2024-02-16 29 浏览
今日Lunch就同埋朋友去到呢間位於太子嘅燒味專門店「裕譽燒味專門店 (太子) 」食燒味😋乳豬雙併飯(油雞 + 乳豬) $84油雞嘅嫩滑再加上皮脆肉嫩嘅乳豬🤤真係相當之出色!完全係冇得輸呀😋燒味雙併瀨(叉燒 + 燒腩仔) $62叉燒又腍又入味,而且仲燒得十分之香口,仲有少少燶邊脆脆地!真係恰到好處👍而燒腩仔肥瘦均勻,皮亦燒得非常香脆😋正😬手拍青瓜 $28呢個手拍青瓜🥒口感一流,咬落相當爽脆😬做前菜亦令人食得相當之開胃😋

乳豬雙併飯(油雞 + 乳豬) $84

燒味雙併瀨(叉燒 + 燒腩仔) $62

手拍青瓜 $28

2024-02-16 16 浏览
喺太子辦年貨嘅時候,竟然畀我哋系花墟附近發現咗一間好正嘅燒味舖頭,尤其係叉燒呀正到爆炸呀 💯💯💯見到佢有乳豬食想架巳經賣哂啦!越坐越多人啲燒味就買少見少添拿拿林叫嘢食啦 😅我都係叫拼盤,叉燒、燒肉同燒鵝😋配個白飯同埋瀨粉食,瀨粉爽口又彈牙 ‘’正呀 ‘’嘩😍你睇下🥰燒肉皮脆卜卜啲肉係好嫩的咸香味咬落仲卜卜聲好好味呀💯 燒鵝好入味同好香燒鵝味,啲係好彈牙又juicy㗎💯最正嘅就係佢🎊叉燒🎊 肥瘦適中燒到呢個顏色係最正嘅👍👍有好耐冇見過呢個顏色嘅叉燒喇😍😍呢個顏色嘅叉燒先至係最好味㗎👍👍😋😋 脆脆地焦焦香香嘅外層朝朝,食落又甜甜哋軟淋淋,真係停唔到口呀!😁我仲買咗半斤拎走添呀😋😋因為實在太正啦💯喺太子真係好方便😊買外賣ichiban呀👍👍 真係手快有手慢冇架😁😁叉燒畀我買咗就賣曬啦😂😂哈哈哈😁😁裕譽燒味專門店太子太子道西150-152號太子商業大廈地下B1-B2號舖

太子太子道西150-152號太子商業大廈地下B1-B2號舖

呢間燒味店無論是乳豬、燒鵝、叉燒、燒腩仔等,都驚喜滿滿。乳豬燒鵝髀河粉色澤鮮艷,油光閃閃,看起來就讓人食指大動。鵝肉軟滑,每一口都散發出濃郁的肉香,令人回味無窮。而乳豬的皮薄薄一片,超級脆口,咬下去的那一刻,脆脆的聲音仿佛在耳邊迴響。豬肉軟嫩,不會太肥,口感非常出色。叉燒拼燒腩仔飯叉燒醬汁豐盛,讓人垂涎欲滴。肥瘦均勻的叉燒肉質鮮嫩。燒腩仔的皮脆肉嫩,不會太鹹,肉脂一層層的質感吸引人,讓人愛不釋手。我還加了隻太陽蛋,治蛋汁的叉燒更好味小食推介佛山燻蹄這道開胃菜皮爽肉嫩,口感層次豐富

呢間燒味店無論是乳豬、燒鵝、叉燒、燒腩仔等,都驚喜滿滿。

乳豬燒鵝髀河粉

叉燒拼燒腩仔飯

小食推介佛山燻蹄
這道開胃菜皮爽肉嫩,口感層次豐富

• 叉燒拼燒腩仔飯
  • 乳豬燒鵝髀
  • 佛山燻蹄
2024-02-15 19 浏览
香港嘅燒味真係款式多又好食,依間係太子近花墟嘅燒味舖真係性價比好高。除咗有得斬料之外堂食都有!一個人黎食個燒味飯都幾好,覺得太飽嘅話可以轉瀨粉、河粉又得!試左白切雞燒腩仔瀨粉($62),燒味真係好靚,肥瘦適中,個雞肉軟嫩多汁,好濃雞味。燒腩仔好脆,肉質有咬口,鹹香味好正瀨粉清清地送燒味都好岩,而且麵質好滑好好食仲叫左個手拍青瓜($28),酸酸地幾開胃,青瓜好爽口咬落好脆今餐食燒味真係好正,勁想試埋其他!

