💖 豐盛閣 (馬灣)✨馬灣珀欣路33號挪亞方舟度假酒店〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰日前帶媽咪去左挪亞方舟度假酒店,喺餐廳享用新推出既「花語逸誌海景下午茶」兼且觀賞180 度全海景🏞,可以望到青馬大橋&汀九橋🌉。「花語逸誌海景下午茶」有十款美點用左花糸食材或造型🌸🪻🌹👇🏻咸點🥐-鹽漬櫻花迷你刺身丼🍱:當中有三文魚粒同赤蝦,覺得都好滿足❤-芥末龍蝦玉子燒🦞:玉子燒配搭細細粒龍蝦肉又幾夾🤫,一啖一蛋+蝦😎。香煎帶子多士配洛神花果醬🍘:有呢個多士配埋酸酸甜甜嘅無花果果醬確係生色不少👍🏻胡麻醬蟹肉三文治🥪:中間夾雜着巨量蟹肉😍,有驚喜。紅菜頭三文魚玫瑰🌹:用紅菜頭醃製過嘅煙三文魚,令色澤更加似玫瑰😚,IGable📸 👇🏻甜點🍬藍莓薰衣草蜂蜜奶凍🫐:唔會太甜,啲藍莓又夠大粒🤩,口感清新。士多啤梨玫瑰慕絲配白酒啫喱🍓:中意白酒嘅朋友仔應該會勁鍾意,因為食落就好似飲緊士多啤梨味嘅白酒咁,打卡一流。紫羅蘭檸檬杯子蛋糕🧁:當中嘅檸檬味好突出❣,同淡淡嘅紫羅蘭互相融合櫻花意大利軟芝士凍餅🧀: ,食完成口花香😍蔓越莓鬆餅🥞:香莓果味濃郁🍓。

💖 豐盛閣 (馬灣)
✨馬灣珀欣路33號挪亞方舟度假酒店
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
「花語逸誌海景下午茶」有十款美點用左花糸食材或造型🌸🪻🌹
👇🏻咸點🥐
胡麻醬蟹肉三文治🥪:中間夾雜着巨量蟹肉😍,有驚喜。

👇🏻甜點🍬
櫻花意大利軟芝士凍餅🧀: ,食完成口花香😍
蔓越莓鬆餅🥞:香莓果味濃郁🍓。
2024-04-14
等候时间
10 分钟 (堂食)
庆祝纪念
母亲节
2023-12-20 1002 浏览
周末天氣好好,所以同閏蜜入左馬灣行下☺☺周圍好熱鬧,有三五知己約埋一齊係沙灘玩 🤼‍♀️🤼‍♂️行到咁上下去左沙灘附近嘅挪亞方舟度假酒店豐盛閣餐廳high tea😍餐廳環境好舒服,坐擁180度青馬大橋及沙灘海景 🏖一邊食住afternoon tea,一邊望住青馬大橋及汀九橋嘅海景同沙 灘,真係好chill😎好有渡假feel,好relax🌞餐廳近期做緊「果逸寵愛海景下午茶」,包含咗十款鹹點及甜點同2杯飲品🥰只係$468 供2位用😁介紹下個afternoon tea有啲咩食啦🤗🔹️柚子生薑蝦沙律柚子的酸甜和大蝦的鮮味很搭配,很清新爽口的開胃沙律。 🔹️布里芝士及雜莓加入鮮果製成的清新芝士前菜,味道富層次。 🔹️朱古力香蕉毛士蛋糕超趣緻骨頭造型,造型相當治癒,香蕉味相當濃郁。 🔹️紅莓櫻桃蛋糕可愛貓咪掌型的紅莓櫻桃蛋糕,好可愛,可以盡情打卡呢! 🔹️綠茶白桃杯子蛋糕綠茶味道淡雅,配上鮮甜白桃,甜中帶甘,清甜而不膩。 🔹️焦糖燉蛋香濃軟滑的燉蛋🥚布甸的蛋味突出。 🔹️柚子芒果奶凍芒果的香甜搭上香濃奶酪果香,與奶香層次感十足。🔹️照燒扇貝酥盒日式照燒風味嘅顆粒Q彈扇貝肉,味道醇厚。 🔹️燒菠蘿配曼徹格芝士多士多士好脆
🔹️柚子生薑蝦沙律
柚子的酸甜和大蝦的鮮味很搭配,很清新爽口的開胃沙律。
柚子生薑蝦沙律
🔹️布里芝士及雜莓
加入鮮果製成的清新芝士前菜,味道富層次。
布里芝士及雜莓
🔹️朱古力香蕉毛士蛋糕
超趣緻骨頭造型,造型相當治癒,香蕉味相當濃郁。
朱古力香蕉毛士蛋糕
🔹️紅莓櫻桃蛋糕
可愛貓咪掌型的紅莓櫻桃蛋糕,好可愛,可以盡情打卡呢!
紅莓櫻桃蛋糕
🔹️綠茶白桃杯子蛋糕
綠茶味道淡雅,配上鮮甜白桃,甜中帶甘,清甜而不膩。
綠茶白桃杯子蛋糕
🔹️焦糖燉蛋
香濃軟滑的燉蛋🥚布甸的蛋味突出。
焦糖燉蛋
🔹️柚子芒果奶凍
芒果的香甜搭上香濃奶酪果香,與奶香層次感十足。
柚子芒果奶凍
🔹️照燒扇貝酥盒
日式照燒風味嘅顆粒Q彈扇貝肉,味道醇厚。
照燒扇貝酥盒
🔹️燒菠蘿配曼徹格芝士多士
多士好脆好香口,濃厚嘅曼徹格芝士配搭酸甜菠蘿,好有驚喜。
燒菠蘿配曼徹格芝士多士
🔹️烤台式香腸包
肉汁飽滿的台式香腸甜潤,用熱狗包夾住食中和番油膩感。
烤台式香腸包
餐飲+$30仲可以升級至餐酒或特飲一杯🍹
🔹️粉紅水果 +$30升級
將幾款水果混合而成嘅飲品,清甜美味!

