Holidays & Eve: Adult - HK$428/Child & Elderly - HK$278
💰Saturday Whole Session (18:15-21:30) Adult - HK$428/Child & Elderly - 278
Saturday 1st session (17:30-19:30) Adult - HK$388/Child & Elderly - HK$248
Saturday 2nd session (19:30-21:30) Adult - HK$398/Child & Elderly - HK$258

2019-02-02
2019-03-15 183 浏览
平時食自助餐都係喺鬧市度食,就算係酒店自助餐,都超級多人,多數都又迫又嘈想遠離繁囂,靜靜地咁有情調地食一餐珀麗灣既豐盛閣都係一個唔錯既選擇環境清幽,重可以望住青馬大橋__________________________🔹星期一至四全日都係$388,其他日子都只係$428,生日仲有買一送一.餐廳依家個主題係 “泰 德 意“,顧名思意就係主打泰國,德國,意大利美食.🇹🇭 泰國推介芒果糯米飯:早啲去拎,手慢會無晒芒果😂.🇩🇪 德國推介德國豬手:豬手已經拆好晒肉,細細舊好易食,好有膠質香腸拼盤:多款德國肉腸,任君選擇.🇮🇹 意大利推介熱撈芝士意粉:廚師會即時係你面前煮,睇住佢喺舊大芝士入面撈,口水都流埋薄餅:薄批,好香口,而且有燈熱住.其他美食海鮮選擇都唔少,雖然無龍蝦,但有長腳蟹,青口,翡翠螺等任食,水準都唔錯。刺身得4款,三文魚吞拿魚八爪魚鯛魚,可惜質素一般.餐廳門口有露天既燒烤區,師傅會問你想食咩,即刻燒畀你,有羊架,牛扒,雞翼,茄子,翠玉瓜等等,但記得早啲出去食,遲左佢就會燒好晒焗住,無咁香口.重重重點推介佢個龍蝦湯超級濃味,又夠熱,我老公一個人就飲左四碗😂.🍮甜品選擇唔少,味道普遍都
想遠離繁囂,靜靜地咁有情調地食一餐
珀麗灣既豐盛閣都係一個唔錯既選擇
環境清幽,重可以望住青馬大橋
__________________________
🇹🇭 泰國推介
芒果糯米飯:早啲去拎,手慢會無晒芒果😂
🇩🇪 德國推介
德國豬手:豬手已經拆好晒肉,細細舊好易食,好有膠質
香腸拼盤:多款德國肉腸,任君選擇
🇮🇹 意大利推介
薄餅:薄批,好香口,而且有燈熱住
其他美食
重重重點推介佢個龍蝦湯
超級濃味,又夠熱,我老公一個人就飲左四碗😂
🍮甜品
選擇唔少,味道普遍都ok,仲有即製班㦸,梳芙里食。其他仲有
朱古力噴泉, 哈根大師任食,算係交到功課
整體食物屬中上,唯一可惜係熱盤種類偏少同唔太特別,但啲位好寬落好坐,最重要係有個無敵靚景補返而且價錢又唔算貴,我又覺得J得過

___________________
2019-03-10 203 浏览
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 馬灣真係好少去 因為比較遠 但景色真係唔錯 就好似今日食果間自助餐 可以睇住青馬大橋同海食野 拍拖 你都咪話唔正🤤佢地三月搞緊葡萄牙主題 所以都有唔少葡萄牙美食 大家睇下有乜野好食啦🐷-「情迷葡萄牙」海鮮自助晚餐($388)葡萄牙美食就當然唔可以冇乳豬啦 佢地當然都有燒bb豬啦 乳豬皮脆肉嫩 記得拎多幾舊食🤤但係大家其實知唔知 一隻豬點樣先做到乳豬 係要啱啱出世40至50日 而且體重唔可以超過十斤 咁先可以稱之為乳豬 所以就咁貴🤨佢地仲有蟹腳食 幾鮮甜 溶雪溶得唔錯 唔會入口果時有一大陣雪味🤤 幾好👍芝士火鍋 好少自助餐有 佢地竟然都有 可以放麵包 菜入去 滿足大家既芝士慾望🤤🤤🤤佢地仲有個戶外燒烤 羊架 牛扒 豬扒 雞扒 全部都即燒比你 幾特別 廚既火候控制得好 所以好食甜品方面 有梳乎里 不過甜左少少 仲有少有既火焰雪山 佢地係你面前燒一大舊蛋糕 再分比大家仲有好多唔同既蛋糕 不過果日太飽所以冇試😛Btw 佢地做緊promotion 二人同行一人可以$3享用自助餐除返開平均都係大約$200平過坊間既放題 咪走雞啦😆-🎈馬灣荃灣珀欣路33號挪亞方舟度假酒店平均傷
🇭🇰#香港捐窿捐罅記
「情迷葡萄牙」海鮮自助晚餐($388)
仲有好多唔同既蛋糕 不過果日太飽所以冇試😛
Btw 佢地做緊promotion
二人同行一人可以$3享用自助餐
除返開平均都係大約$200
平過坊間既放題 咪走雞啦😆
🎈馬灣荃灣珀欣路33號挪亞方舟度假酒店
平均傷害:$388
2019-03-10 1965 浏览
星期六我和朋友在葵芳逛完街後,便去到新都會廣場對出搭車前往馬灣。自助餐於六點開始,我和朋友亦有幸可以看到白天和入黑後青馬大橋的迷人美景👏🏻重點來了!三月和四月這裡的主題為情迷葡萄牙自助晚餐,讓你品嚐到葡萄牙海鮮飯、葡式焗青口、葡式燴牛尾、咖喱葡國雞、炸馬介休薯球、葡撻等葡式美食。而我最推薦的是表皮烤到脆卜卜的葡式烤乳豬和香蒜風沙雞🤤除了葡式美食外,這裡的冰鎮海鮮,特別是蟹腳特別鮮味。壽司刺身而言就以三文魚刺身最為肥美新鮮。但我最欣賞這裡的沙律吧,因為款式非常多,我尤其喜歡馬介休洋蔥忌廉薯仔沙律!至於甜品之中就以即製班戟、火焰雪山最為突出,因為有師傅即場「表演」看又好吃。另外還有戶外燒烤區和芝士火鍋👍🏻食物質素屬中上,價錢方面真的好抵!好抵!好抵!星期五至日及公眾假期只是$428 ,星期一至四更加只需$388 ,而且根據豐盛閣facebook,三月自助餐優惠是凡惠顧自助晚餐即可享免費蠔皇鮑魚乙隻而且二人同行,一人可以$3享用自助餐😱😱😱