瀨粉清清地送燒味都好岩,而且麵質好滑好好食

今餐食燒味真係好正,勁想試埋其他!
【太子。馳名燒鵝五寶飯】 #每一個環節都做到高分出品燒鵝五寶飯 $88Coke Zero $8🔸呢間小店燒味嘅口碑係幾好,加上位置唔算好多,長期都好滿座下。今次一試係真心幾高質🔸燒鵝皮脆肉嫩,金黃誘人,唔會過肥😎🔸油雞肉質鮮嫩,口感滑順,唔會過度調味😙🔸燒腩仔保持到好脆皮,味道恰到好處,唔會太咸,肉質彈牙😋🔸叉燒鮮嫩多汁,有肥有瘦,又有啲微燶,好正😘🔸配埋咸蛋同菜心,算係好滿足嘅一餐午餐😃
【太子。馳名燒鵝五寶飯】 #每一個環節都做到高分出品

燒鵝五寶飯 $88
Coke Zero $8

🔸燒鵝皮脆肉嫩,金黃誘人,唔會過肥😎

🔸油雞肉質鮮嫩,口感滑順,唔會過度調味😙

🔸燒腩仔保持到好脆皮,味道恰到好處,唔會太咸,肉質彈牙😋

🔸叉燒鮮嫩多汁,有肥有瘦,又有啲微燶,好正😘

🔸配埋咸蛋同菜心,算係好滿足嘅一餐午餐😃
太子呢間燒味專門店靠近花墟,平日夜晚都好多人幫襯,小店唔算好大,簡單明淨嘅裝潢,主打多款港式燒味。燒味質素幾好,食得出用料靚,對得住個價錢👍🏻 當日乳豬賣晒,有機會都想試吓~🔸燒鵝五寶飯 $88有選擇困難症揀五寶飯就啱晒啦!有4款燒味加鹹蛋,樣樣都可以試吓,份量又多,好正!個人覺得最好味係燒腩仔!脆皮好加分,而且肥瘦分明,唔會大大層肥膏,油脂香肉軟嫩~ 燒鵝啖啖肉,皮都好香脆!叉燒半肥瘦,切雞都啖啖肉,加點蔥油食👍🏻連鹹蛋都起沙,正!仲配條菜~ 🔸金牌原隻燒鵝髀拼燒腩仔瀨粉 $118呢度嘅燒鵝髀都好正!唔會好肥,肉質札實有油香!燒鵝皮好香脆!雙拼嘅燒腩仔份量好多,舊舊都香脆唔油膩,唔會食到一口油~ 飯可以轉瀨粉very good!瀨粉爽滑,份量算多,好味!🔸佛山燻蹄 $42一份有十幾塊,薄切點下醋汁食,唔錯!

🔸燒鵝五寶飯 $88

🔸金牌原隻燒鵝髀拼燒腩仔瀨粉 $118

🔸佛山燻蹄 $42
一份有十幾塊,薄切點下醋汁食,唔錯!

• 燒鵝五寶飯
  • 金牌原隻燒鵝髀瀨粉
2024-02-10 17 浏览
今日同朋友去花墟年宵市場行花市,去之前我地先食晚飯,我地見到一間燒味店好多人食,就走入去試下。叉燒油雞雙拼飯味道唔錯,叉燒油雞夠淋又好味,我地又叫左燒鵝同燒肉雙拼飯,燒肉皮好脆,燒鵝同燒肉都好好食,但可惜啲飯唔夠熱,又好硬,例湯又是凍的,影響左整體印象,所以覺得麻麻哋。如果啲飯和例湯係熱嘅,就更好。我地又叫左油菜同小食醬脆蘿蔔,油菜是菜心,可能淥得耐左,比較淋,而醬脆蘿蔔份量比較少,要28元,酸酸的,也不錯。

裕譽燒味專門店太子太子道西150-152號太子商業大廈地下B1-B2號舖Score 分數: A/75+以燒味黎講,E間野d食物味道真心中上級。d燒肉卜卜脆,燒腩仔肥瘦適中。燒鵝ok 👍 。雞就 標準。叉燒好冧,半肥瘦,好正.......咁大家想選d咩食,就參考下啦~特別可以講下佢嘅五寶飯,真心有d驚喜。唔係因為佢地味道咁簡單,係因為佢嘅餸量,勁多。估唔到太子花虛旁有間咁好食嘅燒味店。不過,平時都唔會點行去果邊,而且同太子酒吧街(餐廳聚集區)都有d距離,所以位置唔算話係好方便。至於衛生方面,一般啦~ 同咩記咩記d燒鵝專門店差唔多。最後講到價錢方面,燒味店黎講,價錢定位都係中上。不過,如果大家鐘意食燒味,就一定要試試,真心好味。