🔹️冰涼青果 +$30升級
清新自然的青蘋果味梳打,好清爽!
粉紅水果,冰涼青果
⭐️「果逸寵愛海景下午茶」供應至2024年2月29日
🈺️星期一至日 | 15:00 - 17:00 (下午茶供應時間)
2023-12-10
照燒扇貝酥盒
燒菠蘿配曼徹格芝士多士
烤台式香腸包
粉紅水果,冰涼青果
前幾今日去左挪亞方舟度假酒店食海鮮自助晚餐,餐廳有180度全海景,黃昏至夜景都睇到可一次過品嚐多款環球海鮮佳餚海鮮波士頓龍蝦、紐西蘭青口、格陵蘭小白蝦、蘇格蘭麵包蟹、越南琵琶蝦、加拿大翡翠螺全部都好好好新鮮,口感結實彈牙 👅刺身/壽司 ,即切魚生 刺身新鮮甜又鮮味美🤭 熱食主打美食有原條清蒸石斑、烤羊架、澳洲和牛面頰肉、挪威麵包蟹肉釀蟹蓋、日式西京燒比目魚柳及新加坡叻沙煮蜆每款都有驚喜~ 最重要係餐廳嘅refill速度好快!甜品蛋糕和雪糕的款式多不勝數 ,有芝士蛋糕、士多啤梨奶凍、迷你冬甩🍩、芒果布甸仲有小朋友最愛既朱古力噴泉ahhh 自己DIY甜品真係又好玩又好味 食飽飽後仲喺沙灘漫步打吓卡

可一次過品嚐多款環球海鮮佳餚

海鮮
全部都好好好新鮮,口感結實彈牙 👅

刺身/壽司 ,即切魚生 刺身新鮮甜又鮮味美🤭

熱食
日式西京燒比目魚柳及新加坡叻沙煮蜆

每款都有驚喜~ 最重要係餐廳嘅refill速度好快!