除了葡式美食外,這裡的冰鎮海鮮,特別是蟹腳特別鮮味。

2019-03-02
2019-03-10 152 浏览
身為九龍人,每次入新界都會有一種出走旅行嘅感覺。weekend行完昂坪再去食大餐,真係very good!餐廳窗邊位望見青緊大橋,晚上大橋仲會亮燈,別具特色呀!難怪咁多情侶都會去沙灘下打卡影相喇!餐廳今次以葡萄牙為主題,多款正宗嘅葡式菜任君選擇。有葡萄牙烤乳豬、葡國雞、葡撻、葡式焗青口,仲有葡式雜菜湯添!葡萄牙烤乳豬超級新鮮香口,豬皮脆卜卜,豬肉肉脆。相對中式燒乳豬,葡萄牙烤乳豬豬皮帶有甜味,更惹味好食!食自助餐當然要回本喇!點少得刺身&海鮮呢?!呢度冰鎮海鮮嘅款式都好多,當中松葉蟹腳更加係我至愛!!!蟹腳十分肥美,啖啖肉。每啖都食到微鹹嘅海水味,非常鮮甜!刺身有三文魚、八爪魚、吞拿魚及𩶘魚!件件刺身都做到厚切,口感一流,十分鮮甜!三魚魚脂激香!在戶外有燒烤,中意食牛扒嘅朋友仔就最岩!除咗有牛扒,仲有羊扒、三文魚扒雞髀菇雞翼及翠玉瓜....烤得香噴噴呢!甜品除咗了有各式各樣嘅蛋糕,仲有曲奇餅、雪糕、即叫即製嘅梳乎厘,,真係令人心花怒放!食飽飽甜品時間嘅時候,突然人頭湧湧...個個人都高舉相機,原來係甜品師傅即製火焰雪山喔!!超有gimmick!
身為九龍人,每次入新界都會有一種出走旅行嘅感覺。
weekend行完昂坪再去食大餐,真係very good!

自助餐當然要回本喇!點少得刺身&海鮮呢?!
呢度冰鎮海鮮嘅款式都好多,當中松葉蟹腳更加係我至愛!!!
蟹腳十分肥美,啖啖肉。每啖都食到微鹹嘅海水味,非常鮮甜!

在戶外有燒烤,中意食牛扒嘅朋友仔就最岩!

2019-03-08 171 浏览
呢日去到馬灣一日遊😆,晚餐去左豐盛閣嘆自助晚餐,望住青馬大橋夜景食自助晚餐,好浪漫吖😍 ..今次既主題係葡式晚餐,先講下沙律吧同前菜先😝,凍盤有松葉蟹腳、凍蝦、青口、海螺!沙律推介大家食龍蝦鮮果沙律,生果甜得黎仲食到一撮撮龍蝦肉!🤣另外都有多款沙律菜同醬汁比你自己mix😜刺身有鯛魚、三文魚、八爪魚同吞拿魚,每份職員都切得幾厚身嫁😝 .主食中見最受歡迎既係葡萄牙烤乳豬,每次一出都好快清光,不過refill得幾快👍,仲有葡萄牙海鮮飯、馬介休薯蓉球、咖哩葡萄雞、葡式燴牛尾等,葡式風味十足😝而K都幾鐘意佢地既風沙雞,炸得皮脆肉嫩😚。另外餐廳出面仲有燒烤區,當中羊架、牛排同豬排最受歡迎,不過羊架羶味較重,有啲人就未必岩啦~唔想咁heavy,呢度都可以燒蔬菜,好似燒菇同茄子咁。較特別既係呢度竟然有個芝士火鍋,比你用麵包粒、腸仔、蔬果點黎食! .又黎到K最愛既甜品區啦😍,呢度有兩款芝士蛋糕,包括口感柔軟綿滑既日式芝士蛋糕同口感札實,芝士味道濃郁既藍莓芝士蛋糕,仲有即製班戟、梳乎里、檸檬撻、芒果拿破崙同杯裝甜品,8點仲會有特色甜品-火燄雪山添🤣! ..總括黎講,呢度既選擇唔算好多,以優惠價黎講,二百幾

總括黎講,呢度既選擇唔算好多,以優惠價黎講,二百幾蚊一位,仲有個咁靚既view陪食🌉,都收貨既~

服務:甜品師傅、燒烤姐姐、經理服務都唔錯,收碟都快手,係一開始想要張凳放袋果度,話無多餘凳扣左少少分😅,整體服務都ok