2020-01-11 520 浏览
二百幾蚊只得半塊嘅西班牙黑毛豬扒,睇下豬扒同配菜嘅比例就知道哩塊豬扒有幾大塊😡😡😡其實份量少問題不太大問題,問題喺從未食過咁鞋嘅黑毛豬又無肉汁😤😤😤喺咪因為用OpenRice 訂位有85拆所以比得半塊豬扒我呢?
2020-01-09 422 浏览
相信近幾年都愈來愈多餐廳推出$10生蠔.一直都有興趣但未有行動.直到日前係青衣城睇完戲見到banner寫$10生蠔.就決定一試開飯啦入到餐廳.環境舒服.落地玻璃.感覺無甘壓迫.店員有禮.會推薦美食先比張大合照大家即刻黎一打生蠔生蠔屬細隻品種.爽口$10隻鵝肝牛扒 $200around.鵝肝大大塊.呢個價錢食到鵝肝及牛扒黑松露飯 $100作為黑松露粉絲既我.梗係要試下.可能太早上枱.食時候飯有少少凍左.感覺好一般總結. 會再黎的.食$10蠔就超抵超正.一解心癮.
相信近幾年都愈來愈多餐廳推出$10生蠔.
一直都有興趣但未有行動.
開飯啦

入到餐廳.環境舒服.落地玻璃.
感覺無甘壓迫.
店員有禮.會推薦美食

先比張大合照大家

即刻黎一打生蠔

生蠔屬細隻品種.爽口

$10隻

$10生蠔

鵝肝牛扒 $200around.
鵝肝大大塊.呢個價錢食到鵝肝及牛扒

鵝肝牛扒

黑松露飯 $100
作為黑松露粉絲既我.梗係要試下.
可能太早上枱.食時候飯有少少凍左.
感覺好一般

黑松露飯

總結. 會再黎的.食$10蠔就超抵超正.一解心癮.

鵝肝牛扒
2020-01-07 330 浏览
Oyster station一直有十蚊隻生蠔既優惠 我之前都食過幾次 雖然平 但質素都唔差 但今日真係好失望首先 我地食左兩打生蠔 第一打都還可以 味道就唔夠 每隻都好細粒不過十蚊一隻所以期望都唔高但食食下都奇怪點解有幾隻蠔肉唔痴殼 成隻蠔肉可以就咁甩出黎(即係唔新鮮)但第二打就真係不能接受 每一隻都蠔都唔痴殼 冇味之餘仲好似開定係度放左好耐 食完冇肚柯都算好彩另外叫左個 carbonara 意粉 賣相幾好 點知一食囉 啲意粉汁仲稀過我係屋企自己煮冇忌廉味 得啲芝士粉既味 好彩有啲煙肉搭救 但係要比$100食呢一個意粉 我真係覺得好唔抵食完我同男朋友決定 以後都唔會再去 😤

食完冇肚柯都算好彩

食完我同男朋友決定 以後都唔會再去 😤

2020-01-05 279 浏览
之前都經常去蠔站開餐但自從發覺食物同服務質素下降都已經少咗光顧今日忽然想再試下去到點咗2份set lunch跟住問個侍應攞濕紙巾佢應咗我轉頭無咗件事(當時客唔多偏少)再同佢講多次完全估唔到佢會攞隻匙羹俾我囉🤬未瞓醒返屋企瞓陣先丫😡我嗰份牛扒齋睇樣係ok一食就火嚟😡(圖1)吉列虾徹底係凍既都唔知擺咗幾耐凍既都夠膽攞出嚟俾人食👎牛扒要5成熟點睇到係熟哂👎我二話不說話搵經理當時應我嗰位女仕話自己係經理我即時反映返意見佢都即時同我換(圖2)吉列蝦明顯係翻炸食落去微熱牛扒都唔見得係5成熟囉😑我都廢事再講再等會攪到我會好趕時間求其食咗就算如果再唔改善下食物同服務質素真係唔會再幫襯😕😕
之前都經常去蠔站開餐
但自從發覺食物同服務質素下降
都已經少咗光顧
今日忽然想再試下

