2012-07-27 67 浏览
一段時間沒有在詠藜園吃過晚飯。之前多次午餐來都不用等位(店其實頗大有很多位),但沒想到原來週末的晚市人客十分多,我們結果要等了約30分鐘才有位。還好等的過程有冷氣亦有位坐,所以等位的時光總算過得不太久。由於友人不吃辣,這夜點的菜色已原味為主。點心有楊家小湯包($25)和原味水餃($32)。兩者的餡料都是淨豬肉。豬肉吃得出新鮮甜美,不過我稍嫌兩者無論蒸餃皮和水餃皮都過軟,少了煙韌的食感。水餃的清湯下了些蝦乾、鹹菜粒和蔥花,配著水餃吃帶出鹹香,不錯。(3.5/5)小菜選了份紅燒茄子($52)。茄子做得既滑又甜美,而且份量頗多讓愛吃茄子的我們吃得滿足。醬汁濃香而不會鹹。好吃。(4/5)麵食方面,一場來到詠藜園怎會不吃擔擔麵呢, 我們點了一客不辣擔擔麵($20)和一客清湯炸醬麵($30)。兩者的麵條質感吃起來應該是新鮮做的麵條,有咬口,軟硬適中,好好吃。炸醬麵的肉碎香濃,但我更愛擔擔麵的濃杰湯底,帶濃郁花生香(如帶辣會更美味),麵條掛著湯一起吃,美味非常!(4.5/5)這裡食物出品水準穩定(穩定的好),價錢很便宜,店內整潔企理,服務亦不錯,一定會再來。
由於友人不吃辣,這夜點的菜色已原味為主。點心有
楊家小湯包($25)和
小菜選了份
麵食方面,一場來到詠藜園怎會不吃擔擔麵呢
, 我們點了一客
不辣擔擔麵($20)和一客
),麵條掛著湯一起吃,美味非常!(4.5/5)
這裡食物出品水準穩定(穩定的好)
,價錢很便宜,店內整潔企理,服務亦不錯,一定會再來。

• 擔擔麵
我第一次自己去食自己點菜. 之前兩次都是老師帶路.心得係:只有擔擔麵係超水準,其他菜好普通.擔擔麵好好食, 手打麵果然不同.擔擔麵的醬風味很不同, 味道有好多層次. 差的, 只能做到花生醬味或芝麻醬味.不過, 其他的菜就無法接受了.我點了肴肉、生煎包、紅油抄手.肴肉是冷盤, 這間做得很一般, 沒有特色.生煎包還可以.通常生煎包有兩種, 一種是薄如餃子、小籠包皮, 內裏滿是肉汁.另一種就是菜肉包一般的外層包著肉. 詠藜園的就是如此. 沒有驚喜.紅油抄手就太差喇, 完全感受不到四川風味.好歹我去過重慶, 食過街頭的紅油抄手, 辣得來味道很出眾.詠藜園卻差都很遠. 就是廣東雲吞皮包著肉與西芹, 浸在甜多於辣的紅油之中.公平點說, 也可能我太討厭西芹. 不過, 簡單來說就是太甜, 一點都不像川菜.或者要交交學費, 要看看除了擔擔麵以外詠藜園還有甚麼拿手菜.
我第一次自己去食自己點菜. 之前兩次都是老師帶路.
心得係:只有擔擔麵係超水準,其他菜好普通.

擔擔麵好好食, 手打麵果然不同.

不過, 其他的菜就無法接受了.
我點了肴肉、生煎包、紅油抄手.
肴肉是冷盤, 這間做得很一般, 沒有特色.
生煎包還可以.
紅油抄手就太差喇, 完全感受不到四川風味.
好歹我去過重慶, 食過街頭的紅油抄手, 辣得來味道很出眾.