Score 分數: A/75+

至於衛生方面,一般啦~ 同咩記咩記d燒鵝專門店差唔多。

裕譽燒味專門店太子太子道西150-152號太子商業大廈地下B1-B2號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:金牌燒鵝髀+切雞髀飯 $138,手帕青瓜 $28裕譽鄰近港鐵太子站B1出口,交通方便!😄😄😄金牌燒鵝髀:優質的鵝髀,精心的燒烤方式,呈現出鮮嫩多汁、外脆內嫩的口感。鵝髀的鵝肉既精緻又嫩滑,肉質鮮美細膩,經過燒烤後更是帶有淡淡的香氣和煙熏味,讓人垂涎欲滴。!👍👍👍切雞髀:雞腿肉有鮮美的口感,肉質既鮮嫩又多汁,而且還很嫩滑,每一口都能品嚐到雞肉的香氣和鮮美味道,令人回味無窮。!😍😍😍手帕青瓜:以新鮮嫩綠的青瓜為材料,搭配特製的調味料,質感清脆清爽,帶有豐富的水分,健康又好味,配上鵝脾及雞脾,是很好的調劑!😋😋😋

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐

食物推介:金牌燒鵝髀+切雞髀飯 $138,手帕青瓜 $28

裕譽鄰近港鐵太子站B1出口,交通方便!😄😄😄

2024-02-03 26 浏览
想係香港🇭🇰食港式野,點少得燒味啊,今次係太子發掘了一家超級好吃的燒味店,包食過翻尋味。第一次到太子的裕譽燒味專門店,地方不大但風味十足,呢度出名燒味,正宗款式樣樣齊,見到都流曬口水。來一份燒味雙拼飯$88 同燒鵝五寶飯$138,雙拼有馳名的燒鵝比同油雞比,燒鵝色澤真係好靚,燒鵝五寶飯更豐富,金牌燒鵝比同切雞比之外,有埋叉燒,燒肉,鹹蛋,色香味俱全。靚靚既燒味飯上桌,立刻品嚐,燒鵝,燒肉,都好脆皮,食落就係爽,叉燒同雞都啖啖肉,食得好過癮。另外小食點左醬脆蘿蔔,酸酸甜甜超級開胃🤤解膩,都係唔錯既選擇喔。
2024-01-20
2024-02-01 37 浏览
🎈 裕譽燒味專門店餐廳位於花墟,相當近地鐵站,位置方便主打多款燒味,可以配飯亦可以單買例牌亦有燻蹄、手拍青瓜等小食🥒其中燒腩仔同油雞評價甚高,係區內食港式燒味嘅快靚正之選🎈叉燒油雞瀨粉值得一讚係餸菜同湯瀨粉分開上,保持燒味味道不變叉燒肥瘦比例恰到好處,口感軟腍又帶點油脂香,最正嘅係帶有少少燶邊,邊位嘅焦香加上蜜糖香甜,成件事好完美油雞亦有驚喜,皮香肉嫩,而且相當入味,配上薑蓉味道更濃香🎈例湯晚市正價燒味飯會附送例湯,味道清甜誠意十足🥣
🎈 裕譽燒味專門店

餐廳位於花墟,相當近地鐵站,位置方便
主打多款燒味,可以配飯亦可以單買例牌

亦有燻蹄、手拍青瓜等小食🥒
其中燒腩仔同油雞評價甚高,係區內食港式燒味嘅快靚正之選

🎈叉燒油雞瀨粉
值得一讚係餸菜同湯瀨粉分開上,保持燒味味道不變

油雞亦有驚喜,皮香肉嫩,而且相當入味,配上薑蓉味道更濃香

🎈例湯
晚市正價燒味飯會附送例湯,味道清甜誠意十足🥣
2024-01-28 296 浏览
去花墟想買年花,睇完去左附近一間燒味店見到D燒鵝脹卜卜好吸引就行入去🤤點左乳豬三拼同滷水掌翼試吓先!乳豬三拼有乳豬,仲有燒鵝同叉燒,上枱賣相好吸引,先試乳豬咬落皮好脆,之後試燒鵝,外皮燒得甘香,肉汁鮮嫩油香爆發,叉燒都好高質,個人愛食厚切叉燒,但呢度係薄切,下次落單時要記得叫師傅厚切就完美😌滷水掌翼非常入味,如果唔係天寒地凍,真係想開支啤酒邊飲邊食😂呢間燒味店質素好高,家住太子好耐無食到有質素嘅燒味,以後想食燒味一定去呢間