去到點咗2份set lunch
跟住問個侍應攞濕紙巾
佢應咗我轉頭無咗件事(當時客唔多偏少)
再同佢講多次

真係唔會再幫襯😕😕
2020-01-04
用餐时段
2019-12-25 274 浏览
平安夜同家人食飯回歸青衣覓食,據心揾唔到位,結果oyster station 服務周到,很快安排到位。結果瘋狂叫咗好多蠔水準之作,十分抵食牛油果芒果沙律,皇室pizza, 大蝦意大利飯,豬手,加上生蠔。全部都好食。牛油果芒果沙律牛油果🥑好熟,口感濃郁皇室pizza少少驚喜,一啲都唔慳料!Pizza 陒口,味道好豐富!大蝦意大利飯可能個人喜好意大利飯creamy d, 個飯味道比較清淡。大蝦味道ok!豬手唔係好大隻,啱啱好!
平安夜同家人食飯

結果瘋狂叫咗好多蠔
水準之作,十分抵食

全部都好食。

牛油果芒果沙律
牛油果🥑好熟,口感濃郁

皇室pizza
少少驚喜,一啲都唔慳料!Pizza 陒口,味道好豐富!

大蝦意大利飯

豬手
唔係好大隻,啱啱好!
2019-11-23 511 浏览
係網上見蠔站做緊$10生蠔😍😍😍,咁岩朋友生日就一齊去試試喇!係OpenRice book左位,一入到去我地就即刻叫左一打生蠔,一塊肉眼扒,辣汁肉丸同埋黑松露意大利飯!🤤🤤🤤整間店舖約7點幾開始就開始多人客入坐,每一枱都至少叫一打生蠔。🤣🤣🤣環境都不錯,較寧靜方便與朋友慢慢傾計😚😚😚。待應個態度都不錯,一見你枱無位都主動前來收回已食完的餐碟,待空間不用感覺擠逼🥰🥰🥰🥰

辣汁肉丸
肉眼扒
黑松露意大利飯
2019-11-21
生日
辣汁肉丸
肉眼扒
2019-11-02 543 浏览
上葡萄酒堂🍷聽阿sir日講野講白酒襯生蠔係人間極品 聽到我心癢癢好想黎試下阿💛❤️💛場內係有d美式馬戲團既海報🇺🇸兩個女仔食都岩岩好👭💛生蠔$1️⃣0️⃣好鮮甜肥美💦冇諗過會食左兩打因襯白酒實在太完美 💛white wine (Germany-Riesling)$6️⃣8️⃣今次揀左德國既雷司令Riesling黎試下襯生蠔用微甜白RIESLING襯生蠔真係好鮮味兩樣野加埋一齊係好融洽好舒服酒好飲左,生蠔又好食左大家不妨試下👍🏻💛意大利巴馬火腿PIZZA $1️⃣5️⃣8️⃣一個女仔好夠食,個人認為呢款料太少了,份量好小份💛套餐-沙律+濃湯沙律正常,但濃湯冇味好稀,可以改善下就好了🥴如果鍾意飲湯唔推薦要SET💛黑松露野菌意大利飯 $1️⃣0️⃣8️⃣作為黑松露愛好者既我係好推薦呢款意大利飯 好香噴噴P.s. 我地兩個食完生蠔冇唔舒服
上葡萄酒堂🍷聽阿sir日講野講

因襯白酒實在太完美

今次揀左德國既雷司令Riesling黎試下襯生蠔
用微甜白RIESLING襯生蠔真係好鮮味
兩樣野加埋一齊係好融洽好舒服
酒好飲左,生蠔又好食左
大家不妨試下👍🏻

💛意大利巴馬火腿PIZZA $1️⃣5️⃣8️⃣
一個女仔好夠食,個人認為呢款料太少了,份量好小份
💛套餐-沙律+濃湯
沙律正常,但濃湯冇味好稀,可以改善下就好了🥴
如果鍾意飲湯唔推薦要SET

💛黑松露野菌意大利飯 $1️⃣0️⃣8️⃣
作為黑松露愛好者既我係好推薦
呢款意大利飯 好香噴噴

P.s. 我地兩個食完生蠔冇唔舒服
2019-11-01
  • 黑松露野菌意大利飯
2019-10-11 713 浏览
生日晚飯,想吃生𧐢及海鮮,最後選了這間有$10生𧐢任叫放題。(今次試青衣城分店)沒有想到$10/支質素也不差,我們倆人吃了3打真心推介,巧creamy及爽口,意粉也很好味,另外豬手也是這店推介菜!(我們點了一個2人套餐另加三打生蠔,心太軟甜品) 其實份量很多最後我們是打包回家。因為是生日所以一定要點一個近似蛋糕的cake, 服務員很好幫我們插上生日牌,更給我倆9折優惠!太窩心了!不過心太軟真心失望,不知為何他們把頂部切開,可能是放朱古力溶醬吧,但很失望! 我也明白做一個好吃的心太軟真的不易!