2012-06-25 226 浏览
今天鍾於有機會黎呢間相富聞名的詠藜園四川擔擔麵.因為應成左何仔帶佢去全港最大的冒儉樂玩.玩原行過兩步就是今次我的目的地了實在太好.因為唔洗等位啵~~~~心目中以經點好我想要的名物(唔辣擔擔麵 ~~~)再看看餐牌.......連還叫埋(紅油抽手)(煎餃子)(楊家小湯包)(牛肉抄飯)...........等左一陣都好快..我的擔擔麵黎啦先暍一口湯比我想像中味淡了一點但好香麻醬再配上這裹的幼麵...好滿足呀再黎(紅油抽手)酸酸辣辣都好開胄.好食(煎餃子)味道一般.唔講(楊家小湯包)好熱呀..一夾上來可以見到包內有很多肉汁準備爆發出來.......一口放進口中肉汁真的爆發出來了.....正好食呀~~~~~(牛肉炒飯)味道一般.冇經喜.不過一食都無防:總結:擔擔麵好食湯低都好香.楊家小湯包.一定要熱食....其他都可以不理.但其實我重有好多想食架.不過今次我們得三個人吃量有限.所以下次有機會一定要試埋其他食物.有機會再同大家(報告)88

唔洗等位
...........等左一陣都好快..我的擔擔麵黎啦
擔擔麵
再黎(紅油抽手)[IMG:3啲醬汁]酸酸辣辣都好開胄.好食(煎餃子)味道一般.唔講
煎餃子

煎餃子
楊家小湯包
牛肉炒飯
2012-05-29 52 浏览
女友今日考完試,同她去尖咀行街,行行下,突然話想去黃埔食擔擔麵,就當然選擇去詠藜園啦,女友話她細個的時候叫呢間鋪頭做「排隊麵」因為話去親呢間食都要排隊wor~ 但今日7:00到黎到都好鬆動,完全唔使等tim~我地叫左海「節」食,幾爽口,但如果有少少辣就perfect 啦!有個炒菜,幾夠味當然仲有個麵啦,幾彈牙,5會整到好林還叫左個螞蟻上樹,叫個時,個經理同我地講:「我地的螞蟻上樹係粉絲同汁分開上的,同出面的5同的。」我地:「哦!」其實係因為我地未食過,都5知係咩黎的螞蟻上樹黎到的時候都嚇左一跳,一大籃的炸粉絲!!!!!之後要將粉絲夾落個碗到,再淋D汁上去,個味都幾好,又脆卜卜,幾好味。不過夾就麻煩D,D粉絲太長啦,搞到成枱都係, 女友後來研究到要叉碎D粉絲先夾落個碗到,會方便D食到好飽牙,下次叫一個麵就夠啦
但今日7:00到黎到都好鬆動,完全唔使等tim~

有個炒菜,幾夠味
當然仲有個麵啦,幾彈牙,5會整到好林
其實係因為我地未食過,都5知係咩黎的

不過夾就麻煩D,D粉絲太長啦,搞到成枱都係,
女友後來研究到要叉碎D粉絲先夾落個碗到,會方便D

食到好飽牙,下次叫一個麵就夠啦
2012-04-18
(非会员)
2012-05-26 68 浏览
剛剛下班啦,肚子餓了,好耐沒食過擔擔麵,我記得黃埔美食坊詠藜園擔擔麵好有名氣,openrice食評寫都是讚多.如是搭車去食啦,係門口等左5分鐘.知客安排我坐corner位.當時已經是晚上7點鐘啦.客人約坐8成左右,鋪內掛左好多得獎菜式獎狀,環境可以.有一位上年紀waiter推介師傅剛剛做起幾份麻辣牛根腩,價錢$38好抵食.我order一碗唔辣擔擔麵,一籠小湯包,一碟麻辣牛根腩.擔擔麵麵條幼細,花生和麻醬味香濃,小湯包肉汁鮮味,麻辣牛根腩份量足夠,辣味適中.埋單$96,價錢合理.下次我會同女朋友會再光臨詠藜園.

2012-05-23
  • 小湯包
  • 麻辣牛根腩.
2012-04-20 46 浏览
上星期六中午,去黃埔親戚家中玩。本來以為晚上可以一嘗姨姨的拿手好菜,可是原來他們已說好出街食。我幾個月沒來黃埔,開了不少食肆。約7點時去到詠藜園,見門口不少人在等位,我不喜歡等,所以提議食其他店舖。可是姨姨卻不想轉。姨姨煮得一手好菜,選這間一定有原因吧。好,我就嘗嘗它的菜有何特別~都不知等了多久,入到店內一行7、8人坐在圓枱。姨姨點了不少菜色,有雞、小籠包、擔擔面、咕嚕肉等。我見有一個菜色叫「少子豆腐」,未聽過這名字,叫了個待應來問。他以為我落單,很快便過來了。他向我解釋那是什麼,態度幾好,且對菜色有認識。讚。過了一會,我們真的要落單,可是待應都在忙着...終於落了單。食物上枱時間ok,約10分鐘有野食。食物真的5錯,姨姨無介紹錯。其中我最喜歡咕嚕肉,酸甜味道適中,而且肉質不硬不軟的,多汁。好味道!食到好飽~埋單時又要等一會兒,待應又在忙着...大部分食物都好好味,只是待應有時會很忙。

過了一會,我們真的要落單,可是待應都在忙着...