食飽飽後仲喺沙灘漫步打吓卡
呢排天氣幾好,諗起去馬灣,行吓沙灘,又book 咗挪亞方舟酒店豐盛閣食自助晚餐😌 呢度個View 好正,透過落地大玻璃可睇到外面180度全海景。 餐廳近期有寰宇海鮮主題自助晚餐,都有好多款海鮮, 餐廳嘅refill速度好快! 我嗰日食咗大大隻的波士頓龍蝦及長腳蟹,小白蝦🦐、紐西蘭青口、麵包蟹、琵琶蝦及翡翠螺等,味道鮮甜~都係無限供應。 另外亦有日式西京燒比目魚柳🐟、肉眼扒及羊架等,如果熱盤及飲品有多啲選擇就仲好喇!其中較特別有挪威麵包蟹肉釀蟹蓋🦀都食到我地唔停口。而我最鍾意新加坡叻沙煮蜆🔥,個湯幾有風味。 甜品都唔差噃,我特別鍾意榴槤布甸,味道濃郁,其他餐廳唔易揾到~

2024-04-17 53 浏览
之前成家人去馬灣行下🥰,仲去咗挪亞方舟度假酒店嘅餐廳食海鮮自助晚餐😋 我地一路品嘗美食,仲可以望住180度嘅全海景🤩,真係幾享受 🥹 自助晚餐有好多各種環球海鮮美食選擇😋,除咗賣相精緻同吸引,食物仲好新鮮,我哋仲encore咗幾次🤫 。 🍽冰鎮海鮮波士頓龍蝦🦞肉質幾彈;紐西蘭青口夠鮮美;格陵蘭小白蝦其實都幾大隻🥰,我最愛嘅蟹腳,肉質肥美又多汁鮮甜😋, 🍽即切烤肉有燒美國牛肉眼🥩、香草焗羊架🍖及慢煮西班牙杜洛克豬柳,咬落juicy,再配上多款醬汁,幾yummy! 🍽 刺身&壽司刺身種類唔太多,但都有三文魚、吞拿魚、八爪魚、紅蝦、鯛魚同希靈魚,以及壽司🍣。 🍽海鮮熱盤熱盤唔算多,但卻有特色,我哋試咗挪威麵包蟹肉釀蟹蓋、及新加坡叻沙煮蜆同埋蒸龍躉😍 幾真材實料

🍽冰鎮海鮮

🍽即切烤肉

🍽 刺身&壽司

🍽海鮮熱盤
最近知道挪亞方舟酒店餐廳推出咗【🛳 寰宇海鮮珍饈自助晚餐】,可以享受各種🌎環球海鮮美食,所以趁住假期一家四口去馬灣玩完再去食,有好多海鮮選擇,凍食熱食都有齊哂,而必食推介有🦀挪威麵包蟹肉釀蟹蓋大大個嘅蟹蓋載住蟹肉加蔬菜,啖啖肉且入口鮮甜口感豐富🐟日式西京燒比目魚柳嫩滑嘅魚肉配上和風口味既醬汁,肉質鮮嫩🦞波士頓龍蝦龍蝦非常大隻仲有滿滿嘅蝦膏,肉質飽滿🦐格陵蘭小白蝦肉質彈牙又鮮甜,絕對令人想一隻又一隻係咁食🍖即切烤肉有燒美國牛肉眼、香草焗羊架及慢煮西班牙杜洛克豬柳,配上蘋果醬或燒汁等醬汁,幾有風味🧁 各類甜品 埸內甜品款式都幾多,如櫻花意大利軟芝士凍餅、柑桔士多啤梨奶凍及開心果紅莓慕絲蛋糕等,還有小朋友最愛嘅朱古力噴泉!

🦀挪威麵包蟹肉釀蟹蓋
大大個嘅蟹蓋載住蟹肉加蔬菜,啖啖肉且入口鮮甜口感豐富

🐟日式西京燒比目魚柳
嫩滑嘅魚肉配上和風口味既醬汁,肉質鮮嫩

🦞波士頓龍蝦
龍蝦非常大隻仲有滿滿嘅蝦膏,肉質飽滿

🦐格陵蘭小白蝦
肉質彈牙又鮮甜,絕對令人想一隻又一隻係咁食

🍖即切烤肉

🧁 各類甜品
2024-04-10 45 浏览
我同男朋友想Chill吓,於是去左挪亞方舟度假酒店,試佢哋新推出嘅花語主題下午茶。可以一邊睇海景一邊品嚐美食,有沙灘、青馬大橋同埋汀九橋海景😎呢度嘅下午茶點幾有心思,有十款花語主題嘅美點,造型幾靚。例如有鹽漬櫻花迷你刺身丼,有香煎帶子多士配洛神花果醬,仲有紅菜頭三文魚玫瑰,造型精緻,食落幾鮮美😍😍😋😋仲有三款甜點都是好味又適合打卡 – 藍莓薰衣草蜂蜜奶凍、士多啤梨玫瑰慕絲配白酒啫喱、櫻花意大利軟芝士凍餅,亦值得推介👍食完下午茶,我哋仲去咗酒店對出嘅沙灘漫步,影下相𠻹!🥰