沒有想到$10/支質素也不差,我們倆人吃了3打

2人set 海鮮併盤
2人set  意粉
2人set  豬手
花茶
心太軟
2019-09-16 778 浏览
第三次幫親啦!無比較就無傷害⋯ 之前去過其他分店,發覺都係青衣呢間既蠔比較新鮮,雪得比較凍,所以入口都刺激d,食得盡興好多!d蠔整體都大隻、肥d!加上環境比較熟悉,員工態度好過其他分店!~ 所以日後都係只會去青衣分店食。It is my third time visiting this restaurant. I previously went to other branches, but I found out that the Tsing Yi branch is a lot tastier, especially because the temperature of the oysters are a lot colder, making its taste more fresh and succulent. Plus, the oysters on the whole are fuller and bigger. Apart from this, the environment of the restaurant is more comfortable, and the ser

It is my third time visiting this restaurant. I previously went to other branches, but I found out that the Tsing Yi branch is a lot tastier, especially because the temperature of the oysters are a lot colder, making its taste more fresh and succulent. Plus, the oysters on the whole are fuller and bigger. Apart from this, the environment of the restaurant is more comfortable, and the service of the staff is better than the other branches. In the future, I will only visit the Tsing Yi branch.
2019-09-16
2019-08-30 801 浏览
同同事放工之後搵嘢食,大家都想食好啲,於是去咗呢間餐廳。平日七點幾去到,都唔使等位,可能因為價錢比較高,唔會好似隔離啲餐廳咁排晒長龍。餐牌選擇都好多,雞牛豬蝦羊等等都齊晒。店員都有嚟介紹一下啲餐牌,店員好專業,對餐牌好熟悉。我哋嗌左呢一個巨型牛扒,佢餐牌寫$880起,店員即刻提醒我哋呢一個係每日都唔同價錢,要睇吓今日塊扒有幾重,佢幫我地問完之後呢一塊有四十幾安士,要一千四百幾蚊。去拎到嚟之後叫我地影吓相打下卡,之後佢就拎返入去俾師傅幫我地切開一塊塊。另外帶咗個豬手,個皮好趣,肉質唔會過鹹,好好食。但佢唔係配傳統德國嗰啲酸菜,如果好鍾意食嗰啲就可能令你失望啦。另外仲帶咗兩個意粉,一個飯,意粉質地偏硬,唔會話係好食。唯一可以讚嘅係個軟殼蟹炸得超級好食。如果意大利飯只可以話佢好正宗,啲飯唔係完全煮到軟晒,一般香港人未必食得慣。
同同事放工之後搵嘢食,大家都想食好啲,於是去咗呢間餐廳。
餐牌選擇都好多,雞牛豬蝦羊等等都齊晒。
店員都有嚟介紹一下啲餐牌,店員好專業,對餐牌好熟悉。

2019-08-28
2019-08-24 626 浏览
Farewell lunch 同事竟然話想食呢間,之前聽朋友話好伏,但班友仔都係想試,好啦好啦試啦試啦。紫薯湯 - 😣😣😣 質地好怪,好似糊仔,仲有一舊未溶晒嘅粉團,冇乜味,除咗紫色,我唔會想像到係紫薯湯。至尊比薩 - 呢個救番好多分,皮薄,料足,芝士雖然拉唔到絲,仲都算濃郁。咖啡 - 就係一杯好淡嘅 black Coffee......Lamington - 驚喜,我本身好鍾意係某咖啡店嘅Lamington,所以,見到甜品係呢個,係開心嘅,入面係香蕉蛋糕,好香甜,我食埋同事果啲,食咗3-4粒😍