食到好飽~埋單時又要等一會兒,待應又在忙着...
大部分食物都好好味,只是待應有時會很忙。
2012-04-14
  • 咕嚕肉
2012-03-13 64 浏览
這日去詠藜園吃碗擔擔麵做午餐。擔擔麵水準依然,麵條彈牙,湯有香濃花生醬香,好吃!(4.5)幫趁多年,到今天才知道逢初一和十五這店有供應素菜包,$25/2。這款蒸包每月只供應2日,還是限量的,賣完就要等下一次。既然如此,便點一份試試。包很鬆軟,餡是白菜粒和冬菇,都頗入味。如果能切得幼細點會更好吃。(4/5)
2011-12-23 34 浏览
吃過很多地方的擔擔麵,我覺得還是這間最好吃,怪不得蔡生也極力推薦。由於很久也沒有來這兒吃,今天經過黃埔,順道回味一下這個久違了的擔擔麵。環境:裝修依舊,可能過了下午2時的關係,客人不多,毋須等位,坐得也很舒服。食物:擔擔麵仍能保持一貫水準,麵條幼滑,軟硬適中,湯底富有濃濃的肉碎和花生醬味,很有咬口,不會令人失望!服務:一般茶樓服務。價錢:約30元一碗,以這種高質素來說,十分抵食。

服務:一般茶樓服務。

價錢:約30元一碗,以這種高質素來說,十分抵食。

2011-07-30
2011-12-10 105 浏览
在黃埔想吃點有特色的東西,我經常提議來詠藜園吃四川擔擔麵,至少吃過幾次,整體不會令我失望。而且常聽見這間店的擔擔面才是正宗的,所以我都先入為主,以這間的面作為標準,去評價香港其它食店的擔擔面。來到門口,便是蔡瀾的提字,可見他對此店亦是推崇備至。擔擔面:挺大的一碗,擔擔醬不太濃,我自已喜歡濃一點的。但這店的擔擔面質素有時好,有時差,差的時候太淡,便很難吃。酸辣面:其實不太喜歡,因為只有酸,不太辣,而面與湯不㚒,不太好吃。回鍋肉:炒得挺好吃,唯一美中不足,便是太多油,把整碟吃完,便能欣賞那一層油。楊家小湯包:必食之一,咬下湯汁漏出,十分美味。油炆筍:這個小菜淡而無味,感覺普通。

來到門口,便是蔡瀾的提字,可見他對此店亦是推崇備至。
楊家小湯包:必食之一,咬下湯汁漏出,十分美味。
油炆筍:這個小菜淡而無味,感覺普通。
2011-11-14 78 浏览
呢間係老媽子介紹既食府~~~阿媽成日話呢間野以前係大磡村好出名ga!!佢搬左黎黃埔之後~都跟住老媽子黎過2次, 一試難忘!近日心思思又想黎食~~ 結果星期日捉左我隻豬仔黎一齊食~順手去附近吉吉島買野!!去到都兩點, 都仲有好多位唔使等~~坐底之後, 拿拿聲寫野加飲返啖靚茶!!豬仔係咁話d前菜好好食!!哈哈哈~而我就覺得杯茶好好飲, 咪睇佢好深色, 飲落一d都唔澀仲好清添!!我地總共叫左4樣野改良版唔辣擔擔麵 + 辣既擔擔麵 + 雞絲粉皮 + 小湯包 (即係小籠包)2個擔擔麵打頭陣!!我想講係...改良版唔辣係好食好多架!!!!!!!!!!!! ><辣果個得陣辣味, 又唔咸,又唔香!!!食食下我都係咁偷豬仔碗改良版黎食之後黎左雞絲粉皮~~味道都ok~不過食落膩口左dd...青瓜可以多少少, 不過要讚d雞絲都整得好好味~最後係小湯包, 即係小籠包~超好食!!!!!!個皮夠薄!!一啖咬落去, 仲有肉汁流出黎真係好好味呀!!!!!!!!!!! 不過呢...d黑醋陣味好搶, 所以建議大家食個陣唔好點咁多醋!果然係老字號! 抵讚!!
老字號!
佢搬左黎黃埔之後~都跟住老媽子黎過2次, 一試難忘!