食完下午茶,我哋仲去咗酒店對出嘅沙灘漫步,影下相𠻹!🥰
2024-04-06 42 浏览
去咗馬灣挪亞方舟酒店食新推出嘅下午茶,可以欣賞海景,又可以品嚐精緻嘅花漾主題茶點☕,幾Chill 幾IGable!「花語逸誌海景下午茶」有十款花語主題嘅下午茶美點💖,包括:🌸鹽漬櫻花迷你刺身丼🍱賣相好似一盤精緻嘅花花擺設!刺身亦鮮甜🌹紅菜頭三文魚玫瑰好清甜、味覺有驚喜🪻藍莓薰衣草蜂蜜奶凍幾有層次感,一層層嘅奶凍有啖啖蜂蜜及薰衣草嘅香味,清新又唔太甜😍💐香煎帶子多士配洛神花果醬洛神花果醬酸酸甜甜,幾醒胃🌹士多啤梨玫瑰慕絲配白酒啫喱造型別致,口感絲滑,玫瑰慕絲嘅香甜配白酒啫喱嘅酒香,好夾🧀櫻花意大利軟芝士凍餅芝味濃郁另外我加咗$30升級配搭花果為主題嘅特飲, 食完咁fancy嘅下午茶,仲去咗沙灘行吓relax吓!!

花語逸誌海景下午茶」
有十款花語主題嘅下午茶美點💖,包括:

🌸鹽漬櫻花迷你刺身丼🍱
賣相好似一盤精緻嘅花花擺設!刺身亦鮮甜
🌹紅菜頭三文魚玫瑰
好清甜、味覺有驚喜
🪻藍莓薰衣草蜂蜜奶凍
💐香煎帶子多士配洛神花果醬
洛神花果醬酸酸甜甜,幾醒胃
🌹士多啤梨玫瑰慕絲配白酒啫喱
造型別致,口感絲滑,玫瑰慕絲嘅香甜配白酒啫喱嘅酒香,好夾
🧀櫻花意大利軟芝士凍餅
芝味濃郁

• 下午茶
  • 甜品
今次去咗挪亞方舟度假酒店嘅豐盛閣餐廳睇住青馬大橋沙灘景色食最新推出嘅「花語逸誌海景下午茶」下午茶好靚好iGable 有十款好靚花語主題美點 唔止食材仲有造型都融入咗花系元素,令人心心眼其中嘅鹽漬櫻花迷你刺身丼係三文魚帶子吞拿魚魚生飯上面仲加埋鹽漬櫻花 食落就有淡淡嘅花香味 香煎帶子多士配洛神花果醬帶子嘅鮮甜同麵包嘅酥脆結合加埋洛神花果醬 味道幾驚喜醬汁嘅酸酸甜甜又幾match紅菜頭三文魚玫瑰紅菜頭做咗玫瑰造型 打卡幾靚藍莓薰衣草蜂蜜奶凍食落幾Fresh 薰衣草同藍莓嘅結合加埋蜂蜜嘅甜味 奶凍綿密士多啤梨玫瑰慕絲配白酒啫喱士多啤梨慕絲同玫瑰花香 再加上白酒啫喱味道幾濃郁食完tea,仲可以行吓沙灘打卡
今次去咗挪亞方舟度假酒店嘅豐盛閣餐廳
睇住青馬大橋沙灘景色