2019-08-22 518 浏览
青衣城二期蠔站開左咁耐,打算今日特別日子就蠔下佢😜除左蠔之外,今次真係領野喇!其他食物真的不外如事普通到完全冇驚喜,完全唔值。( 得罪講句,總之揀牛扒先生好過。)一入座就點左一蠔、一沙津、兩扒忌廉栗米湯😐好普通冇特別跟餐有個刺身另外叫左一set 8隻生蠔,好食😋😋芒果牛油果大蝦沙津,呢過唔錯好食,不過如果可以加返少少黑醋有番少少味道更好。上面那個係美國牛,唔係咁鍾意炭燒味,反而下面個係日本牛好食DD。🤨原本兩牛扒都算不錯,可惜餐廳用左塊又殘又舊又黑蚊蚊木板上食物,感覺上覺得木板隱藏左好多細菌同毛菌,就好似一塊用到發黑砧板一樣,簡直令人食欲不振同好嘔心🤮🤮相信如果佢地唔更改上盤餐具的話,都不會再去了。諗起都想嘔🤮🤮🤮🤮🤮最黑人憎所謂信用卡有折扣,以為全單有折扣,點知係某些食物有折,某些係冇😖😖
青衣城二期蠔站開左咁耐,打算今日特別日子就蠔下佢😜

( 得罪講句,總之揀牛扒先生好過。)

一入座就點左一蠔、一沙津、兩扒

忌廉栗米湯😐好普通冇特別

跟餐有個刺身

另外叫左一set 8隻生蠔,好食😋😋

2019-08-21
纪念日
2019-08-17 295 浏览
HKD 10 oyster is really a bargain, a bit small in size but fresh enough for this price.Staff have good knowledge on the sequence of having oysters.And we had also ordered for a seafood platter, fresh and tasty. Will recommend for a seafood lover.

2019-08-11 353 浏览
早幾日同朋友去食生日飯。7:30左右去到,餐廳已經坐滿晒人,拎咗飛仔後等左大約半個鐘就可以入去喇!首先我地點左一打$10隻嘅生蠔試下先,嚟到每隻生蠔都好肥美,味道都好鮮甜呀😍後來我地仲追加多兩打生蠔,超級滿足呀!之後點左一個蒜片蜆肉意粉、德國鹹豬手、炸魷魚圈、朱古力心太軟。。。。個蜆肉意粉味道一般,可能我鍾意味道較濃既食物,所以覺得佢淡左啲!德國鹹豬手味道唔錯,豬手皮炸到脆卜卜,魷魚圈同鹹豬手都好啱送啤酒🍻不過我地都冇叫啤酒,叫左個英式茶,套茶具好靚呀最後我地點左個朱古力心太軟做生日甜品,本身想叫餐廳寫Happy birthday嘅字落去,但侍應話要早一日通知先可以寫字。不過今次都可以計我哋全單九折!總括嚟講今餐食物質素都唔錯,餐廳員工服務都好好!
後來我地仲追加多兩打生蠔,超級滿足呀!
德國鹹豬手味道唔錯,豬手皮炸到脆卜卜,

總括嚟講今餐食物質素都唔錯,餐廳員工服務都好好!

2019-08-03
等候时间
30 分钟 (堂食)
用餐时段
生日
2019-07-31 363 浏览
今天打風,回青衣城吃午餐。見有位就進入,原來是伏。叫了豬肋骨午餐, $108. 肉是 冷的,冇味。賣相奇差,伴碟的青瓜,矮瓜也不堪入目及吃不下。另一個午餐是西班牙海鮮炒飯,$78。是獨創的煑法,冇海鮮,只有橙色色素的炒飯。份量少,不知吃了什麽下肚。海鮮忌廉湯,生粉都未攪伴好就上菜。自己攪才可喝。當然吾滑吾好飲。海鮮有2粒蜆碎片。服務也沒有。侍應生吾多,所以吾收加一。吃盡全港的餐廳,未試过甘差的。真心話,大家樂也好过它!
今天打風,回青衣城吃午餐。見有位就進入,原來是伏。
服務也沒有。侍應生吾多,所以吾收加一。
吃盡全港的餐廳,未試过甘差的。真心話,大家樂也好过它!
2019-07-31