去到都兩點, 都仲有好多位唔使等~~
坐底之後, 拿拿聲寫野加飲返啖靚茶!!
豬仔係咁話d前菜好好食!!哈哈哈~

我地總共叫左4樣野
左手邊先係改良版!!好味好多!!
2個擔擔麵打頭陣!!
辣果個得陣辣味, 又唔咸,又唔香!!!

食食下我都係咁偷豬仔碗改良版黎食
雞絲粉皮!
之後黎左雞絲粉皮~~
味道都ok~不過食落膩口左dd...
青瓜可以多少少, 不過要讚d雞絲都整得好好味~
好味呀好味呀!!
最後係小湯包, 即係小籠包~
超好食!!!!!!
個皮夠薄!!一啖咬落去, 仲有肉汁流出黎

真係好好味呀!!!!!!!!!!! [叫]

果然係老字號! 抵讚!!
2011-11-13
雞絲粉皮!
好味呀好味呀!!
  • 改良版唔辣擔擔麵
2011-11-07 37 浏览
真係冇諗過3D Shark Night上左都未夠兩星期, 就話就快落畫啦, 完全冇心理準備下睇3D戲, 臨急臨忙睇下邊個戲院方便仲有位, 仲要睇下周圍有咩好野食, 最後揀左黃埔嘉禾. 貪佢唔使比錢租3D眼鏡, 有免費泊車, 周圍又多野食, 我地又未去過呢到睇戲. 由沙田揸車出去好快, 唔使25mins就到, 換左戲飛, 我地去左好出名既詠藜園四川擔擔面 可能我地仲早, 未到7點, 黎到都唔使等位, 裡面人都唔算多佢個擔擔面唔算貴, 唔辣加左肉碎都係$30, 湯底濃郁, 稀結岩岩好, 好味道!雞絲粉皮, 麻醬唔夠啦, 味道比較淡小籠包, 一入口好多肉汁呀奶油津白, 味道怪怪的 可能我食唔慣呢個吧生煎包, 好香口喔岩岩好食滿$200, 有3小時免費泊車. 我平時好少出街食中菜, 如果我黎開黃埔, 都會再試詠藜園四川擔擔面!!!

環境闊落, 唔會太嘈吵
不辣加肉碎擔擔麵
雞絲粉皮, 麻醬唔夠啦, 味道比較淡
麻醬唔夠濃
小籠包, 一入口好多肉汁呀
小籠包, 一入口肉汁多又甜
奶油津白, 味道怪怪的 可能我食唔慣呢個吧
味道怪怪的
環境闊落, 唔會太嘈吵
  • 生煎包
  • 擔擔面
2011-10-04 118 浏览
約了友人到紅磡閒逛,順道一起午膳,醒起已很久沒來過黃埔美食坊的「詠藜園」吃它的招牌擔擔麵,就提議和食友到那裡碰碰運氣。記得以往每次來「詠藜園」,總會見到店門外有一條長長的人龍在等位,不過這天是平日,而且剛過了午市繁忙時間,內裡人客不多,只有約七成滿,加上檯與檯之間亦擺放得不算太密,所以環境尚算清靜。 「詠藜園」於 1947 年在鑽石山開業,聽講當時的店名就是由大導演李翰祥所改的,有「食客永遠唔完」的寓意。據說當年鑽石山片場裡的明星和導演都喜歡到那兒吃麵,把「詠藜園」當作飯堂。後來「詠藜園」在鑽石山經歷了三次大火,最後於 2000 年時才搬到黃埔美食坊現址,還被蔡瀾題為 "香港擔擔麵,詠藜第一家"。由於已有多年沒吃過這裡的招牌菜,所以擔擔麵自然是筆者這次的首選。食友見點餐紙上有個 2 位用的午市特惠套餐,只需 $98, 便已包湯麵 2 碗,小菜及點心各 1 款,提議揀這份套餐更化算,都好,反正我也想試試這兒的生煎包。點了餐後,侍者先放下 2 碟前菜,蝦子花生和酸菜 ($12)。友人提到自己還是個孩子時,每次與母親到 「詠藜園」的舊舖吃麵,入座後,定必