食最新推出嘅「花語逸誌海景下午茶」
下午茶好靚好iGable

加埋蜂蜜嘅甜味 奶凍綿密

士多啤梨玫瑰慕絲配白酒啫喱
士多啤梨慕絲同玫瑰花香 再加上白酒啫喱
味道幾濃郁

食完tea,仲可以行吓沙灘打卡
  • 下午茶
情人節 「浪漫之約」海景晚餐高質推介 - 豐盛閣想係一個浪漫寧靜既地方慶祝情人節 ? 挪亞方舟度假酒店Noah's Ark Hotel & Resort既豐盛閣值得推介!坐擁逾180度全海景豐盛閣餐廳外望,馬灣獨有嘅青馬大橋風景致震懾迷人,馬灣沙灘盡收眼底,絕對係夠 Chill,打卡值滿分的組合!「浪漫之約」情人節晚餐,以花雕醉大蝦鮑魚及瑪卡牛肝菌燉雞清湯等為前菜,並提供多款佳餚主菜選擇,包括香煎美國肉眼扒配鴨肝及松露燒汁、紅桑子黑醋焗西班牙黑毛豬鞍等,再配以令人回味的精緻甜品,如白朱古力車厘子慕絲餅及馬卡龍等。除了「浪漫之約」精美晚餐外,更可親製可愛又治癒人心的專屬啤啤熊,推薦飯後手牽手漫步海旁細賞青馬大橋美景,再於迷人的氛圍和璀璨夜景下品味浪漫晚餐,共度溫馨時光。「浪漫之約」情人節晚餐:供應期:2024年2月14日時間:18:00至21:00查詢及電話預訂:(852) 3411 8836 或 WhatsApp (852) 9664 1021備註:*進入餐廳無需公園門票*挪亞方舟門票持有人/馬灣居民可享85折優惠*價目另設按原價計算之加一服務費*惠顧以上套餐可免費參加啤啤熊之友製作室
情人節 「浪漫之約」海景晚餐高質推介 - 豐盛閣

「浪漫之約」情人節晚餐:
供應期:2024年2月14日
時間:18:00至21:00
備註:*進入餐廳無需公園門票
*挪亞方舟門票持有人/馬灣居民可享85折優惠
*價目另設按原價計算之加一服務費
*惠顧以上套餐可免費參加啤啤熊之友製作室或獲贈啤啤熊公仔 (不連衣飾)

挪亞方舟豐盛閣
地址 : 馬灣珀欣路33號
訂座及查詢電話 : (852) 3411 8836 或 WhatsApp (852) 9664 1021
營業時間 : 星期一至日 0800 - 2200
2024-02-14
庆祝纪念
情人节
  • 香煎美國肉眼扒配鴨肝
趁聖誕假期,我同屋企人去左馬灣行下沙灘、遊馬灣公園,好relaxed 黃昏時,我哋決定喺挪亞方舟度假酒店豐盛閣食自助晚餐!餐廳有180度全海景,好有度假氛圍!今次自助晚餐係「海鮮。和牛」嚐味冬日自助晚餐!當然有唔少和牛菜式,包括精緻的香煎蒜片和牛粒、酥炸和牛肋條、黑松露和牛菘炒飯以及和牛金錢展刀削麵配越式湯!香煎蒜片和牛粒同酥炸和牛肋條都好正,食完又食!海鮮種類好多,有加拿大鱈蟹腳、波士頓龍蝦、藍青口、加拿大翡翠螺,仲有刺身等!最鍾意食鱈場蟹腳同埋龍蝦,好鮮甜!熟食都有好多選擇,醉香花膠北菇雞煲、燒美國有骨肉眼、香草焗羊架、慢煮西班牙杜洛克豬柳、慢煮鴨胸、清蒸石班及香草牛油焗田螺等!最吸睛嘅係熱熔瑞士芝士!即刻幫你加熱,即刻刮出嚟畀你!香草焗羊架好嫩滑!醉香花膠北菇雞煲都係必食,花膠幾大塊!甜品都好吸引,好多選擇!紅莓櫻桃蛋糕、朱古力香蕉慕絲蛋糕我覺得最正嘅係可以任食 Movenpick 雪糕!最鍾意就係玩朱古力噴泉、冬甩同埋水果!真係好滿足!
黃昏時,我哋決定喺挪亞方舟度假酒店豐盛閣食自助晚餐!
餐廳有180度全海景,好有度假氛圍!