2024-01-21
  • 乳豬
  • 燒鵝
  • 叉燒
2024-01-25 25 浏览
裕譽燒味專門店太子太子道西150-152號太子商業大廈地下B1-B2號舖燒鵝三拼 (燒鵝、油雞、叉燒)燒鵝脾皮香肉滑,鵝肉和脂肪的比例很好,鵝脾肉汁豐富,啖啖肉,大滿足,醃料夠香,不會太鹹,一定要連皮食,加少少酸梅醬提升層次,推薦!😻油雞脾好邪惡,醃製得剛剛好,雞皮梗係要食啦,雞髀肉新鮮嫩滑,口感煙韌,加少少薑蓉,好味道!必食!🤤蜜汁叉燒叉燒半肥瘦,鹹度適中,香氣四溢,外層煙韌,內層軟滑,送飯一流。😍老火靚湯老火湯烹調五小時,配料的精華融入湯中,沒有味精,好掂!😋瀨粉瀨粉份量夠,湯底正,加了蔥花和芫茜,同燒味好夾。白飯夠飯香,軟熟。裕譽燒味專門店食材新鮮,沒有味精,份量十足,還會再來。😎🤘🏻

太子太子道西150-152號
太子商業大廈地下B1-B2號舖

燒鵝三拼 (燒鵝、油雞、叉燒)

燒鵝脾

油雞脾

蜜汁叉燒

老火靚湯

老火湯烹調五小時,配料的精華融入湯中,沒有味精,好掂!😋

瀨粉

瀨粉份量夠,湯底正,加了蔥花和芫茜,同燒味好夾。

白飯夠飯香,軟熟。

2024-01-24
2024-01-19 36 浏览
裕譽燒味專門店太子太子道西150-152號太子商業大廈地下B1-B2號舖隨機問一個男人,食飯時最簡單快捷會去食什麼,10個入面有9個都會答燒味飯。有別於女生,會考慮卡路里,環境、味道、擺盤。男人是實際好多有老火湯 同油菜 ,飯由單併雙併到豪華豐富的5寶,價值經濟實惠。$88 燒鵝5寶飯$98 乳豬5寶飯。燒鵝同乳豬望上去色澤亮麗,我同女朋友點了唔同肉類再share 叉燒,燒鵝,燻蹄、油雞,燒腩仔、乳豬、鹹蛋都比我地包辦了!要油香重當然是食腩仔同乳豬啦,皮脆伴以甜甜地海鮮醬平均,腩仔鹹香十足,芥末醬。呢餐以燒味來講都食得幾豐富,男人浪漫。
太子太子道西150-152號太子商業大廈地下B1-B2號舖

叉燒,燒鵝,燻蹄、油雞,燒腩仔、乳豬、鹹蛋都比我地包辦了!

呢餐以燒味來講都食得幾豐富,男人浪漫。
2024-01-19 35 浏览
高質燒味今日同老婆行花墟,經過一間燒味店,被佢掛係櫥窗既乳豬吸引,因為好少見到燒臘舖有乳豬散買,所以決定入去用膳。燒鵝三拼:依個三拼一次過可以滿足晒3個願望,有燒鵝髀/燒腩仔/半肥瘦叉燒,隻燒鵝肥瘦適中,燒腩仔塊皮好脆,好似食緊薯片,叉燒係我食過最好食,肥瘦適中,入口即溶,仲要有燶邊。乳豬(例牌):係出面真係好少見到有乳豬例牌食,咁見到一定要試下,份量都唔少,而且皮脆肉嫩,每塊都好似食緊薯片咁。佛山燻蹄:每塊切出嚟嘅厚薄適中,啲肉又唔會太韌非常之嫩,而且唔會太肥。瀨粉:佢地d瀨粉煮得剛剛好,又唔會太淋,份量又夠,我老婆讚不絕口。Ps:服務好貼心,我見有客人話,半肥瘦叉,少肥多瘦,店員都冇托手踭,依d服務態度好難得,食得又開心。#Eatgodfoodie #hkfoodie#eatfoodie#太子#燒味#美食#叉燒#燒腩仔#乳豬
高質燒味

2024-01-14