檯上的裝飾
午市特惠套餐
酸菜和蝦子花生
點了餐後,侍者先放下 2 碟前菜,蝦子花生和酸菜 ($12)。友人提到自己還是個孩子時,每次與母親到 「詠藜園」的舊舖吃麵,入座後,定必極速把蝦子花生掃個清光,真是饞嘴得可以。不過講真這碟蝦子花生又的確幾鬆脆可口,只是稍嫌欠了點鹹香,而另一碟酸菜亦夠曬醒胃,是不錯的餐前小食。
不辣擔擔麵
至於個餐,湯麵方面,其實選擇並不算多,只有辣與不辣的擔擔麵、酸辣麵及清湯麵可供選擇,二人都同聲同氣,齊說要辣與不辣擔擔麵各一碗,來個比較,真合拍。先說那個不辣的,挾起一小撮麵條細看,質地同平日吃的很不同,望落去窄窄長長的帶點方形,麵身較幼,入口挺幼滑,而且硬度適中。至於以豬骨熬成的湯底,其實味道算唔錯,確是下過點工夫的,只可惜始終覺得個花生醬味唔夠濃郁,而且內裡的花生粒也放得太少,欠了點咬口。
辣的擔擔麵
至於另一碗辣的擔擔麵,手擀麵條仍舊是那麼的細緻,入口不單止有麵味,而且彈牙軟滑,沒有粘粘糊糊地彼此連著,更沒有殘留的鹼水味,絕對不是坊間機械式的質感,只可惜湯底喝來欠了點應有的麻辣,而混上的花生醬亦未算香濃,聽說店裡另備有改良版的擔擔麵,內裡加入了芝麻醬及香油,若下次再來,倒想挑戰一吓那個加辣改良版是甚麼味兒。
蔥爆牛肉
記得我兒時最愛吃母親煮的蔥爆牛肉,先將蔥段爆香,讓鍋中的油充滿蔥的香味,再將牛肉放入拌炒,吃時一邊享受牛肉與蔥味巧妙融合的美味口感,一邊把白飯往嘴口裡送,真是十分美味啊!至於這裡的小菜蔥爆牛肉,賣相看起來不差,牛肉炒得肉汁紅亮,而且入口鹹度適中,可惜牛肉質感有好明顯的鬆肉粉效果,雖然夠柔軟卻沒甚牛味,幸好蔥段還算清脆,帶點京蔥的香甜。
生煎包
包底煎得既焦且脆
肉餡味道鮮甜
點心方面,選了一碟 3 個的生煎包,這生煎包外形甚為迷你的骰,外皮不算很薄,而且包身上芝麻撒得不多,反而包底煎得既焦且脆,更沾上大量芝麻,入口香脆透頂。咬開包皮的一小口,原來內裡是沒有滾燙湯汁的版本,而且餡料份量有點小,不過肉餡味道鮮甜,配上帶有韌性的麵皮及煎得酥香的包底,整體效果亦十分理想。

結賬連茶錢、加一合共 $130,算經濟抵食。

2011-09-30
午市特惠套餐
2011-08-22 41 浏览
為了禰補早幾日那碗沒有止到擔擔麵癮的一餐,於是一週內又再到訪黃埔美食坊。可能這次因為時間比較晚,不用等位。太開心,立即點了一碗辣的擔擔麵($20)和一份小籠湯包($22)。價錢很便宜,雖然一段日子沒來,印象中好像多年沒加價了擔擔麵的麵質感很好,很彈牙,時間煮得剛好!湯也很濃香花生醬味,如果能再辣一點會更吃得更過癮!(4.5/5分)小籠湯包跟一般小籠包看來差不多。皮薄,但有張力,不易破,有水準。肉鮮甜多汁,好吃。不過我稍為覺得肉太多了,包子再小一點會更精細更好吃。(4.5/5分)埋單$51(包$4茶錢和加一),美味又便宜!值得推介