今次自助晚餐係「海鮮。和牛」嚐味冬日自助晚餐!
香煎蒜片和牛粒同酥炸和牛肋條都好正,食完又食!
最鍾意食鱈場蟹腳同埋龍蝦,好鮮甜!
最吸睛嘅係熱熔瑞士芝士!即刻幫你加熱,即刻刮出嚟畀你!
香草焗羊架好嫩滑!
醉香花膠北菇雞煲都係必食,花膠幾大塊!
甜品都好吸引,好多選擇!紅莓櫻桃蛋糕、朱古力香蕉慕絲蛋糕
我覺得最正嘅係可以任食 Movenpick 雪糕!
最鍾意就係玩朱古力噴泉、冬甩同埋水果!

真係好滿足!

臨近年尾放假休息一下,與家人來到馬灣遊玩,行下沙灘,欣賞晚霞,幾寫意。 挪亞方舟度假酒店的餐廳近期有海鮮和牛自助晚餐。我們6 點入座,可以欣賞到青馬大橋、汀九橋的日落海景,氣氛幾Chill。 最期待今次的和牛,有廚師即炒的香煎蒜片和牛粒,香氣撲鼻,入口即化。以及有酥炸和牛肋條、齒頰留香的黑松露和牛菘炒飯、和牛金錢展刀削麵配越式湯,湯麵食完好暖胃。 每次自助餐都必食的海鮮,加拿大鱈蟹腳,入口鮮甜,肉質厚實新鮮、波士頓龍蝦🦞非常當做,很多龍蝦膏,還有日式刺身等。熟食部份都非常豐富。 聖誕佈置的甜品區令人心花怒放,有朱古力瀑布、可愛小冬甩,仲有任食瑞士 Movenpick 雪糕🍦。 一家大細都好享受今次的自助餐。

熟食部份都非常豐富。

一家大細都好享受今次的自助餐

上星期就同男友去左挪亞方舟度假酒店食Tea set🥰之前都有來過,呢度有180 度全海景,望住沙灘、青馬大橋及汀九橋海景,好有度假feel! 「果逸寵愛海景下午茶」$468/2位今次呢個tea set融合左萌寵造型元素,精緻又可愛,一共有十款鹹點及甜點: 鹹點:🧡柚子生薑蝦沙律🧡照燒扇貝酥盒🧡燒菠蘿配曼徹格芝士多士🧡烤台式香腸包🧡布里芝士及雜莓 鹹點中最愛照燒扇貝酥盒,扇貝彈牙肉厚,配上照燒風味,加上鬆脆酥盒,好香脆可口!而燒菠蘿配曼徹格芝士多士,微微燒至焦黃嘅曼徹格芝士配上酸甜菠蘿,呢個配搭好特別,加上脆卜卜嘅多士,味道都好夾! 甜點:💖朱古力香蕉毛士蛋糕💖紅莓櫻桃蛋糕💖綠茶白桃杯子蛋糕💖焦糖燉蛋💖柚子芒果奶凍 甜點中有融入萌寵元素,最可愛有貓咪掌型嘅紅莓櫻桃蛋糕,仲有骨頭造型的朱古力香蕉毛士蛋糕,好趣緻,而且味道亦幾好,外脆內軟,朱古力同香蕉味都好濃郁,另外亦推介柚子芒果奶凍,芒果好清甜,而奶凍亦好滑溜又重奶香呢! 食完tea,仲可到酒店對出的沙灘漫步,望著優美嘅海景,感覺真係好悠閑好chill呀!

望住沙灘、青馬大橋及汀九橋海景,好有度假feel!

「果逸寵愛海景下午茶」$468/2位
今次呢個tea set融合左萌寵造型元素,
精緻又可愛,一共有十款鹹點及甜點:

鹹點:
🧡柚子生薑蝦沙律
🧡照燒扇貝酥盒
🧡燒菠蘿配曼徹格芝士多士
🧡烤台式香腸包
🧡布里芝士及雜莓

鹹點中最愛照燒扇貝酥盒,扇貝彈牙肉厚,

甜點:
💖朱古力香蕉毛士蛋糕
💖紅莓櫻桃蛋糕
💖綠茶白桃杯子蛋糕
💖焦糖燉蛋
💖柚子芒果奶凍

柚子芒果奶凍,芒果好清甜,而奶凍亦好滑溜又重奶香呢!

食完tea,仲可到酒店對出的沙灘漫步,
望著優美嘅海景,感覺真係好悠閑好chill呀!
用餐时段
下午茶
2023-12-23 246 浏览
行完馬灣的沙灘,與囡囡到附近的挪亞方舟度假酒店食自助晚餐,一邊賞賞海景,一邊吃美食。 這次自助晚餐主角是海鮮與和牛,鮮甜龍蝦、青口、彈牙翡翠螺、啖啖肉的鱈蟹腳,亦有一系列和牛熱盤,又香又飽肚的 #黑松露和牛菘炒飯 #和牛金錢展刀削麵配越式湯外 ,更有不少心思菜式>>> 香煎蒜片和牛粒即叫即煎,入口鬆軟,幾香口! 酥炸和牛肋條外層酥脆,內層有咬口,小朋友很喜歡💕 即切烤肉 有燒美國牛肉眼、香草焗羊架及慢煮西班牙杜洛克豬柳,配上多款自家製醬汁,包括蘋果醬或燒汁,幾有風味!熱溶芝士另一個私心推介,一定是熱溶芝士,拉絲效果煙靭酥香,配上酸青瓜或小餅乾同吃,勁滋味!驚喜甜品甜品也有好多款,有紅莓櫻桃蛋糕、柚子芒果奶凍、繽紛鮮雜果撻及任食瑞士 Movenpick雪糕等,還有小朋友好鍾意的朱古力噴泉!

田螺

香煎蒜片和牛粒
即叫即煎,入口鬆軟,幾香口!

酥炸和牛肋條
外層酥脆,內層有咬口,小朋友很喜歡💕

即切烤肉

熱溶芝士

驚喜甜品

2023-12-16
田螺
甜品
嚟到聖誕節就梗係要大擦一餐啦🎄我地之前就去咗挪亞方舟酒店食海鮮和牛自助晚餐,有多款和牛美食如香煎蒜片和牛粒 、酥炸和牛肋條、齒頰留香的黑松露和牛菘炒飯 和牛金錢展刀削麵配越式湯等!推介香煎蒜片和牛粒和牛迷必試!另外香草焗羊架及慢煮西班牙杜洛克豬柳都不錯👍除咗高質靚和牛之外,當然唔少得豐富美味的海鮮,加拿大鱈蟹腳、波士頓龍蝦、青口、翡翠螺和刺身等滋味海鮮,其他如冷盤、沙律、熱葷都好多款式選擇!甜品方面有好多節日限定甜點,如小朋友好鍾意嘅朱古力噴泉及聖誕布甸等,仲有紅莓櫻桃蛋糕、青檸貝殼蛋糕、芒果椰子蛋糕,仲有Movenpick 雪糕任食添可以一邊欣賞180度青馬大橋海景璀璨夜景,一邊嘆美食適逢聖誕節,餐廳內外仲充滿濃濃嘅節日氣氛,好有Feel
嚟到聖誕節就梗係要大擦一餐啦🎄

我地之前就去咗挪亞方舟酒店食海鮮和牛自助晚餐,

有多款和牛美食如香煎蒜片和牛粒 、酥炸和牛肋條、

齒頰留香的黑松露和牛菘炒飯 和牛金錢展刀削麵配越式湯等!

推介香煎蒜片和牛粒和牛迷必試!

另外香草焗羊架及慢煮西班牙杜洛克豬柳都不錯👍

除咗高質靚和牛之外,當然唔少得豐富美味的海鮮,

加拿大鱈蟹腳、波士頓龍蝦、青口、翡翠螺和刺身等滋味海鮮,

其他如冷盤、沙律、熱葷都好多款式選擇!

甜品方面有好多節日限定甜點,

如小朋友好鍾意嘅朱古力噴泉及聖誕布甸等,

仲有紅莓櫻桃蛋糕、青檸貝殼蛋糕、芒果椰子蛋糕,

仲有Movenpick 雪糕任食添

可以一邊欣賞180度青馬大橋海景璀璨夜景,一邊嘆美食

適逢聖誕節,餐廳內外仲充滿濃濃嘅節日氣氛,好有Feel
2023-12-16
用餐时段