very yummy noodle
yummy, but bit too meaty
埋單$51(包$4茶錢和加一),美味又便宜!值得推介

very yummy noodle
yummy, but bit too meaty
2011-08-08 85 浏览
老闆突然說要我和一位日本客人一起吃飯, 反正沒事做, 那就去了~一行3人去了黃埔的詠藜園, 對~就是吃日本遊客最喜歡的擔擔面.想當年吃過最好吃的擔擔面就是詠藜園了. 但當然不是這家, 應該是十多年前, 媽媽帶著我去鑽石山那家快要結業的總店吃. 當時吃下去,真的嘩一聲, 湯頭超濃郁, 肉碎十分豐富, 雖然媽媽當時說比她年輕時吃味道巳變差了, 但我仍然覺得十分好吃. 事隔十多年, 雖然總店巳沒, 當中也有數次來過這家黃埔店吃, 但味道就是不一樣.這次又再點了個不辣的. 湯頭有點水, 不過相比起去年吃時味道好像進步了. 肉碎還是一樣少....還好加上花生還是有咬勁.面條一向都不是我喜歡的那種幼帶偏面, 較軟身也比較''淋'', 只是我本人不太喜歡而巳, 客觀來說面條煮得還是恰到好處的.3個人, 每人一碗擔擔面當然不夠, 還點了:賽磅蟹上桌時一看....不會吧....差不多70元的就只有一人份量!? 真的小得可憐... 而且蛋都沒有一只...真的只有一大堆蛋白而已....吃下去, 真的沒感覺, 只是吃蛋白.脆皮西施球這個是客人點的. 其實我想她也不知道是什麼, 看日文好像寫是什麼酸酸甜甜的豆腐

3個人, 每人一碗擔擔面當然不夠, 還點了:
賽磅蟹

脆皮西施球
這個是客人點的. 其實我想她也不知道是什麼, 看日文好像寫是什麼酸酸甜甜的豆腐, 所以她也好奇想試試看吧. 上桌時碟大得很, 不過其實只有十數粒豆腐, 但賣相蠻不錯的. 豆腐是一粒粒小小的正方CUBE, 是炸的~上面全都是甜酸汁. 吃下去, 皮是很薄很薄,帶點脆, 面層加了一點點魚膠, 黏黏稠稠的, 好好吃, 沾上甜酸汁, 真的十分開胃!!!這道菜是全晚最讚的!!

水晶蝦仁
有點太油的蝦仁, 還好是爽口的, 味道很清~

小籠包
日本人愛吃小籠包眾所皆知. 這是特別點給客人過過口癮的. 我試了一只, 皮也很薄, 湯汁豐富, 肉嘛比較普通, 但一口吃下去還是不錯的. 瘦瘦的客人居然一口氣連吃3只...果然日本人真的很喜歡小籠包...

最後還來個鍋貼
上桌時大家都傻了眼....相片看起來沒那麼迷你, 但肉眼看真的迷你得很誇張!! 連客人都問這個是不是特別做的迷你版? 我想大小應該跟女孩子的尾指差不多大....可能還要小一點. 吃下去...........好乾...沒有汁....肉也很乾....不過唯一是外皮煎得十分脆香.

3個人吃了HKD$355, 有點貴吧, 不過食物質素很參差, 點菜時要小心一點.
天呀....很懷念鑽石山時代的擔擔面....T__T
  • 脆皮西施球
2011-08-01 36 浏览
同男朋友第一次試依間野,坐低後男友話想食辣既野,係我地一頭無水揀緊食麥之際,有個白白淨既人行左過黎,原來係依到既經理佢好NICE,介紹左我地食麻辣沸騰魚,見到$138有條魚食都幾抵,男友又想食辣,就叫左碟試下,等左陣條魚到左 份量都唔少,夠我地食而且味道幾好味,另外我地仲叫左依到最出名既小籠包,擔擔面同雲白肉,佢地既賣相雖然無咩特別,但味道唔差,值得一試今餐真係食到我地好飽, mad野食水準唔差尤其係條魚,幾驚喜,2個人去食係唔錯既選擇不過可能係佢地忙得制, 加茶要叫2,3次先有人應服務有改善既空間
同男朋友第一次試依間野,
坐低後男友話想食辣既野,
係我地一頭無水揀緊食麥之際,
有個白白淨既人行左過黎,原來係依到既經理
佢好NICE,介紹左我地食麻辣沸騰魚,
見到$138有條魚食都幾抵,男友又想食辣,
就叫左碟試下,
等左陣條魚到左
份量都唔少,夠我地食而且味道幾好味,

另外我地仲叫左依到最出名既小籠包,擔擔面同雲白肉,
佢地既賣相雖然無咩特別,但味道唔差,值得一試

今餐真係食到我地好飽, mad:
D野食水準唔差尤其係條魚,幾驚喜,2個人去食係唔錯既選擇
不過可能係佢地忙得制, 加茶要叫2,3次先有人應